איזה חוקים ואיזה נעלים?

naja

New member
שומרי החוק לא מפעילים את אתר יד2

אתה מוזמן להרים טלפון לרט"ג(02-5005444) ולדווח להם בכל פעם שאתה נתקל במודעות מהסוג הזה. זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי מאשר להתלונן ע"כ בפורום.

Torgos

New member
בבקשה תמשיכו לדווח על עבירות או חשד

לעבירות. רוב הדברים מטופלים! לעיתים לאט, כי אין כח משימה לבדוק כל הודעה ובזמן אמיתי. וכמו שהובער לך, אין לנו משטרת אינטרנט או מסחר. הרי תחומים המושקעים הרבה יותר לא מונעים פשיעה, פח"ע וכו'. ואנו עוסקים בתחום בו הענישה אינה מרתיעה. אחזור לדוגמא הבריטית: 3 שנות מאסר בפועל נגזרו על אדם שחמס גוזל קן בז נודד! אם כעסכם על נושא הענישה, הפנו אותו לכנסת ולבתי המשפט.

"משטרת אינטרנט"

אם רק היתה תחושה שיש כתובת אמיתית לפנות אליה ברשות, תוכלו לקבל הרבה אינפורמציה מהציבור על עבירות שמירת טבע המתועדות ברשת, למשל רכיבת אופנועי שטח בשבילים לא מסומנים בשמורת מדבר יהודה, אופניים בשבילים לא מסומנים בשמורות העציץ הזעירות של השרון (חרוצים, ביתן אהרן ופולג), דיווחים רבים בעניין דייג רשתות או דייג כרישים, ועוד. בהזדמנות זו אציין שהשתתפותך בפורומים, והמידע שאתה מעביר לגולשים, תורמים משמעותית לקשר בין הציבור ובין הרשות - ואם גם עובדי רשות נוספים היו נוהגים כך, המצב היה טוב בהרבה (וגם מקל ליצור את הלובי הציבורי שהטבע כל כך זקוק לו).

gaichuk

New member
אם רק היתה תחושה...

מה שהיינו רוצים זה לראות את השיטה של יד רוחצת יד אבל בפועל העסק די חד-כיווני. הרשות מקבלת אינפורמציה מהגולשים ועושה עם זה מה שהיא רוצה. אין שקיפות,אין הסברים,אין שיתוף והגרוע מכל (לפחות למראית עין) זה שגם אין כ"כ התייחסות. בזמנו דיווחתי על מרחץ הדמים באיזור המים החמים באשדוד ואז הופיעו התמונות של הכרישה על הג'יפ. כלום. דיווחנו עונה אחר כך על התופעה שחוזרת על עצמה,ו...כלום. דיווחנו על דייגי רשתות מעכו (כולל תצלומים ומספר סירה) שדגים בשמורת אכזיב לאור יום,ו...כלום. דיווחנו על צוללנים עם מיכלים ורובים ואיזמלים ופטישים ו...כלום. דיווחנו ודיווחנו ומה יצא? כלום אחד גדול. אגף הדיג משחק עם האצבע, הרשות משחקת גם היא, הפקחים קורעים את התחת לחינם ולבסוף גם חוטפים מהעבריינים... עצוב לראות את הפקח האיזורי באכזיב מסתובב בלילה עם פנס ומחפש דייגים ששולחים בלונים עם חוטים ואת מחפשי התולעים ששוברים את טבלאות הגידוד עם פטישים ואיזמלים ומחלק קנסות חופשי חופשי בזמן שהסירה המפורסמת מעכו מטיילת לה מתחת לאפה של הרשות,הדבורה הצבאית וכל העולם ללא מפריע. לי נמאס. אני לא מדווח יותר ולא מספק אינפורמציה. בינתיים אותו הגוף שנעזר בנו מפיל עלינו חוקים ותקנות ללא כל ביסוס ועובד בלי בקרה גלויה. שמחבקי העצים והאופטימים ימשיכו בשלהם. לי נמאס.

dreaming h

New member
צר לי, אבל.

