איזה אושר :O אישרו לנו גן תקשורתי

גור4242

New member
כולנו מחפשים חברים

את הרי לא רוצה סתם אנשים שיענו לך על שאלות כמו רובוטים, נכון? את רוצה אנשים שבאמת יבינו אותך ויחזקו אותך, ואת זה מצאת כאן, וזה יופי.

קוקי1106

New member
מקבלת מענה וכולם פה מקסימים ברמה אחרת

הרבה השתנה בי
לטובה
דיברתי ושאלתי ואולי גם עיצבנתי כמה...סליחה
אבל ניראה לי קלטו את ההיסטריה שלי לפני שידעתי וענו לי מעולה וישרו אותי ועל כך אני מודה <3

dina199

New member
במדיה כתובה מצב רוח נקבע לפי הקורא

ולא לפי הכותב. אז תמיד יש סיכוי לעצבן מישהו גם כשלא מתכוונים לזה.

קוקי1106

New member
הבעיה אצלי ש...

איך שאני מדברת ככה מקלידה ואני בן אדם קצת ציני עם הומור
ופה נוצר מצב שאני צריכה להיות רצינית וכבד לי הנושא קשה לי מאוד
ואני שונאת את ההרגשה הזאת כי אני אוהבת את בני ולא רוצה שיחשוב שאמא שלו לא אוהבת אותו
ובדיכאון!!!!
אני תמיד שמחה לידו שהוא מחייך אני מחייכת

השבירה שלי זה טיקים של העיניים לפעמיים ונידנוד ידיים אבל גם לילדים "נורמלים" יש טיקים אבל שהוא עושה משהו בלב שלי נמחץ ואני שונאת את ההרגשה כי אני מטורפת על בני והבכי שפיתאום מתפרץ לי לא מתאים לי כן לא מתאיםםםםםםםםםםםםםםםםם בצעקות אומרת .....
בני מושלם אני צריכה להתגבר ולחשוב שכן הוא יכול להסתדר בלעדיו
אפילו באיבחון אמרו אז למה אני ככה למה לעזזל

dina199

New member
את לא צריכה להתנצל על הרגשות שלך.

מה שכן ציניות לא עוברת טוב במדיה כתובה .

העיקר - הילד יודע שאת אוהבת אותו. ודיכאון לא בוחרים. כשהוא בא מתמודדים איתו ועוברים אותו. לילד לא איכפת אם ההורה בדיכאון או לא.

dina199

New member
כולם במשבר מיד אחרי האיבחון.

וזה לא חשוב איזו רמת תפקוד , ולא כמה מוכנים או לא מוכנים ל'בשורה' : השם המפורש - אוטיזם.
אם האיבחון ממש טרי - את צריכה זמן. זמן לעצמך. ללא קשר באיזה מסגרת הילד יהיה ו/או עם מי הוא יתחבר.

קוקי1106

New member
בוקר אור

עדיין חושבת בקול רם ...מקלידה ישר
עדיין לא התחבר לי
אבל קיבלתי הרציונל אצלי נמצא ביג טיים
שמתי לב שאני לא שואלת בצורה הנכונה בדיוק
בסך הכל ציינתי שקשה ...פשוט הגישה שלי כרגע כזאת ...ואמרו לי שהיא טבעית ..שאני רוצה לאכול הכל
ובדרך קצת חסרת טקט ציינתי שאני ישר חושבת ומקלידה
אני פה ללמוד ואני ישרה וחדה ואם פגעתי זה ממש לא היה הכוונה
מדברת על התפקוד הנמוך והשאר לא מזלזלת זה לא שלא אגיד אסור אני רוצה שיתקשר עם כולם מה שציינתי בסך הכל שתפקוד נמוך לא רלוונטי כי בני צריך שיזיזו ויפעילו אותו לא כי הם נחותים מימנו חס וחלילה
בגלל זה אני יעדיף תפקוד גבוה

דבר שני

כן השתנתי עולמי השתנה רק אתם מבינים אותי ויש פה כמה אנשים שאני כבר מאוהבת באישיות שלהם והכי הרימו לי את המצב רוח הגישה החיובית שאליה אני צמאה זאת היתה הכוונה
ההורים שנפגשתי היו סופר מקסימים אבל הילד עם התפקוד הנמוך ובני עם הגבוה ישבו ולא עשו כלום ורק אנחנו האמהות קשקשנו והיא דיברה כמה זה קשה נכון קשה

אבל הגישה שלי ולמה שאני זקוקה שיהיה מסביבי שיגידו לי ככה

יהיה בסדר
אז מה אם קשה
יהיה תוצאות וזה מה שחשוב

שמחה שאני פה בפורום תודה לגור

dina199

New member
אני לא מבקרת אותך.

