איווט נעלב מוועדת המעקב

ללא קשר לוועדת המעקב ספציפית, יש להוציא מחוץ

לחוק כל גורם בתחומי מדינת ישראל שהיא מדינה יהודית וציונית שחותר תחתה ופועל, למען שינוי הסטטוס קוו והפיכתה-חיסולה של ישראל ע"י הפיכתה ל"מדינת כל אזרחיה" במקום מדינה יהודית-ציונית. כל גורם שפועל למען זה נתפס וצריך להתפס ללא קשר לכוחו הממשי כאיום פנימי מאחר והוא מנצל לרעה את הדמוקרטיה לטובת מטרותיו הלאומיות שמנוגדות ללאומיות המדינה היום. במקרה הזה אביגדור ליברמן צודק, כמו שצריך להוציא מחוץ לחוק גורמים קיצוניים יהודיים (כמו כ"ך ודומיהם) כי הם מסכנים את ישראל כמדינה דמוקרטית, צריך לעשות את אותו הדבר ביחס לגורמים פלשתיניים כמו וועדת המעקב כי הם מסכנים את ישראל כמדינה יהודית. שיהיה ברור, אני לא מצפה לציונות מצד ערביי ישראל, אני לא מצפה מהם להזדהות עם הסמלים, המנון, ציביון וכו', אך מצד שני לדעתי על המדינה להיות בעלת אפס סובלנות כלפי מי שחותר תחת זהותה, זהות שחוצה ימינים ושמאלנים כאחד.

החוצפה והרברבנות היא של וועדת המעקב

"שיקום ויעזוב". שוב ההסתכלות מלמעלה של "אדוני הארץ", ה"ילידים" על יהודים, בייחוד כאלה שעלו מברה"מ לשעבר. האסימון לא נפל לאנשים האלה, אנחנו לא ב48', וזו לא ארץ יותר זו מדינה, ולעובדה שמר ליברמן אין כל חשיבות והיא לא נותנת להם יתרון אליו, יותר מכך, לעובדה שהם/משפחותיהם כאן לכאורה200-300 שנה אין יותר חשיבות, היא נגמרה עם מלחמת 48'. לליברמן כיהודי במדינה היהודית יש כל זכות להלחם סגורמים כמו וועדת המעקב והוא לא יהיה זה שיקום ויעזוב.

מי מסתכל מלמעלה- הוא או הם?

יש פה אדון אחד ששמו ליברמן, שחושב שהארץ היא שלו ושל עמו בלבד, ושאלה שלא שייכים לעם הזה אין להם זכויות לאומיות כאן. ואם הם פועל למען השיוויון המלא שלהם כאן, אז צריך להוציא אותם מחוץ לחוק. אז מי מסתכל מלמעלה? מעבר לזה, ועדת המעקב לא מסתכלת מלמעלה על ישראלים יהודים באופן כללי. כמו שאמרת 48 כבר חלפה מזמן, כיום רוב היהודים הם ילידי הארץ לא פחות משאוקי כטיב, וועדת המעקב רק דורשת שיוויון מולם, ולא עודף זכויות עליהם. המקרה של ההתנשאות הוא פרטי על ליברמן, והוא מוצדק לגמרי, ואני יסביר. יש פה תופעה שאתה מסרב לראות את האבסורד שלה: מישהו שלא נולד כאן בא ומטיל ספק בזכויות של אלה שכן נולדו כאן! וזה לא משנה אם הם יהודים או ערבים. אני לא מסוגל להעלות על הדעת שאם הייתי מהגר לאיזו מדינה ומקבל אזרחות שלה, הייתי מעיז לדרוש שלילת אזרחות לתושבים מקוריים שנולדו שם עוד כשאני הייתי תינוק פה בישראל... יש איזשהו קו אדום מינימלי של כבוד כלפי המקום שהראה לך הכנסת אורחים ונתן לך בית, וליברמן עבר אותו מזמן... וועדת המעקב אומרים לו משהו פשוט- הוא, בניגוד לישראלים ילידי הארץ, ידע לאן הוא מגיע, הוא בא לכאן מרצונו החופשי, כשהוא יודע שיש כאן הרבה ערבים. אז עכשיו לא מתאים לו לחיות איתם במדינה אחת, עכשיו הוא רוצה להיפטר מהם ולשלול להם את האזרחות? זה בדיוק כמו מהגר מרוקאי מוסלמי-דתי שמגיע להולנד, ואז מתחיל להלחם בנורמות הליברליות שיש שם- מריחואנה חוקית, נישואים חד מיניים וכו' וכו'. אני בטוח שזה מציק לו ומטריד אותו, אבל זאת בחירה שלו לבוא למדינה הזאת והוא ידע בדיוק מה אופיה, אז עכשיו שלא יבוא בטענות. ואם זה באמת גדול ממנו והוא לא מסוגל להמשיך לחיות שם, תמיד שמורה לו האופציה לחזור למדינתו ולאזרחותו הישנה. להולנדים לא שמורה האופציה הזאת, כי שם הם נולדו נקודה. אותו דבר ליברמן.

mike00

New member
הבעיה היא שהם לא פועלים למען שוויון מלא כאן..

