איזה בוקר עצוב,קשה להכיל את כל זה.

הדסהש1

New member
דבר ראשון יוליקה שתחלימי מהר זה יקח זמן..חבלות כואבות ולוקח

זמן להחלים.אל תחסכי במשכחי ם נגד כאבים .לא כדאי לסבול...זה הזמן שלך לקחת פסק זמן ולנוח..בקשר לטיול זה עכשיו יהיה בועדת חקירה וכבר יש 2 עצורים.
כמו ה ש.ג הוא האשם..והאחראים???? יש הכפשות בין משרד החינוך והבטחון
שכל משרד טוען שזה לא תחת מרותו...והיה אתמול שאמרו שלא צריך לקבל אישור לטיןל.
ולפי הווטסאם בין התלמידים היו כמה שפחדו לצאת אבל בגלל שיצאו בכל זאת הם הצטרפו..מקווה שסוף סוף ילמדו את הלקח להבא.

בתי ספר צריכים אישור משטרה לליווי ובטחון,וצריך תיאומים עםצהל

אני לא זוכר כעת את נוהל מס"ר אם החובה רק על בתי ספר של משרד החינוך או על כלל בתי הספר, אבל הגיוני שתהיה דרישה מכולם, גם לגבי מספר המלווים וגם לגבי חובשים ונושאי נשק, לעיתים חובה גם רופא.

בכל מקרה חייבים תיאומים עם צהל במקרה של טיולים בשטח, כמו כן בית ספר נורמלי, מתקשר לבית ספר שדה הסמוך למקום הטיול לברר.

כאיש מדבר לשעבר, מה שקרה היה לגמרי צפוי למי שמכיר את המדבר:
הגשם יורד על ההרים, חללי הגיר מתמלאים במליוני טונות של מים, ומגיע הרגע שהגיר לא עומד בעומס, הוא נהרס (קראנו לזה "מתפוצץ") וכל הכמות האדירה של המים זורמים בשצף קצף כלפי מטה.

רק שזה לא מים כמו בסרטים, כאן הסחף נע במהירות עצומה כשהוא מזרים (המונח המדוייק - "מגלגל") עם המים, כמות אדירה של ענפים אבנים וסלעים, ומי שנקלע לזה, מתגלגל בתוך כל הסחף והבוץ והאבנים, והוא פשוט "נטחן" וסיכוייו להיחלץ מזה אפסיים, אלא אם הצליח ברגעים הראשונים להגיע לגדה ולהימלט במעלה ההר.

למיטב ידיעתי אין שום קשר למשרד הבטחון פרט לנושא התיאומים אם מתכוונים לעבור בשטחי אש.

הבנתי שהבעיה המרכזית היתה "לחץ חברתי". המצב מוכר ביחידות או חברות תחרותיות שמי שמתקפל נחשב למוג-לב ופחדן סידרתי, ואז הלחץ החברתי גובר על השיקול הנכון ואנשים מבצעים דברים מטורפים, העיקר שאותה חברה לא תוקיע אותם.

אז עם כל הכבוד לתחרותיות, חובה ללמד גם להיזהר ולא להיות "שימשן א גיבר" ולעשות שטויות.
היום נסענו בגלבוע ורציתי להיכנס למקומות מסויימים אולם כאשר בחנתי את הקרקע הרטובה (אדמת הגליל היא אדמה שחורה כבדה וטובענית) לא נכנסנו בשום אופן.

נימה3

New member
יוליקה, לבי לבי לך, גם אני שברתי שלש צלעות לא מזמן

הפתרון היחידי 40 טיפות אופטלגין שלש פעמים ביום. אני לא חברה של כדורי שינה. לא לוקחת בשום מצב. אבל אם לך זה עוזר, מדוע לא?

יוליקה

Member
מנהל
תודה נימה...הכדורים בינתיים לא עוזרים

אולי באמת אעבור לאופטלגין...

אם את עוברת לאופטלגין

קחי אופטלגין נוזלי.
כל 25 טיפות שוות גלוגה אחת.
ואם רגילה לקחת שתיים בבת אחת אז 50-55 טיפות

התגובה מהירה מאוד.
מנסיון...

למעלה