איזה כיף שתמיד מספרים לנו רק את האמת

פרארי1

New member
איזה כיף שתמיד מספרים לנו רק את האמת

כבר דסקסנו כאן לא פעם "חורים בעלילה" ועוד כל מיני מעללים שגורמים לערעור האמינות של התכנית, לא שמישהו עוד חושב שבאמת מדובר ב"מציאות".
הפעם, בעקבות ההודעה הזאת, של NY22, השתעשעתי קצת עם גוגל מפות והתוצאה בתמונה המצורפת.

אז הזוגות באמת חתרו 3 קילומטרים?
אין ספק שלחתור מרחק כזה, זה לא פשוט בכלל, אפילו קשה מאד, רק שעושה רושם שהפעם לא עיגלו קצת פינות אלא פשוט שיקרו לנו.
נראה שכל המרחק שהמעבורת עשתה עד לאי הוא 3 קילומטר, שם רצו הזוגות עד לסירות, חתרו קצת, מן הסתם בתעלה שבין שני האיים ולא בים הפתוח ואז עלו לעוד קטע ריצה עד למצודת סואומנלינה, המסומנת בעיגול.
כשמשווים את גודל האי במפה, למרחק שלו מהנמל, ברור שאין סיכוי שהזוגות חתרו שם יותר מכמה (כנראה לא הרבה) מאות מטרים.

אגב, היעד הבא, העיר פורבו, מחייב מעבורת חזרה, קטע שחסכו מאיתנו ועוד כשעה וחצי במונית.
נראה ששוב חסכו מלון במדינה יקרה ונתנו לזוגות להעביר את הלילה בדרכים, ממש כואב הלב

ועוד אגב, המפה מציינת שיש מעבורת כל 40 דקות, לא כל 20, כמו שאמרו דניאל ומאירי כשפספסו את הראשונה, אבל ייתכן שהתדירות משתנה בשעות שונות ביום.

ואגב אחרון - לפי בדיקה באתרי מעבורות, משך ההפלגה משטוקהולם להלסינקי הוא כ-16 שעות, יופי של מנוחה, לא פלא שהזוגות יכלו לעמוד בקלות בהמשך משימות אחרי הפיט סטופ הוירטואלי, שבא אחרי יום לא מאד מפרך בבירת פינלנד.
זה שהם סיפרו לנו כמה הם נפלו מהרגליים והשתוקקו לישון, נו, אז סיפרו.

25330

New member
גשש-בלש
בי"ל
תודה!

גם בעיני שלושה ק"מ חתירה במעלה הזרם (כשם שרון שחר תאר את ה"משימה") נשמעו די מופרכים ומפרכים למעלה מיכולותהם של מי שאינם בעלי נסיון, אימון ויכולת.

שנית, כשהחיתוכים וההתאמות למציאות מגיעים למסה קריטית קיימת בעיה. נדמה ש"הציבור מטומטם, הציבור משלם" מאפשר להפקה לחצות כל גבול (הגיוני, אמינותי או אחר) אפשרי.

ממציאי/מביימי מציאות נמאסתם!

ולקינוח עוד "אגב" אחד בתנאי שתרשה לי לתרום את "תרומתי" הצנועה:
שמתם לב שרוב המשימות לא דרשו כיתות רגלים? סתם מקרי בגלל מצב רגלה של אלכסה - יהלום הכתר של מקורבי ההפקה?
מה נשתנה שהן בגרוזיה והן בשבדיה נדרשה עבודת רגליים לא מבוטלת, אך בהלנסקי הבכורה עברה לידיים (חתירה) מוניות, מתנות ושאר משבתי הליכה?
לחלופין, יתכן שדוקא היתה הליכה אך היא לא צולמה, פרט לקטעים ההירואיים שבהם היהלום זלצרמן נושא על גבו את יפיפית ההפקה המושלמת אלכסה לצלילי: You've Got a Friend?
ועוד שאלה אחת בקשר לאלכסה - באמת ניתן לעלות על מגלשיים (ועוד זוגיים) ולעשות סקי זוגי כשאת מתפתלת מכאב בקרסול עד כדי הזקקות לגב היהלום האמיץ והיפה "בובי חיים שלי" כתחליף רגליים?

