איזה קופ"ח הכי נוחה לטיפול של ק"פ?

PizzaGuru

New member

שלום לכולם, אנחנו בהריון בשבוע 25 וכבר בסקירה המוקדמת אבחנו בעובר ק"פ חד צדדי. אני בכללית ועכשיו אנחנו מתחילים להבין שיכול להיות שתהיה בעיה לטפל בק"פ של הילד אם נישאר בכללית (בירוקרטיה וכו'). השאלה היא האם יש קופה עדיפה יותר מכללית?, איפה כדאי לטפל (אנחנו גרים בנס ציונה ושמענו טובות על אסף הרופא)?. האם יש ביטוח פרטי שכדאי לנו לשקול (אם לא מאוחר מדי להצטרף...). ניסינו למצוא מידע בפורום אבל אין יותר מדי מידע ספציפי. תודה רבה מראש על העזרה... רפי וליאת.

פרלמנים

New member
ברוכים הבאים../images/Emo201.gif

קודם כל שיהיה בהצלחה! אנחנו כאן בדיוק בשביל שאלות כאלה... ספרו על הק"פ שגיליתם והתהליך שאתם עוברים עכשיו... אצלנו, דניאל בן כמעט 4 חודשים, ק"פ בשתי הרגליים שגילינו בשבוע 15. מאז שנולד המתוק שלנו, מטפלים אצל דר' דניאל וייגל בביה"ח לילדים שניידר, ומרוצים מאוד מהיחס ומהתוצאות. לשאלתכם, בקופ"ח כללית הבדיקות בזמן ההריון מאוד טובות עם המושלם (סקירות חינם, מי שפיר, אקו לב וכו' חינם בגלל הק"פ). טיפול אחרי הלידה זה תלוי איפה. אנחנו מטפלים במרפאת ק"פ בשניידר (פתח תקווה) וזה רק טופס 17 בכל תחילת רבעון קלנדרי. בהתחלה באים כל שבוע להחליף גבס, אחרי הניתוחון באים רק להתאמת דניס בראון ולביקורות שהולכות ומתרחקות בתכיפותן. החסרון היחידי של הכללית הוא שההשתתפות בנעלי הדניס בראון יחסית נמוכה, אנחנו עובדות עכשיו לשנות את זה. נראה לי שבגלל שרוב בתי החולים הם של הכללית אז זה די דומה בכל מקום. שלחתי לכם את הטלפון שלי במסר, תתקשרו אלי בכיף, אשמח לדבר על הכל ולתת טיפים. לילה מקסים והמשך הריון קל וכיפי, ג'סיקה, אסף ודניאל.

PizzaGuru

New member
מספר טלפון

ד"א רק עכשיו שמנו לב שלא קיבלנו את מספר הטלפון שלכם. רפי וליאת.

מירב41

New member
קופת חולים מכבי

הבן שלי נולד עם CLUB FOOT קשה מאוד בשתי הרגליים ועד היום קיבלתי ממכבי את כל מה שהייתי צריכה : טפסי 17 , החזר של 1500 ש"ח על הנעליים . אנחנו גרים בגדרה , מטופלים באיכילוב וממש ממש מרוצים . אם את רוצה יותר פרטים אני אשלח לך את הטלפון שלי צרי קשר בכיף

sigis7

New member
גם אנחנו בכללית

שיהיה בשעה טובה ושהכל יעבור בשלום! גם אנחנו בכללית, ועד עכשו הם היו בסדר. אבל אנחנו עוד לא עברנו לשלב הנעליים, כך שג'סיקה בטח יודעת יותר ממני.בכל מקרה כל מה ששילמנו עד היום זה על טופס 17 לגבסים ולבדיקות השונות.

PizzaGuru

New member
איזו קופ"ח עדיפה לטיפול בק"פ?

