איזה כיף על הפורום הזה

סטיוויה

New member
דווקא לחשוב על זה זה בסדר

כי אין טעם להדחיק.אבל להתכונן לזה....אם את מתכוננת לזה אז את בעצם מאמינה שזה יקרה לך. את מאד מחוברת ליוגה. אני לא יודעת באיזו שיטה את מתרגלת אבל המון המון הרפיות,המון מדיטציות של אור והתבוננות,והרבה פתיחה של הלב(נניח כמו במציאסן).

שָׂרָה

New member
ירידת מים ללא צירים לא בהכרח

מסוכן. לקחת וויטמין C כל 4 שעות ולחכות בסבלנות לצירים. יש לי חברה שהיה לה רופא מהדור הישן. היתה לה ירידת מים ביום ראשון. כאשר הרופאים רצו לעשות לה זירוז הרופא לא נתן להם. וכאשר הם הציעו קיסרי הוא גם אז לא נתן להם. ואז הוא שלח אותה הביתה. רק ביום חמישי היא חזרה לבית חולים עם צירים יפים, וילדה לידה רגילה לגמרי.

debby12

New member
מנהל
הרשי לי לזרוע ספק בליבך

"זירוז שחייבים" ו"ניתוח קיסרי שחייבים" אינם דברים אבסולוטיים. זה עניין של שיקול דעת. באופן כללי פרוטוקולים של בתי חולים ידם קלה מאוד על המתג של הזירוז והקיסרי. הרבה פעמים בלי הצדקה רפואית - או לפחות בואי נאמר שרופאים בעלי גישה מיילדותית פיזיולוגית יותר הרבה פעמים לא היו מסכימים לטענה שבמצב X האמור "חייבים זירוז/קיסרי" לכן לדעתי ידע אצלך יכול לעזור לך להחליט מתי את מעוניינת לקבל את *המלצות* הצוות הרפואי ומתי לא. את זה אני כותבת בתור אחת שסירבה להמלצות הצוות הרפואי שגרס "קיסרי חירום ומיד" על בסיס ידע שהבאתי איתי מהבית. ואני מסכימה איתך שהכנה רגשית לכך ש"לא יילך כמו שאת מתכננת" היא חשובה מאוד מאוד כדי לא להתבאס אחר כך. בייחוד כשהלידה מתוכננת למקום שבו הסיכוי ל"לא יילך כמו שאת מתכננת" הוא משמעותי.

debby12

New member
מנהל
כן בטח

סבלתי מרעלת הריון. בנוסף, המוניטור האווילי ניטר רוב הזמן את הדופק שלי במקום את הדופק של העוברית - מה שגרם לצוות להילחץ שהמדובר במצוקה עוברית. לי היה ברור שזה הדופק שלי ולא שלה - פשוט מכיון ששמתי יד על פרק היד של עצמי וספרתי - ויצא לי אותו דבר כמו במוניטור. הוא קלט את דופק ה"דהרת סוסים" שלה רק כאשר הודק בכוח כנגד הבטן שלי (חוויה מפוקפקת).

debby12

New member
מנהל
נראה לך?

סירבתי לחתום על טופס ההסכמה. כשהצעקות גברו (חשבו כנראה שזה מה שיפחיד אותי לחתום עליו) - קרעתי את הטופס לגזרים. בילבי נולדה באפגר מצוין יחסית לפגותה ולטענת הצוות על מצבה העגום (אפגר 8, אחרי 5 דקות 9). לא נזקקה מעולם להנשמה (לדעתי הלידה הוגינלית עזרה בזה). לי נחסך ניתוח בטן מיותר וגם עמדת המגננה של לנל"ק בלידה של גילגי.

g a n i

New member
בלי שום ספק עזרה!

זה פשוט עצוב לראות תינוקות בריאים, שנולדו כמעט במועד ובמשקל תקין לחלוטין, באינקובטור חימום+חמצן+עירוי נוזלים+זונדה מנקזת+בדיקות סוכר 6 פעמים ביום רק כי האם *בחרה* בקיסרי מראש והנוזלים לא נסחטו מהריאות כמו שצריך
והכי עצוב לראות את החרדה על פני ההורים ואיך הם מנסים לסחוט כל שבריר מידע מהצוות, ואת הצוות מתפתל כדי לא להגיד שזה רק בגלל הקיסרי כדי לא להוסיף להם גם רגשות האשם.

g a n i

New member
במידה מסויימת כן, אבל מה תגידי?

בהחלט אומרים שזה ת. לוואי של הניתוח, אבל לא כותשים את הנק' עד דק. זו לא בדיוק הסיטואציה לחנך... מה גם שהיולדת הספציפית הזאת כבר לא תחשוב שקיסרי זה "בוחרים יומולדת יפה, באים כמו מלכה, נשכבים לנמנם ואת מתעוררת למצהלות "מזל-טוב!" מהצוות". להפיץ את הבשורה דרכה זה לזרות מלח על פצע פתוח.

