איזה פורום מבורך

SilentMike

New member
מאז היות דרווין הוא ספר נחמד.

אבל הוא ספר של מאמרים, ולא מהווה הסבר. הספר של דוקינס נותן דוגמאות והסברים רבים. בדקתי את העמודים שציינת. בהתחלה הספר אכן מסביר בשלבים מהי אבולוציה דרוויניסטית (וזוהי למעשה כל המטרה של הספר). זה אולי כבר ברור לך, וכל הכבוד, אך הספר מיועד להבהיר נקודה זו גם לאלה שזה לא ברור להם. הפרקים הבאים עוסקים בכל מיני נושאים יותר ספציפיים, אבל המסגרת הכללית זהה. זהו ספר המסביר את הניאו-דרוויניזם על היבטיו השונים. אם הסגנון של דוקינס לא מדבר אליך, ואתה לא מרגיש שאתה מפיק מהספרים שלו את מה שאתה מחפש, אז תקרא משהו אחר.

אחר

New member
אני מאד אהבתי את השען העיוור

אכן, פאר הכתיבה המדעית הפופולרית. את הטיפוס על ההר הבלתי סביר מצאתי, לעומת זאת, מייגע למדי. אז למה דומה יותר הגן האנוכי? לשען או למטפס ההרים?

22ק ו ס ם

New member
דומה לגן האנוכי

גם אני חושב שהטיפוס על ההר הבלתי סביר לא אחיד ברמתו. ההסברים על העין והכנפיים מעולים אבל אחר כך הוא קצת מסתבך.

SilentMike

New member
הגן האנוכי פנטסטי.

דוקינס במיטבו, אפילו יותר טוב מהשען. ההר הבלתי סביר באמת קצת מייגע. "דוקינס למטיבי לכת" אני קורא לו. רוב ההסברים מצויינים, אבל החומר קשה מאוד ודוקינס מגיע לרמות של סיבוך שקשה לעקוב אחריהן. הגן האנוכי יותר זורם. למרות זאת הייתי ממליץ על השען, ההסברים המפורטים על הפיתוח התעופה והעין מצויינים, וההסבר על הצרעה והטענה... ובכן... אני מצאתי אותו מאתגר.

למעלה