איזה סיפור היה לי היום

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

naja

New member
איזה סיפור היה לי היום../images/Emo6.gif

התקשרה אלי מישהי היסטרית וטענה שיש לה בדשא איגואנה ענקית או תנין קטן(היא לא הייתה בטוחה...). ניסיתי לשכנע אותה שזו זיקית או חרדון אבל היא התעקשה שאני אבוא. בקיצור-באמת הייתה לה בדשא איגואנה גדולה(מטר ועשרים). לא היה קשה ללכוד אותה מאחר והיא הייתה דיי קרה וגם במצב גופני לא טוב. אח"כ האישה הזו התעקשה שיש לה עוד איגואנה מאחורי המחסן... שם באמת היו שני חרדונים והיא לא עזבה אותי עד שלא תפסתי גם אותם
לא היה לי היכן לשים את האיגואנה אז הכנסתי אותה לתיק והעברתי את כל הציוד לכידה לארגז של האופנוע. באמצע הדרך האיגואנה הצליחה לצאת מהתיק והתיישבה על הארגז. שניה לפני שהיא התאבדה שלחתי יד ותפסתי אותה ומייד ירדתי לשולים ונעצרתי ליד איזו סככה של תותים למכירה. המוכרת ושני התילאנדים היו המומים מהמחזה
בקיצור, מתברר שהאיגואנה ברחה לפני יומיים לשכן של הגברת והוא לא טרח לידע אותה. לפי איך שהיא נראית הייתי בטוח שהיא משוחררת כבר כמה חודשים.... עכשיו הבעלים בדרך אלי ואני מקווה להצליח לשכנע אותו לקחת אותה לוטרינר.

1צחי

New member
קצת קשה

לראות את האיגואנה ,אבל אם הצבעים שלה ככה גם במציאות אז אין ספק שהתזונה שלה גרועה והיא לא רואה הרבה שמש.איגואנה בגיל והגודל הזה לא אמורה לעבד את הצבע שלה.

naja

New member
היא במצב על הפנים.

הבעלים שלה בא אתמול לקחת אותה. אמרתי לו שהייתי בטוח שהיא ברחה לפני כמה חודשים אבל הוא מתעקש(ואני מאמין לו) שהיא ברחה לפני יומיים. היא רזה מאוד ויש לה פצע מאוד גדול ונפוח על הלסת התחתונה. נתתי לו טלפון של וטרינר ואני מקווה שהוא יעשה בו שימוש. בקשר לאיגואנות שמסתובבות חופשי-שמעתי על כמה מקרים של איגואנות ששרדו את החורף בארץ וכנראה שהן מסוגלות לכך(כמו צבים אדומי אוזן). גם יצא לי לתפוס איגואנה שעברה חורף בארץ(היא ברחה מחנות חיות וראו אותה במשך חודשים) והיא הייתה במצב מעולה.

1צחי

New member
יש לי

איגואנה אשר ברחה לחבר והיא היתה על ברוש לימוני (האיגואנה בת 4) והחבר היה מאכיל אותה כל בקר (הוא בנה שם מדף והיה מניח שם את הסלט). ככה היא הייתה הרבה זמן עד שבאחד הימים הוא מצא את האיגואנה על המדרכה ללא יכולת לזוז,הוא היה בטוח שהיא מתה אך בדעבד היא פשוט הייתה קפואה,לאחר חימום האיגואנה חזרה לתפקד והיום אני מגדל אותה.

Liron Samuels

New member
אחלה סיפור! ../images/Emo13.gif

אולי נהפוך להיות כמו פלורידה עם כל האיגואנות מסתובבות חופשיות... (נקווה שלא...)

naja

New member
זה יכל להיות מעניין אבל .....

בהחלט בוא נקווה שזה לא יקרה. אני חושב שפלורידה היא כיום המדינה עם הכי הרבה מינים פולשים. בשנה שעברה התפרסמה כתבה על תנין שנאבק עם פיתון בורמזי גדול!!!! במשך 24 שעות באיזה אגם. אני אנסה למצא את הכתבה מאוחר יותר.

Liron Samuels

New member
בהחלט

יש בפלורידה המון מינים פולשים, זה הפך לבעיה אקולוגית ממש רצינית שם! ראיתי את הכתבה על האליגטור והבורמזי. הנחש היה 3 או 4 מטר אם אני לא טועה ולא ידעו מי התקיף את מי. מקומיים ותיירים טוענים שהם ראו באברגליידס המון פיתונים בורמזים ושכל שנה יש יותר. חושדים שהם מתרבים שם, אבל אין הוכחות.

Liron Samuels

New member
אני מאוד מקווה שהאליגטורים יצליחו

לאכול את אוכלוסיית הבורמזים שם, או לפחות לשמור אותה קטנה... But Snow says large snakes, equipped with powerful constricting muscles, have crawled away after being run over by cars. זה באמת מדהים! והנה לינק לתמונות של נחש שנדרס ע"י מכונית ושרד! http://www.bobclark.com/bcforums/topic.asp?TOPIC_ID=20044&FORUM_ID=11&CAT_ID=1&Topic_Title=Burm+meets+car%2E++And+LIVES%2E&Forum_Title=Picture+Forum תראו איזה גודל של דורבנים יש לנקבה הזאת!

o r i 6 6 6

New member
אני ראיתי בטלויזיה

לפני כמה זמן בנשיונל פיתון סלעים אפריקאי שניצח כח נילוס...והכח היה ענק לעומתו זה ממש לא הגיוני...חשבתי שבנשיכה אחת הנילוס יגמור אותו..טעיתי

naja

New member
ראיתי את זה.

