איזה חוקים ואיזה נעלים?

Torgos

New member
אשתדל לתת תשובה מוסמכת

קנס 2000 ש"ח - את גובה הקנסות קובעים המחוקק וביה"מש. האמן לי שזה מתסכל את הפקחים יותר מאשר אותך. אינך יודע עד כמה. העונשים אינם מרתיעים ועברייני ציד חוזרים לפשוע למחרת תפיסתם או הרשעתם. אכיפה באכזיב - איני בקיא בנושא, אז אקבל את טענתך על רשלנות, למרות שמהכרותי עם הפקחים באזור זה מפתיע מאד! דגים אינם מוגנים במדינת ישראל עפ"י חוק. הם לא נחשבים "חיית בר". לא אני ולא הרשות חוקקוהו. יחד עם זאת מנכ"ל הרשות הנוכחי (ואיני דוברו או יועצו) פועל לתיקון ההתיחסות למערכת הימית. מחודש ספטמבר הקרוב יהיה בחט' מדע, לראשונה בתולדות הרשות, אקולוג ימי (למעשה אקולוגית מוערכת בעלת ניסיון). יש לזכור שאת התקנים האלו מכתיב האוצר. קל יותר לגייס כ"א לתיירות וחינוך מאשר לאכיפה וממשק. במחוזות נעשים מאמצי אכרזה על שמורות ימיות. לראושנה בתולדות המדינה שיבשה את הטבע הצליחה רט"ג לכפות על המדינה את "חוק זכות הטבע למים" ותקציבי ענק לשמור על בתי גידול לחים. לגבי סדרי עדיפויות בש"ט - ראשית, אני קרוב לתחומי ואיני יכול לענות לך תשובה מלומדת בתחום האקאוטי. שנית, ש"ט אינה מדע מדויק ותמיד מושפעת (בכל העולם!!!) ממשוואת הכוחות של האנשים הפועלים בה. גיא, הרשות היא גוף לחיץ. יש לזה יתרון, כי כך ניתן לגרום לה לפעול היכן שלא הצטיינה בו (לא בכל לצערי). לגם אכיפת הדיג בשמורות ימיות - צריך לחשוב על הדרך לגרום לחץ שיגרום למערכת להגיב. בטוחני שתשובתי תסווג כתשובת טכנוקרט. אנסה לבדוק את התקנות החדשות שהעביר אריאל שרון בנושא ערכי טבע מוגנים בנושא דגים ושלח אליך אם יש בהם חידוש על חוק הגמת חיית הבר - תשט"ו 1955

Torgos

New member
אומר תודה ולא אוסיף.... רק שים לב

לתאריך: לפני חודשים אבל ... תודה ותמשיך לספק מידע. אל תבקש לפרט.

snake liron

New member
תרדו מזה חברים אי אפשר לעצור את זה.

כמו הדיון שהיה לי עם אסף...אין חוקה עם אכיפה אין כלום... אגב יכול להיות שהקופה הזאת היא עם אישור והכוונה של המכירה היא למוסדות מסוימים...כדאי לבדוק את זה... בכל מקרה נקווה שזה יטופל אבל באופן כללי ...המצב נשאר אותו דבר.

