איזה תוכניות טלויזיה ילדי בגילאי 8-12 אוהבים?

סדרות במחשב גם טוב?

אין לנו טלויזיה אבל יש אנטרנט.
ילד בן 8 וחצי (וגם אחיותיו הגדולות יותר) אוהב בקוגן, בייבלייד ואוואטר.

noa_f

New member
מה ההבדל?

ואני חייבת לומר לך שאת אולי חושבת שלצפות במחשב זה מוצלח יותר מלצפות בטלויזיה, אבל שתיים משלוש הסדרות שציינת הן המיץ של הזבל מתוך המבחר שקיים לילדים...

ההבדל הוא בבקרה ובשליטה שלי במה שמשודר.

ביכולת של הילדים להפסיק באמצע ולהמשיך מאוחר יותר ובהמנעות מפרסומות מזעזעות תוך כדי (יש לנו חוסם) ומקטעי קישור לא קשורים.
לגבי הבקורת שלך על הסדרות שציינתי : כנראה שהבקרה שלי ושלך שונות וזה בסדר.
אין לי בעיה עם הסדרו הללו (אני לא צופה בהן - אבל מאזינה תוך כדי. א "בוב ספוג" פסלתי רק מהאזנה).

noa_f

New member
בערוצי הילדים בכבלים/לווין אין פרסומות

דוקא מה שאת עושה: מסתכלת בדפדפן, שבו השידור ״משולם״ ע״י פרסומות, אבל חוסמת פרסומות - שקול לסוג של לקיחת דבר בלי לשלם עליו.

ולגבי האיכות, בוב ספוג לפחות הומוריסטי ואנרכיסטי. בעצם, זה בטח מה שלא אהבת

יש כמה פרקים קורעים בבוב-ספוג. אגב, הסדרה הכי מצחיקה שיש היום בניקולודיאון היא "חברים בחווה". הומור מטורף בקצב מהיר, חצי מהבדיחות ממש טסות מעל הראש של הילדים שלי, כולל הבכור, שממש לא מסוגלים להבין אותן עדיין. היה פרק אחד בסדרה שנעשה על פי הסדרה "חוק וסדר" - אני, בעלי ואחי היינו על הרצפה מרוב שזה היה מצחיק. הילדים ממש לא הבינו למה אנחנו צוחקים.

שקדייה

New member
חברים בחווה זו סדרה קורעת, וכך גם בובספוג

אבל בתכל'ס, זה לא ממש סדרות לילדים..

יש משפטים שהילדים שלי אומרים ואני אשכרה שומעת אותם נאמרים בקול של בובספוג או פטריק.....

בכל פעם שהילדים באים עם איזו יציאה שהמקור שלה לא ברור (כמו לשיר בקולי קולות "פיגאאארו"), כמעט תמיד בסופו של דבר מתברר שהמקור שלה הוא בוב ספוג

r i n i

New member
והגוזל אמר לי יום אחד: מילים כמו חול

ואין מה לאכול (הוא לא התכוון אלי).
שאלתי אותו מאיפה שמע את זה והתשובה היתה מפטריק בבוב ספוג......

ו״פיגארו״ זה משהו שסילבסטר החתול היה שר קבוע לטוויטי.

שקדייה

New member
זה דווקא מסוג מטבעות הלשון המשעשעים והחביבים

שממש לא מפריע לי שהילדים שלי מאמצים- להיפך.

לא עולה כרגע דוגמא למשהו ממש מזעזע שתפסו משם, אבל יש כאלו... ודיבורים כמו חול ואין מה לאכול זה באמת כסף קטן לידם.

ממש לא

המפרסמים משלמים עבור הכנסתם בין הסדרות. המפרסם לא מתנה את הצפיה בכלום - גם לא בנתינת רשות לפרסומות. הוא משדר בחינם.
זה בערך כמו שתגידי שכשאת יושבת וצופה בערוץ 2 - אז אסור לך לקום באמצע הפרסומות כי השידור משולם בידיעה שאת תצפי בהן...

אגב, לא היתה לי בעיה עם פרסומו אם הם היו פרסומו לילדים או עוסקות בילדים. אבל למה הבן שלי צריך לצפות בפרסומת לאיזו תחבושת באמצע סדרת ילדים?

לגבי בוב ספוג : אני יודעת שהוא אהוב ואולי גם מצחיק. אבל כשלא רואים ורק שומעים : זה נשמע נורא. סגנון הדיבור הכי לא מתאים לי שישמע אצלי בבית.
כנ"ל "חברים בחווה". אמנם לא אסרתי אותו - אבל אני שמחה שילדיי לא מריצים את זה בתדירות. זו גם סדרה שלא נשמעת טוב - אם לא צופים בה.

לגבי פרסומות בערוצים : זה יחייב אותי להכניס טלויזיה ולקלוט דרכה את כל העולם. אם היה אפשר להכניס טלויזיה ולקלוט נניח רק ערוץ אחד או שניים - הייתי שוקלת בחיוב (ולוקחת את נשונל ואולי עוד משהו מהסגנון). לא הייתי לוקחת את ערוץ הילדים - כי מצב של תכניות ברצף של מישהו שמכתיב אותם : לגמרי לא מתאים לי.

אז יש אנטרנט ויש גם תקליטורים של סרטים - וזה בהחלט די והותר.

tiger mom

New member
אפשר לחסום ערוצים

בממיר. גם כשאת מכניסה טלוויזיה עם כל הערוצים את לא חייבת באמת לאפשר צפייה בכולם.

סתם לידע כללי

לא מתאים לי

לא הנושא ולא הדרך שבה הוא עובר. זה מספיק טוב בשבילי כדי להמנע מזה.

noa_f

New member
כמו שאמרתי: בערוצי הילדים אין פרסומות

ואת משלמת על השידור דרך התשלום החודשי ללווין. וכל אידיוט יודע שיש תוכניות של מספר ערוצים מוגבל ואפשר לחסום פרסומות.
אני חושבת שדוקא הבעיה היא שיראו שיש טלויזיה בבית, לא?

אז עושים ״כאילו״.

ממש לא

אני גדלתי בבית עם טלויזיה (עד גיל מסויים).
אני חיה בין ציבור מעורב ולחלק לא קטן מחברותיי הדתיות - יש טלויזיה בבית.
אין לי בכלל בעיה מבחינה חברתית-קהילתית.

די טפשי לרכוש חבילת ערוצים במחיר לא קטן - כדי לא לאפשר אף ערוץ מלבד אחד. לא? זה לא שהצפיה היא כזו חשובה ומשמעותית שאני אטרח לשלם עליה.
אם הצפיה במחשב תהיה בתשלום - אז לא תהיה צפיה גם במחשב. זה לא איזה משהו שהוא חובה לילדים ושהם עסוקים בו כל היום.
מדי פעם הם רואים - או צופים בתקליטורים קנויים. לי חשוב שתהיה לי בקרה על מותר אסור ולא שהילדים ישבו מול מסך ויחכו ש"יאכילו אותם".

שרונית28

New member
אצלי עומר אוהב לראות

גאליס, הפיג'מות- ערוץ הילדים.
מועדון החנונים- בערוץ זום.

tiger mom

New member
אצלנו רואים בעיקר לוגי

תעלומות מתחת לאף, אחים וחיות אחרות
ועוד כמה שאני לא זוכרת את שמן.
"סופר סטרייקה" הגדולה מאד אוהבת וגם האפרוח. לא מבינה מה הם מוצאים בזה. כל הפרקים נראים לי אותו הדבר. אבל ניחא.

את רוב הערוצים האחרים חסמתי

למעלה