debby12

New member
מנהל
אבל היולדת לא מקשרת את זה לקיסרי

זה לא שהיא חושבת ש"קיסרי זה לא יומולדת". אלא היא חושבת ש: "לידה זה לא יומולדת. זה מסוכן נורא. תינוקות נולדים לא נושמים. מזל שיש קיסרי כי זה מציל את התינוקות - אני וכל חברותי נלד מעכשיו רק בקיסרי. אספר לכל מי שרק מוכנה לשמוע איך קיסרי הציל לי את התינוק. בלידה וגינלית הוא בטח היה נחנק" וכאלה בקיצור - יוצא שהיא תפיץ בשורה הפוכה

g a n i

New member
תגובה א': בוודאי שמסבירים שזה קשור

העניין הוא שבכל המערבולת אפאחד לא אומר "בחרת קיסרי - תדעי שזה רק בגלל זה!" (לפעמים יש מס' גורמים אבל יש מקרים שבהם זה מובהק ובכ"ז לא שמים את האצבע). ואני חושבת שזה בסדר, במידה מסויימת, במסגרת הטיפול הכולל בפג/יילוד ומשפחתו. גם האמא צריכה לצאת מה"חוויה" הזו. מה שיכול להיות זה שלמשפחה/חברים לא כל הפרטים עוברים, ואולי הקונספציה הציבורית היא כמו שכתבת, אבל בחיי שזה נראה לי שולי מול הבייבי בלוז, והחרדות, והילדים הגדולים שנשארים בבית והכל מסביב. כמה אנחנו מדברות על ומשקיעות בתמיכה ביולדת, בבונדינג, בהעצמה... מתחבר לי טוב לשירשור של "העצמה=ידע מלא?" מה גם שאם תופנה האצבע - לא בטוח שהמסר יעבור טוב יותר. מה תגיד האמא: לא היה לי כח לשכב על הגב 30 שעות (עם, עם אפידורל, אל דאגה
) אז התינוקת עם חמצן וזונדה ועירוי באינקובטור? ברור שלא.

debby12

New member
מנהל
לא הבנתי עד הסוף ../images/Emo163.gif

תודה על התשובה המושקעת. אבל לא הבנתי - לדעתך לידע מלא יש חסרונות אם כן - כלומר הוא לא רק מעצים? (פספסתי את השרשור הזה). חשבתי שאם המסר יועבר אז לפחות בחירה בקיסרי אלקטיבי תהיה *מודעת* יותר - כלומר האמא תדע שזה מגביר את הסיכון ל- TTN שאגב גם אם איננו מסוכן - משמעותו הרחקה של התינוק ממנה מה ששום אמא לא מייחלת לעצמה... (זה גם סיכוי גדול יותר שההנקה תידפק, אם כי אני מניחה רק מי שבוחרות קיסרי אלקטיבי ההנקה ממילא לא ממש בראש מעייניהן)

אם פי 3

New member
טוב, זה נשמע אחרת.

בתחילה היה נשמע כאילו מסתירים מהן שזה מהקיסרי. לא צריך "לפמפם" את הנושא, רק להזכיר אותו כאחד הגורמים (בין השאר, בגלל שגורמים אחרים יכולים להיות משמעותיים גם בהמשך. כמו שמטריד אותי שאני לא יודעת בוודאות אם היה לי TTTS (מצב נדיר בתאומי אחווה, אבל היתה שיליה משותפת) או לא, והגורמים לבעיות היו אחרים. זה משמעותי לי עד היום).

debby12

New member
מנהל
עכשיו שימחת את ליבי ../images/Emo6.gif

הצוות בלידה שלי המשיך שוב ושוב לשנן בראשי איזה מטורפת/משוגעת אני גם בימי האשפוז אחרי הלידה. זה קצת כמו עם הלידות בית - זה שהכל יצא טוב ממש לא הזיז להם. האמת היא שאני אישית *לא* פגשתי שום רופא שעושה את הקשר בין "נשימה לא משהו" לבין קיסרי. לא זו אף זו, על פי התרשמותי הרופאים הם בטירוף עיוור ממש שכל פג בערך ייצא בקיסרי - כאילו לא די שגם ככה הוא נולד מוקדם והריאות לא בשלות משהו. ומזה אני מסיקה שהם לא מקשרים בין קיסרי לאיכות הנשימה או לפחות לא רואים בזה שיקול משמעותי (ואני מדברת על פגים "לייט" יחסית של שבועות 32-37, ולא על מצבי לחץ אמיתיים כגון היפרדות שיליה. נגיד מצבים של מישהי שכבר ממילא שכבה אצלם בהיי ריסק שבועות בגלל רעלת). גם מעולם לא שמעתי מאף אחת ששקלה קיסרי אלקטיבי שרופא אמר לה שזה לא הצלחה גדולה לתינוק. קראתי מצבים שיש רופאים שאומרים בהגינותם ש"עדיפה לידה וגינלית" אבל לדעתי הם שמים את הדגש על האישה ולא על התינוק. את בטוחה שהצוותים הרפואיים שאת מזכירה אכן מקשרים בין הקיסרי לנשימה?

g a n i

New member
תגובה ב'../images/Emo8.gif: אני אתפלא אם לא

כל יצור בתחתית שרשרת המזון בביה"ח (קרי סטודנטים לסיעוד
) יודע לדקלם בע"פ סיבות ל-transient tachypnea of newborn) TTN התנשמות חולפת של היילוד). בראש הרשימה מככב ניתוח קיסרי. מה שכן, זהו לא מצב מסכן חיים והוא בד"כ חולף מעצמו תוך 3 ימים אז אולי הוא לא נכנס למערכת השיקולים מול "סכנות אמיתיות" (נא לקרוא בציניות המתבקשת). אולי הן כוללות יולדת לא מרוצה שתיקח את ה-7,000 שח שלה לבי"ח אחר שם ינתחו אותה לפי בקשתה? אצל פגים המצב הוא בד"כ מורכב יותר ויש עלות-תועלת. בהחלט יש מצבים שTTN הוא מינורי מול הסכנות של לידה ממשוכת/קשה. אנחנו בד"כ (טפו) נתקלות במקרים הטובים. רופאים רואים גם מקרים אחרים וכל התפיסה משתנה. לדעתי פה קבור ה
וכל קונספציית המעקב (מארב
) ורפואת המיילדוּת כפי שהיא היום צריכה להשתנות מהשורש.

למעלה