weinman

New member
מסר אישי

שלום אוהד פונה אליך כמיצג הרש"ט מחד וכמי שפועל מתוך המערכת לשנות אותה. כמי שעובד ברשות אתה מכיר ואף מודה שאחת הבעיות שאיתן מתמודדת הרש"ט היא האכיפה. וזאת מאספקטים שונים; גם של ביצוע וגם של חינוך. המגבלות של הרשות הנובעות ממחסור בכוח אדם, משאבים, חוסר מודעות ברמות המשפטיות והחוקתיות. ומלחמה בניגודי אינטרסים לא ייחודיות לרשות. הרבה גופים דומים נתקלים באותן בעיות ומשוועים לפיתרונות. הסוגיה של הגבלת הסחר ואחזקה של בע"ח מהשיקולים השונים מדגימה יפה את הבעיה. ובמיוחד את הפן הציבורי. וכאן עולה השאלה כיצד יש להתמודד עם העניין. האם לצאת למלחמת חורמה בכל מי שרוצה לגדל משהו או למצוא את דרך הביניים. הוכח אינספור פעמים שאכיפה אגרסיבית ככל שתהייה לא שווה בלי חינוך (ראו בעיית סמים ונהיגה). מאידך ברור שחינוך טהור ללא שוט האכיפה לא יעיל גם הוא. כל החינוך הבסיסי שלנו במהלך החיים הוא הלמידה מה מותר ומה אסור ומה שלא לומדים דרך הראש נלמד לעיתים דרך ה"ישבן". אפשר להתווכח לעד מהו האיזון הנדרש בין השקעה באכיפה להשקעה בחינוך שאנו מצפים מגורם כמו הרש"ט, אבל ברור שאי אפשר להתעלם מאף צד. גורם רב חשיבות כרש"ט תמיד יהיה מוגבל בהיקף החינוך שהוא מסוגל לתת, יהיו המשאבים אשר יהיו. כדי להשיג השפעה חינוכית צריך להגיע לרבדים רבים של הציבור ומהיבטים שונים. אחת הדרכים היעילות להשיג את המטרה היא לערב ישירות את הציבור. כמה לערב, ובאיזה רמות זה נושא לדיון בפני עצמו אבל ברור שיש ציבור אחד שההשקעה בלהגיע אליו נמוכה מאוד אבל התמורה שווה עשרות מונים. ואני מדבר על ציבור המגדלים החובבים או הנושקים לתחום. בציבור הזה מצויים הרבה מאוד אנשים לא רק עם ידע רב אלא גם עם מודעות, רצון להשפיע ואכפתיות. רבים מהם מחפשים אפיקים כדי להשפיע, לפחות על הציבור הקרוב להם. ברור שאי אפשר לגייס את כולם למערכת הבירוקרטית, אבל צריך לשאול את השאלה. איך רותמים את הציבור ה"שבוי" הזה למטרה משוטפת? ומה המחיר שצריך לשם בעבור כך? מתוך הדיונים לאחרונה בפורום הזה ובאחרים ברור שכולם מדברים על המחיר. אבל אף אחד לא מדבר על שיתוף פעולה. שוב אני לא נכנס להגדרת המושג שיתוף פעולה כי יש לו פנים רבות אבל ברור שהעניין עולה בין השורות ולעיתים אף בצורה גלויה אבל בעיקר מצד הציבור ולא מצד המערכת. מצד שני המערכת (רש"ט וגופי ש"ט אחרים) זועקים שאין הם מסוגלים להתמודד לבד מול האיומים. לזעוק זה לא מספיק. כל המדינה הזו זועקת כל הזמן אז למה שמישהו יתרגש מעוד זעקה, תהיה לגיטימית ככול שתהיה. אני מצפה מגוף כמו הרשות להרים את הכובע. לחשוב כיצד אפשר למצוא את שביל הביניים מתוך הכרה שהמטרה המשותפת חשובה על התנצחויות משפטיות או פילוסופיות. את הרעים נוקיע מתוכנו רק ע"י שיתוף פעולה ולא דחיקת ציבור שלם לפינה. לחשוב כיצד לספק לציבור החובבים כולל מגדלים, כלים להתמודד עם סוגיות ש"ט וחינוך וכיצד להשתמש בהם להעברת מסרים חשובים. לחשוב כיצד למנף את כל הידע והמידע שנצבר בידי הציבור לשיפור האכיפה, החינוך וטיפול במפגעים. חשוב לזכור , לא משנה כמה אתה מתאמצים, רוצים ויכולים. מה שקובע מול הציבור היא השקיפות. כלומר היכולת להראות שלא רק שאתם עומדים ביעדים אלא שיש איזון חוזר בין הרשות לציבור. הציבור ככללות חייב פידבקים, מילה טובה וגם לקבל הרגשה שיש תמורה לאגרה, זה אולי פתטי אבל אם זה יאפשר לחזק את הקשר אם הציבור הרי זה התמריץ הטוב ביותר להטמיע שת"פ ולהעמיק חינוך באופן ישיר ועקיף. זכור את המסר. לא משנה מה אתה רוצה להגיד ומה אתה אומר. מה שקובע זה מה שהציבור שומע ובסוף מה שהוא מבין. הפער בין מה שאתה רוצה להגיד למה שהציבור מבין, הוא שקובע את היכולת שלך להשפיע. הערה הכותב אינו מגדל שנים רבות בע"ח משום סוג ואינו דוגל באחזקה של בע"ח בשבי. אני מסתפק בצילום בע"ח. עמיר

weinman

New member
../images/Emo208.gif אוהד אשמח להתייחסות

ובכלל רצוי שעוד משתתפים גלויים ובמיוחד סמויים ישתתפו. ולהשתדל לתת נימוקים או טענות מגובשות ולא להפריח יונים

