איזה פורום נחמד וטוב לפגוש בו עכשיו

עודליל

New member
איזה פורום נחמד וטוב לפגוש בו עכשיו

אז ככה סיימתי לימודי עבודה סוציאלית לפני שנה, אבל לקחתי שנת חופש. עכשיו כשאני מחפשת עבודה אני ממש מבואסת. אחרי כל הלימודים ומקומו ההכשרה השונים אין עבודות (אני מירושלים), אני מחפשת ומחפשת אבל ממש לא מוצאת. אמרו לי לשלוח קורות חיים לכל מיני עמותות ומוסדות בירושלים ואז אולי מישהו יפנה אלי כשיצטרכו. יש מישהו שיכול לעזור לי להשיג שמות של עמותות ומקומות שמעסיקים עובדים סוציאלים בירושלים. תודה.
 

פודה

New member
מחפשים במועצה איזורית מטה יהודה

שזה ליד בית שמש. עו"ס לעבודה רב תחומית בשטח. פקס 02-9900826
 

swguy

New member
אולי תנסי...

1. לפנות לאגף הרווחה בעיריית י"ם (הלשכות) ולשאול לגבי משרות פנויות. 2. לשאול בקידום נוער במסגרת העירייה. התחלופה שם של עובדים גבוהה. יכול להיות שיש תקנים. 3. ליצור קשר עם השירות הסוציאלי בהדסה עין כרם/הר הצופים ובביקור חולים ןשערי צדק. 4. לקחת את רשימת מקומות ההכשרה המעשית של האונ' ולהתעניין במקומות הרלוונטיים לך (אפשר להוריד מהאתר של בי"הס לע"ס). 5. למכון סאמיט (צעירים נפגעי נפש) דרוש עו"ס למסגרת דיור מוגן: נסיון בתחום בריאות הנפש 50% משרה שעות אחה"צ קורות חיים לפקס: 02-6722141 (לציין "דיור מוגן") 6. לפני כמה ימים גם פורסמה מודעה של"אנוש" ירושלים דרושה רכזת מועדון חברתי לנפגעי נפש דרושה עובדת סוציאלית או פסיכולוגית בעלת ניסיון בתחום השיקום בבריאות הנפש, לריכוז מועדון חברתי לנפגעי נפש בירושלים, העבודה בשעות אחר הצהריים וכוללת: אחריות לתוכנית השנתית והיומית של המועדון,גיוס והדרכת מתנדבים. לפרטים: שרה פישר 02-6724723 חוצמזה שווה להסתכל יום יום באתר שת"יל שמאגד יחסית הרבה הצעות עבודה בע"ס ותחומים קרובים (http://www.shatil.org.il/site/modaot-result.asp?searchtype=all&categoryid=46). בהצלחה
 
ממסדרונות הר הצופים

גיא, תפור עליך להיות מנהל של פורום כזה, לא בא לך? גם נושא קרוב לליבך וגם יש לך ידע רב בנפתולי הלימודים/קורסים/מרצים, כפי שנוכחתי לראות בפגישות המסדרון החטופות... ובהזדמנות זו תודה על האינפורמציה.
 

swguy

New member
תודה ../images/Emo9.gif..

הבעיה שלי לבקש לקחת את האחראיות הזו היא טכנית, בעוד כמה שבועות הגישה שלי למחשב-אינטרנט צפויה להיות אפסית...
 

swguy

New member
עבודה לא. אבל אני עובר דירה לת"א...

בכל מקרה (כרגע אני עדיין חונה אצל ההורים וזה כולל גם הטבות כגון מחשב). אם אני לא אמצא עבודה בתחום עד אז אני אחפש משהו אחר (כשאני יודע שאני אתחיל להתנדב בתחנה לבריאות הנפש יומיים בשבוע)... אני בשלב של לחכות לתשובה מכמה מקומות ויש לי עוד כמה רעיונות בשבוע הקרוב. נקווה לטוב. מה אצלך?
 
אה, שכחתי שאתה תל אביבי...

אצלי המצב בטטה, אין לי כח לעוד שנה וכל הבלגן ובאופן כללי חם לי, מחפשת עבודה נורמלית ולא חלטורות ועייפתי, אבל מי מתלונן?
אני אפילו לא חושבת על התנדבות, איך מצאת זמן להשחיל את זה לסדר יום? ועוד יומיים? אבל סחטיין על המיקום - טוב לרזומה...
 

sunshain99

New member
חדשה...

