קודם כל
אמרתי לך שויקיפדיה היא לא מקור עם אמינות גבוהה, בעיקר בגלל שאין גורם מקצועי שמאמת את הנתונים בה (ויש ערכים מאוד חסרים או מגמתיים). ולגבי מה שכתבת, אני לא יודע איך אתה רואה את עצמך, אבל לדעתי כשמדברים על אלוהים בתור ישות עם מין ("האל הוא" כמו שאמרת - משמע שהאל הוא זכר? עם איבר מין זכרי?!), עם תודעה וכו' מאנישי את האל ונותנים לו צורה אנושית כמעט מגומרת. בעיני זה מאוד קרוב למה שעושים כעובדים אלילים ומפסלים אותם, רק בלי לעשות ממש פסל. אתה נותן לאלוהים צורה, מאפיינים וייחוסים כאילו הוא נגזר מן האנושות וצריך להיות מתואר על פי הקריטריונים שבהם אתה מתאר בני אדם. אני חושב שאלוהים והאנושות נמצאים על מימדים שונים לחלוטין ולכן אי אפשר לצפות בכלל שתיהיה בינם חפיפה כמו שאתה מתאווה לה. אני חושב שכל אדם דתי יסכים שאלוהים מהווה את "סך כל התהליכים שמאפשרים לאנושות למצות את עצמה ולהגיע לרמה מוסרית גבוהה יותר" (שים לב שאתה הלחפת את המילה "אנושות" ב"אדם" והשמטת את החלק השני של המשפט). בעיני, לאור ההגדרה הנ"ל, זה לא נכון ולא הגיוני לייחס לו תכונות כמו "אומץ" או "סלחנות" ("אל מלא רחמים..." {ושוב האל הוא זכר עם בולבול...}) (סלחנוש), מכיוון שהוא לא בן אדם עם תודעה, אופי ואישיות; ומכן (ואולי הכי חשוב) שהציפייה לייחס את האלוהות לאנושות היא לא נכונה בכלל, בעיקר לאור זאת שרובנו רוצים (ואלו שלא אולי צריכים לרצות) ולשאוף לייחס את עצמם לאלוהות, משמע לשאוף לדרגת הקדושה, הטוהר והמוסריות (ושאר הערכים והמידות הטובות שהיינו רוצים לעצמנו). נכנסתי פה ממש לעומק התיאולוגיה (וזה קשה לבוא ולפתוח לניתוח לב תורה שלמה ומורכבת) אבל אני מקווה שעשיתי את זה ברור. הבנת בעיקרון למה אני מתכוון?