איבחון בבית אחד

אצלינו היא עשתה את התצפית בגן

היא בחיים לא תעשה אבחון לא תצפית במסגרת החינוכית.גם בטיפול ולא באבחון היא תמיד באה לבית הספר/לגן אם כדי לצפות ואם כדי להשתתף בישיבות בגן/תוכניות תל"א. בית הספר של הבן למשל ביקש שהיא תגיע לישיבת תל"א וכשהיה בגן הגן הזמין אותה לישיבת צוות שלהם. כלומר היא בקשר טוב עם המערכות והם מכירים אותה וסומכים עליה.

לא נראה לי הגיוני

היא גם פסיכולוגית של ילדים קטנים.שלך גדול. החלטת ללכת על מראות אז תלכי על זה ודי. אם את מעדיפה את שניידר תלכי על שניידר. בשביל מה לרוץ לכל איש מקצוע שאת שומעת עליו?

3מרגו

New member
אני עדיין לא רצה.רק הוספת אינפו'

מחר אבחון במראות.
אבל הם בודקים רק אוטיזם.זאת אומרת שעדיף לחשוב קדימה.
אם יצא שהוא "שלהם" אז מה טוב.מהבחינה שלא צריך עוד אבחון.בינתיים.

שעי צדק תופסים מהאבחנה של SCD

וקודם הובילו בארץ את נושא ה- NVLD.אני לא חושבת שהם יגדירו ילדה גבולית כ- ASD.בית אחד מתעסקים גם עם אוטיזם בתפקוד גבוה וגם עם SCD

ב'בית אחד' אבחון רציני ומקיף ומומלץ ביותר

אבל לא נראה לי שהם יגיעו לתצפית בגן או בבית הספר.

הם מביאים את הילד לשם ובודקים איך הוא מתנהג במסגרת מצבים שהם יוצרים, מצלמים אותו ודנים בהתנהגות שלו אחר כך.

את חייבת לספק להם אבחון ?

לא ברור לי מדוע בית הספר דורש אבחון או תוצאות כלשהן. אם מבחינתך האבחון האחרון קביל. אז אץ לא צריכה לספק להם שום אבחנה. ברור שתעשי אבחון בשבילכם. אבל לדעתי את לא חייבת כלום לבית הספר....

רנה73

New member
הייתי מאוד ישרה איתם

בשנה הראשונה כשניסיתי להתקבל לשם בדיוק קיבלנו את האיבחון. הם שמרו לנו מקום מתוך ידיעה שאנחנו כנראה על הספקטרום וביקשו לקבל את האבחנה. אחרי כחודש וחצי הודיעו שלאור תחושת אי ההצלחה שלהם בשילוב ילדים על הספקטרום, הם החליטו לקחת פסק זמן בשילוב ילדי PDD. ונדחנו...
שנה לאחר מכן כבר היה לנו את הסרת האבחנה ע"י הנוירולוגית. ניסינו להתקבל שוב אך התברר כי איחרנו את המועד.
השנה ניסינו פעם שלישית ואחרונה. הגשנו את מסמך הסרת האבחנה בו כותבת הנוירולוגית שנפנה להדרכת הורים בדגש על בעיות קשב וריכוז. אבל כל הזמן ניקר לי בראש מה שאמרו לנו בבית הספר: "אנחנו לא מקבלים ילדים עם PDD ולא עם חשד(!!!) ל-PDD". ואני לא יכולה להיות בטוחה ב-100% שהבת שלי לא על הספקטרום. ואני לא יכולה לחיות 6 שנים מעתה ואילך בחשש שמא בסוף יתגלה שזה לא קשב וריכוז או לא רק, וכבר היו מקרים מעולם, שילד היה מאובחן כקשב וריכוז ולבסוף התברר שאוטיזם, וכביכול הכנסתי את בתי תחת הגדרה מסויימת כשאני יודעת או חושדת שייתכן ואולי מדובר בהגדרה אחרת, אך ייתכן שלא. אז אולי אני טיפשה אבל בפגישה בה ביקשו ממני לספר את השתלשות האירועים עד כה, שטחתי את הכל על השולחן, סיפרתי על האיבחון הראשון ומה הוביל אליו, על הסרת האבחנה, על תפקוד הילדה כיום בגן. הצעתי להם לרדת מאבחנות שונות ופשוט לדבר עם הגננת, עם הסייעת, עם כל מי שיש לו נגיעה לילדה במערכת החינוכית, ולראות אם זה מרגיע אותם. באותה פגישה הם גם פגשו את הילדה ואמרו שהיא מקסימה ובוגרת ומתאימה בהחלט לכיתה א', אבל הם רוצים משהו רשמי, ומעודכן. לתחושתי הם מתים מפחד... הם משלבים בהצלחה ילדים עם צרכים מיוחדים שונים, ורק עם PDD הם מרגישים שנכשלו או שאין להם מספיק ידע, אז הם מסתמכים על "אותיות" כאלו ואחרות באבחון ופחות על תאורים אמיתיים מהשנה האחרונה בגן. למרות שביקשו גם את הטלפון של הגננת ומורת השילוב. נקווה שידברו איתן וגם זה יהיה שיקול...
על פניו, עד כה, לא נראה לי שהילדה שלי דורשת "תחזוקה" יוצאת מגדר הרגיל. רק רצון טוב ויחס אנושי אישי. זה הכל, בין אם היא על הספקטרום ובין אם לאו... באחת התשובות שלי לאמא חמסה תיארתי את הילדה, תוכל לראות שם איפה הקשיים ואיפה באה לידי ביטוי השונות.

