איזה פורום נחמד וטוב לפגוש בו עכשיו

אני בעד 2

למזלי תמיד התענינתי בתחום, ויש מצבור של ספרים בבית אז אני קוראת ו... קוראת, כל הזמן. אגב, שמעת על התכנית החדשה "בטיפול"?

swguy

New member
שמעתי, ואני צופה אדוק../images/Emo22.gif

וכמובן שאחרי כל פרק אני מתקשר לידידה שלי ואנחנו מדסקסים מה ראובן עשה ומה הוא יכול היה לעשות אחרת. יפה בעיני שהם לא מציגים טיפול או מטפל מושלם אלא גם את הטעויות וגם מטפל שנקלע לתקופה של אולי שחיקה ובעיות אישיות משל עצמו... קראת משהו טוב לאחרונה? משהו שאת ממליצה? אני מאוד אהבתי את "בית לנפש" של יעקב מטרי ואת "אינדיווידואליות, הפרוייקט הבלתי אפשרי" של קרלו שטרנגר שקראתי לאחרונה. כרגע אני בתחילת "תקווה ופחד בפסיכואנליזה" של סטיוון מיטשל - ספר שמסכם את ההתפתחות של התיאוריה הפסיכודינאמית מפרויד ועד עכשיו ובינתיים נראה מעניין וקריא...

וואלה?

אני בעיצומו של "בית לנפש", זה לא ספר קל לעיכול, כל משפט שם הוא משפט שדורש חשיבה ובעל עומק. ספר מדהים יש לציין. את השאר שציינת לא מכירה אבל נראה לי שבחופש הזה אבקר בכמה ספריות... שמעתי על "בטיפול" ביקורות מצויינות, אבל זה ב- HOT, מבאס לאללה כי א"א לצפות בבית... ממה שכן ראיתי, אהבתי שגם לראובן יש מטפלת (אגב - אסי דיין בחירה מצויינת, בהתחשב בנפשו המיוסרת ממילא) ואת זה שכמובן הגישה שם היא קרובה לפסיכואנליזה או משהו על יד. כיף שיש סופסוף סדרה איכותית (נדיר)

swguy

New member
יפ, חיי בטלה נהיים מאוד מעייפים

באיזשהו שלב, מוכר לי. אני גם סיימתי עכשיו. טרם מצאתי עבודה ולדעתי ניסיתי בדי הרבה דרכים. קל מאוד להתייאש כי יש ממש מעט הצעות עבודה והרבה הצעות הן פשוט מעליבות מבחינת תנאים. אז הייאוש מוצדק אבל כנראה שהוא לא עוזר לנו אדז צריך אולי להתעשת ולבחור. כרגע הבחירה המסתמנת שלי היא להתחיל לעבוד במקום רציני שיקדם את המקצועיות שלי, בהתנדבות, ולהתפרנס במקביל - עדיף מהדרכה או משהו קרוב אבל לא חובה... הבחירה בין לחכות לתפקיד של עו"ס או להתחיל לעבוד בהדרכה מוכרת. ואין לי המלצה טובה. את צריכה לחשוב האם זו "פשרה" בעיניך, משהו שיפריע לך למלא את התפקיד. האם זה מקדם אותך לתחושתך או שזה רק להעביר זמן. לא יודע, תלוי מה את רוצה בעצם, איזה תחום בתוך ע"ס...

sunshain99

New member
איך מצאת מקום להתנדב בו?

חיפשו שם מתנדבים או שהצעת את עצמך? אני לא חושבת שהרגשת "פשרה" תפריע לי למלא תפקיד הדרכה, אני יודעת שאני אהנה מהעבודה, במיוחד אם זה בתחום הנוער אבל, וזהו אבל גדול, אני משערת שמדי פעם אני ארגיש שאני תקועה ,לא מתקדמת ואולי אפילו מתרחקת מהע"ס... נראה לי שאחרי שחווים את התחושה שבטיפול באנשים, קשה להסתפק במשהו שהוא רק ליד..

swguy

New member
יש משהו בדבריך...

אם יש "קריז" לטפל (וביננו, אם כל הכבוד לצדק חברתי ושות', ויש כבוד, רובנו באנו לע"ס בגלל הרצון לטפל) - קשה להסתפק במשהו שונה. השאלה היא האם תפקיד בהדרכה פותח דלת הלאה. לפעמים כן, וזה תורם לרזומה ומוסיף קשרים. לפעמים לא כ"כ. אבל זה עדיין עדיף מלעבוד במלצרות, לא? מה גם שהרבה עבודות תחת הכותר "עו"ס" רחוקות מאוד מטיפול ישיר ממש, ולעומתן אולי עדיף להדריך במקום שהוא כן טיפולי. לעצמי החלטתי לא להחליט באופן גורף בשאלה הזו אלא להסתכל על מודעות ואפשרויות גם בתוך ע"ס וגם בתחומים "קרובים", ולהחליט בכל מקרה לגופו האם זה כדאי. לגבי ההתנדבות- הצעתי את עצמי. עקרונית את גם יכולה לפנות לשירות טיפולי שמושך אותך ולנסות להתנדב. איזה תחומים מעניינים אותך?

sunshain99

New member
תחומי עניין....

