איזון עדין - תזכורת ממנהלת הפורום

tlingit

New member
איזון עדין - תזכורת ממנהלת הפורום

זה נפלא להוסיף זוויות ראיה נוספות ומרתק לראות עוד צדדים אפשריים לאימון בנושא מסויים בדיוק לשם כך קיים הפורום אלה הדברים שמהם כולנו נוכל ללמוד ולהתעשר וכל כך משמח לראות את זה קורה כאן בדיונים השונים אבל ממש לא לעניין (וגם מנוגד לכללי הפורום) לפרסם את עצמנו לכל מי שכותב או שואל בפורום הפורום קיים כמרחב העצמה ושיתוף לכולנו, מקום שבו אפשר ללמוד זה מזה ולהתייעץ בניגוד לקבוצות שעליהן שמענו שמורכבות בעיקר ממאמנים שכבר מכירים זה את זה ואשר קשה להצטרף אליהן (והן גם קבוצות קטנות יחסית במספר המשתתפים), הפורום הזה מספק אפשרות שהיא ייחודית בכך שכל המאמנים האישיים מוזמנים לכאן לעסוק בנושאים המקצועיים של האימון, לפגוש שיטות אימון אחרות, להרחיב את האופקים מעבר למה שלמדנו בקורסים ולהתייעץ עם עמיתים למקצוע השגת המטרות האלה תתאפשר רק אם כולנו נשמור על המרחב הזה כמקום שיתופי ועל ערכי החברות, שיתוף הפעולה והעזרה ההדדית ככלים להעצמה הדדית תחרות פרסום פרועה רק תקלקל לכולנו את ההבטחה הייחודית שהפורום הזה מאפשר אני מזכירה:
קיימת קטגוריה בקישורים שלנו לאתרים האישיים של כל מאמן ומאמנת שרוצים להוסיף קישור לאתרם - צריך רק לשלוח אלי מסר אישי עם הבקשה לכך
בכל עמוד של הפורום קיים שרשור שמיועד לפרסום אירועים והודעות
וכמובן כל אחד יכול לשים קישור לאתר שלו בכרטיס האישי (וכמובן בחתימה האישית) אלה הכלים שנועדו לאפשר פרסום אישי פה בפורום כך שהתכנים והדיונים לא יופרעו

אלדר01

New member
זה בהחלט מזכיר את מה שקורה

בתחום במציאות. תחום פרוץ ותחרות פרועה.

אלדר01

New member
לדעתי לא צריך לפרסם בכלל

גם לא בכרטיס אישי ובטוח לא בחתימה. זה אמור וצריך להיות פורום מכובד.

tlingit

New member
ועדיין אני מאמינה

שאנחנו יכולים ליצור מרחב אחר ושונה כאן בפורום ולבנות קהילה ששומרת על ערכים אחרים

einatgross1

New member
שמירת מרחב

על מנת שאנשים שונים, הבאים עם דעות , היסטוריה, ניסיון, ייחודי שלהם יחוו תחושה נינוחה של מרחב, בתוך ערכים של שיתוף ועזרה עדדית כפי שנכתב"נשמור על המרחב הזה כמקום שיתופי ועל ערכי החברות, שיתוף הפעולה והעזרה ההדדית ככלים להעצמה הדדית", מה נדרש מכל אחד?

אלדר01

New member
עינת כתבת דברי טעם

חבל רק על הפרסומת הקבועה בחתימה שלך.בעיניי זה מאד צורם.

אלדר01

New member
למנהלת הפורום את תצטרכי

לקבל החלטה. לאן פני הפורום. אם זה פורום איכותי רציני וענייני,או מקום לפרסומת סמויה או גלוייה. במילים אחרות פורום ברמה,או פורום שעיקרו רייטינג...

einatgross1

New member
מדוע הדברים צריכים להיות מנוגדים?

בעיני, כשאדם כותב דברים, מותר לו לקבל את מלוא הקרדיט על כך. האקדמיה האיכותית היא שייסדה את הכללים הללו. בכל מאמר יש קרדיט מלא לכותב. כמו כן, בעיני כשמישהו פונה לפורום ושואל איפה ניתן ללמוד, איני רואה מדוע לא לתת לו מידע על פעילויות ביוזמת המכון שלי. לאנשים שונים מניעים שונים להשתתפות בפורומים, וכל עוד הם דואגים גם לקידום הפורום, ולא רק לעצמם, הם מקבלים את הערכתי המלאה. מבחינתי יצירת מרחב היא לקבל את האנשים , ואת השקפת עולמם. מבחינתי אין לצמצם את המושג שיתוף פעולה ,עזרה הדדית , קבלה הדדית וכד'למובן אחד מסוים, כמו שאין לצמצם את המונח אימון לשיטת אימון אחד, ובית ספר למאמנים לבית ספר בעל שם אחד. פורום שיוצר מרחב הוא פורום שבו כל אחד זז קצת מעמדתו הראשונית, כשהוא טועם מהפורום. פורום בו יש ערמות כללים, ורמזים לא ברורים לגבי כל מיני משתתפים, יוצר מקום מאוד מצומצם, ובטח שאינו דומה למרחב. תודה על ההקשבה,

