איזה עונש מגיע לאנס?

buffyt

New member
וואו. (השתלחות אישית, אגב

וכן שימוש במחלה כגנאי).

מציעה חיבוק בהודעה אחת ומטורפת בהודעה שנייה. זה סימן ליציבות נפשית אמיתית.

buffyt

New member
השקפת עולמי, אגב,

עוצבה דרך שנים רבות של פעילות בארגונים פמיניסטיים שונים, של לימודי מגדר ושל פעולה וסיוע (גם נפשי) לנשים בכלל ולנפגעות תקיפה מינית בפרט.

אני חושבת שאפשר להסתכן באמירה שאני יודעת פחות או יותר על מה אני מדברת.

Berethor

New member
זה מומחיות בקרב הקהילה הרדיקלית

הניסיון הזה להוציא כמה שיותר רע כל אחד שלא חושב כמוהן באופן כללי או בנושא מסויים, במיוחד אם הוא גבר.

HouseAtreides

New member
אתה באמת לא מבין מה הבעיה עם אנלוגיה

שממשילה אנסים ואנסים פוטנציאליים ל...שמש?

buffyt

New member
אני חוזרת על הצעתי אלייך לברר את עמדותייך

עם אחד ממרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית. יתכן שתופתעי...

כמו כן, לא הייתי מציעה לנתח וודאי שלא לבקר תחושתיה של אישה אחרת, מדומיינות על ידך או לא.

מעמקים39

New member
הסיבה שלא אתקשר

היא שעמדותיי ברורות לי ואינן זקוקות לבירור נוסף.
דבר שני לא מעניין אותי מה תגיד האישה מעבר לקו
כי היא לא דוברת האמת המוחלטת עלי אדמות.
מעבר לכך לא ברור לי איך המלצה להצטייד בגז מדמיע,
הפכה לשערורייתית בעינייך.

buffyt

New member
הבנתי. הצעתי לך כיצד להבין איך

אבל אינך מעוניינת בה.

את כבר יודעת כל מה שיש...

buffyt

New member
איך אבין? משוגעת... ואם אני עצמי לא מעוניינת

לנהל שיח עם אדם על לא עוול בכפו, טוב יעשה אם עלי את השיח הזה ובמיוחד טוב יעשה אם יכפה דברים על נפגעות בפורום שלהן
מפני שמה הן מבינות... לא מבחינות בין טוב לרע.

buffyt

New member
אני משוכנעת שהכוונות שלך חיוביות

בכל זאת יתכן שישנם דברים שדעתך לגביהם יכולה להשתנות, וקשה לי להאמין שזה יקרה במסגרת הזאת

ומעניין מה זה בעיני הלה "חיי מין מפוקפקים". אם יפרט בנושא, יתגלו כל "תפיסותיו" ומידת היכרותו עם מין בכלל.
בכל מקרה, מה ל"חיי מין מפוקפקים" בעיניו ולפשע של התקפת אשה מבחינה מינית, וכפיית עצמו עליה.

aaa123

Member
הבעת דעה שגויה לגבי המציאות היא האשמת הקורבן?

אם מישהו באמת חושב שאונס פוגע פחות באישה ששכבה עם הרבה גברים מרצונה ומביע את דעתו אז הוא מאשים את הקורבן?

אם כן אז אני מבין אחרת ממך את המושג האשמה.
האשמה של אדם היא קביעה שאדם כלשהו עשה דבר רע.
לא ראיתי איפה נטענה הטענה שזאת ששוכבת עם גברים רבים מרצונה עשתה דבר רע.

aaa123

Member
הגבתי לדברים שלך. בקריאה חוזרת אני רואה

שזה שכתב לא הסתפק בהבעת הדעה שאונס פוגע פחות באישה ששכבה עם הרבה גברים אלא הגדיר אותה כאחת עם רקע מפוקפק,וזה כבר כן נשמע לי האשמת הקורבן(כאילו הקורבן עשתה דבר רע כאשר היא שכבה עם הרבה גברים).

GreenMamba

New member
זה די פשוט

ואני עונה לך, מאחר ונראה שאתה באמת מקשיב (ולא בא כדי להרצות עד כמה פמיניזם זה דבר נורא, ועדיף לפמיניסטיות להישאר קטנות ומתונות כך שהן לא ירגיזו את הפטריארכיה ובכלל למה לשנות סדרי עולם הכל מעולה כבר עכשיו) ועל כך, הערכתי לך

מה שאומר ברטרול מכיל כמה וכמה אמירות מיזוגניות ושוביניסטיות לעילא:
1. אישה ששכבה עם הרבה גברים= אישה מפוקפקת/אישה בעלת בעיות נפשיות/אישה שאינה ראויה (אל תמחק את המיותר- בעיניו אין כזה). זה בדיוק הלך הרוח שמכנה גברים הוללים כ"גבר-גבר" ואישה הוללת כ"שרמוטה". בוודאי שאתה לא מסכים עם ההנחה "הפמיניסטית" הזו, נכון?
2. אישה "מפוקפקת" כנ"ל, מעלה את הסיכון שלה להיאנס, לכן יש לה לפחות רשלנות תורמת למעשה האונס, שהרי אם לא היתה מפוקפקת כנטען, הסיכוי שתיאנס היה קטן. לכן על הנשים לשמור על תומתן ולהיות "נשים מבית טוב" כהגדרתו. הנחה "פמיניסטית" מס' 2. אתה שותף לה?
3. אישה מפוקפקת כנ"ל, אם עברה אונס, זה לא דבר נורא כמו "אישה מבית טוב". כך שאם היא מפוקפקת קצת- זה לא נורא כמו מישהי מבית טוב. אם היא מפוקפקת ממש ממש- זה לא עוד פחות נורא (רק קצת), שהרי היא- כהגדרתו- כבר מתה ריגשית מבפנים, אז מה זה כבר אונס קטן בשבילה- רק אולי לא כל כך נעים. חאליק. למה לעשות עניין. אמירה פמיניסטית מס' 3. אני מניחה שהיא מחליאה בעיניך כמו שבעיני.

בדיוק בטיעון הנאלח הזה, של "היא כבר כה וכה שכבה עם כמה אז קצת אנסו אותה, זה בטח לא כל כך נורא עבורה" השתמשו במשפטי אונס כגון אונס שמרת (עליו נכתב השיר "כל החבר'ה" וממנו נלקח הציטוט שהבאתי קודם. אם אינך מכיר את השיר או המקרה- חפש אותם. מצמרר)

וכאן בדיוק טמונה האשמת הקורבן באונס. זו אינה רק "ראיה שגויה של המציאות" של ברטרול. זו התכחשות לאמת בסיסית אחת פשוטה- האשם באונס- בכולו, במאה אחוז ממנו- הוא האנס, ולא אף אחד אחר.

למעלה