איזה טעות היתה לאכול צנצנת שלמה של הדבר הזה..

R 1 3

Well-known member
אין לך מושג בבישול. אין היום מזון מבושל לא משנה שיהיה אפילו חריף, שלא מוסיפים לו סוכר.
בישול של מי? של מזון מתועש? אני מתיחס לאנשים שיודעים לבשל או לאכול במסעדות
טובות או לקנות בחנויות הנכונות - אוכל טרי.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בישול של מי? של מזון מתועש? אני מתיחס לאנשים שיודעים לבשל או לאכול במסעדות
טובות או לקנות בחנויות הנכונות - אוכל טרי.
מי שיודע לבשל, יודע שתבשיל צריך כמות מסוימת של המתקה. עם סוכר או משהו אחר.
מי שלא יודע לבשל, חושב שלא צריך להוסיף סוכר.
 

michal@gal

Active member
מנהל
מי שיודע לבשל, יודע שתבשיל צריך כמות מסוימת של המתקה. עם סוכר או משהו אחר.
מי שלא יודע לבשל, חושב שלא צריך להוסיף סוכר.
אני יודעת לבשל, ובוודאות לא מוסיפה סוכר לכל התבשילים.
יש כאלה שצריכים סוכר ויש כאלו שלא.
 

michal@gal

Active member
מנהל
יש הורים שמתלוננים שהילד לא אוכל מה שהם מבשלים. רק את הפיצות שהם מזמינים הוא אוכל. :cool:
מאז שהיו קטנים הילדים שלי אוכלים את מה שאני מבשלת ולא מתלוננים. אפילו שכבר יצאו מהבית הם שמחים לחזור הבייתה לארוחות ללא סוכר מוסף באוכל.
 

R 1 3

Well-known member
מי שיודע לבשל, יודע שתבשיל צריך כמות מסוימת של המתקה. עם סוכר או משהו אחר.
מי שלא יודע לבשל, חושב שלא צריך להוסיף סוכר.
מי שלא יודע מה טוב לו אוכל מה שצריך לדעת אחרים.
אתה מוסיף סוכר לכריך גבינה?
לסטייק מוסיפים סוכר ? לחביתה? לסלט? לאורז? לתפו״א ?
התבלינים הבסיסיים בד״כ הם מלח ופלפל
כך גם על שולחן במסעדה. לא שמים תוספת סוכר אלא בבית קפה
יש רוטבים חלקם אולי כוללים דבש אבל הרוב יותר שומנים צמחיים.
מה יש פה לדעת? יש מי שלימדו אותו לבשל רע עם מרכיבים חסרי טעם בלי תוספות מזינות מהצומח
וכדי לתקן הוא שופך סוכר ומלח על כל דבר אפילו בלי לטעום ולהבין איך הוא צריך להיות.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
מי שלא יודע מה טוב לו אוכל מה שצריך לדעת אחרים.
אתה מוסיף סוכר לכריך גבינה?
לסטייק מוסיפים סוכר ? לחביתה? לסלט? לאורז? לתפו״א ?
התבלינים הבסיסיים בד״כ הם מלח ופלפל
כך גם על שולחן במסעדה. לא שמים תוספת סוכר אלא בבית קפה
יש רוטבים חלקם אולי כוללים דבש אבל הרוב יותר שומנים צמחיים.
מה יש פה לדעת? יש מי שלימדו אותו לבשל רע עם מרכיבים חסרי טעם בלי תוספות מזינות מהצומח
וכדי לתקן הוא שופך סוכר ומלח על כל דבר אפילו בלי לטעום ולהבין איך הוא צריך להיות.
לא צריך. בפיתה ובלחמניה כבר יש סוכר.

לתבשיל אורז ותפוחי אדמה אפשר להוסיף מעט סוכר.

לסלט אני לפעמים אפילו לא מוסיף מלח.
 

R 1 3

Well-known member
לא צריך. בפיתה ובלחמניה כבר יש סוכר.

לתבשיל אורז ותפוחי אדמה אפשר להוסיף מעט סוכר.

