איזה סיפור היה לי היום

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

gaichuk

New member
יום עמוס...

לפני שעתיים קיבלתי קריאה מחבר משק שטען שיש נחש ליד מתקני המשחקים. לקחתי מגב ורצתי למקום. זעמן מטבעות (נקבה) באורך 1-1.10 מטר,קפואה ואיטית ,מצאה את עצמה משוטטת באיזור שורץ חתולים ... את הלילה היא תעביר בשקית גרביים ומחר כשיתחמם קצת, היא תשוחרר במטע האבוקדו ליד הקיבוץ. שני דברים לא הכי סימפטים ששמתי לב אליהם: 1.ריח רע ביותר נודף מהנחשה. בעיקר מאיזור התחת... 2.הגברת בנשל! אני נוטה להאמין ששני הגורמים האלה הם מה שדחף אותה לצאת ולשוטט לפני הזמן המתאים. אמנם היה חם ונעים היום אבל הנחשה לא צעירה במיוחד ונדיר שפרטים בוגרים נתקעים בחוץ בקור כמו בייביס לא מנוסים. מחר נצלם אותה לפני השחרור ונשלח תמונות.

o r i 6 6 6

New member
שאלה לגיאצ'וק

יש סיבה מיוחדת שגרמה לך להריח לנחשה את התחת? אני לא מתכוון לצחוק...למה לך להריח לה את התחת? ואני גם לא חושב שזה ממש תחת אצל נחשים...חריץ יותר מתאים

echis

New member
כמה דברים.

1. אורי, אתה צודק. אצל נחשים ה"תחת" נקרא, כידוע, פתח הביב או קלואקה. 2. גיא הריח את הנחשה בדיוק כמו שהוא הסתכל עליה. הוא ניסה לקבל עליה כמה שיותר פרטים בכל דרך או חוש אפשרי. ריחות יכולים לספר לנו הרבה דברים למרות חוש הריח העלוב שלנו ביחס לבעלי חיים אחרים. 3. גיא, אתה יכול לאפיין את הריח? האם זה היה דומה לרקבון או לריח רגיל של הפרשות?

naja

New member
אני חושב שעדיף שלא תשחרר אותה.

אני בד"כ מחזיק אצלי נחשים שאני לוכד בחורף ומשחרר אותם רק באביב מפני שהסיכוי שלהם למצא מקום מיסתור מתאים להעביר בו את שאר החורף הוא נמוך, במיוחד כשמעבירים אותם לסביבה לא מוכרת. בנוסף, נשמע לי שהנחשה(עשית לה פרוב או שקבעת לפי הזנב?) צריכה איזה טיפול ואולי כדאי לנסות למצא את מקור הריח. בקשר לנשל-לפני כחודש אחד מנחשי המלך שלי התנשל למרות שהוא נמצא בתרדמה כבר כמעט 3 חודשים. זה היה דיי מוזר לגלות את זה אבל אני משער שלפעמים הם מתנשלים גם במהלך החורף.

gaichuk

New member
תשובות...

אחרי 20 שניות שהיא היתה לי ביד כבר אפשר היה להריח את הצחנה נודפת ממנה. לא סתם ריח של צואה או הפרשות אלא של ריקבון/סלמונלה. היום בזמן הצילום גם הבחנתי בגבשושיות תת-עוריות שאני נוטה ליחס לטפילים. היא עדיין אצלי כי מזג האויר עוין ביותר . אין לי כוונה וגם לא רצון להחזיק בה אבל האמת היא שאני די מרחם עליה. אני משוכנע שהיא סובלת מהמצב הבלתי נסבל הזה. יש לי שתי אפשרויות (פרקטיות!): הראשונה היא לשחרר אותה בהזדמנות הסבירה הראשונה. האפשרות השניה היא לתת לה אייבומקטין מחר ועוד פעם בעוד שבועיים ולהציע לה מזון כדי שתתחזק בינתיים עד השחרור. אני חייב להודות שאף אחת מהאופציות לא עושה לי טוב אבל השניה נראית לי יותר... הקביעה שהיא נקבה על סמך לחיצה ולא עם פרוב. אמנם לא שיא הוודאות, אבל די אמין מנסיוני עם נחשים ומסוגה בעיקר... חוץ מזה, שרקתי לה והיא הסתובבה...

Liron Samuels

New member
גיא'צוק

אם היא עדיין תהיה אצלך ביום שבת, אל תשכח לקנות לה מתנה... ;)

למעלה