כמעט הכול, ואני מתכוונת לזה. בראש הרשימה מבחינתי- עבודה עם נוער בסיכון (ככה הגעתי לע"ס). אבל עם הלימודים נפתחו לי העיניים והתיאבון- בריאות הנפש, משפחה, נשים, ילדים- הכול! חוץ מעבודה עם קשישים שמשום מה מרתיעה את רובנו...

קשישים?

זה דווקא התחום שהכי פחות מרתיע אותי, הם חמודים נורא, רק מה? זו אינה עבודה טיפולית קלאסית, אם בכלל אפשר לקרוא לזה עבודה טיפולית, מאחר והשלב בו הם נמצאים לא מאפשר בד"כ עבודה כזו (לפחות לא באופן ישיר).

sunshain99

New member
אני דרומית, אבל מחפשת בכל הארץ חוץ

מהדרום... יחסית יש כאן אופציות, אבל לגור בבית נראית לי האופתיה הכי גרועה... אני מנסה כמעט בכל מקום, אבל בעיקר בירושלים.

swguy

New member
איפה כבר ניסית לחפש משרה?

את מתעניינת במשהו כמו התנדבות במקום טיפולי? אגב נוער בסיכון, כדאי מאוד להתעניין ב"קידום נוער" בעיריית ירושלים, הרבה פעמים יש שם משרות פנויות כי אנשים באים ועוזבים כל הזמן, ובסה"כ המחלקה לקידום נוער בי"ם לא קטנה. יש שם גם משרות מלאות. זה קריעה אבל אם נוער בסיכון זה הדבר - יש מצב שזה יתאים לך. שווה לבדוק...

sunshain99

New member
ניסיתי בכ"כ הרבה מקומות...

( ז"א שלחתי קו"ח) בניהם גם לקידום נוער בי-ם וכמעט לכל מסגרת נוער אפשרית... המתסכל הוא שאני אפילו לא מקבלת צ'אנס, אף אחד אפילו לא הזמין אותי לראיון (חוץ מפנימיה בצפון וחברת סיעוד בי-ם ... ויש גבול לכמה שאני מוכנה להתפשר!!). אם תהיה לי אפשרות להתנדב במקום טיפולי ולקבל הדרכה אני משערת שאני אקפוץ על זה ולא יהיה אכפת לי לעבוד או אפילו להדריך בחצי משרה...

swguy

New member
אז שווה לבדוק אפשראות להתנדב...

לפנות לשירותים בירושלים שמעניינים אותך והם נותנים הדרכה קלינית על טיפול... למשל בתחום הנוער שווה אולי לבדוק אפשרות להתנדב ב"מענה" שזה שירות טיפולי מקצועי מאוד שמפעילה עיריית י"ם. הם נמצאים ברח' יפו 1 או 2 למיטב זכרוני, בצמוד לעיריית י"ם בכיכר ספרא. כמובן שאפשר להתנדב בכל אחת מהתחנות לבריאות הנפש - זו ברח' שמעון החכם (ליד צומת בר אילן), התחנה ברח' שלום יהודה (דרום) והתחנה בקרית יובל, רח' יאנוש קורצאק. גם לבי"ח הדסה מרפאה למתבגרים ברח' אתיופיה, ושתי מחלקות אשפוז לנוער (כולל הפרעות אכילה), אחת בעין כרם ואחת בהר הצופים. אמממ.... בטח יש עוד דברים ששכחתי. אם את רוצה מספרים אני אחפש אח"כ בשבילך...

sunshain99

New member
../images/Emo13.gifתודה רבה!

נראה לי שהעניין הזה שווה בדיקה... מקוה שיסתדר לטובה לכולנו...

swguy

New member
את מחפשת בתחום?

