איזה קופ"ח הכי נוחה לטיפול של ק"פ?

פרלמנים

New member
רפי אהלן

אני לא יודעת אילו בתי חולים יש לכללית באזור שלכם , בכל מקרה הרושם שקיבלת ממש לא נכון. אני לא עוזבת את הכללית רק בגלל שאני מקבלת מהם סיעוד מצוין, רפואה מצוינת, טיפול מעולה לכל הבעיות שהיו לי עד כה (כולל הפלה בגלל תסמונת דאון, הריונות לא קלים, בדיקות מפה ועד אילת וכו'). תעשו חושבים מה אתם מרויחים ומה אתם מפסידים בכל קופה- זה עניין של פלוסים ומינוסים בכל מקום. בינתיים רק הדניס לא כלול בסל של הביטוח המושלם (כללית) וגם זה בטיפול. בהצלחה.ג'סיקה

ברוכים הבאים ../images/Emo20.gif

תרשו לי לשאול האם אינכם מעדיפים לטפל בק"פ בשיטת פונזטי? לפי מייטב ידיעתי באסף הרופא לא מטפלים בשיטה זו. בעיקר מוותרים על שלב חשוב מאוד שהוא שלב הנעליים שמונע את החזרה, וסומכים על המזל. אישית אנחנו ויתרנו על הטיפול שם (בדקנו הרבה מקומות), בגלל הסיבה הזו. באתר שלנו- יש כתובת בחתימה- תוכלו למצא מידע על שיטת פונזטי. לגבי ביטוח פרטי, לא יתנו לכם לבטח מי שעוד לא נולד וגם לא בעיה מולדת, שאלנו בזמנו, אולי משהו התשנה(?). הטיפול בק"פ לא יקר. גם אם צריך לממן את הנעליים (במכבי למשל יש איזה ניסוח ש"עלו" עליו כאן בפורום שמאפשר החזר על הנעליים). צריך לקנות מקסימום 4 זוגות בשלוש-ארבע שנים. ובר אחד. אם אני זוכרת נכון נעליים עולות כ400ש"ח וגם בר. יותר-הכי חשוב למצא רופא טוב ומ נ ו ס ה. אנחנו נאלצנו להעביר את אושרי מקופ"ח "מאוחדת" ל"מכבי" בימים הראשונים לאחר הלידה מישום שבמאוחדת לא איפשרו לנו לעבוד עם רופא לא ממאוחדת. הרופא של מאוחדת עשה את הניתוחון להארכת הגיד בהרדמה מלאה ולנו זה נראה ממש מיותר. לכן העברנו את אושרי למכבי. בחצי השנה הראשונה להולדת התינוק אין בעיה להעביר אותו. אנחנו העברנו אותו למכבי, עודד-בעלי, רשום שם. אם תצטרכו תבדקו לפני הלידה איך עושים את זה בדואר כי זה תהליך לא נפוץ ולכך לנו זמן לשכנע את הפקידים שהוא בכלל אפשרי. כך שכדאי להכין אותם מראש. בהצלחה רבה (-: עידית

טאניוש

New member
לגבי ביטוח- לא השתנה שום דבר

עשינו ללאון לא מזמן, קלאב פוט לא כלול בביטוח, ולפי ההסבר שלהם זה הנוהל המוקבל- לא כוללים בעיה מולדת בביטוח.

טאניוש

New member
אם באסף הרופא לא טיפלו בשיטת פונסטי

כשביררתם, גם אם עכשיו הם כן עברו לשיטת פונסטי אין להם מספיק ניסיון כנראה. כדאי לחשוב טוב טוב.

PizzaGuru

New member
אז מה המקום הכי מומלץ

לטפל בק"פ באיזור המרכז? אני אתחיל לברר בקופה אם אנחנו נוכל להגיע לשם ברגע שהתינוק יוולד ואולי נמשיך משם...

טאניוש

New member
בטגליינס יש רשימה של בתי חולים

פה אני מקווה שזה יעזור קצת. ממה שכתוב בתגובות למטה, באסף הרופא מטפלים בחום ואהבה, אבל לא לפי שיטת פונסטי המקורית. מעבר לזה לא אוכל לעזור, מצטערת. אנחנו ירושלמיים.

פרלמנים

New member
הרשימה בטגליינס ענתיקה

תגדירו מהו אזור המרכז?. שניידר הוא בית חולים לילדים בלבד, הכל שם סובב סביב הילדים, הגישה הטיפולית היא לילדים בלבד ומאוד נעים שם מכל הבחינות. מטפלים שם בשיטת פונסטי, יש צוות של ארבעה רופאים . מנתחים בהרדמה מקומית. בסה:כ המרחק הוא סביר מרחובות. אתם נוסעים בהתחלה פעם בשבוע, אח"כ פעם בחודש או חודשיים ובסופו של דבר אפילו לעתים יותר רחוקות (לא הגעתי עדיין לשלב הזה אז אין לי מושג). שווה נסיעה של חצי שעה לדעתי . דברו אתי, אמליץ לכם על רופא שם אם תרצו. אגב, זה הזמן לעשות סיורים שכאלה, ולבדוק בעיניים שלכם- לראות ולהכיר. יחיאלוש המליצה מאוד על תל השומר בזמנו. תשלחו לה מסר והיא תתן דעה טובה למיטב זכרוני. ג'סיקה

טאניוש

New member
יש שם תגובות למטה די עדכניות

ג'סיקה, אם יש לך מה לעדכן אולי תוסיפי שם תגובה בנתיים? באמת צריך לעדכן את הרשימה, אבל באופן כללי היא בסדר נראה לי.

