קשה להתיחס לגיבובים של טענות גם
אם יש דברים בגו. בשעה שאתה מטיח דברים אלו, היום בשעות הערב נתפסו בישוב גדול בצפון 3 דורבנים חיים, תחמושת (4000 כדורי ציד), מלכודות, 6 כלבי ציד, ציוד ראיית לילה וזה כבר מצריך חצי מפקחי האזור. ובה בשעה אני ואחרים עסוקים באיסוף בע"ח פגועים (הערב אספתי אנפית גמדית בגבעת זאב), אחר מחפש נשר פגוע במפל של נחל להט ועוד ועוד ועוד. נכון, הרשות חכמה על חלשים ולא דואגת לדגים (שאינם מוגנים עפ"י חוק, למעט בשוניות האלמוגים,-מה לעשות והחוק בארץ בתחום זה הוא בידי משרד החקלאות ואת כמות השמורות הימיות ניתן למנות על ידי אחת "של הנדסה קרבית"). ואם היו אוסרים על דיג היתה כמה התארגנות ועמותה בשם חופש העיסוק .... לעניין ההתארגנות המבורכת(!) שלכם: אם נבדוק את מצב הפלישות הביולוגיות של תוכים בקליפורניה בלבד-אפילו אמזונות לא יכנסו לישראל. למשל 4 מינים של אמזונות פלשו לשם ולא לדבר על מינים אחרים. בית המשפט לא יועיל גם אם ייצגו את התוכים עורכי הדין של או ג'י סימפסון. לפחות במרבית העופות הנתונים מוצקים ואפילו אנחנו מקלים. שם לפחות יש לנו בסיס נתונים מגובה מדעית היטב. למשל, עד היום הותר מסחר במין של lovebird שאפילו בסקוטלנד הוא מתרבה בחופשי. לפי התקנות החדשות - כבר לא. אני בטוח שאף אחד מהתוכיים לא טרח לבוא לצפות באותו המין מקנן על איזדרכת בעמק החולה. אמסור להם ד"ש מהביקור שלי שם ביום ו' האחרון. אם חקלאי הארץ יגישו תביעות ליבואני הדררות והתוכי הנזירי על קריסת גידולים - כל כספי העמותה ייועדו לתקן הנזקים. גם לרשות, לדאבוני, אחריות למחדל זה. עד שאנשים כמוני נלחמו בזה היו מידי שנה היתרי יבוא לישראל של מינים אחדים, שמניתי חלקם למעלה, של מעל 10,000 פרטים בשנה! וזה רק מה שיובא בהיתר. אז ניתן למצוא פיתרונות ומינים ראויים. אבל התלהמויות לא יועילו. בתוקפנותך אתה גורם לי לסנגר על דברים, שאחרת אני הייתי ראשון המבקרים של עצמנו (ולצערי יש לי מוניטין גדול שלא עושה לי חיים קלים באירגון). רק הרצון לתקן ולשנות הוא שגרם לי להיות חלק מהמערכת. לא תנצח מבחוץ את הגופים האלה. גדולי הזואולוגים בארץ כתבו מכתבים ליועץ המשפטי לממשלה, למבקר זה ואחר, ולא זה מה שגרם/גורם/יגרום לשינוי. אתה מזכיר לי היסטוריה: פעם, בעימות על פרויקט ש"ט מטעם החל"ט שאני הקמתי והובלתי מול הרשות (לפני כ-17 שנים), ועמד להגיע הנושא לערכאות משפטיות, אמר לי אחד מבכירי המשפטנים בארץ שיעץ ויצג אותנו: בבית המשפט, רוב הסיכויים שתפסיד, כי אתה (אולי) משקר שנתיים. אבל מי שעומד מולך ונמצא ראוי לתפקידו מטעם המדינה-משקר כבר 20 שנה ..... באותו מאבק ניצחנו/תי ובגדול ולא בבית המשפט. עם השנים הבנתי שאין לי הזכות או זה לא יוביל לשיפור אם רק אבקר אחרים על כשליהם או חוסר מקצועיות גופים, בעוד אני לא נרתמתי וניסיתי לתקן ולהצעיד קדימה את העבודה של אלו שאני מבקר. ולעיתים, מה שרואים משם - לא רואים מכאן. די לחכימא ברמיזה. ולילה טוב ביום עצוב זה.