אז קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות... כפי שאמרתי, אנחנו גרים בנס ציונה ועד כה עברנו את כל הבדיקות באסף הרופא. השבוע הייתהלנו פגישה עם אורטופד שכמובן המליץ לנו להמשיך את הטיפול באסף הרופא מכיוון שיש שם יחידה המתמחית בטיפול בק"פ. הבעיה שהוא העלה היא שמכיוון שאני בכללית, עלולים להפנות אותנו לטיפול בקפלן ואנו עלולים להיגרר לויכוחים ומלחמות טפסי 17 למיניהם. לכן אנו שוקלים לעבור לקופה אחרת שתהיה יותר נוחה בנושא זה וגם כמובן בנושאים אחרים. אנחנו די חדשים בעניין וטפו טפו טפו לא נזקקנו לשירותיה של קופ"ח יותר מאקמול פה ושם... ועוד דבר, האם אם נעבור קופה, נהיה זכאים לכל התנאים כבר מהיום הראשון או שנצטרך לחכות שנה או תקופת זמן כלשהי? תודה רבה ובקר טוב לכולם רפי וליאת.

מירב41

New member
אף אחד לא יכול להכריח אותך

אף אחד לא יכול להכריח אותך לטפל במקום מסויים. את בוחרת באיזה בית חולים לטפל. מהנסיון שלי אני קיבלתי 6 טיפסי 17 בפעם אחת בגלל מכתב שהרופא באיכילוב כתב ופשוט הייתי באה לגיבוסים בלי לריב עם אף אחד.

טאניוש

New member
להכריח אולי לא, לא לתת התחייבות כן

לי לא נתנו התחייבות בטענה שיש אורטופד ילדים בקופה (במוקד של כללית לא בדיוק מבינים מה זה קלאב פוט ולמה לא כל אורטופד יכול לטפל בבעיה). בסוף קיבלנו התחייבות, אחרי ריצות יומיות לקופה+מכתב מפורט מאורטופד+שיחה עם מוקד של רופאת ילדים, אבל...לביקור אחד! ועוד בירושלים אין בית חולים של כללית. באיזור נס ציונה בהחלט יכולים להפנות לקפלן.

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

התשובה לא חד משמעית, תלוי בבית חולים שבו אתם רוצים לטפל. אני לא זוכרת האם יש כאן מישהו שמטפל באסף הרופא. באיזו שיטה מטפלים שם? על קפלן יש המלצות טובות מאד, אילו היינו קרובים יותר אליו רוב הסיכויים שהיינו מפלים שם. בכל מקרה, לא כדאי לך לעבור קופה באמצע ההריון (כללית מצויינת לבדיקות הריון). בעלך יכול לעבור לבד לקופה אחרת (וכדאי שיעשה את זה עכשיו, יש תקופות מסויימות שבהן ניתן לעבור ויש תקופת השהיה). עד הלידה (לפחות) יהיה לכם עוד זמן להתלבט. תינוק אוטומטית נרשם בקופה של אמו, וניתן ללא שום בעיה להעביר אותו לקופה של האב. התינוק מקבלת חברות בקופה מיד כמובן, אין שום תקופת המתנה. כדאי להצטרף לביטוח משלים של הקופה כדי לקבל אחר כך החזר על המכשיר. אנחנו החלטנו לטפל בהדסה עין כרם, זה בית חולים של מכבי ולחברי מכבי לא צריך התחייבות- מעבירים כרטיס וזהו. שנינו היינו בכללית, בעלי עבר למכבי ואני נשארתי בכללית. התינוק נרשם לכללית כשנולד (אוטומטית), שבועיים ביזבזתי ים של עצבים על להוציא התחייבות מהכללית+רופאת ילדים שכמעט שאלה אותי למה ילדתי אותו אם ידעתי על קלאב פוט. אחרי שבועיים הילד כבר היה במכבי, ואנחנו מאד מאד מרוצים. אני עדיין בכללית כי מתעצלת לעשות עם זה משהו. הגעתי למסקנה שהקופה הזו טובה לאנשים בריאים- עד ההריון הייתי צריכה מהם רק אקמול וסיקים פה ושם פעם בשנתיים, מאז ההריון נהיה לי ממש רומן עם המוקד שלהם. על כל בדיקה מלחמה שלמה. אם כבר נותנים התחייבות, חייב שזה יהיה לא לאותו מקום שבו ביקשתי לעשות בדיקה. אולי יש להם משהו אישי נגדי, לא יודעת
. בהצלחה בהמשך ההריון. אנחנו פה לכל שאלה.

