איזה משחקים אפשר לקנות לחתול ?

איזה משחקים אפשר לקנות לחתול ?

שלום לכולם
החתול שלי מאוד אוהב לשחק עם עכבר צעצוע. אתמול כשביקרתי בחנות בע"ח ושאלתי איזה צעצועים אפשר לקנות לחתול, אז המוכר הראה לי כל מיני צעצועים משוכללים, ובגלל חוסר ניסיון מעמיק עם חתולים אין לי מושג איזה מבין הצעצועים הוא יאהב ואיזה לא. המוכר הראה לי שטיח שאם דורכים עליו אז הוא עושה אורות, חקה שיש לה מגנט בקצה וזזה בצורה מעגלית ברגע שנוגעים בה. עיגול שיש בו כדורים והחתול נותן מכה ואז הכדור זז מצד לצד. מה אתם ממליצים? איזה מבין הצעצועים האלה יעניינו באמת את החתול שלי? או שאולי כדאי להסתפק בעכבר צעצוע וזהו?

tzviya

New member
לא צריך לקנות

החתולים מתעניינים בהמון חפצים שיש בסביבה שלנו. זה מה שיש אצלי על הרצפה בסלון (ומאחורי הספה!): מקלות אכילה סיניים (צ'ופ סטיקס) מכסים של בקבוקי שתיה קלה מקל דק מעץ הלימון שבחצר (בערך 25 ס"מ) 3 בלוטים 2-3 גלילים ריקים של ניר טואלט קופסאות מאורכות גליליות שהיו בהן כדורי ויטמינים, כאלה שנמסים במים (נפרטיטי אוהבת אותם, אבל יש חתולים שיפחדו מהם) עכברון צעצוע שקיבלנו במתנה מחנות החיות כשקנינו אוכל. על הדלת תלוי שרוך באורך מטר וחצי שסרגתי משארית חוט ובקצה תליתי פעמון שהורדתי מקולר חתולים (אני לא אוהבת פעמון על הקולר של החתולה). איך שהיא אוהבת לכפכף אותו! עוד דבר שהיא אוהבת הם תיקי הקניות הירוקים שמחכים ליד הדלת כדי שניקח אותם חזרה לאוטו. היא עושה איתם "חליקות" ברחבי הסלון. נפרטיטי שלנו ישנה בלילה בחוץ, וגם ביום יוצאת כמה שהיא רוצה (אבל בד"כ מעדיפה לישון כל היום והערב בבית). עקרונית היא יכולה לשחק עם כל מה שהעולם מציע לה בחוץ, אבל להפתעתי היא שמחה מאוד לשחק בצעצועים שלה בבית.

חחח אהבתי את החליקות

גם החתול שלי עושה אבל עם מטליות ריצפה, ובזמן האחרון הוא גילה את הטלויזיה ונהנה לכפכף את המסך כשמשהו זז שם.

למה גלילים ריקים?

הדרך הכי פשוטה להפוך את ליאן לחתולה מאושרת זה לתת לה (לא שאנחנו נותנים לה, היא לוקחת לבד) להסתער על גליל נייר טואלט לא ריק ולעשות בו שפטים. חוץ מזה היא מתה על סוג ספציפי של עכברונים קטנים - כאלה צבעוניים עם זנב נוצות כזה. מצאנו כאלה קטנים יחסית אצל הוטרינר, וכאלה קצת יותר גדולים בחנות חיות בקניון מלחה. היא יכולה לשחק איתם שעות (למעשה זה מה שהיא עושה עכשיו).

evike

Well-known member
מנהל
כדורים שעושים מנייר כסף

החתולים מתים על הכדור. החתולה שלי מגלגלת אותו ממקום למקום בהנאה גדולה. גם הגלילים (מפלסטיק או מקרטון) שעליהם הנייר של מכונת החישוב (לאחר שהנייר נגמר) קורץ מאד לחתולים, שכן הם מתגלגלים עם כל נגיעה בהם.

