איזה מוזיקה ישראלית אתם אוהבים?

starflyer

New member
איזה מוזיקה ישראלית אתם אוהבים?

כל החיים שלי אני שומע רק להקות לועזיות, ותמיד התנגדתי לשמוע מוזיקה ישראלית בלי באמת להקשיב, בטענה שהכל גרוע. אבל הגיע הזמן שאני אכיר קצת מוזיקה ישראלית ,בעברית,שהיא טובה! אז מהו הדיסק הישראלי האהוב אליכם? מה אתם ממליצים?!

יאפים עם ג'יפים - בשנת החרב בחוץ והרעב מבית

מאיר אריאל - רישומי פחם הפה והטלפיים- ירושלים פוריטנים צעירים - איפי כרמלה גרוס ואגנר - פרח שחור אוטו מניאק - אוטו מניאק גלעד כהנא - שכחתי איך לאכול

hcsneB

New member
האהובים עלי

מאיר אריאל - שירי חג ומועד ונופל \ זרעי קיץ \ ירוקות פורטיסחרוף - 1900? פורטיס - סיפורים מהקופסא מיכה שטרית - סנטיאגו דה קובה ג'ירפות - משוחח עם כסא כוורת - סיפוריי פוגי \ פוגי בפיתה \ צפוף באוזן שב"ק ס' - כנען 2000 נושאי המגבעת - נושאי המגבעת

e-shfiyut

New member
הממ...

נושאי המגבעת, מופע הארנבות של דר' קספר, משינה- מה שישן אצלהם, אלג'יר, אביתר בנאי. יש עוד כלמיני...

starflyer

New member
בואו אני אסביר את עצמי קצת יותר טוב..

מה שאני אוהב במוזיקה לועזית, זה לא בהכרח מה שאני מחפש במוזיקה ישראלית. אני לא רוצה חיקוי הוא העתק, אני פשוט רוצה מוזיקה טובה בעברית. נתנו פה דוגמאות טובות, כמו מאיר אריאל, ג'ירפות, אביתר בנאי ועוד. וזה מה שאני מחפש, אלבומים, שלפי דעתכם, טובים. אני אוהב להקות כמו ג'נגו, מלכת הפלקט, העברית,30, הג'ירפות ועוד.. ואני רוצה להתחיל לבדוק דברים יותר בכיוון המיינסטרים (כמו ברי, משינה וכו) אבל יש כ"כ הרבה חומר, וכל הרבה מזה זה חרא, שאני רוצה לדעת מכם מה טוב ומאיפה להתחיל. נראה לי שאני יתחיל לבדוק את נושאי המגבעת. תודה!

נושאי המגבעת זאת התחלה טובה ../images/Emo13.gif

(אתחיל! אתחיל! *אובססיבי*). אם כי זה לא ממש מיינסטרים, בעיקר לא הסלף-טייטלד שהמליצו לך עליו כאן. לגבי מיינסטרים - הייתי מנסה את אהוד בנאי. בזמן האחרון אני חורש על אלבום ההופעה המשולש שלו (ממשיך לנסוע), ובחלקים גדולים ממנו זה מוצלח מאוד, מרגש מאוד ומקורי מאוד, מיינסטרים ככל שיהיה. הרכב ישראלי מצוין נוסף הוא פונץ'. אם אתה מחפש רוק קליל וכיפי ברובו, עם מילים אינטלגנטיות - נסה את "פונץ'" ואת "הצוללת". אם אתה מחפש משהו יותר הזוי ומוזר, ובעיני גם הרבה יותר טוב, נסה את "דנה ראתה עב"מ". אם אתה מחפש שילוב בין השניים - נסה את "פינוקיו". אגב, פונץ' הונהג ע"י יוסי בבליקי, וגם את החומר שלו שווה לבדוק ("אלבום המצעדים" והפסקול שהוא הכין ל"שמונה דקות ביום"). ויש גם את שלומי שבן, שכבר 7 שנים אמור להוציא אלבום שני. מילא. הראשון מצוין. ת'הנה.

אם כבר אהוד בנאי

אז תשמע את אלבום הבכורה שלו (אהוד בנאי והפליטים), או את "עוד מעט" או את "קרוב". שאר החומרים שלו גם כן די טובים, אבל אלה הבכירים.

PrinceOFdespair

New member
הממ ככה

אור כשדים הקליק להקה רטורית היחידה לטיפול נמרץ - אקספרימנטלי לגמרי

חולוני

New member
מיינסטרים ישראלי טוב?

זה בעייתי, אבל לך על 2 האלבומים הראשונים של נוער שוליים - להקת הפופ הכי טובה שהייתה פה.

למעלה