פרלמנים

New member
טפו טפו

לגבי מה שטאניוש כתבה על ההריון: דווקא אני נהניתי מאוד מהכללית בהריון, כמו שכתבתי- הכל חינם, (גם בדיקות "מיוחדות" בגלל הק"פ) והרבה סקירות, מי שפיר וכו'. כנראה זה תלוי על מי נופלים במוקד ובמרפאת האם. הכל מקרה אני לא יודעת על אסף הרופא אבל שניידר קרוב לכם (פ"ת). לגבי מה שמירב 41 כתבה: נכון, אין הגבלה על טפסי 17 ונותנים בקלות! אני בטוחה שכולן יסכימו איתי שלמדנו להיות מאוד אסרטיביות ולעמוד על שלנו בגלל הק"פ וההריונות ... בהצלחה.

PizzaGuru

New member

וואו אז נשמע שהכללית ממש ממש לא מתאימה לטיפול. אם נצטרך להיגרר למלחמות ניירת מיותרות (להוציא התחייבויות וכו') אז למה להישאר שם? אנחנו שמענו שבאסף הרופא מטפלים בשיטת פונסטי. יש שם פיזיותרפיסטית מומחית לקלאב פוט ולמעשה כל היחידה שם נקראת היחידה לטיפול בקלאב פוט. אשתי קצינה בקבע אז היא מבוטחת דרך הצבא. אני בכללית אז הילד ירשם לקופה שאני רשום בה. לכן אנו מתלבטים אם לעבור עכשיו ולאן. האורטופד באסף הרופא נתן לנו תחודה שבהשוואה לקפלן, היחידה באסף הרופא הרבה יותר טובה. רפי וליאת.

טאניוש

New member
מה שמו של האורטופד?

אולי לפי השם אוכל להגיד האם יש כאן מטופלים שלו. כל עוד מטפלים בבית חולים שלא שייך לקופה חייבים להתעסק עם ביורקרטיה, אין מה לעשות. לא שזה בלתי אפשרי להוציא התחייבות, אבל לי לא היה כח עם ילד בן יומו בבית להלחם בביורקרטיה. מה דעתכם על לקבוע פגישה עם אורטופד בקפלן? רק בשביל להתרשם מהם? אם אתם מחליטים שב-100% לא תטפלו בקפלן לדעתי כדאי לעבור קופה.

PizzaGuru

New member
שמו של האורטופד

ליונל קופילביץ מהמחלקה להריון בסיכון. בן אדם נחמד, עדין שהסביר לנו בדיוק מה אנחנו עומדים לעבור בניגוד לרופאים אחרים שראינו. בכלל הצוות באסף הרופא שנפגשנו איתם (אולטרה סאונד, הריון בסיכון, האחות היעוץ גנטי ועוד) הם אנשים נחמדים מאוד.

טאניוש

New member
רגע...

הוא אורטופד או רופא נשים? עם הוא ממחלקה להריון בסיכון הוא לא אורטופד כנראה, נשמע לא הגיוני. לא מצלצל לי מוכר השם, מצטערת. חכו לעוד תגובות. אני מקווה שיש כאן מישהו שמטפל באסף הרופא.

PizzaGuru

New member
אורטופד

הוא בוודאי אורטופד. במחלקה להריון בסיכון מקבצים מספר בעלי מקצוע ולשם הם מגיעים ליעוץ במקום "לטרטר" את ההורים ממחלקה למחלקה.

פרלמנים

New member
טאניוש, זה הועדה המייעצת שיש בהריון

אני חושבת שכולנו עברנו מן "מפגש רופאים" כזה. בבילניסון נתנו לזה שם קצת הזוי- "ועדת מומים" . בסביבות שבוע 25 מגיעים צוות מומחים: גניקולוג לאולטרסאונד, אורטופד ילדים, נוירולוג ילדים ועובדת סוציאלית, כדי לעזור להורים להבין לקראת מה הם הולכים, ייעוץ והמלצות, לוודא שאין עוד מומים וכו'. בכל מקרה טאניוש צודקת. צריך לחכות לעוד תגובות על אסף הרופא. ג'סיקה

PizzaGuru

New member
נשמע בדיוק

כמו היחידה להריון בסיכון שאנחנו היינו בה. אותו מתכון.

פרלמנים

New member
לא שמעתי עליו

נראה לי שאתם צריכים לשאול שאלות כבר עכשיו: שיטת הטיפול, מחלקה אורטופדית לילדים, ניסיון, ותק, ביקור במחלקה וכו'

למעלה