איזה זוג לא ראוי להגיע לגמר?

מבחינה טכנית את צודקת

ובקטע הזה דווקא אלה הוכיחה שהיא יותר אנושית ממנו. רואים שיש בה יותר רגש ופחות רובוטית ממנו. היא התרגשה לדבר עם החברים שלה ולמרות שאני מודעת ל"קור" הרוסי,
עדיין מצאתי את ההתנהגות של וובה במקרה הזה, יותר מדי טכנית וגם אם היא מסבירה לו שכולם היו חייבים לנצל את השש דקות שהוקצבו למשימה הזאת, הוא עדיין ניסה להתחכם
ולנצל את העובדה שממש לא איכפת לו עכשיו מהחברים או מהקרובים והוא מוכרח לרוץ למיליון...

just Orli

New member
אני לא חושבת שזה עניין של אנושיות...

הוא אוהב את החברים, אבל באותו רגע פחות היה לו דחוף לדבר איתם. זה לא שיש ביניהם קשר עמוק והניתוק מהם היה כל כך כואב, כמו הניתוק מהמשפחות של מתמודדים שגרים עם ההורים או שקשורים אליהם מאוד. אגב, גם השיחה של מאירי עם אבא שלו לא היתה כל כך נרגשת, אבל הוא - להבדיל מוובה - פשוט שיחק את המשחק כאילו הוא מתרגש. וובה בחר לא לשחק את המשחק, ולדעתי זה פשוט ממשיך את ההתנהגות הכנה שלו ושל אלה לאורך כל הדרך. גם אלה, אגב, לא כל כך בכתה מהתרגשות - פשוט היה לה כיף לקשקש עם חברה, ווובה (שכנראה מכיר את הפרקטיקה הזו שלה) זירז אותה כמנהגו. תכלס מבחינתם השיחה באמת היתה די מיותרת, ועדיף היה שיעקפו מתמודדים אחרים.

כמהאפשר

New member
הקור הרוסי?

יחפה, כל אחד מביע את עצמו אחרת. דווקא הנימוס, העדינות, התרבות והאיפוק שלו הם ההיפך מקור וניכור.
גם אלה ממש לא השליכה את עצמה על הרצפה ומיררה בבכי. אפשר גם לראות את זה הפוך, כילדותיות ואגואיזם גרידא.
וובה פחות רגיש, פחות צבוע ודעת הקהל לא הטרידה אותו.

הוא הביע את כל הרגישות שלו הרבה יותר!!!!! מאלה, שפעם אחת, כזכור לי, לא אמרה שהיא אוהבת מישהו, פעם אחת לא אמרה מילת חיבה ושם חיבה-
להבדיל מוובה, שבשתי מילים ושני משפטים אמר לאחותו שהוא אוהב אותה, קרא לה בשם חיבה ובכך סיים.

במקום לקשקש על כלום, שזה מה שאלה עשתה,דווקא בלי שום חום בתוכן.

כל אדם מתבטא אחרת. הוא לא היה קר ולא מנותק ולא מנוכר. חם מאוד, בסך הכל תמציתי.

לכן כתבתי את זה במרכאות

אני לא כל כך מסכימה להגדרה של אורלי על כך. יש לי שכנה שהיא החברה הכי טובה שלי והיא רוסיה והלוואי על כולם את החום שלה ואת האהבה שלה למשפחתה ולחבריה.
אבל עזבי, לא הרוסים כאן עומדים על הפרק אלא וובה ואלה. אני הבעתי אך ורק את אכזבתי מוובה בפרק הנוכחי, בעוד שבפרקים אחרים התאהבתי בו ממש, אז בפרק האחרון התאכזבתי. אין לי דרך איך להסביר את זה. זה משהו שקשור לתחום הרגש שפתאום ככה קפץ לי מול העיניים והאיר לי אותו באור אחר.

כמהאפשר

New member
דירבלק:)

שלא ייצא ממני "החום המרוקאי"; )
&nbsp
&nbsp
סתם, סתם...
חלילה. מה שכן, לצערי אני אכן חוטאת בפיוז קצר.. לשמחתי גם נרגעת מהר, אבל מתחממת בין רגע.

haych

New member
מסכימה לגמרי, וגם

אלה ו-וובה הם די אנדרדוג.הם יודעים שלא מתים עליהם ושרוצים לעכב אותם, גם אם הפעם לא הם אלה שקיבלו את העצור, והם שורדים בעור שיניהם. 6 דקות עבורם יכולות לעשות הבדל גדול. את החברים הם יפגשו כך או כך בעוד שבועיים-שלושה.

