איזה יופי שנפתח פורום ללימודי משפטים, כי יש ל

אסף 0021

New member
איזה יופי שנפתח פורום ללימודי משפטים, כי יש ל

כי יש לי שאלה חשוב מאוד! אני רוצה ללמוד משפטים באחת מהמכללות המובילות, חשוב לי שזה יהיה במכללה עם ניסיון ולא אחת מהאלה הקיקיוניות שצצות בארץ לאחרונה... דבר נוסף שמאוד חשוב לי זה הניסיון שאצבור במהלך הלימודים... אשמח לקבל תגובות והצעות...

dadabon

New member
אסף, תשובה לשאלתך

תשמע אני ממליץ לך ללכת על המכללה למנהל. בית הספר למשפטים שם זה חתיכת בית ספר! זה לא איזה מוסד קטן יש שם בערך1500-2000 סטודנטים.. רוב המכללות בארץ הם מאד צעירות ובלי נסיון אולי חוץ מהמכללה למנהל שהיא היתה הראשונה שהוכרה כגוף חוץ אוניברסיטאי וברור שהיא לא אחת מהקיקיוניות הקטנות ... לדוגמא החוג למשפטים כבר בשנה ה-15 שלו. מבחינתכך זה אומר שיש הרבה בוגרים שם בחוץ שיעדיפו בוגרים מאותו המוסד... אני אצרף לך את הידיעון של המכללה, תקרא על זה עוד בעצמך !

lithium muncher

New member
חחח

שני הניקים האלה נודדים מפורום לפורום ומפרסמים את המכללה למנהל, ראיתי אותם כבר בפורום 7 נדמה לי.

dasoona1

New member
תנסה להיות פחות ברור פעם הבאה...../images/Emo8.gif

אני יודעת שהבינתחומי מאוד נחשבים, אבל אני גם משוחדת כי אני הולכת ללמוד שם. אבל באמת ששמעתי עליהם הרבה דברים טובים ומכירה אנשים שלמדו שם וסיימו כבר ומאוד מרוצים... שיהיה בהצלחה

שחרפר

New member
אסף, שתי שאלות לי אליך ותשובה אחת

בן כמה אתה? האם לא יישתלם לך לשפר מה שצריך לשפר ולשאוף לאוניברסיטה, ולו בגלל שכר הלימוד הגבוה הצפוי לך אם תבחר במכללה כזו או אחרת? (כ-30,000 שקלים במכללה פרטית לעומת כ-10,000 בכל אוניברסיטה) בכל מקרה, אם בכל זאת החלטת כי אתה רוצה ללמוד במכללה, עליך לקחת בחשבון מספר גורמים נוספים: 1. הקירבה לבית - עלות הנסיעה החודשית ו/או שכירת דירה קרובה למקום הלימודים הינה שיקול כלכלי מרכזי. זכור אותו וקח בחשבון את ההוצאות העתידיות הכרוכות בכך. 2. ברר היטב מה כלול בשכר הלימוד ועל מה תצטרך להוסיף כסף. ספרים, חוברות וכיו"ב הם רק חלק מהדברים האפשריים. 3. דבר עם סטודנטים שלומדים או שכבר סיימו במכללה בה אתה חפץ ללמוד הם יהיו המדד הטוב ביותר לאיכות המכללה. כמו כן, באופן כללי, מבחינת שם ותדמית, המרכז הבינתחומי בהרצליה והמכללה למנהל הן המובילות. מעבר לכך עשה לעצמך את החשבון הסופי ובסוף תשאף להגיע לבחירה המושכלת מכולם. בהצלחה!

dasoona1

New member
../images/Emo207.gif שאלה

בבינתחומי- מקבלים ספרים? קונים? איך זה הולך?

Margarita22

New member
מתוך כל המכללות - הבינתחומי עדיפה

יש האומרים שהיא אפילו עוקפת את חיפה ברמתה. וכי זהו המוסד השלישי הטוב בארץ למשפטים - אחרי ירושלים ואת"א. בהצלחה.

tigris12

New member
נו באמת

הבינתחומי אכן מכללה נחשבת יחד עם המכללה למנהל אבל היא ממש לא עוקפת את חיפה ובר אילן, לא צריך להגזים.