אני מאוד מבינה אותך.

קראתי גם את מה שענית לי.

זה באמת מצב קשה מאוד.

אין לי עצה ממש טובה, חוץ מאשר לערוך אבחון ממוקד.
לדעתי, גם אחרי אבחון מקיף קשה מאוד לדעת.
משום מה, אין מספיק מכונים שמתמחים גם בהפרעת קשב וריכוז וגם בהפרעת תקשורת.

אני יודעת שבעבר יעל ברוקנר התמחתה באבחנה מבדלת כזו,
והיא נמצאת היום בבית אחד.
אני במקומכם הייתי מתחילה במילוי טפסים, וכבר אחרי מילוי הטפסים הם אומרים לכם לאיזה כיוון כדאי ללכת וזה כבר ייתן לך תמונה כללית איזה קשיים הם רואים ומה הכיוון של האבחון.

אני ממליצה על הכיוון הזה.

או ללכת לאבחון פסיכודידקטי רחב, שיבדקו כמה כיוונים, כמו אוטיזם והפרעת קשב וריכוז.
אבחון כזה נעשה במקומות רבים וצריך רק לבדוק שהם מבינים באוטיזם.
מקום כזה למשל הוא שערי צדק בירושלים וגם יש בעוד כמה מקומות. כדאי פשוט לבדוק שהם אכן מבינים בקשת האוטיסטית.

רנה73

New member
תודה. רק שבשערי צדק

התור המוקדם ביותר הוא בינואר. ואני צריכה להביא איבחון לפני תחילת שנת הלימודים...
בינתיים שלחתי את הטפסים לבית אחד. או שאולי אלך לבסוף לפסיכולוגית הירושלמית שהמליצו לי כאן עליה... נישן על זה עוד יום או יומיים....

3מרגו

New member
זה לא נכון.כי ביררת על אבחון אחר

היום אני סוף סוף השלמתי את התמונה.התור לאבחון נוירופסיכולוגי בנובמבר.כמובן שזה לא עוזר לשנה הקרובה.
אבל מכיוון שמסמכים מגישים עד מרץ לא יודעת מי יעזור.אולי אם ועדת חריגים...
ראי שאני ממתינה כבר המון זמן אחרי שליחת טפסים לבית אחד...

3מרגו

New member
אולי צריך לשלוח טפסים לכל אבחון האפשרי

אני שלחתי רק לאבחון אוטיזם ולא אמרו לי כלום.רק שהכניסו לרשימת המתנה.
אין לדעת,אולי עוד נלך לשם.

GJoker

New member
וגם יתכן שפשוט

לא מאחבנים נכון ילדים מבלבלים גם טובי המומחים נכשלים במשימה.

למעלה