גם אני חשה כמוך. אנחנו מדווחים, מעבירים, מתאמצים, מרגישים שצריך להילחם ולשמור על עקרונות מסוימים, מנסים לחנך להתנהגות מסוימת, ואני יכולה להעיד לפחות על עצמי ועל כמה מחברי הקרובים, שיש מקרים שבוערים בעצמותינו. ובחזרה (וזה שום דבר אישי, אוהד) אנחנו בעיקר מקבלים גזירות וחוסר שקיפות והסברים. אם אחרי הגזירות החדשות, וכל ההרצאות והצעקות על פלישת הצבגונים בכל הזדמנות אפשרית, אנחנו מדווחים כאן על תצפית (חשובה!!) של צבגונים בירקון, ואנחנו מקבלים תשובה בסגנון "ננסה להציב מלכודות בקיץ", אז, תסלחו לי, גם לי לא מתחשק להתאמץ יותר. יתכן ונעשים דברים מאחורי הקלעים, אבל אם אנחנו לא יודעים, אז אני לא יכולה להרגיש אחרת כלפי המאמץ המשותף של כולנו.

Torgos

New member
מקרה הכרישה: הבחור שצולם בעיתון

יחד עם ילדיו כאשר הכרישה קשורה לרכבו הובא לדין ונענש!!! אז אל תאמרו דברים לא בדוקים. המערכת לא פועלת היטב, אבל אנו עושים הכל לשפרה. דוקא הדיוחים שלכם ובמידה ולא יטופלו כראוי הם עילה לעשות שינויים ע"ס עובדות ולא שמועות. אבל פעלו לפי הבנתכם וצר לי אם אינכם מבינים שבסוף זה פוגע בי, בכם ובכולנו באותה מידה, ללא תלות בצבע המדים.

dreaming h

New member
אוהד, זה בדיוק העניין

שהתחושה שמלווה אותי היא, שבכל מקרה זה פוגע בנו.

Torgos

New member
כל הדיווחים שהעברתם טופלו!

זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושבים. לא הכל אמיתי (הארבע קו אגב היה מפברואר). לא אפרט התהליך, אבל במקרים האלה או ברובם אינכם צודקים. עשו ככל שאתם מבינים. אשמח ביום מן הימים לערוך עמכם פגישה ואז אוכל להסביר לכם יותר על התהליך לגבי הטיפול במידע (לפחות זה שהועבר אלי). אבל אם יש לכם בעיה, וכמו שגיצ'וק כתב על נושא הביקורת, יש מוסד מבקר לרשות, למדינה ויש לרשות מליאה שאלה תפקידיהם. הפורום הוא נהדר, מעניין וחשוב, אבל דרכו ניתן לשחרר קיטור - לא להשיג תוצאות. יום טוב.

dreaming h

New member
אוהד,

קודם כל, כפי שציינתי קודם, הפניה כאן אינה אישית, היא תחושה די גורפת, כלפי הרט"ג. אני מוכרחה לציין שאני כן שמחה על היווצרות הקשר החיובי בין חברי הפורום לבינך, לצורך העניין, הקשר שלנו לרט"ג. יש כאן כוח אדם חיובי, איכפתי ורציני, שמרגיש לעיתים שהוא נותן פול גז בניוטרל. זו הרגשה לא נעימה. בדיוק כפי שדיווחנו על בעיה, למה שלא נשמע על הטיפול בה? או לפחות על תוצאות הטיפול?

