איזה יום....

justme007

New member
את באמת חושבת שסטודנטית תתמודד עם

המחלה הזו???? היא עוד תתבע אותנו על הנזק שיגרם לה ותבקש שנשלם לה על טיפול פסיכולוגי. אני בקושי מתמודדת עם זה ועברתי הרבה בחיים, סטודנטים הם ילדים שאין להם את היכולת להתמודד עם אמא תודה בכל זאת על העצה, אבל לספק סביבה של פעילות זה מעבר ליכולות שלי

ענתי44

New member
ועובדת זרה כן יכולה להתמודד?

למה שלא תתמודד עם זה. קרובה שלי, סטודנטית עבדה עם בחור חולה סכיזופניה . היה לה קשה אבל היא עמדה במשימה.

גם אמא שלי

לא מוכנה ללכת למועדון ומאוד משתעממת בבית , אנחנו כרגע בתהליך של החלפת העובדת ומחפשים מישהי שתהיה עצמאית ,שתיקח את אמא לטייל בעיר , לטייל מתחת לבית ולקטוף פרחים ,שתיקח אותה למסעדה בצהריים , לעבודה של אבא , קנינו דיסקים עם שירים שאמא אוהבת לשמוע וגם לרקוד לצלילי המוזיקה , קניתי משטחי קלקר ושבלונות מקלקר וצבעי גועש לצייר ולצבוע את הקלקר ועוד כל מיני נצנצים ופרחים מלבד להדבקה ..אנחנו מנסים להיות יצירתיים ... מקווה שעזרתי , במידה ויהיו לי עוד רעיונות אני אכתוב לך .

ענתי44

New member
וגם פלסטלינה

זה מפעיל שרירי יד ויוצרים דברים יפים וזה מזכיר להן לישת בצק

שריוש2

New member
נסו..

נסו לומר לה שיש עוד זמן עד ליום שישי, או לומר לה שהכל כבר מוכן (שהיא הכינה כבר את הכל אתמול, או שמישהו אחר מהמשפחה הכין כבר את הכל ושאין לה מה לדאוג). כך אולי תהיה יותר שקטה, רגועה, לא תדאג ותסכים ללכת למועדון. אם זה לא יעזור, נסו למצוא לה מגוון של פעילויות אחרות במקום המועדון, שיעניינו אותה ויעסיקו אותה במשך היום..

justme007

New member
אנחנו מנסים

אמא מאוד אוהבת לעבוד בגינה, אז הבאנו לה מלא עציצים והיא מטפלת בהם. כל מה שקשור ליום שישי: באמת אנחנו מראים לה שהכל מוכן ושלא תדאג ואז היא שמחה. רק שמגיע הרגע שצריך לצאת מהבית אז היא מתחרפנת ולא רוצה ללכת כי בראש שלה היא מודאגת שהיא לא סיימה את העבודה.

שריוש2

New member
כן.. ככה גם קורה לסבתי...

יותר ממחצית חייה של סבתי, היא היתה רגילה לקום ב- 6 בבוקר להתארגן ולבשל עד הערב כשבאמצע היא היתה הולכה גם לעשות קניות, לעוד כל מיני סידורים ולפעמים גם לעבודה שאחרי שחזרה הביתה ממנה, המשיכה לבשל. אף פעם לא היה לה רגע של מנוחה. לכן עכשיו גם נחקק לה כל הזמן במוח שהיא צריכה לקום ולבשל, להכין שניצלם ואורז, לחתוך את הבשר, להכין סלט, להכין ג'חנון וקובנה וכו'.זה קורה לה המון גם כשאנחנו מוציאים אותה לטייל בחוץ. אבל אחרי שאנחנו אומרים לה שהכל כבר מוכן שהיא סיימה להכין כבר. לרב היא משתכנעת ומסכימה לצאת החוצה בלי בעיה.

למעלה