אני לא מתכוון להיכנס למלחמה האם האיפוד הוא
נגן טוב או לא מאחר ואני לא יודע בוודאות (אין לי נתונים סופיים של מבדקים לא תלויים). הדעה האישית שלי היא שהנגנים של אפל לא רעים ואפילו טובים. היתרון הגדול שלהם הוא בממשק המשתמש - הפשטות שלו היא דבר שראוי ללמד אותו באקדמיה בקורסים רלוונטים במדעי המחשב. יש הרבה אנשים שאני חושב שיהנו מהם ואני אכן ממליץ להם עליהם. הבעיה שלי היא לא עם האיפודים אלא עם החברה שמיצרת אותם - אפל. בעיני היא חברת המחשבים הביריונית ביותר על כדור הארץ, היא עושה דברים ששום חברה אחרת לא הייתה מעיזה לעשות (אפילו MS לא חלמה לרדוף אחרי המשתמשים שלה בצורה שאפל עושה, הפתיחות של MS בזמן האחרון במיוחד לא תאומן), הכל אצלה סודי ואוי לו למי שידליף (לעזעזל, הם תובעים בלוגרים שרופים שלהם בגלל שכתבו משהו ששמעו ממישהו שהשד יודע אם זה נכון). אז הסגירות שלהם מבריחה אותי (לעולם לא אשתמש במכשיר שלהם כל עוד ההתנהגות שלהם לא תשנה, וזה כולל כל מוצר שהם מיצרים, איפוד, מחשבים, הכל). אפשר להוסיף לזה גם את הבעיות בתפקוד מול מערכת ההפעלה לינקוס (למה אין איטיונז ללינוקס?), מה שעלול להקשות עלי לעבוד עם המכשיר ויפגע בחוויה שאפל כל כך מדגישה. לגבי איכויות שמע - אני מסכים עם מה שסהר דוד כתב בפורום איפוד.