פרלמנים

New member
אני חושבת שאורית עובדת על זה

ביקשתי בעבר לתקן. האמת היא שאני צריכה ליצור קשר עם אורית וקצת לרענן את האתר... זה בשלבים. לצערי הרב חזרתי לעבודה השבוע ןיש לי זמן פנוי רק לדניאל ואסף... יום מקסים.

טאניוש

New member
../images/Emo26.gif יש לוח מעודכן במאמרים

לא בטגליינס. מצטערת שאין לי זמן עכשיו להוסיף קישור. במבט חפיף לא נראה שמשהו השתנה משמעותית לגבי בתי חולים באיזור המכרז לפחות (לא התעמקתי).

../images/Emo7.gif אבל עדכנתי וזה לא התעדכן,,,

עשינו הסכם: מי שיגיע למפגש יקבל עותק מעודכן? וכמובן שאנסה שוב אורית

חדוה7

New member
כללית

הקטנה שלי עוד לא בת שבוע היום עשינו גבס שני רק השתחרננו מבית החולים ביום חמישי ומאתמול אנחנו במלחמה עם קופת חולים כללית על טופס 17 להיום בבוקר לאחר מריבות וחוסר סבלנות שילמתי וממחר אני יתחיל במלחמה שנקראת קופת חולים כללית לאחר שיחה עם רופאת ילדים הם מתנהגים כאילו המצאתי את הבעיה עברנו למכבי לפני הלידה אבל זה נכנס לתוקף רק ב1.1.07

PizzaGuru

New member
ובמכבי יותר טוב?

על מה המריבה עם קופ"ח כללית? האם לא מגיע לכם טופס 17 בשביל הטיפולים? אתם חושבים שמכבי יהיו יותר נכונים לעזור? בינתיים זה נראה שאני עובר למכבי מיד לאחר הלידה. ד"א מעניין אם אפשר להיות רשום לשתי קופות בעת ובעונה אחת.

מירב41

New member
במכבי מכירים את הבעיה

של הקלאב פוט גם מבחינת טופס 17 וגם מבחינת החזר על הנעליים. לבן שלי יש את הנעליים מארה"ב שעולות 420$ והם החזירו לי 83% מהכסף. בקופות אחרות אין החזר על הנעליים ממה שידוע לי או לפחות לא בגובה של ההחזר של מכבי. ברגע שאני מביאה מכתב מהרופא האורטופד של הבן שלי למחרת מתקשרים אלי לבוא לקחת את ההפניה. אף פעם לא שאלו אותי למה אני מטופלת באיכילוב ,אם אני גרה בגדרה שזה ממש קרוב לקפלן. לגבי הטיפול באיכילוב התהליך הוא כזה : אם יולדים באיכילוב אז מגיע דר שגב או דר חמו לגבס את הילד אחרי הלידה ממש -אצלנו זה היה שעה אחרי. ביום שלישי באים להוריד את הגבס ואז נפגשים עם הפיזוטרפיסטית -אריאלה ולאחר מכן פרופסור וינטרוב בודק את הילד גם מבחינה ההתפתחות הכללית שלו וגם מבחינת הקלאב פוט. לאחר מכן מגבסים את הילד . ככה עד שלב הניתוחון שלא נעשה בהרדמה כללית אלא מקומית בלבד-ואז הילד מגובס במשך 3 שבועות ולאחר מכן שלב הנעליים. בנעליים למקרים קלים של קלאב פוט ממליצים על הדניס בראון ובמקרים קשים על סנדלי ג'ון מיטשל . הבחירה בסופו של דבר של ההורים. אנחנו ממש מרוצים . בשלב הנעליים אם משהו לא ניראה אז ניתן להגיע לאריאלה בלי הפניה ואז היא בודקת את הרגליים ואין צורך לתת הסברים ולהתחיל עם בירוקרטיה.

טאניוש

New member
למכבי אין שום סיבה להפנות לקפלן

זה בית חולים של כללית. לכן אני חושבת שהגיוני מאד שכללית יפנו לשם. אם הם עושים בעיות בירושלים, באיזור מרכז זה ממש מתבקש.

טאניוש

New member
אני הצלחתי להוציא מהם התחייבות

פעמיים, עם קצת הרבה עצבים. למי מפנים אותך?

למעלה