לסלט אני לפעמים אפילו לא מוסיף מלח.
הרגלים הכל הרגלים.. יש מי ששותה קפה עם 2 כפיות ויש בלי ולי מספיקה רבע כפית
לאספרסו ממש לא מוסיף וכך רוב האנשים שנתקלתי בהם שותים בלי סוכר.
לסלט לא מוסיף אף פעם מלח לכל היותר מיץ לימון ומעט שמן זית או חומץ תפוחים.
בפיתות קלות יש מבחר שהן ללא תוספת סוכר. כך גם בהוראות אפיה
לגבי ילדים ופיצות - סוכר הוא הרגל נרכש. ברור שיעדיפו משהו מתקתק אם הרגילו אותם
באותה מידה ניתן להגמל מכל הרגל רע. סוכר פשוט או פחמימות שאינן מלאות מדגנים
עדיף להמנע - אבל הדיון כאן לא על בריאות אלא טעם. מעולם בכל שנות חיי לא הוספתי סוכר בבישול
למעט בהכנת ריבה. גם לא לרוטב עגבניות, אפשר להוסיף מתיקות מגזר מבושל סלק או בטטה.
גם לא ראיתי תוכניות בישול שמוסיפים סוכר לאורז או תפו״א . כולם רמאים...
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הרגלים הכל הרגלים.. יש מי ששותה קפה עם 2 כפיות ויש בלי ולי מספיקה רבע כפית
לאספרסו ממש לא מוסיף וכך רוב האנשים שנתקלתי בהם שותים בלי סוכר.
לסלט לא מוסיף אף פעם מלח לכל היותר מיץ לימון ומעט שמן זית או חומץ תפוחים.
בפיתות קלות יש מבחר שהן ללא תוספת סוכר. כך גם בהוראות אפיה
לגבי ילדים ופיצות - סוכר הוא הרגל נרכש. ברור שיעדיפו משהו מתקתק אם הרגילו אותם
באותה מידה ניתן להגמל מכל הרגל רע. סוכר פשוט או פחמימות שאינן מלאות מדגנים
עדיף להמנע - אבל הדיון כאן לא על בריאות אלא טעם. מעולם בכל שנות חיי לא הוספתי סוכר בבישול
למעט בהכנת ריבה. גם לא לרוטב עגבניות, אפשר להוסיף מתיקות מגזר מבושל סלק או בטטה.
גם לא ראיתי תוכניות בישול שמוסיפים סוכר לאורז או תפו״א . כולם רמאים...
תמיד אמרו לך שאם איזה שף בתוכנית נותן לך מתכון, הוא מחסיר ממנו איזה רכיב, בשביל שאם תכין אותו, לא יצא לך בדיוק אותו הדבר כמו שיוצא לו במסעדה. התוספת של הסוכר זה אחד הרכיבים החשובים האלה.
 

ויוי 25

Well-known member
הכל נכון ,וכפי שכתבת זו טעות לאכול צנצנת שכזאת.
אחד הויתורים שעליך לעשות במידה ואתה חולה -סוכרת ובוודאי אינך רוצה לגרום לעצמך סיבוכי- סוכרת,
כדאי לך לצרוך כמה שיותר דגים טריים ובריאים , כמו : דג פורל, דג-סלמון, דג אמנון, לברק, וכו', אלה טבעיים ובריאים.
תשמור על סוכר מאוזן -ובכך רק תרוויח .
שתהיה לך שנה מבורכת בבריאות ובסוכר מאוזן.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הכל נכון ,וכפי שכתבת זו טעות לאכול צנצנת שכזאת.
אחד הויתורים שעליך לעשות במידה ואתה חולה -סוכרת ובוודאי אינך רוצה לגרום לעצמך סיבוכי- סוכרת,
כדאי לך לצרוך כמה שיותר דגים טריים ובריאים , כמו : דג פורל, דג-סלמון, דג אמנון, לברק, וכו', אלה טבעיים ובריאים.
תשמור על סוכר מאוזן -ובכך רק תרוויח .
שתהיה לך שנה מבורכת בבריאות ובסוכר מאוזן.
אני תמיד מעדיף סוכר אמיתי מממתיק מלאכותי. ומשתדל להתרחק ממתיקים כאלה.
סוכרת זה לא בספקטרום הבריאותי שלי בכלל.
 
למעלה