הרשות ושיתוף הציבור

מה שנכתב להלן אינו מכוון ספציפית אליך (לדעתי אתה עושה עבודה מצויינת לפחות בכל הקשור לשיתוף ומעורבות הציבור בעבודת הרשות), אלא באופן כללי לרשות. בזמנו, ניסיתי לברר מי הוא מבקר הרשות, והאם ניתן לפנות אליו. קיבלתי שם מסויים, אולם נאמר שהציבור אינו יכול לפנות ישירות אליו. עכשיו 1 במאי 2006. הדו"ח השנתי של רט"ג ל- 2004, לא פורסם עד היום (כבר בספטמבר 2005 פניתי לאחראי על חופש המידע ברשות בעניין, ושוב בדצמבר. נאמר שעריכת הדו"ח לא הסתיימה). גם הדו"ח של 2002 פורסם באתר הרשות רק אחרי שנחמיאס התארח בפורום שמירת טבע באוגוסט 2004. כבר ניסיתי ליצור קשר עם חלק מחברי מליאת הרשות לגבי שקיפות הדיונים. עד עכשיו ללא הצלחה, אבל אמשיך לנסות. (גם פרסום פרוטוקולי החלטות מועצת גנים לאומיים ושמורות טבע באינטרנט, הישג שאני זוקף לזכותי, לקח יותר משנה עד לתוצאות). יש גם דובר לרשות, שכבר מכיר אותי היטב וירטואלית (וגם נפגשנו בפועל פעם אחת), וגם התארח פעמיים בפורום שמירת טבע ב- 2004 (ואולי יוזמן לאירוחים נוספים בעתיד). התחושה היא שאם מקבלי ההחלטות ברשות היו רוצים, כבר מזמן היה דו-שיח פורה ובעקבותיו גם היה נוצר הלובי הציבורי לו זקוקה הרשות, הן להתמודדות עם מינים פולשים, הן להתמודדות עם פעילי זכויות בעלי חיים והן להתמודדות עם יוזמות בנייה ופיתוח בשטחים הפתוחים.

gaichuk

New member
אני לא רוצה להתלונן עליכם ...

אני רוצה שתבינו שהעם שנתן לכם מנדט ושאותו אתם משרתים מאוכזב. אני רוצה שתראו את העיוות. אני רוצה שתגדילו קצת ראש. אני רוצה שכולם יקבלו הגנה שווה ולא רק הזוחלים או הציפורים או הצמחים . לפעמים מתקבלת ההרגשה שאתה חושבים שאתם כמו הCIA ושמותר לכם הכל בלי לתת דין וחשבון . לא איך עושים ולא מה עושים ואם עושים בכלל... הפוזה הזו לא נראית טוב.

KOBAYASHI

New member
אבל מה אתה רוצה מאוהד?

לך תכתוב מכתב לעיתון נגד חוסר השקיפות של הרט"ג, תפנה לח"כ שיריץ בדיקה או שיריץ חוק עם קנסות גבוהים יותר, תפנה למבקר המדינה, משהו. "לצעוק" דווקא על אחד הצדיקים בסדום זה לא יעיל ולא חכם.

gaichuk

New member
ועוד דבר...

"הפורום הוא נהדר, מעניין וחשוב, אבל דרכו ניתן לשחרר קיטור - לא להשיג תוצאות"??? בינתיים עושה רושם לפי דבריך שהשגתם לא מעט תוצאות מהפורם הזה... למה שזה לא יהיה הדדי?

בעניין הזה

חבל מאד שהדברים האלה לא מגיעים לתקשורת. למה הרשות יודעת לפרסם על אירועים ופעילויות בגנים הלאומיים בתשלום, ולא מפרסמת באופן שוטף - אפילו באתר האינטרנט של הרשות - על השגי אכיפת החוק, והשגים אחרים כמו הכרזת שמורות טבע וכו'?

gaichuk

New member
אתה עושה צחוק?!?