כמהאפשר

New member
איזה נמר?

פשוט וובה ואלה, מכירים מציאות שישראלים לא מכירים ולעולם לא יכירו.
עולים מרוסיה, יש עליהם תמיד את הבדיחה הזו של "ראבוטה, ראבוטה, ראבוטה"?
&nbsp
וזו לא בדיחה כלל.
&nbsp
אנחנו פשוט יודעים מהי השרדות. אמיתית.
אז וובה מבין היטב מה זה 6 דקות, מה זה להניח משהו בצד- כי אחרת תדברו עם האחים את 6 הדקות הללו מחר בבית.
כאשר אתה עוזב ארץ, מדינה, את כל המוכר והידוע. חברים, עבודה, בית ספר.. שפה. הכל.
הורים. סבים..
אתה מגיע לכאן, חי בתת תנאים, מתייחסים אליך בתת יחס, חצי מהאנשים שונאים אותך בלי להכיר אותך, חצי חושבים שהם מכירים אותך, חצי חושבים שלא מגיע לך להיות כאן חצי כן. חצי חושבים שאתה שיכור בטלן וחצי שאתה גוי.
צוחקים עליך, יורדים עליך.
ואפשר עוד להמשיך.
&nbsp
אז אתה לומד לרוץ. להתחזק. זה ממש לא קטע של שום נמר, זה קטע של הם חיים ככה כבר תקופה. לעבוד, לישון, לחפש רגעים איפה לצחוק. אז עוד חודש כשדווקא נהנים ויש מטרה מול העיניים- להתמקד ולתת פוש. זה הכל.

אני מבינה את זה לגמרי

אבל אלה הסבירה לו שחייבים לדבר 6 דקות והוא ניסה להתחכם ולעקוף את זה כי הוא מוותר על התענוג המפוקפק של דיבורים עם חברים כשאפשר להמשיך במירוץ ולהשיג את כולם...
מבחינתו, שאר הזוגות הם פראיירים שבכלל ביזבזו זמן ודמעות על שיחת טלפון אשר הם יכולים לעשות ברגע שיגיעו הבייתה. תראי, אני מאוד אוהבת את אלה וובה. אבל משהו אתמול
בהתנהגות שלו בקטע הזה של המירוץ, הפריע לי. לא אהבתי. אני לא נכנסת כרגע לסיבות להתנהגות הזאת. פשוט אני זזתי בכורסא באי נוחות כששמעתי אותו. לא אהבתי ולא איכפת לי
מאיפה זה נובע. גם גיליתי פתאום שאלה מוצאת חן בעיניי יותר ממנו בהרבה בחינות שלא קשורות למירוץ עצמו

כמהאפשר

New member
אני מבינה אותך:)

פשוט אנשים הם שונים.
לא כל אחד הוא רגשי ומחובר למשפחה/חברים ברמת השיחה היומית.

אלה לא אמרה חייבים. היא אמרה שיש להם 6 דקות לשוחח, וזה בסדר והיא לא מורחת את הזמן סתם. לא שהם חייבים לדבר 6 דקות.
פרט די חשוב.

מעבר לכך, דווקא התרגום באיך שהם דיברו היה מאוד שגוי-
אלה דיברה אליו קצת לא יפה "אל תהיה דביל/טיפש"
והוא מצדו רק אמר לה "אלוצ'קה" ושהיא פשוט מבינה את הדבריםקצתלאט, בהקשר של המשחק.

כמהאפשר

New member
זה לא חדש לנו. לכן ה"קור", החישול. ההורים שלנו

והסבים שלנו למדו לשרוד ולחיות בצורה מסוימת כי זו הייתה הדרך היחידה לשרוד ולשמור על שפיות.
&nbsp
רק ששם זה היה בגלל שהיינו יהודים.
&nbsp
כאן זה בגלל שאנחנו רוסים.
"רוסים".
&nbsp
זה לא קור.
תאמיני לי שזה לא. פשוט כואב קצת לקרוא שכך זה נתפס.

