OPI Just Spotted the Lizard + Essie matte
עוד אין לי תמונה להעלות (יהיו בערב), אז בינתיים זו תהיה רק התפייטות... עמכן הסליחה.
כמאמרה של מיכל אמדורסקי: אני מ-א-ו-ה-ב-ת!
קודם כל, כמה הוא יפה בבקבוק...
הזהב שבאמצע נראה חם בגוני כתום-חום ואז מתחלף לאט לט לירוק זית ובקצוות ממש אף לכחול. התמונות ברשת לא משקרות, הוא באמת מהמם. אני יכולה להחזיק אותו ביד ולסובב אותו שעות...
לפני המריחה נכנסתי ליוטיוב כדי לצפות בסדרת הרצאות שאני רואה (שלא יהיה לי משעמם תוך כדי) וגוגל שוב הוכיחו שהם מכירים אותי טוב יתר מעצמי – בעמוד הראשי למעלה הוצע לי לצפות
בסרטון הזה
. קצת קריפי, אבל בסה"כ מבוסס על חיפושים קודמים שלי, אני מניחה. הסרטון מקסים וממחיש היטב את הדואוכרומיות המלבבת של הלק הזה (אגב, יצאתי טחינה; עד שקיבלתי את הבקבוק משום מה חשבתי שהוא פשוט זהב ירקרק ולא קלטתי שהוא למעשה מחליף צבעים
).
ואז התחלתי למרוח, ואני לא יודעת איך הוא לעומת אחרים (זה ה-OPI הראשון שלי) אבל המריחה הייתה מעולה. המברשת הייתה ממש רחבה להפתעתי, אבל דווקא הסתדרתי איתה בסדר גמור וכמעט לא היה לי מה לנקות (אם כי זה גם צבע לא כהה, אז מראש פחות בעייתי בנקודה הזו). הפקק היה מעט כבד, יחסית לפקקים אחרים שאני רגילה אליהם (זו רק אני?) אבל זה לא הפריע (הוא בצורה מקובלת בימינו, נוח לאחיזה). שכבה ראשונה סיפקה כיסוי כמעט מלא אבל עדיין לא אטום לחלוטין (בזוויות מסוימות ניתן היה לחוש בצבע הטבעי מתחת או לראות קצת את קו הציפורן) אז מרחתי שנייה. הייבוש היה בסדר גמור.
התוצאה מצאה חן בעיניי, אבל הייתי חייבת לנסות לראות איך היא במט (ולכן לא השתמשתי במייבש). מרחתי את אגודל יד שמאל ב-matte about you וכ"כ אהבתי את התוצאה שהמשכתי גם לשאר האצבעות. המט קצת "קירר" את הזהב (כצפוי) – גרם לו לאבד את רוב הגוונים החמים והדגיש את הירוק. בעיניי זה מצוין.
בעיקרון, בלי מט החמים נראים בעיקר בזווית ישרה (כלומר, במבט על) וככל שמקטינים את הזווית (או אולי בעצם מגדילים אותה לכיוון 180 מעלות, זה תלוי בכיוון) הירוקים צצים ובסוף במבט כמעט שטוח ומקביל לציפורניים אפשר לראות גם נטייה לכחול (זה יותר ירוק כחלחל מכחול ממש, אבל מה זה משנה, הגוון נהדר). עם המט הירוקים צצים בזוויות הציפורניים כבר ממבט על ובולטים יותר בכל זווית אחרת.
נראה כמה זמן זה יחזיק עם המט... אני חושבת שלסופ"ש אני אסיר את הנוכחי ואמרח מחדש בלי מט, כדי לגוון.
אגב, לפני שמרחתי את OPI ניסיתי על האגודל את פיבי של זויה, צבע ממש חמוד! קצת כהה משחשבתי, פחות בוהק מברוב התמונות שראיתי ברשת, אבל סבבה. צדקו בכל מה שנאמר עליו: מתייבש מ-מ-ש מהר (תוך כדי המריחה ממש... כשמרחתי חצי ציפורן אחרון החצי הראשון כבר היה די יבש), מצריך 2 שכבות (הראשונה פשוט לא יוצאת טוב) ומאוד פיגמנטי ולכן עלול לטנף את האצבע בהסרה (צריך לעבוד בעדינות רק מהציפורן החוצה) וגם יכול להשאיר על הציפורן גוון כחול (אף שהלק היה עליי דקות ספורות בלבד ואף שהשתמשתי במחזק של סאלי הנסן שהוא הבסיס הקבוע שלי והוא לא גורם לציפורניים שלי לשנות צבע מעצמו או מאף לק). הפתרון (הן לציפורן והן לעור) היה לטבול את האצבע ב"טוויסט" לכמה דקות. כשהוצאתי אותה היא כבר חזרה לצבעה הטבעי.