הבנתי שאת שונאת את אלכסה...

גם אני, אבל לא נראה לי שההפקה שינתה משימות שתוכננו מראש רק לצורכי פציעתה הבלתי צפויה של מתמודדת אחת בלונדינית, צעירה ודורשת צומי (רציתי מאוד להכניס חרוז עם כאפה אבל אני לא שנון כמו אנשים אחרים).
הרי הם עובדים בשיתוף פעולה של אנשים מקומיים ולא תמיד זה אפשרי משום מקום לעשות משימה שלא מצריכה הליכה או קפיצה למים או משהו. אם כבר זה יותר בולט בישראל כאשר צמד הבלונדיניות לא השתתפו במשימת המים והפאזל כי ליוכי יש פוביה והם סתם יורים לעצמם ברגל אם מצמידים משימת מים על ההתחלה ומאבדים ככה זוג בלי מתח.

25330

New member
כנראה שלא הבנת נכון, ההפך, בטח שלא "שונאת"

אילו לא היית מוטרד מהפניות הייתי טורחת להפנות לדברים שכתבתי לא-פעם (היום ובעבר) בזכות אלכסה ורז.

בכל מקרה "שנאה" זו מלה חזקה. לא כל בקורת נובעת מרגש ולא כל דעה, במקום והקשר מסויים, צובעת את המכלול.

זה נכון אבל...

עודף מילים לתיאור סיטואציה מעט מוגזמת (לשנות משימה ברגע האחרון בגלל שמתמודד אהוב נפצע) עלול להראות כמעשה רגשי. ואני מבין שזה לא המקרה כאן.
אני לא קורא את כל ההודעות בפורום.

פרארי1

New member
תרומתך תמיד מבורכת

אבל הפעם תרשי לי להיות סקפטי, קשה לי להאמין שהמשימות נוצרו אחרי הפציעה, אלה דברים שחייבים לסגור מראש ולתאם (המתורגמנים בכיכר, למשל).
לא סביר שבגלל הפציעה החליטו על המקום ליצור משימת חתירה, כי גם זה דורש תיאום ואישורים.
מה שהרבה יותר סביר ועונה גם על תהייתך השניה, זה שהפציעה הייתה הרבה פחות חמורה מכמות הבכי והיללות שהיא ייצרה, היא הייתה הזדמנות טובה להראות את רז סוחב את אלכסה על הגב ולתת עוד קצת זמן מסך לזוג, כי באמת הם קופחו עד עכשיו

&nbsp
מה שיותר חמור זה מה שציין קובי באחד השרשורים - שהם קיבלו נעליים נמוכות, שהרבה פחות מתאימות להליכה ממושכת ולא תומכות בקרסול.
כשכבר מגיע עיקום קרסול, חבישה הדוקה עם תחבושת אלסטית והאדרנלין של התחרות (מזוייפת או לא, עדיין יש אדרנלין), אמורים להעלים את הכאב כל עוד נמצאים בתנועה וכשמגיעים למלון הבא, יש זמן לטפל.
כל זה, כמובן, בהנחה שאין שבר (ולא היה) או נקע ממש חמור.

25330

New member
תודה, מבלי משים ענית גם לשאלותי הלא-חלופיות

גם אני כמוך מצטרפת ו"עוד בחוץ לארץ הייתי סקפטית, מאוד סקפטית" (במבטא קרן מור כזכור).

