איום ברצח?

saritamedi

New member
איום ברצח?

האם קללה:הלואי שתמות..נחשבת איום ברצח?האם אפשר להגיש תלונה במשטרה נגד המקלל?ומה יעשו לו?למקלל....

תשובה

עבירת האיומים מורכבת מיסוד עובדתי ומיסוד נפשי. כעיקרון עצם השמעת משפט הכולל את המלל האמור יכול להוות איום במובן העובדתי אך עדיין יש עוד פרמטרים רבים בכדי להופכו לאיום ממשי וקונקרטי וככזה אשר נכנס תחת כנפי האיסור. קל וחומר לעניין היסוד הנפשי. התשובה יכולה להשתנות בהתאם למקרה הספציפי.

tashali

New member
תשובתך מידי מסובכת

אם אפשר להסביר במילים יותר פשוטות..אשמח... אמרתי לאחותי הלואי שתמותי..מחר היא מתכוונת להגיש תלונה במשטרה על איום לרצח. מה קורה במשטרה?יזמנו אותי?האם זה בכלל נחשב איום ברצח? אני חוששת שרווחה תתערב ויקחו לי את הילדה(אני חד הורית)

תשובה

כפי שניתן להבין מדבריך את אמרת המשפט כקללה מתוך כעס על רקע ויכוח או משהו דומה ובוודאי שלא התכוונת למשהו מעבר לכך. ככול שהיא תגיש תלונה במשטרה יכול להיות שהמשטרה תסגור את התיק ישר ומבלי לחקור אותך וייתכן ויחליטו לזמן אותך לחקירה, הכל תלוי בהקשר הדברים ומידת המסוכנות שאחותך תטען לה בתיאור האירוע. אני לא רואה קשר בין הרווחה לבין קללה כלפי אחותך. ככול שהמשפט הזה נאמר במסגרת ויכוח ותוך כדי קללות הדדיות או מעשה שהיא עשתה לך אני לא רואה פה עבירה פלילית. והכל תלוי ברקע ובעבר שלך ועבר שבינך לבין אחותך ובתוך המשפחה בפרט.

למעלה