העיקר לגוון

השיכלול של הצעצוע לא רלוונטי. אחרי כמה דקות או כמה שעות של משחק רצוף, הצעצוע נמאס. אז כדאי שיהיה מגוון. החתולים שלי אוהבים צעצועים שאפשר לרדוף אחריהם, כמו כדורים. ורצוי שיהיו מחוברות אליהם נוצות. הבעיה שצעצועים כאלה סופם שהם נתקעים מתחת למקרר או נעלמים בדרך כלשהי. אז אני דואג שיהיה גם צעצוע תלוי באופן קבוע בחוט קפיצי מאחד הכיסאות. אחד המשחקים האהובים ביותר הוא לא "צעצוע" אלא קופסאות ומתקני טיפוס. אפשר לבנות או לקנות מערך של עמודים, קורות, מדפים ותאים (הכל מצופה חבל או בד). בדיוק כמו "בית עץ" לילדים. חתולים מתים על זה. אפילו מתקן פשוט ישמח אותו.

אני הלכתי לחנות עבודות יד וקניתי חבילה של

פונפונים גדולים. אני חושבת שזה עלה משהו כמו 5 שח ל 10 פונפונים בגודל של כדור פינג-פונג. הם מתים עליהם.

lalawyer

New member
מקל של מטאטא, חוט, וצעצוע פרוותי

קח מקל ישן של מטאטא (או כל מקל מתאים אחר) קשור חוט משיכה מחומר טבעי - סליל יעלה כמה גרושים בכל חנות לחומרי בנין (לא ניילון - שהחתול לא ייחתך) לבובת פרוותית קטנה - למשל כאלו שיש תמיד במנות ילדים במקדונלדס בקצה אחד, ולמקל בצד שני, והנה לך חכה לתפארת. חתולים מתים על חכות, אפשר לרדוף, לארוב ולזנק אחרי הבובה שבקצה החוט. אני תמיד נותן לחתולות לתפוס מדי פעם.

snoopdoggie

New member
גומיות לשיער (הפשוטות השחורות)

הן הצעצוע האהוב על החתול שלי. הוא מסוגל לשחק איתן שעות - להקפיץ באוויר, לרדוף אחריהן וכ'ו...

צעצוע מספר 1 אצלנו בבית

פקק שעם חתוך לחצי בצורה אלכסונית,. מיקי משחקת איתו כדורגל והפקק קופץ לכיוונים לא צפויים. הכי מצחיק לראות אותה מתהלכת בבית עם פקק תקוע בפה

cherrycat

New member
ההתמכרות האחרונה שלנו

לייזר. קנינו בהמלצת הוטרינרים כי הפדלאה כבר לא היפר-אקטיבית כמו בעבר והעלתה כמה קילו עודפים. הוזמן בדיל אקסטרים תמורת 2$. כלום כסף, כמה אושר! (רק לא לכוון לעיניים בשום פנים ואופן). חוץ מזה היא אוהבת לגוון, מידי פעם אנחנו מוצאים מתחת לספה את עכברי הצעצוע שלה והיא מתלהבת מהם מחדש. לא מזמן גילינו ששקית נייר די פשוטה (נשארה אחרי שזללנו קבוקים) מגולגלת לכדור יכולה להעניק כמה דקות טובות של תענוג לחתול, החגורה של חלוק הבית שלי לפעמים גורמת למרדף מטורף, במיוחד כשאני גוררת את עצמי לאמבטיה בבוקר ושוכחת לקשור אותה. רעיון הפקק של בקבוק פלסטיק כבר עלה פה, אבל לנו יש מוזרות אחרת- פס הפלסטיק שאיתו סוגרים שקיות לחם (זה עם תאריך התפוגה), לא יודעת למה זה גרם לאטרף אבל לך תבין מה עובר לחתול בראש. אני חושבת שחתול יהנה מכל משחק כל עוד יש בו אלמנט של מרדף, של צייד. כל מיני שטיחונים שעושים אורות ורעשים- תשאירו בחנות, רוב הסיכויים שזה סתם גימיק שלא יעניין במקרה הטוב ואולי אפילו יפחיד במקרה הרע.

gallalon

New member
גם אצלנו הסוגר של הלחם זה דבר מלהיב

ובדיוק היום בערב אכלנו לחם והסוגר היה על השולחן, אז סמי פשוט העלים אותו משם

נכוןן בחיי גם אצלי

הוא אוהב את זה. יום אחד ראיתי שהוא הולך מוזר ומשמיע רעש והסתבר שהפלסטיק ניתקע לו על כף הרגל ויצר לו מעין פרסה...

למעלה