לגבי וובה ושיחת הטלפון - אני חושבת שהוא עשה טעות
הייתה לו טעות בשיקול הדעת כי הוא לא מבין ריאליטי. יש פה אנשים שחושבים שאלה וובה שחקנים מנוסים, לדעתי האינסידנט הזה חושף את ההפך.
המטרה של כל הפרק הזו הייתה ריגשית - להראות את המתמודדים מתרגשים משיחות מהבית. כשוובה האיץ באלה לסיים את השיחה הוא לא יצא טוב בטלוויזיה אבל אישית לא נטרתי לו על זה.
לאלו כאן שראו את האח הגדול, העונה האחרונה, זה כמו במשימת גן העדן והגיהנום. המטרה שם לא הייתה לאסוף תפוחים אלא להפגיש את הדיירים עם המשפחות כדי ליצור פרק רגשי ונוגע ללב, מי שהבין את זה לקח את הפגישות מהמשפחה כי אחרת הוא סתם היה מפסיד את המפגש עימם ולא היה מועיל לקולקטיב. שם כל האנשים היו מודעים לריאליטי אבל חלקם טעו במטרה של מה מצטלם יותר נכון (משפחות מול ויתור והקרבה למען הקבוצה). כאן לדעתי וובה לחלוטין לא מודע למשחק הטלויזיוני, מבחינתו מה שחשוב הוא המרוץ, הוא לחלוטין בתוך המשחק אבל לא בתוך המשחק הטלויזיוני.
אני חושבת שהטעות שלו הייתה כפולה, קודם כל ברמה הטלוויזיונית כאמור, כי זה לא מצטלם טוב לא לשתף פעולה, והשניה ברמה האישית, מול אלה. שש דקות לא משנות הרבה בשלב הזה, שיחה עם חברים יכולה להעלות לאלה את המורל, ויכוח אולי יחסוך לו דקה וחצי מהשיחה אבל אלה תהיה עצבנית וממורמרת וזה עלול לעכב אותם במרוץ.
חוץ מזה, אני מאמינה שאם בצד השני של הקו לא היו החברים של אלה אלא אבא שלה או אמא שלה זה היה אחרת.
יש גם את המימד האישי - לפי הכתבה בפנאי פלוס וובה הוא בנאדם שרגיל לשרוד לבד, בלי אמא, עם אבא שכל הזמן הולך ומקים לו משפחות חדשות, וובה הסתדר רוב הזמן לבדו. זה לא אומר שלא אכפת לו מאנשים סביבו, אבל זה כן מציב אותו במקום אחר ממי שרגיל להיות במשפחה תומכת סביבו.
ודבר אחרון - בזוגיות יש את הקטע הזה שכל אחד לוקח תפקיד. לפעמים זה במודע, כמו אצל שי ושני, שהוא לוקח על עצמו את הקטעים היותר פיזיים והיא אמונה על התקשורת עם הסביבה, ולפעמים זה לא במודע. כשמישהו לוקח את ההגה, השני עובר למושב הנוסע. כשמישהו מקטר, השני לוקח על עצמו את תפקיד המדרבן. אצל וובה ואלה יש את החלוקה הזו מאוד בברור, הוא זה שאוחז בהגה, והוא זה שמרגיש שאם הוא ירפה מההגה הם יעצרו (וזה לא תמיד נכון, אגב, הרבה פעמים כשאחד מבני הזוג מרפה מההגה, השני תופס אותו, אבל אצל הרבה זוגות התפקידים האלו כל כך משתרשים שזה נהיה עבורם טבע שני).
וובה לא נמר ולא חתלתול, הוא לא מושלם, יש לו את היתרונות שלו ואת הפאקים שלו, הוא טעה בקטע הזה אבל אני יכולה להבין מאיפה זה בא.