כזכור, שלא כמו בפרקי E.R. קודמים, הפעם דווקא נחלץ הרופא הצמוד מטעם ההפקה וצולם כשהוא מטפל באלכסה. מכאן מתחייב, מן הסתם, שאם הוא לא מנע את המשך השתתפותה, אין מניעה - לכל הפחות רפואית - להמשך השתתפותה.

לכן, המשימות רק צולמו ככאלה שאינן דורשות הליכה בעוד שלאמיתו של דבר ככל הנראה אלכסה סובלת הרבה פחות משההפקה מביימת, מאדירה ומגדילה משום שכשאין מרוץ ומתח אינהרנטי חייבים ליצור מלודרמה מלאכותית. לא כן?

צילום אחר היה מחייב מאמצי בימוי והפקה שעדיף היה לחתוך ולהשאיר על רצפת חדר העריכה ולוותר על הצורך בנשיאה על הגב ושאר הקרבה, קירבה, דבקות, הדבקות וכל יתר החומרים שמהם עושים דרמה מלאכותית.

הדס178

New member
לא הבנתי למה

לא טיפלו באלכסה כשהתעקמה לה הרגל, במהלך המירוץ ,הרי זה לא כזה סיפור לטפל בזה.?היו יכולים לעשות לה משהו והיא היתה ממשיכה ביותר נוחות

Jason2

New member
בכל המירוצים בעולם

יש קטעי נסיעה של כמה שעות, טיסות של כמה שעות וגם נסיעה במעבורת של כמה שעות.
זה מירוץ חובק עולם לא מירוץ חולון.
אז התגלית שלך היא שיש עריכה? וואוו.

Gרר

New member
ה-issue העיקרי כאן

הוא שבתיאור המשימה רון שחר הסביר שהם אמורים לחתור שלושה קילמוטר, בעוד שעל פי המפה כל המסלול של המעבורת קרוב לשלושה ק"מ (2.7) ומה שנותר להם לחתור נראה כמו בערך עוד 300 מטר...

כיוון שאני שייך למחנה של היותר נאיבים, אני ארשה לעצמי להאמין שמי שהכין את הטקסט לרון שחר טעה וכתב את המרחק הכולל (מעבורת + חתירה) במקום לכתוב את המרחק שהם חתרו באמת... אבל את חובבי הקונספירציות אני מאמין שזה לא יירצה

פרארי1

New member
לא בהכרח קונספירציה

אבל אם רון שחר היה אומר שהזוגות צריכים לחתור 200-300 מטר, זה היה נשמע עלוב, אז פיברקו קצת.
&nbsp
רוצה בכל זאת קונספירציה?
החתירה הייתה כל כך קצרה וקלה, עד שאף אחד לא ממש עשה ממנה עניין למעט יוכי, אז ביקשו מתנדבים שיגידו בטסטות שהיה ממש קשה וכאבו להם השרירים

זה שהיו אנשים שהסתבכו עם הטכניקה ועשו מעגלים סביב עצמם, זה כבר משהו אחר

25330

New member
גם אני בספק אם צפיה מושכלת שלוקחת בחשבון, ובעין ביקורתית...

ספקנית ובוחנת את התווך, התנאים, האינטרסים, המימון, מניפולציות וכו' שמאחורי הקלעים (או, שבשל מאמצי ההסתרה הלא-במיוחד מוצלחים, לא ממש מ"אחורי" אלא דוקא די בפרונט) יכולה להחשב כ"קונספירטיבית"

אכן 3 ק"מ חתירה - ועוד במעלה הזרם - אינם מאמץ סביר, אף לא הגיוני, למי שאינם מאומנים ומנוסים.

פתרון הגון ואינטלגנטי היה למשל, לחתוך/לשנות בעריכה את ההצהרה הדרמטית אודות: "שלושה קילומטר במעלה הזרם" ולא לומר דבר על מרחק, או למצוא פתרון יצירתי אחר שיעצים דרמה "וגבורה" מכלום, אך מבלי להונות או להטעות את הצופים.