סליחה על ההתפרצות לשיחה אבל... אתם חדשים בתחום? כמה זמן אתם מחפשים עבודה? אני חדשה וכבר מיואשת ולא יודעת אם בצדק. מתלבטת כמו כולם אם ללכת לראיונות לתפקידי הדרכה או לחכות לדבר האמיתי. הבטלה משעממת ומעייפת אותי...
 
טרום חדשה

לי יש עוד שנה עד סוף התואר, אני סתם מקטרת. אבל גיא פה כבר סיים תתואר, ויש לו יותר נסיון ממני בחיפוש עבודות וכו'. לי נראה שכדאי להתחיל ממשהו, כמובן לא במנותק מהנטיות האישיות שלך ומהכיוונים בהם תרצי להתפתח בעתיד.
 

sunshain99

New member
אף פעם לא חשבתי שארגיש כך אבל...

אני ממש מקנאה בך שיש לך עוד שנה ללימודים. היום אני מבינה שלא הערכתי מספיק את העבודה המעשית ובמיוחד את ההדרכה. עכשיו זה נראה כ"כ רחוק... מוזר שאנחנו עומדים במצב בו אנחנו ממש מתחננים שמישהו יתן לנו לעזור לאחרים. המשכורת (לפחות מבחינתי, ולפי המשכורות של רוב העו"סים) היא אפילו לא חלק מהמשוואה.. רק שיתנו לנו לעשות מה שאנחנו טובים בו ובאמת אוהבים...
 

swguy

New member
אשכרה...

יש משהו מאוד קסום בהכשרה, כאילו ע"ס במיטבה... לסיים את התואר זה לצאת למציאות הקשה של שוק העבודה.. אין לי אלא להסכים לכל מילה שלך. לא ציפית להרוויח הרבה. הבנתי שצפויים לי חיים צנועים עד צנועים מאוד בתור עו"ס. רק לא ידעתי שהרוב המוחץ של משרות הן בחצי משרה (2000 ש"ח לפני ביטוח לאומי ומס בריאות) - חצי משרה שבהרבה מקומות זה שם קוד "החל מ-20 שעות לכמה שתצתרך להתנדב על חשבונך בכדי להשלים את המשימות שצריך".
 
לדעתי

אני לא יודעת אם זה כל כך ענין של "הערכה", תלוי אם למי שעומד מולך (מקום, מדריכה) יש את הכלים לתת לך את מה שאת זקוקה לו. אם קבלת את הכלים אין סיבה להצר על סיום הלימודים... להפך, הזדמנות להתפתח וללמוד, בין כה הלמידה לא נפסקת עם סיום התואר. מה עם תואר שני במקביל לחיפושי העבודה? ככה אולי תרגישי שיש לך גב. (לא באוניברסיטה העברית!)
 

sunshain99

New member
למה לא בעברית?

אני למדתי בבר אילן, ביה"ס בסדר, מתיימר להיות הטוב בארץ (לא ברור על מה ולמה...) וכמובן שהתואר השני הקליני שם הוא הנחשק ביותר, אבל כדי להתקבל צריך ניסיון בתחום וצבירה של שעות הדרכה.. ויש משהו לא נחמד באוניברסיטה עצמה.. האויר של י-ם נראה נקי יותר.. ומה עם התואר של העברית? למה את לא ממליצה?
 

swguy

New member
הו שלום...

אני מחפש מישהי שלמדה בבר אילן. יש לי כמה שאלות אליך... את אומרת שהאונ' בכלליות לא ניעמה, למה כוונתך? לא הרגשת שבר אילן מצדיקים את השם שלהם כבי"ס טוב לע"ס? מה היה חסר לך? את חושבת שהתואר השני הקליני מצדיק את השם שלו? על הנייר הוא נראה משובח... התואר של העברית "לא מומלץ" כי הוא חלש מאוד מבחינת טיפול ת'כלס. הוא מדגיש מאוד מחקר (גם במסלול ללא תיזה) ועוד לימודים עיוניים תפלים שחלקם די משעממים. המרצים ברובם חוקרים מעולים ולא בהכרח מורים טובים או מישהו שקרוב לשטח באיזשהו אופן... אז פחות עדיף. מצד שני אם את רוצה לגור בירושלים אז זה לא כזה גרוע ללמוד בעברית, התואר שם סביר למדי. בעיקר זה מיותר יותר למי שעשה תואר ראשון בעברית כי התכנים די דומים ואותם מרצים מעבירים אותם קורסים פחות או יותר באותם תחומים אז זה חבל לא לגוון...
 

sunshain99

New member
בר אילן..