Atenolol

New member
מאחל לך הצלחה בלימודים

ומציע לך להיות קצת פחות נחרצת בלימודים, בחיים ובכלל.

cinematican

New member
סתם שאלה קטנה מאחד שמתעניין

מה עושה את הבין תחומי למכללה עם כזו "הייפ" מסביבה? עדיין לא ראיתי איזו שורה של עו"ד מבריקים יוצאים ממנה ועדיין כל אחד פה, אפילו אם הוא לא התחיל ללמוד שם עדיין, מהלל ומשבח אותם. סתם מעניין אותי מאיפה כל זה הגיע...

dasoona1

New member
מממ

תראה. דבר ראשון- כל אחד משוחד לגבי מוסד הלימודים בו הוא הולך ללמוד. אני התקבלתי גם לבינתחומי וגם לאונ' חיפה, ובסופו של דבר בחרתי בבינתחומי אחרי התייעצות עם : ממ, אחי, שסיים שם תואר ראשון והיום אחרי תואר שני במנהל עסקים, מצליח ומשגשג בארה"ב. בנוסף- ה-ר-ב-ה עו"ד ואנשי עסקים, רובם אמרו לי ללכת על הבינתחומי. אז לי באופן אישי קשה להסביר למה, כי אפילו לא התחלתי ללמוד עדיין... אני עובדת בתור מזכירה במשרד עורכי דין לענייני משפחה, ואני רואה את כל קורות החיים שמגיעים לפה- מכל המכללות והאוניברסיטאות . באמת שעל חיפה הוא הכי פחות מסתכל, ובד"כ אפילו לא מסתכל. אני מצטערת אם נשמעתי נחרצת מדיי, אשתדל להבא או לקבוע עובדות אלא להביע דעה אישית (שלכל אחד מאיתנו זכות לכזו) יום טוב לכולם

tigris12

New member
תגובה

הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה מאיישים את כל המשרדים שנמצאים בצמרת הדירגים ובינהם את ש. הורוביץ , יגאל ארנון , גרוס , גורניצקי , בלטר גוט אלוני , מיתר וכו' ככה שמשרד לענייני משפחה (שבד"כ הם מאוד קטנים) הוא ממש לפי דעתי לא מדד נכון להערכה שלך. מעבר לכך רף הקבלה לאוניברסיטת חיפה הוא הרבה יותר גבוה מרף הקבלה לבינתחומי. נכון ,לבינתחומי יש שם טוב כי זו מכללה פרטית שמביאה מרצים בעלי שם כמו דויטש או פרוקצ'יה וזה יוצר שם טוב למכללה וכן יש שם תנאי קבלה גבוהים יותר מרוב המכללות , אבל מפה ועד לקביעות שהביתחומי היא יותר טובה מחיפה או בר אילן לדעתי האישית זה לא נכון. צריך לזכור שלאוניברסיטאות אין תקציבי עתק לשלם למרצים כמו שהבינתחומי עושה בשביל להביא אותם להעביר קורסים.

Kiru

New member
רק דבר אחד

באמת שאין לי מושג מי מהם יותר טוב, אבל בוודאי שאין לזה שום קשר לרף הקבלה.

dasoona1

New member
אז ככה

דבר ראשון- מה הקשר בין הנקודה שניסית להציג לבין זה ש "צריך לזכור שלאוניברסיטאות אין תקציבי עתק לשלם למרצים כמו שהבינתחומי עושה...."- מה אתה מנסה להוכיח בנקודה הזה? שהאוניברסיטאות יותר טובות כי יש להן פחות כסף? הצגת טיעון חסר כל הקשר לנושא המדובר. אבל שיהיה. רק הוכחת עוד יותר את דעתי לגבי הבינתחומי. דבר נוסף- אבקש הוכחה למה שכתבת- שהבוגרים של אונ' חיפה מאיישים את כל המשרדים שנמצאים בצמרת..זה נשמע לי הנחה חסרת כל בסיס אבל שיהיה. אני מניחה שאתה סטודנט באונ' חיפה ולכן אתה כותב כפי שאתה כותב. מה אכפת לי שרף הקבלה לחיפה גבוה מהבינתחומי? מה זה משנה בכלל. כן, יש את ההבדל המהותי שתמיד יהיה - זו אוניברסיטה מול מכללה.... (עובדה שאני ועוד אנשים בוחרים במכללה על פני אונ', כל אחד משיקוליו שלו). המשרד בו אני עובדת הוא איננו קטן, ומאוד מכובד. ודבר אחרון- מה רוצים ממני. בסה"כ הבעתי דעה, זכותי .

למעלה