אכן מעניין
מדובר כאן במאמר שלא הודפס (עדיין?) חתום על ידי שורה מרשימה של בעלי תארים, שמטרתו להראות שהמקור לGID (שם התסמונת ממנה "סובלים" הטרנסקסואלימות) הוא פיזיולוגי ולא נפשי, ולפיכך הטרנסימות אינם חולות נפש. גרעין הטענה מצטט את המחקר שעשיתי לו לינק לפני שתי הודעות, ועוד שני מאמרים אחרים (הביבלי הושמט) שיצאו שנים אחדות לאחריו. מדובר באזור במוח (בגודל של מילימטר-שנים שחושבים שהוא קשור למיניות, על סמך של ניסויים עם חולדות, ושהגודל שלו נבדק בנתיחות שלאחר המוות (במאמר שקראתי זה לא צויין במפורש, אבל בהחלט ניתן להבין). האזור הזה גדול אצל כל הגברים הסטרייטים -לכאורה שנבדקו (לא ברור לי כמה) פעם וחצי מאשר אצל כל הנשים (כנ"ל). אצל גברים הומואים האזור קצת יותר גדול מאצל סטרייטים-לכאורה. אצל טרנסיות (נבדקו שבע) קצת יותר קטן מאשר אצל נשים סטרייטיות-לכאורה. אצל הפאטמי (טרנס מנקבה לזכר) היחיד שנבדק כמו אצל הגברים. מחברי המאמרים טוענים שהם שללו אפשרות להשפעה של ההורמונים שמקבלים הטרנסימות, ומפרישות הנשים. דוגמה - אין הבדל בין נשים בנות שבעים (כלומר עם 20 שנה עם הרבה פחות הורמונים נשיים) - לנשים צעירות יותר. אין הבדל בין טרנסיות שלא קבלו נוגדי-אנדרוגנים במשך עשר שנים לפני מותן לאחרות, וכן הלאה. המסקנה שלהם - האזור הזה במוח קובע את זהות המגדר. ההשערה (בלי ביסוס) היא שמדובר בהשפעות במתן הורמונים ברחם, או אף לאחר הלידה, או אפילו תזונה (לא מפורט איך, יש מראי מקום). חותמי המאמר טוענים שברור שהסביבה לא משפיעה על טרנסימות. דבר שאני מתקשה לקבל - כלומר ברור שטרנסיות היא לא תוצאה של זה שלקחו ילד והלבישו אותו שמלות ועשו לו קוקיות וכו', עדיין לא נראה לי שאפשר לשלול אינטרארציה של אישיות עם השפעה סביבתית. מהמעט שאני יודע נראה לי ההיפך, אבל מי אני וכו'. ההערה של ג'ני קין נגעה לאזור בכללו (לא התייחסה בפרוש לאזור שנמדד במחקר הזה, או שלא קראתי), ששונה בגודלו בין גברים לנשים. היא טענה שזה פשוט האזור שמפקח על הבלוטות שמעוררות הפרשת חלב וגברים דומים (דבר שלא מסתדר עם חלק מהטענות הנ"ל, שאין לזה קשר עם הפרשת הורמונים וכן הלאה). היא לא התייחסה בפרוש למחקר על הטרנסיות. נראה לי שפשוט צריך להתייחס למסקנות האלה בזהירות.