tlingit

New member
מהי הדרך לבניית קהילה של כולנו?

זו שאלה משמעותית מאד, שאלת יסוד ממש כמו באימון. את מטרות הפורום הגדרתי מתוך הכרה במציאות ואני חושבת שאפשר למצא פתרון win win שיוצר איזון שאיתו אפשר לחיות. לכן ניסחתי את חוקי הפורום כך שישמרו על מרחב ההעצמה המיוחד הזה ובמקביל יאפשרו פתרון מידתי לצרכים של תחום מתפתח. האם הצבת לוגיקה בינארית של אפשרות אחת (פורום ללא שום פרסומות) ואפשרות שניה (פורום שיש בו פרסום, גלוי או סמוי) תוך העמדת אנלוגיה ביניהן לבין פורום רציני או לא רציני איננה דפוס שאנחנו מכירים ממתאמנים שלנו? האם אלו האפשרויות ונקודות ההשקפה היחידות שניתן להעלות? האם אנחנו כולנו כמאמנים לא נוכל ליצור מנעד רחב יותר של אפשרויות או דרכים יצירתיות כדי לבנות את המרחב הזה שאנחנו רוצים ליצור לעצמנו? אני מאמינה שרצינות הפורום ניכרת בתכנים ועומק הדיונים להם תורמים חברי הפורום הכותבים בו. בעיני הדרך הטובה ביותר להשפיע על האופי של הפורום ועל רצינותו היא לתרום לו תכנים הבאים מעומק הנסיון, הידע והתובנות של כל אחד מאיתנו כמאמן וכאדם. ובמקביל, מתוך הכרה במציאות, עדיין יש צורך במתן פתרונות שיתעלו את החריגות ממטרות הפורום לערוצים שלא יאפילו על המתרחש בו ויאפשרו בנית קהילה חמה ופורה של מאמנים. אם יוצרים חוקים שאי אפשר לעמוד בהם, בעצם יוצרים מצב שמחייב מלחמה בלתי פוסקת. אנחנו הרי רוצים להמנע מהדרדרות ודעיכה של הפורום ממקום של מפגש ובניה למקום של מלחמות בלתי פוסקות - מקום שכזה בודאי לא יהיה פורום רציני, מועיל, או כזה שנעים להיות בו. אני אשמח לשמוע עוד דעות בנושא הזה

על פרסום, אינטרגריטי ומקצועיות

אני מוכרחה להודות שאחד הדברים הבודדים שהפריעו לי בפורום החדש והנחמד הזה היא הפרסומת. גם הפרסום האישי המכוון (פנו אלי... כתבו לי...) וגם זה האוטומטי (כתובת, טלפונים ליד החתימה) וגם הפרסומת שמשתרבבת כאן,על מקום הכשרה זה או אחר כשאלו העושים במלאכה לא מפספסים הזדמנות ולו גם הקטנה ביותר. חבל.... זה גורם, לי לפחות, להרגיש שעבור אלה שכך נוהגים, הפורום הזה הוא פלטפורמה שיווקית בלבד על מנת למשוך מתאמנים או תלמידים לקורסי הכשרה. בתפיסתי (האישית בלבד) הפורום הזה הוא בימה רצינית, מקצועית ואותנטית לדיונים אישיים, מקצועיים, עקרוניים שיפרו כל אחד מאיתנו. הליווי השיווקי שניתן כאן כמעט לכל נושא - מיותר ומפריע. ומי שהזכירה כאן את הקרדיט באקדמיה וגייסה אותו לטובת האקט השיווקי - הקרדיט האקדמי כולל אך ורק את השם והתואר. אין מספרי טלפון בסוף מאמר, אין אתרים נילווים אין משפטים בנוסך של "פנו אלי..." רק.... השם בלבד. זה ההבדל בין קרדיט אקדמי לקרדיט שיווקי. אם אנחנו ננהג כך, נכבד את המקום הזה וגם את עצמנו הדברים שנכתבים ידברו בשם אומרם ואם הם מעוררים צורך ורצון ליצור קשר יש גם כאן את הדרך המכובדת והעדינה - באמצעות המסרים או המייל. לא צריך לדחוף הכל בכוח. לפעמים - הכוח האמיתי הוא בחוכמת העדינות ובעדינות החוכמה. ענת (מודה למי שהעלה את הסוגיה שהציקה לי ימים רבים)