דיג חוף פשוט שלא ידע שהוא בכלל עובר על החוק,צילם את עצמו ואת כל התהליך כולל הרכב והמספר ועוד פרטים מזהים או בקיצור "תפר על עצמו את התיק" וכל מה שנשאר זה לאתר אותו ולתת לו בראש. זה מה שיש לך להציג?? הצחקת אותי! את הפקחים שהסתובבו בח"ח אשדוד לאחר מכן ראינו גם ראינו אבל גם את הסירות שפרסו רשתות במרחק של 20 מטר מהחוף כשהמטרה היתה ברורה וגם גלויה לעין (סנפירי הגב השחורים) ראינו. את ההתעלמות של הפקחים ואוזלת ידם גם ראינו. את הטבח ההמוני בכרישים גם ראינו. את הדם במים גם ראינו. את הכרישים בבסטות בשווקים גם ראינו. את הדייגים שטבחו בכרישים,ביום המחרת,גם ראינו. אז על מי אתה צוחק? חכמה גדולה להטפל לאיש הקטן והמסכן... נראה אתכם גברים נכנסים לשוק בעכו ועושים קצת סדר! נראה אתכם קונסים את העבריינים על הדגים המינייטורים ועל התמנונים והכרישים. נראה אתכם מתעסקים עם הגוף המעוות הזה שנקרא אגף הדיג שמאפשר את החגיגות האלו. "אין לנו את הכח אדם הדרוש","הענין בטיפול","העבריינים נקנסו ב-2000 ש"ח","יש כבר 10 תיקים תלויים נגד העבריינים האלו". בו-בו-בו-בו-בו... שיפסיקו לבלבל את השכל! שישללו להם את רשיון הדיג וזהו! או שלא יחדשו אותו אם אי אפשר לשלול! אז הם לא יקבלו את האגרה (או אתנן) השנתית. ביג-פאקינג-דיל! עכשיו אפשר לתבוע את העבריינים לא רק על דיג בשמורה אלא על דיג מסחרי ללא רישיון! אין בעיות. יש רק פתרונות! השלב הראשון זה קבלת החלטות וההחלטה הראשונה היא לשלוף את האצבע!