זה היה מדהים. שניהם היו להערכתי באורך 120-150 סנטימטר והכוח היה הרבה יותר גדול מהנחש בהיקף. הם נלחמו באיזה אגם או נהר ולמרות שהכוח נשך אותו ויש לו נשיכות חזקות מאוד, הנחש הצליח לחנוק אותו למוות. זה היה פשוט מדהים.

o r i 6 6 6

New member
לא רק

הנחש היה בגודל של חטיף אני חשבתי שהכח פשוט יאכל אותו אבל לא רק החניקה הנחש גם קיפל אותו כזה לצדדים כל הזמן והם עברו מים ליבשה וזה....חייבים להעריך את הנחשים כי גם בלי רגלים או ידיים הם מגיעים להישגים מדהימים. ובקשר לסיפור של הבורמזי...אם אנקונדה בוגרת מסוגלת להרוג ולבלוע קיימן אז בורמזי בטח יכול להרוג(לא לאכול) אליגטור. כנראה שהוא לא תפס ממש בצוואר. אבל כתוב שהיה תיקו. לפי איך שזה נראה האליגטור היה מנצח בסוף....כי הנחש מתעייף מכל החניקות והאליגטור בסה"כ צריך להשאיר את הפה סגור.

gaichuk

New member
לא תמיד המטרה היא לאכול...

יש לי סרט וידאו ישן בשחור לבן על קבוצת אנשים שנוסעים להודו. בסרט שילבו קטעי צילום של בעלי חיים שונים ובאחד מהם רואים פיתון גדול ביותר הולך מכות עם טיגריס. לא רואים מי התחיל עם מי,אבל הקרב נמשך איזה שתי דקות. בשלב אחד הטיגריס שולט והנחש מנסה לברוח וברגע שהטיגריס נותן לו כאפה עם הרגל הנחש עושה פרסה ונושך אותו בכתף. שתי שניות אחר כך הוא כבר מפותל עליו באיזור הבטן ואחרי חצי דקה הטיגריס כבר בקושי עומד והרגליים האחוריות שלו קורסות ואז בהשתוללות וקפיצה פתאומית הוא מצליח לההשתחרר ונסוג. בסופו של דבר הם מבינים שאין פה מישהו עם יתרון ממשי וכל אחד הולך לדרכו. מצד שני יש לי ספר ישן בשם "מפלאי החי והצומח" ובו יש תמונה של פיתון שבלע נמר. הנחש מת ופרוס ורואים את הבליטה הענקית בבטן. אפשר לשרשר תמונות של פיתונים/אנקונדות שבלעו חיות גדולות! זה בהחלט יכול להיות מעניין! (חזיר של 20 קילו זה נחמד אבל המינימום...מה דעתכם?)

o r i 6 6 6

New member
הבליעה היא לא העניין

גיאצ'וק,בדיוק מה שאמרתי היא שפיתון יכול להרוג אליגטור לא למטרת אכילה. יהיה נחמד להעלות תמונות/קישורים לקליפים של אכילה, או יותר טוב של קרב ובעניין החזיר-נראה לי שכולם ראו את המרושתת הזאת אוכלת. אם יש למישהו כתבות על מקרים של זוחלים שנלחמו עם חיות אחרות וכאלה שימו. זה יהיה נחמד

Liron Samuels

New member
יש לך אפשרות לסרוק את התמונה?

של הנחש שאכל נמר??? שמעתי על זה אבל עוד לא ראיתי תמונה!

קטע נחמד, גם לי קרה משהו דומה

איזה בוקר מישהי מהקיבוץ מתקשרת אלי (מעירה אותי) ואומרת לי שיש איגואנה על הדשא של המפעל של הקיבוץ. אמרתי לה שזה לא ממש הגיוני כי אם מישהו בקיבוץ היה קונה איגואנה בטח הייתי יודע, או לפחות במקרה והייתה בורחת אחת כזאת. אמרתי לה שזו בטח לטאה ירוקה, אז היא אמרה שהיא יודעת איך נראת לטאה ירוקה וזו איגואנה. אמרתי טוב והזזתי את התחת 200 מטר למקום ולהפתעתי ישבה איגואנה של 50 ס"מ על הדשא. לקחתי אותה אלי ועד היום אין לי מושג איך היא הגיע לשם.

1צחי

New member
אגב איגואנות חופשיות

קיבוץ נגבה קנו איגואנות לפינת החי,ורוב האיגואנות ברחו להם אך הן לא הרחיקו לכת ופשוט היו על העצים מסביב לפינת החי. הן אכלו סלט שהיה מוגש להם על אחד הגגות של הכלובים,ולטענת האחראי על המקום הן עברו כבר מספר חורפים במקום כמובן ללא חימום.האחראי הוסיף ואמר שאין בכוונתם ללכוד את האיגואנות מפני שזה יפה ככה. אני ראיתי את האיגואנות לפני מס' שנים ואין לי מושג מה קורה איתן היום.

למעלה