ואם תרצה להעמיק אז הם גם מעודדים לעבירות על החוק.... כמו שטיפלו בכהנא יבוא מישהו עם אומץ ויטפל גם בהם...

לא מדובר בארץ אלא במדינה

זה שונה. במדינת ישראל אכן לפלשתינים אין זכויות לאומיות. בארץ ישראל/ארץ פלשתין יש להם זכויות לאומיות והם יתממשו אך ורק במדינת פלשתין. מאחר וזו מדינה ולא "ארץ" לעובדה שליברמן לא נולד כאן ולעובדה שסב סבו של חטיב' מהוועדה כן אין כל משמעות! כאשר אני כותה ילידים אני לא מסתכל על מי נולד כאן פיזית אלא למושג יליד כמושג רחב יותר, ויליד זה אומר תושב מקורי או צאצא לתושב מקורי של חבל הארץ הזה, מבחינתי שערבים ישראלים רבים מסתכלים עלי כיהודי ולא כיובל כאל אחד שהוא לא יליד, פולש ואני יודע שזו זווית ראיה של רבים מהם עקב וויכוחים שהיו לי איתם, זו ראיה שקרית ומתנשאת שאכן מאפיינת רבים מאד מהם ולא את ליברמן דומיהם (הוא תומך בהפרדה ולא בטרנספר - הוא תומך ת'כלס ב2 מדינות ל2 עמים). זה לא ש"לא מתאים להיות עם ערבים" זה לא אישי!, לא מתאים להיות עם כל אוכלוסיה, ילידית וקודמת ככל שתהיה שתחתור תחת המציאות הנוכחית שאיפשרה את זה שאנשים כמו ליברמן יעלו למולדתם, לא צודקת ככל שתהיה בעינהם. ולכן, במקרה הזה ליברמן צודק, צריך להלחם בכל אוכלוסיה שחותרת, ולא משנה למה ומדוע תחת הסטטוס קוו, תחילה באמצעים חוקתיים וזה מה שהוא מנסה לעשות. האזרחות הישראלית על ערביי ישראל היא פונקציה של השלטת הריבונות עליהם, לא פונקציה של שותפות גורל או שייכות, ולכן כמו שהם קיבלו אותה עקב השלטת ריבונות, ישראל אם היחא בוחרת להפסיק להיות ריבון בשטח כזה או אחר אין שום סיבה שגם תבטל את אזרחות הישראלית של אותם אנשים, למשל וואדי ערה והמשולש.

mike00

New member
מה שמצחיק הוא שהוועדה לא החכימה להתנות

את השירות הלאומי של אלה שהיא מתיימרת לייצג במתן זכויות מסויימות או בפעילות למען המגזר הערבי... היא פשוט מתנגדת למדינת ישראל או כך לפחות אני מבין את הדברים.. ומה שעצוב הוא שבני אותו מגזר כנראה לא מבינים מספיק את הנזקים שהוועדה מביאה לפתח ביתם, מה עוד שעד כמה שאני יודע לא שאלו אף אחד במגזר אלא החליטו על דעת עצמם מה טוב לו ומה לא.... ואחרי זה עוד יש להם את החוצפה לדבר על פשיזם..... אני מאוד מקווה שיחוקקו פה חוק שיחייב כל אזרח לתת 2-3 שנים לשירות הלאומי באזור מגוריו.. במידה ולא יעשה זאת לא יהיה זכאי לזכויות מסויימות ובזה ייגמר הסיפור.. אני גם מאמין שאם דבר כזה יקרה,תוך 3-4 שנים יבין האזרח הפשוט במגזר הערבי כמה שזה תורם לקהילה שבו הוא חי, לזקנים בכפר שלו ולכל מי שהוא מכיר.....ובסופו של דבר המגזר יקיא מתוכו את כל הוועדות והארגונים שתורמים להרגשת הניכור של המגזר הערבי..

AdonAsda

New member
אני לא מבין למה אתה מתרגש,

הערבים לא רוצים לעזור לעצמם אפילו ע"ח המדינה, אז- בבקשה, אין צורך לא תודה, שיחפשו מי ינענעם.

למעלה