מסכימה מאוד עם ענת

הפורום הזה הינו יוזמה מבורכת. אך,לדעתי האישית, הפרסום - אשר כבודו במקומו מונח, מרגע שהוא נכנס אל שערי פורום שמטרתו להפרות, לייעץ, לצמוח, לשתף- בכל רמה שהיא, הוא גורם לתחושת אי נוחות. מעין תחרות שאין מקומה בפורום.

מודה !!!

אני זאת שהעלתה את הנושא במסר אישי למנהלת הפורום. הייתי חברה בפורומים שכביכול היו מקצועיים אבל.... ברחתי מהם בשל הרגשה שהפורומים מהווים רק פלטפורמה לקידום. לדעתי לגיטימי הן כפרסומת גלויה בחתימה,והן בפרסומת סמויה ע"י התייחסות לנושאים לשווק את עצמך. גדולתו של פורום מקצועי הוא בהעצמה בפרגון ובמקום אמיתי שאפשר להעלות שאלות מחשבות ,לשמוע עוד דעות.וכך הייתי מעוניינת לראות את הפורום. בזמן הקצר שאני בפורום התעצמתי מקצועית !!! ועל כך התודה לכולם !!! ולסיום חומר למחשבה לחברי הפורום. לפני כשנה עברתי סדנאת מודעות בסיום הסדנא מאד חזק "דחפו"אותנו לספר לחברים,לתת שמות שאנחנו ממליצים שיפנו אליהם,נורא נורא הכעיס אותי !! אחרי שבוע שנרגעתי אמרתי לעצמי מה היה שם ? שכל כך הכעיס אותך ( ונורא נורא קשה להכעיס אותי..)איזה מראה (ראי) שמו לך שכל כך כעסת? ובאמת זיהתי שתמיד השיווק הוא החלק הבעיתי שלי שם אני הכי חלשה . למחשבה..... גם בתהליך עכשיו אני רואה קשר אדוק לתהליכים ולדינמיקה שקוראים באימון. שבת שלום

אלדר01

New member
עידית כתבתי דברי טעם

אבל גם את מפרסמת בחתימה שלך... נאה דורש נאה מקיים..

einatgross1

New member
אינטגריטי

מבחינתי הוא, בין היתר, לפנות ישירות אל מי שכותב את הסוגיה בה דנים , ולא לדבר עליו בגוף שלישי וברמיזות. לצערי, אין זו הפעם הראשונה שיש שימוש בטכניקה מצרת צעדים זו בפורום. אישית אני נגד הודעות בהם אין ציון שם מפורש של הכותב. מבחינתי אדם שלא מוכן לשים את שמו, והעסק של חייו, על מאזני הדברים שהם פרי עטו, אמינותו קטנה, בעיני. אני מעדיפה את השם המלא, העיסוק המלא, ושם האתר, אם יש, כדי לדעת מי עומד מאחורי הדברים.יחד עם זאת אני מקבלת את הצורך והאמונות של אנשים מסוימים, להשתתף בדרך זו בפורומים. יש לציין שטכניקה זו גם פותחת אפשרויות של התחזות מכוונת ואינטרסנטית מאוד, גם בנושא שיווק. בכתבי עת מסוימים אין איזכור מעבר לשם, ובכתבי עת אחרים, במיוחד כתבי עת בעברית, יש איזכור לגיטימי ביותר לאדם , לקורותיו ולעיסוקיו. מאחר ולא משלמים לאדם בכתבי עת אילו לשתף בידע, ומאחר ואין אוניברסיטה שעומדת מאחוריו ומשלמת לו משכורת (שמנה , מכספי המיסים של כולנו), לדעתי מתן קרדיט מלא זהו אמצעי צנוע ביותר להודות לו. כפי שעולה מההודעות השונות שכאן-כל הודעה שכותבים, באם באופן מכוון יותר או פחות משמשת גם את האספקט השיווקי, שאותו אגב אני מאוד מכבדת ומעודדת. יש שיווק מעודן-באמצעות אמירת דברי טעם. בהחלט, ההודעה לכשעצמה יוצרת שיווק לאדם שמאחוריה. בהמשך הרצף יש שיווק המערב גם חתימה. ווריציות נוספות רבות. בקצה הקיצוני, והאגרסיבי, יש שיווק מהסוג שהעליתם, של אנשים שאינם תורמים לפורום, אלא משתמשים בו כלוח מודעות בלבד. אישית, כמנהלת פורום בעצמי, אני מוחקת הודעות מסוג זה, משום שהן מהוות איום על קיומו של הפורום. תודה על ההקשבה,