לגבי וובה ושיחת הטלפון - אני חושבת שהוא עשה טעות

הייתה לו טעות בשיקול הדעת כי הוא לא מבין ריאליטי. יש פה אנשים שחושבים שאלה וובה שחקנים מנוסים, לדעתי האינסידנט הזה חושף את ההפך.
המטרה של כל הפרק הזו הייתה ריגשית - להראות את המתמודדים מתרגשים משיחות מהבית. כשוובה האיץ באלה לסיים את השיחה הוא לא יצא טוב בטלוויזיה אבל אישית לא נטרתי לו על זה.
לאלו כאן שראו את האח הגדול, העונה האחרונה, זה כמו במשימת גן העדן והגיהנום. המטרה שם לא הייתה לאסוף תפוחים אלא להפגיש את הדיירים עם המשפחות כדי ליצור פרק רגשי ונוגע ללב, מי שהבין את זה לקח את הפגישות מהמשפחה כי אחרת הוא סתם היה מפסיד את המפגש עימם ולא היה מועיל לקולקטיב. שם כל האנשים היו מודעים לריאליטי אבל חלקם טעו במטרה של מה מצטלם יותר נכון (משפחות מול ויתור והקרבה למען הקבוצה). כאן לדעתי וובה לחלוטין לא מודע למשחק הטלויזיוני, מבחינתו מה שחשוב הוא המרוץ, הוא לחלוטין בתוך המשחק אבל לא בתוך המשחק הטלויזיוני.
אני חושבת שהטעות שלו הייתה כפולה, קודם כל ברמה הטלוויזיונית כאמור, כי זה לא מצטלם טוב לא לשתף פעולה, והשניה ברמה האישית, מול אלה. שש דקות לא משנות הרבה בשלב הזה, שיחה עם חברים יכולה להעלות לאלה את המורל, ויכוח אולי יחסוך לו דקה וחצי מהשיחה אבל אלה תהיה עצבנית וממורמרת וזה עלול לעכב אותם במרוץ.
חוץ מזה, אני מאמינה שאם בצד השני של הקו לא היו החברים של אלה אלא אבא שלה או אמא שלה זה היה אחרת.
יש גם את המימד האישי - לפי הכתבה בפנאי פלוס וובה הוא בנאדם שרגיל לשרוד לבד, בלי אמא, עם אבא שכל הזמן הולך ומקים לו משפחות חדשות, וובה הסתדר רוב הזמן לבדו. זה לא אומר שלא אכפת לו מאנשים סביבו, אבל זה כן מציב אותו במקום אחר ממי שרגיל להיות במשפחה תומכת סביבו.
ודבר אחרון - בזוגיות יש את הקטע הזה שכל אחד לוקח תפקיד. לפעמים זה במודע, כמו אצל שי ושני, שהוא לוקח על עצמו את הקטעים היותר פיזיים והיא אמונה על התקשורת עם הסביבה, ולפעמים זה לא במודע. כשמישהו לוקח את ההגה, השני עובר למושב הנוסע. כשמישהו מקטר, השני לוקח על עצמו את תפקיד המדרבן. אצל וובה ואלה יש את החלוקה הזו מאוד בברור, הוא זה שאוחז בהגה, והוא זה שמרגיש שאם הוא ירפה מההגה הם יעצרו (וזה לא תמיד נכון, אגב, הרבה פעמים כשאחד מבני הזוג מרפה מההגה, השני תופס אותו, אבל אצל הרבה זוגות התפקידים האלו כל כך משתרשים שזה נהיה עבורם טבע שני).
וובה לא נמר ולא חתלתול, הוא לא מושלם, יש לו את היתרונות שלו ואת הפאקים שלו, הוא טעה בקטע הזה אבל אני יכולה להבין מאיפה זה בא.

הסבר נהדר

באמת הצלחת להסביר לי את התופעה שנקראית וובה ואני מבינה יותר טוב מה קרה בפרק הזה ובשיחת הטלפון הזאת, אבל עדיין מהבחינה האמוציונאלית אני קצת מאוכזבת.

l86

New member
הסבר מעולה

הרי אמרו להם שהם צריכים למצוא את הרמז אז מבחינתו המטרה של כל השיחה הזו היא הרמז של המשפחות ולצאת לנקודה הבאה כמה שיותר מהר. לא היו לו באותו זמן "שיקולי ריאליטי" והוא לא חשב על מה מצטלם יותר טוב ויביא לו נקודות אצל הצופים בבית.

DANAMIR4

New member
אם יש זוג שלא ראוי זה אלכסה ורז שאומנם עפו אבל הם דוגמא טובה

לזוג שממש לא ראוי ולו בגלל ההתנהגות במשימה בלונדון והירידה פלסים אישיים עם גל וליאל (ליאל גמדה וכו')

ובגלל הדחיפה שנתנו לעגלה של וואבה ואלה, לא משנה אם כן או לא בכוונה, היו צריכים לנסות לכפר על זה

זוג לא ספורטיבי ולא ראוי לדעתי

למעלה