Torgos

New member
קשה להתיחס לגיבובים של טענות גם

אם יש דברים בגו. בשעה שאתה מטיח דברים אלו, היום בשעות הערב נתפסו בישוב גדול בצפון 3 דורבנים חיים, תחמושת (4000 כדורי ציד), מלכודות, 6 כלבי ציד, ציוד ראיית לילה וזה כבר מצריך חצי מפקחי האזור. ובה בשעה אני ואחרים עסוקים באיסוף בע"ח פגועים (הערב אספתי אנפית גמדית בגבעת זאב), אחר מחפש נשר פגוע במפל של נחל להט ועוד ועוד ועוד. נכון, הרשות חכמה על חלשים ולא דואגת לדגים (שאינם מוגנים עפ"י חוק, למעט בשוניות האלמוגים,-מה לעשות והחוק בארץ בתחום זה הוא בידי משרד החקלאות ואת כמות השמורות הימיות ניתן למנות על ידי אחת "של הנדסה קרבית"). ואם היו אוסרים על דיג היתה כמה התארגנות ועמותה בשם חופש העיסוק .... לעניין ההתארגנות המבורכת(!) שלכם: אם נבדוק את מצב הפלישות הביולוגיות של תוכים בקליפורניה בלבד-אפילו אמזונות לא יכנסו לישראל. למשל 4 מינים של אמזונות פלשו לשם ולא לדבר על מינים אחרים. בית המשפט לא יועיל גם אם ייצגו את התוכים עורכי הדין של או ג'י סימפסון. לפחות במרבית העופות הנתונים מוצקים ואפילו אנחנו מקלים. שם לפחות יש לנו בסיס נתונים מגובה מדעית היטב. למשל, עד היום הותר מסחר במין של lovebird שאפילו בסקוטלנד הוא מתרבה בחופשי. לפי התקנות החדשות - כבר לא. אני בטוח שאף אחד מהתוכיים לא טרח לבוא לצפות באותו המין מקנן על איזדרכת בעמק החולה. אמסור להם ד"ש מהביקור שלי שם ביום ו' האחרון. אם חקלאי הארץ יגישו תביעות ליבואני הדררות והתוכי הנזירי על קריסת גידולים - כל כספי העמותה ייועדו לתקן הנזקים. גם לרשות, לדאבוני, אחריות למחדל זה. עד שאנשים כמוני נלחמו בזה היו מידי שנה היתרי יבוא לישראל של מינים אחדים, שמניתי חלקם למעלה, של מעל 10,000 פרטים בשנה! וזה רק מה שיובא בהיתר. אז ניתן למצוא פיתרונות ומינים ראויים. אבל התלהמויות לא יועילו. בתוקפנותך אתה גורם לי לסנגר על דברים, שאחרת אני הייתי ראשון המבקרים של עצמנו (ולצערי יש לי מוניטין גדול שלא עושה לי חיים קלים באירגון). רק הרצון לתקן ולשנות הוא שגרם לי להיות חלק מהמערכת. לא תנצח מבחוץ את הגופים האלה. גדולי הזואולוגים בארץ כתבו מכתבים ליועץ המשפטי לממשלה, למבקר זה ואחר, ולא זה מה שגרם/גורם/יגרום לשינוי. אתה מזכיר לי היסטוריה: פעם, בעימות על פרויקט ש"ט מטעם החל"ט שאני הקמתי והובלתי מול הרשות (לפני כ-17 שנים), ועמד להגיע הנושא לערכאות משפטיות, אמר לי אחד מבכירי המשפטנים בארץ שיעץ ויצג אותנו: בבית המשפט, רוב הסיכויים שתפסיד, כי אתה (אולי) משקר שנתיים. אבל מי שעומד מולך ונמצא ראוי לתפקידו מטעם המדינה-משקר כבר 20 שנה ..... באותו מאבק ניצחנו/תי ובגדול ולא בבית המשפט. עם השנים הבנתי שאין לי הזכות או זה לא יוביל לשיפור אם רק אבקר אחרים על כשליהם או חוסר מקצועיות גופים, בעוד אני לא נרתמתי וניסיתי לתקן ולהצעיד קדימה את העבודה של אלו שאני מבקר. ולעיתים, מה שרואים משם - לא רואים מכאן. די לחכימא ברמיזה. ולילה טוב ביום עצוב זה.

gaichuk

New member
דגים בשמורה אינם מוגנים??

במקרה של הדורבנים שהם חיה מוגנת אני משער שכל הציוד הוחרם. למה זה לא קורה גם עם דייגי הרשתות שדגים בשמורת אכזיב-ראש הניקרה? מה התועלת בקנס של 2000 ש"ח אם זו היומית שלהם כשהם דגים בשמורה? למה הם עובדים עם רישיון? עדיין?? תקרא לכל השאלות האלו והשאלות הקודמות "גיבובים" אבל בשורה התחתונה לא אתה ולא אף אחד אחר כולל אלו שמוסמכים או אמורים לענות,לא נתנו תשובה. אתם תמיד יודעים לציין עובדות (לטענתכם) על מבצעים מדהימים אבל את מה שבולט בעין ומציק לאזרחים אתם זונחים. חבל שאת השמורות הימיות ש"ניתן למנות על יד אחת "של הנדסה קרבית"" מזניחים ולא שומרים עליהם. מה עושה את הנשר או האנפית יותר חשובים מלוקוסים וכרישים? למרות שכבר נמאס לי וכל פעם אני מתעצבן מחדש מכל טכנוקרט שחוצה לי את הרשתית אני עדיין אופטימי ולא שותף בכלל לפסימיות שלך ב"מלחמה" נגד המערכת הדפוקה הזו. הגלגל מתגלגל והזמן עובר והיום אני זה שמשקר שנתיים. ואתה? חג שמח!

למעלה