תחת זאת, להתאים את עדויות הצוותים ותוכנן המבויים לתיאור אומלל (וכנראה, שקרי) זו הוספת חטא על פשע. כשהמניע הוא במויי, עריכתי-מניפולטיבי קשה ולעניות הבנתי הצנועה, לא הכי הוגן לכנות וליחס את מי ואת אלו שקוראים לדבר בשמו: כ"קונספירטיבים".

Gרר

New member
אני רק רוצה להבהיר

שמה שכתבתי בנוגע לקונספירציה נוגע רק לנטיה הטבעית להתייחס לזה כאל שקר של ההפקה. אהבתי מאד את העבודה הבלשית עם המפה והלואי שכל פרק תעלה כאן מפת המחשה עם דגשים שאף פעם לא רואים בתכנית עצמה. כל מה שכתבתי זה שיש כאלה שהנטיה הטבעית שלהם היא להתייחס לכל דבר כזה כאל שקר של ההפקה. אז זה לא שאני עד כדי כך נאיבי. אני יודע שיש הפקה ועריכה ושגם בתכנית וואט סו קולד "מציאות" יש סיפור שהתכנית צריכה לספר גם אם זה כרוך בלצבוע מחדש את העובדות. ועם זאת יש הבדל בין לצבוע משהו בצבעים אחרים לבין נתון עובדתי של שחור ולבן, ובמקרה של משהו שהוא שחור ולבן כמו מרחק חתירה אני נוטה להאמין שאם הוצג משהו לא נכון אז זה סתם טעות של מישהו ולא מתוך כוונה לשקר.

אם היו רוצים להמחיש עד כמה זה קשה יש אלף דרכים אחרות של ההפקה להציג גם משהו קל כמשהו קשה וגם חתירה של 300 מטר היו יכולים להציג כקריעת ים סוף. קשה לי להאמין שבשביל להמחיש קושי מישהו היה בוחר בדרך של הצגת נתון לא נכון של מרחק.

אבל כמו שאמרתי... מי שבכח מתעקש למצוא את השקרים יכול להגיד שגם הצגת הנתון הלא נכון היא מכוונת, וכיוון שאת המטרה האמיתית לא אני ולא הוא יודעים אז מכאן והלאה זה תלוי בנטייה הטבעית של כל אחד למה להאמין.

אם החתירה כל כך קצרה אז...

איך זוג במעבורת השניה יכול לעקוף כמעט את כולם? ועוד לדדה ולהגיע אחרי שני זוגות אחרים מאותה מעבורת. עם כל הכבוד ליכולות "המדהימות" של ההפקה, קשה לי להאמין שהם עצרו באמצע הדרך זוגות עד שאלכסה ורז יגיעו.
ומזה טסטות?

פרארי1

New member
גם לחתירה קצרה צריך טכניקה

טום ואוריאל החלו לחתור ראשונים והתקדמו במעגלים, שני ושי רבו בגלל שהוא השפריץ עליה מים ולך תדע איזה עוד ניסים ונפלאות היו שם, זוג שחותר נכון יכול בהחלט לעקוף.

טסטות.

אי אפשר פשוט להגיד עדויות?

היה חוסך להרבה אנשים סימני שאלה.
זהג מה שהעריכה הראתה, לך תדע כמה הם באמת הסתבכו. ומה קרה לאחיות דואני או לבן של דודו טופז?

פרארי1

New member
אתה מצפה שאני אדע מה קרה לכל אחד?

צר לי, לא הייתי שם, אני יכול לנחש והניחוש שלי טוב כמו שלך.
&nbsp
טסטות זה השם המקובל בתעשיה, מסכים איתך שעדיף להשתמש בעברית.

זו הייתה שאלה רטורית...

אנחנו לא נדע באמת מה קרה שם. אולי עדיף לשאול את קובי וטליה שיכולים לנחש יותר טוב מאיתנו.

למעלה