בתואר הראשון היו חסרים לנו המון קורסים, בדומה לעברית, גם בבר אילן יש המון קורסי "מבוא" שכמעט לא נותנים כלום בשטח.. רובנו הרגשנו שיצאנו לשטח כמעט בלי כלים ושהיינו צריכים לרכוש אותם לבד- ומי שלא התברך בהדרכה טובה- נדפק, כדי להגיע לזכאות לתואר צריך לעבור 7 קורסים ביהדות, שלפעמים נדמה שהם באים על חשבון קורסים רלוונטיים לתואר. הקורסים העיקריים בתואר (שיטות התערבות עם הפרט/קבוצה) ברובם מעולים, עם מרצים באוריינטציה דינמית- כמעט כולם תותחים! אבל זה לא מספיק!!! חסרים המון קורסים משמעותיים, וישנה אפשרות לקחת רק 3 (!!!!) קורסי בחירה, שדוקא יכולים לתרום המון לידע ולעבודה בשטח. הרבה פעמים היה נדמה שבה"ס מנותק מהסטודנטים. עסוק בלהיות "אקדמאי" ושוכח את האנושיות שבע"ס. אני לא יודעת לענות לך על התואר השני.הגעתי לבר אילן בגלל השם של התואר הראשון אז עכשיו אני נוטה שלא לסמוך רק על השם.. אני יודעת שהמרצים נחשבים מעולים. ביקוש ענק. וזהו. יש אחלה חבר'ה בבי"ס, השיחזורים זורמים כמו מים.. אבל יש משהו באונ, אני לא יודעת בדיוק מה.. שלא עושה חשק להשאר בה הרבה. בו נגיד שאני לא אתגעגע לאונ' עצמה...
 

swguy

New member
באמת נראה לי שהקורסי יהדות באים

על חשבון עוד תכנים בע"ס. חבל... גם ככה הלימודים מעטים מדי בשלוש שנים. אם זה מנחם אני לא מרגיש שעוד כמה קורסי בחירה שינו כ"כ את מה שאני יודע וקיבלתי מהתואר. כמו אצלכם, השיעורים הכי טובים היו "מתודות" (שיטות התערבות). השאר היה די מחופף ושטחי. ע"ס זה תואר די בלאי, אבל האנשים נפלאים ובעיקרון יש הרבה אפשרויות אח"כ, כולל פסיכותרפיה (אם כי כרגע אין כמעט תקנים)...
 
כי בעברית

רוב הקורסים המרכיבים את שנה א' בתואר הראשון הם קורסי מבוא לא ממצים, לא מפרטים, לא מעמיקים, לא כלום. התופעה ממשיכה גם בשנה ב', כשמתודות הוא הדבר שהכי מתקרב לדעתי, לקורס שאפשר ללמוד ממנו דבר מה על טיפול. אולי צריך ליצור שני מסלולים (לבד מהכללי והקהילתי) שיאפשר לחלקנו להעמיק אל תוך התחום המעניין אותנו, כי כרגע המצב הוא שהרבה מאיתנו מרגישות לא מוכנות לצאת החוצה ונטולות כלים לחלוטין ובטח שזה יבוא לידי ביטוי במקומות העבודה השונים.
 

swguy

New member
אכן, זה המצב. אם זה מעודד...

זו לא תופעה של העברית, אלא גם הבנתי שבכל האונ' הסטודנטים מרגישים ככה. יש משהו בע"ס שעדיין לא סגור על עצמו. תוכניות הלימודים לא מספיק רציניות ולא ממוקדות מספיק במה חשוב להעניק לסטודנט. נותר רק: 1. להשקיע בהכשרה ולנסות גם לעבוד במקביל בהדרכה או חונכות ולצבור ניסיון. 2. להבין שלא לומדים מספיק ולקרוא כמה שאפשר בכוחות עצמך - יש המון ספרות טובה ומעניינת במגוון נושאים ובשפת אימנו. אם את רוצה המלצות אני אשמח..
 
למעלה