ולא מעניינת אוטי גישה של הורים לתפקוד. כל אחד שיעשה כטוב בעיניו.
אני מנסה להדגיש את ההמצב שאת עדיין נסערת, לכן אין כאן עניין של טקט או רציונל.העניין הוא שאת גם לא יכולה לפתור את כל הדברים מיד ומהר.לכן אמרתי שאת צריכב זמן.
גם זמן לעצמך להרגע ולהתרגל למצב. ובעיקר להרגע . האוטיזם לא הולך לשום מקום , אז יהיה זמן לכל מני פתרונות.

dina199

New member
כולנו מפחדים מהלא נודע

אז קודם כל כן נודע לנו דבר אחד. כל מני תופעות שראינו אצל הילד - מתברר שזה תחת הגדרת גג אחת 'אוטיזם'. כבר החיים יותר ברורים.
ומאחר שמפחדים מהלא נודע (ז"א מהעתיד) חיים בהווה ועושים מה חושבים לנכון לעשות בהווה. זה בטוח ישפר גם את העתיד (הלא ידוע).
הבן שלי אובחן בגיל 14. ידעתי שהאבחנה נכונה ושמחתי עליה, ועדיין היה לי קשה במשך שנתיים להתרגל לזה
.

TikvaBonneh

New member
שיטת הקאסטות

הורים רבים עם ילדים בתפקוד גבוהאכן מדירים את הילדים בתפקוד בתפקוד הבינוני נמוך, כמו שציינת - אפילו מתלוננים מדוע התקשורת נותנת במה להורים שלהם.
אני זוכרת בתחילת דרכי בפורום אוטיזם, שברוב תמימותי רציתי להיפגש עם אמא מעירי, והיא סירבה לספר לי אפילו איך קוראים לה עד שלא ביררה מעל לכל ספק שיותם בתפקוד גבוה.
כיוון שכשנדב אובחן אז הוא היה בתפקוד נמוך, או כיוון שאני סולדת מהגישה הזו, אני משתדלת להילחם בתופעה הזו.
אני מדברת עם אימהות שאני פוגשת ושמביעות את הדיעה הקדומה הזו *לא רוצה שהבן שלי יהיה עם ילדים בתפקוד נמוך" ומשכנעת אותן לשנות את דעתן.
אני לא כועסת עליהן, אני אומרת לעצמי - הן מדברות מבורות, אבל טוב שהן מדברות, כי אפשר לנהל שיח ולהחכים אותן.
אם אדבר רק עם המשוכנעים, איך אעשה שינוי?
אחת הסיבות שאני כותבת באינטרנט זה כדי להפיץ את דעותי. לשכני את מי שלא חושבים כמוני.
אנא, תמשיכי לתת לי כתף במערכה.
יחד ננצח.

קוקי1106

New member
הכל טרי

הכל טרי אצלי
צודקת בהרבה מימה שאמרת

לומדת לאט
שואלת הרבה שאלות
בשביל לדעת בשביל שיהיה קל לבני ולי
הסביבה כרגע לא הדאגה שלי
אני לא מתביישת בבני המיוחד
אין קבוצות הלוואי והיה
וככה כמוני היו מוצאות מפלט לשאול שאלות ללא פילטר
כמו פה שפרקתי והייתי הכי אמיתית וגם שטעיתי שמחתי שהסבירו לי כן אני לומדת עדיין טרי
מה שחשוב שאני לא מעוניינית לשנות את בני או להרחיק אותו מילדים לא משנה אם על הספקטרום בינוני נמוך לא רלוונטי
ילד שמתקשר זה מה שבני צריך אני מודעת לרצונות שלו בני צריך שיפעילו אותו
ובתפקוד נמוך אין אינטרקציה לעומת ילדים שתפקוד גבוה בני משחק איתם ושם לב אליהם יותר

לאט לאט לומדת
לא מפחדת לטעות
שואלת תמיד
תודה לכם שאתם פה סובלים מבלבולי המח שלי

TikvaBonneh

New member
גם אני

תציעי גם לי חברות. גם לי יש קבוצות בפייסבוק שאני חברה בהן.

yonitbrk2

New member
עוד קישור

מפת מערך הגנים של העמותה לילדים בסיכון:

גם להם גנים טיפוליים לא רעים בכלל.

http://www.childrenatrisk.org.il/Mapa.asp?PiD=0.1.23&id=291

למעלה