אלדר01

New member
לעינת גרוס נו באמת

אין לי כוונה לפגע בך אישית כי הדיון אמור להיות ענייני. מצד אחד את כותבת ומנמקת נגד הפרסום.בהחלט העלית נקודות חשובות. אבל באותה עת כבר פעמיים באותו שרשור קטן,פרסמת את עצמך. החתימה שלך היא באורך 3 שורות כולל פרסום אתר.אז על איזה אינגריטי את מדברת? הרי בתפוז החתימה היא למעשה חלק מההודעה.והיא בנוסף לכרטיס האישי שלך שכולו פרסום. אפילו הציטוט בכרטיס האישי הוא בפרסום! כמו שאני רואה כאן גם מהשרשור בפרט והפורום בכלל ששם המשחק כאן הוא שיווק. חבל.אני בהחלט מבין את מנהלת הפורום היא רוצה רייטינג לפורום,וכנראה שבלי פרסום עצמי,אנשים בודדים בלבד יכתבו כאן....

einatgross1

New member
שלום אלדר

אני לא יצאתי נגד שיווק. ההיפך אני רואה את השיווק כחלק חשוב מעבודתו של מאמנ\ת ואני מקווה שאצליח לשכנע בכך. בהחלט חלק מהעבודה שלי עם מאומנים, ומאמנים, היא בנושא זה. אני אומרת את זה בגלוי, ואינטגריטי זאת בהחלט עוצמה מאוד גדולה שלי. ניסיתי ,בהודעתי הקודמת לציין רצף של שיווק. מבחינתי אנשים המשתמשים בפורום כלוח מודעות בלבד, מזיקים לו. וניתן לראות את הקו בבירור. אנשים שאינם משתתפים בפורום, ומגיעים לרגע, והולכים. אני לא נמנית בין אנשים אלו בפורום זה בפרט, ולא בפורומים בתפוז בכלל. בפורום סטודנטים התארחתי, ויש שם הודעות רבות שלי היכולות לשמש כחלק ממאמר. אני מפנה את מאומני לשימוש בפורומים, ובמפגשי רישות עיסקי שאני יוזמת, אני מציינת לטובה את הפורומים בכלל, ואת תפוז בפרט. אני בהחלט עושה עבודה במתן ידע ובשיווק לתפוז, ואני מודה להנהלה על הבמה שהם נותנים לי. יחסים הדדיים כאלו מבורכים מבחינתי. אתה יכול להיות בפורומים ממניעים אחרים, או נוספים. כל עוד אינך פוגע פה באנשים, ושומר על רמה מכובדת של התייחסות, ותורם למערכת הפורומים, מבחינתי הדברים מקובלים. אמרתי שאישית אני מעדיפה שאנשים יופיעו בשמם המלא, ולא בכינוי, כי אז ברור לי יותר, ולמשתתפים אחרים, מאיפה הם טוענים. בבקשה זו שלי, אני גם מאפשרת לאנשים לשווק, והדברים לגיטימיים מבחינתי, כפי שציינתי.

אלדר01

New member
אין הבדל משמעותי

בין פרסום מלא,חלקי,סמוי וכיוצא בזה.הכל פרסום. יש תקנון ברור לתפוז ואסור למשתתפים לפרסם בפורומים שלהם. ואם כבר אז אני דווקא מעריך יותר את אלו שבאים רק לפרסם.הם לא מסתתרים מאחורי טענות כביכול שהם תורמים לפורום. שוב זה לא אישי למרות הדברים הקשים,אבל זה נושא מאד עקרוני. מי שרוצה לפרסם שיפנה לתפוז וישלם להם ויוצג בתור מפרסם. כרגע ההחלטה בידיים של מנהלת הפורום,רק שהיא כמובן כפופה להנהלת הקהילות,שכפופה להנהלת תפוז.זו ההרכיה כאן.וההחלטה שלה חייבת להגזר מתקנון המקום.

למעלה