Torgos

New member
אל תתאכז- אין לי מה להוסיף או לחדש

הצגת את עולם שמירת הטבע בצורה מצויינת: הקונפליקט בין אכיפה לחינוך, עביודת והתייחסות אל ציבור ועוד. הרבה מזה זה שאלה של איזונים והתאמתם לקהל היעד (לא ברמה של סקטור אלא של אזרחי מדינה או מגזר חברתי). ההודעה שלך יכולה להיות הבסיס לתקציר של קורס בש"ט בלימודי הסביבה או סוציולוגיה ובאותה מידע לקורס בש"ט במדעי החיים. אין לי ספק כי בתחום הזה הרשות (ולא רק הרשות ולא רק בתחום הזה) - חובבניים להחריד. חלק מזה הינו מבעיית תקציב, אבל העיקר הוא תפיסתית ופרסונלית. חלק לא אחר ולא מבוטל הוא אשמת המנטליות במדינת ישראל!!! אצל יהודי בגולה וישראלי בישראל - להצליח משמעותו לעבוד על הפריץ או על השלטונות. הדוגמא היא הכמות הבלתי תאומן של ההכנסה בשחור במדינה. כולם מבינים שאי אפשר לקיים מדינה נורמטיבית וכולם מבינים שאם הם מרמים הם פוגעים באחרים ובכ"ז הרוב (כך אומרים וזה לרוב אינו תופס לגבי רובנו-השכירים) - מרמים את מס הכנסה. אז זה לא ציבור ולא חינוך ולא אכיפה. זו מנטליות דפוקה. כי אותו ישראלי יורד בארה"ב משלם "מס אמת" ולא משליך בדל סיגריה ברחובות ציריך וכהנה וכהנה. המציאות הישראלית, כאשר חלק מהפגיעה בטבע נובע אף ממניעים לאומניים ותרבותיים, כאשר סדר היום הלאומי רחוק מלהיות "ירוק אמיתי", כאשר מינויים מוכתבים ע"י פוליטיקאים וקריירה צבאית היא מקדם מכירות בשוק האזרחי, כאשר בתי המשפט קורסים והאכיפה בישראל נמצאת בפשיטת רגל ותקציבי ש"ט בפשיטת רגל לעומת הלחצים - אל תתפלאו שכך הרשות פועלת.

yair lotan

New member
שאלה ל TORGOS בנוגע לתקנות הרט"ג

שלום , גם אלי הגיע לאחרונה המכתב של הרשות ובו התקנות החדשות שהולכות להיכנס לתוקף.קצת קשה לי לנקות עמדה לגביהן מכיוון שאינני מומחה לזוחלים. אבל, בתור חובב זוחלים מעניין אותי מאוד לדעת על סמך מה ( או מי...) נקבעו אותן תקנות ? אני חושב שקראתי את רוב השירשורים בנושא ועוד לא מצאתי תשובה לכך. אודה לך אם תוכל להפנות אותי למקורות המתאימים או אם תוכל לפרסם אותם כאן באתר. יום טוב, יאיר

weinman

New member
לא מאוכזב ואפילו שמח על הנאמר

לא מאוכזב כי לא חידשת לי דבר ולצערי אני מכיר את הבעייה והבעייה ברש"ט עוד כשהדרכתי ועבדתי בביס"ש חצבה. השת"פ עם הרש"ט היה למרות המערכת ולא בזכותה. אנשים רצו ומצאו את הדרך לשתף פעולה. שמח כי הדברים שאתה אומר חשובים לא רק בגלל שהם נכונים אלא בגלל שחשוב שיאמרו ובקור רם. ולמרות שהם נאמרים, אנשים כמוני (ורבים בפורם הזה ומחוץ) מצפים מאנשי הרש"ט השפויים לשת"פ, למרות שהם מייצגים את הרשות. כלומר למרות שהרש"ט לא שמה בעדיפות כלשהי קשר עם הקהל כדי לקדם מטרות, אנשים כמוך ויש עוד אני יודע, יכולים להניע פרוייקטים ותהליכים קטנים שישיגו שני מטרות. האחת יצירת נורמות חדשות וביסוס ציבור שמוכן לסייע. למרות שבטוחני שנעשים דברים, הרי לא רק שזה במעט שבמעט אלא שהם באיזה סוד חבוי ולא ממש מדברים על זה. אם אנשים הנכונים ברש"ט יפעילו את השכל הישר ולא את החוק היבש, הם ימצאו הרבה מאוד תומכים בדרך למטרה המשותפת שהיא הצלת הטבע והנוף. אי אפשר לגייס את כל העולם לשנות את המערכת מבפנים, אבל גורמים מתוך המערכת יכולים לגייס עולם כדי להניע תהלכים. אני יכול לאסוף כמות תירוצים כמו זבל לאחר יום העצמאות אבל אם יש רצון אמיתי אפשר למצוא את השביל הנכון. הבעייה היא לא עד כמה לנו לציבור יש סבלנות, ורצון ועד כמה אנחנו צודקים. הבעייה שבשטח קורים דברים וכאשר נתעשת יהיה מאוחר מדי. אם לא מאוחר מידי כבר עכשיו בהרבה מקומות.

למעלה