כי אני יודע שמחפשים מדריכים ב"רעות" לשעות אחה"צ (בריאות הנפש): לתוכנית דיור מוגן במסגרת עמותת "רעות" בירושלים,דרושים מדריכים בתחום השיקום התפקודי של נפגעי נפש , לעבודה בהיקף של עד 21 ש"ש (ועד 90 שעות בחודש) 3-4 ימים בשבוע . העבודה כוללת הדרכה מקצועית . מדובר בעבודת שטח- הדרכה פרטנית של נפגעי נפש בבתיהם בכל הקשור למיומנויות חיים יומיות. העבודה מתאימה לבני 23 ומעלה המגלים עיניין בתחום השיקום הפסיכיאטרי , ומוכנות לעבודה לא שגרתית . מיועד למסוגלים להתחייב לשנה וחצי לפחות והמתגוררים בירושלים בלבד. למעונינים יש לשלוח קורות חיים והמלצות לפקס- 02-6730844 , יש לציין "עבור קרול דיור מוגן" . וגם במכון סאמיט (צעירים נפגעי נפש) מחפשים: לדירה טיפולית, ליחידת המתבגרים דרוש/ה מדריכ/ה מעל גיל 24 עם ניסיון טיפולי לעבודה בדירת ההמשך של הקהילה הטיפולית. התפקיד כולל ליווי לדיירים בהיקף של 12 ש"ש (רבע משרה). למדריכים נתנת הדרכה והדרכה קבוצתית. נא ליצור קשר עם דני או מיכאל או יפעת 02-5670840 ובסאמיט מחפשים גם מדריך/ה למסגרת דיור מוגן מעל גיל 25חצי משרה, שעות אחה"צ כולל ליווי בהדרכה קורות חיים לפקס: 02-6722141 צריכים גם מדריכים ל"קידום נוער" למועדון טיפולי לבני נוער בשכונת תלפיות 3 פעמים בשבוע, בין השעות 17- 21 נא לשלוח קורות חיים לידי מרסלו, לפקס מס': 02/6243770, ו- או לאימייל[email protected] אולי זה עוזר, אם לא, תפיצי הלאה למי שמעוניין בחוג... ולגבי שביזות שנה ג'... עברת את השנה הכי פויה (ב'). ג' יותר סבירה, במיוחד אם נופלים על קורסים טובים (הרי כמעט הכל בחירה)... ואל תשכחי להשקיע בקורז מחשסים של מנחם, אפשר לקבל שם ציון חבל"ז ואפשר גם לזלזל כמוני ו... איפה את בהכשרה סופית?

אתה משו

23 ומעלה? עוד אין לי 22... דווקא נשמע מעניין ההצעות. הזכרת לי להשלים את בניית המערכת שלי, הקורס מחשבים הזה מדכא אותי ביותר! זה מלאן שעות...
מה גם שלא אעסוק במחקר בעתיד ולא נוגעת במחשבים שלא לצורכי הורדת שירים/אימיילים/פורומים מסויימים מאד... כל הנטייה המחקרית הזו שתפס הבית ספר מאד לא מוצאת חן בעיני והרוב גם לא יפנו למחקר (אולי בתואר שני עם תזה) אז באמת לא מבינה מה התועלת בזה
(ואולי תסכים איתי על משהו, נמאס לי להתווכח איתך
) אבל בטח שאשקיע ובכל הקורסים (כמו שאני מחליטה כל שנה), אני חייבת להגיע לממוצע הנדרש בשביל הביה"ס לפסיכותרפיה שכעת הוא בגדר חלום. עדיין אין שיבוצים למקומות ספציפיים אלא רק למרכזים (התערבות בהקשר חקיקתי) אני מניחה שבקרוב אדע. אני רוצה את התחנה לייעוץ לנישואין, מאד. נראה נראה.

swguy

New member
לגבי מחקר אני מסכים בהחלט...

הקורס של מנחם מיותר, והיה אפשר לתת במקומו עוד קורס טיפולי או משהו. כי חסר לנו כ"כ הרבה ידע בשביל לטפל. על זה אנחנו מסכימים בהחלט. ככה זה, העברית בחרה לבנות את עצמה על-סמך המחקר (אם כי יש יתרונות בעברית, למשל המבחר הגדול ביותר של מקומות הכשרה ואפשרות ממש לבחור את התחומים שהכי נוגעים לך - בניגוד לבי"ס אחרים שם מרכיב הבחירה נמוך יותר).... אני מקווה שאכן תקבלי אחת משתי התחנות של שט"י... אבל גם בלשכה בקרית יובל (אלימות במשפחה) אפשר ללמוד הרבה. ליאת שהיתה שם היתה מרוד מרוצה מהלשכה ומהמדריכה כמה שזכור לי.... הקורס מחשבים נורא קל, סתם משעמם. כמו מחשבים שנה א' רק על תוכנת אקסל. דווקא אפשר לקבל בו ציונים טובים מאוד ובכלל בשנה ג' הממוצע לרוב עולה כי במתודות, בסמינרים ובשיעורי בחירה בדר"כ מקבלים ציונים גבוהים (אם משקיעים בעבודות). אז יש אופציה לשיפור ממוצע. אני העלתי את שלי בנקודה וחצי בשנה ג'...

../images/Emo2.gif

אתה מסכים? סתם, סתם. תואר שני רק בבר-אילן לדעתי, בשל המגמה הקלינית. היתרונות בעברית הם מירב הררי, אוריה תשבי ודוד. קשה לי לחשוב על משהו חוץ מזה... כן, וגם המנעד הרחב של מקומות ההכשרה. יופי, מעודד על הציונים, יש לי תקווה...

swguy

New member
אוי, עוד מישהי שמתמשת ב"מנעד"

כן ירבון!
העניין הוא שגם אותם ארבעה-חמישה מרצים טובים באיזה שלב נמאסים. הם לא כ"כ טובים שאתה רץ לשמוע אותם שוב ושוב... כן, נראה לי שאכן bar ilan rocks בקטע הקליני. עוש שנתיים אמן אני מתקבל...

ידוע לך אולי

מה הדרישות שם לתואר שני? מי יודע, בסוף נפגש גם שם במסדרונות? "מנעד" זה בגלל כל השירה שאני קוראת בזמן האחרון (אלתרמן, רחל- מומלץ!)

למעלה