איזו דמות *לא* תשחקו, בשום אופן?

Nihau

New member
כמה דברים:

1. דרגורן הריץ משחק תפקידים במשך שנתיים בעולם נוסגות' רשומות המשחק שמורות במאמרי הפורום. שיחקנו בני אדם אבל היית לשה"מ כוונה התחלתית סמויה למחצה להפוך את כל הדמויות לערפדים כשהן יתחזקו מספיק. לא הגענו לזה אבל הייתה כוונה כזו. 2. בלי לשחק את BLOOD OMEN הראשון אתה רואה את העולם והעלילה בצורה מאוד מכוונת ELDER GOD- די רואה את העולם כפי שהוא הציג לך אותו. זה ברור מהצורה בה אתה מתייחס לערפדים כמחלה על הארץ כאשר למען האמת זה לא נכון כלל וכלל. רזיאל עצמו לא הסכים עם התפיסה הזאת ליותר מהרגע בו הוא השתמש בטיעון הזה כדי לנסות לנפח לעצמו את האומץ לנסות לחסל את קיין. וגם אז הוא חזר בו די לחלוטין לקראת סוף SOUL REVER 2. 3. אריאל דווקא נתנה הנחייה טובה למדי שדי הצילה את הארץ, היא רק לא טרחה לספר לקיין את הקטע שנוגע לעצמו לפני שהבטיחה שהוא יעשה את הדרוש להצלת הארץ. היא נותרה נאמנה לתפקידה כשומרת האיזון מההתחלה ועד הסוף - LOK: DEFIANCE. 4. קיין אה במצבו קללה רק כאשר עדיין סבל מהחולשות האנושיות. העוצמה הערפדית שהשיג לקראת סוף BLOOD OMEN וההבנה השלמה יותר של מערך הכוחות בעולמו שיכנעו אותו לעבור לראיית העולם הערפדית - במיוחד ביחד עם הבוגדנות הייצוגית האנושית של מוביוס ולאור העושר השופע של ווראדור. 5. מסקנה- שחק שוב את המשחקים בסדר הנכון ותחזור לשוחח איתי על זה שעות

DDN

New member
לא הגענו לזה כי,

הרעיון נגנז ולא כי "היה רעיון ולא הגענו אליו"

Fenris

New member
אני אוותר על החזרה הזו לנוסטלגיה

נראה לי מיותר בשלב הזה. הנקודה היא שלפי Blood Omen הערפדים הפכו בסופו של דבר לראש שרשרת המזון, כמו בני-האדם בעולם האמיתי, וקיין פשוט פעל לפי מה שהיה נכון בעיניו באותו רגע - זה לא עושה אותו רע. כל דמות צריכה לחשוב על השרדות, ובגלל ההיסטוריה של ציד המכשפות לא היתה שום אהבה אבודה בין ערפדים לבני-האדם. אבל אנחנו ממשיכים לסטות, ואני מאוד רוצה להחזיר את נושא השרשור לנושא המקורי - אילו דמויות לא תשחקו. כמו שאמרתי, כל נושא הרשע במשחקי תפקידים יהיה נושא מעניין בפהי עצמו - אני ממש מבקש ממך לפתוח אותו כנושא נפרד, אני אשמח לתרום ולקרוא את הדיעות שלך ושל אחרים.

עמית ו

New member
פוף...

הערפדים של VTM הם הרבה דברים, אבל הם בראש ובראשונה מפלצות, רובם המכריע מאוד אוהבים את כל הקטע הזה של שתיית דם, ואחרי זמן מה הם מתחילם גם ליהנות ממשחקי השליטה. משחק של VTM מתמקד בדמויות, בנסיון שלהן לשרוד, בנסיון לצבור כוח, ובחתירה שלהן אחרי המטרות שלהן. "מוסר" הוא דבר מאוד יחסי במשחק VTM. המשחק מעודד את הערפד להיות "חכם". ערפדים טיפשים מתים מהר. כנופיות זה ערפדים טיפשים. הערפד החכם ישיג ממך כל מה שהוא רק רוצה, יזרוק אותך לכלבים ואתה עוד תגיד לו תודה.

DDN

New member
מה אני לא אשחק?

יש לי בעיה לשחק דמות רעה לחלוטין, כשחקן. כמנחה אין לי בעיה לשחק דמות כזו. חוצמזה, כשחקן אני מעדיף לשחק בני אדם, אם כי יצא לי לעיתים לשחק גמד או אלף. מבחינת מקצועות, אין לי בעיה עם שום דבר.

לעולם לא אשחק:

מה זאת האפליה הזאת? אין דמות שלעולם לא אשחק! למרות שיש דמויות שאשתדל יותר להימנע מהן... כמו דמויות שיעשו לש"המ שלי חיים קלים...כאלה בלי הרבה תיסבוכות באישיות...אם אתה לא מתעלל בשה"מ ובשאר השחקנים, איפה הכיף במשחק? *חיוך מרושע* מוהאהאהאהא! טוף נו. הגזמתי. שק.

Nihau

New member
ראית את הרשימה שלי?

את באמת חושבת שאת יכולה לשחק בצורה אמינה פסיכופט פדופיל רוצח סדרתי? אני שיחקתי את ניהאו - דמות מגזע מבוסס חתולים גדולים- המנטליות של חברות הגזע הזה מושפעות מהאלמנט החתולי גם מהבחינה המנטלית ולכן מתייחסות לאוייבים כאל "טרף" שרצוי "לשחק" איתו, ודי נהנות לראות כמה התעללות אפשר להעביר "טרף" עד שהוא מפסיק לזוז, כאשר לקראת הסוף בודקים אם הוא רק מעמיד פנים שהוא מת ע"י למשל הורדת כף רגל בנשיכה. שאר חברי הקבוצה היו בעלי קיבות רכות ואהבה רבה לאכילת האוכל הישר מצלחת חרסינה במסעדה יוקרתית לאחר טיפול של שף מקצועי ועדיף בלי לראות אף פעם איך החיה נראת במהלך פשיטת העור- וככאילה הכריחו את הדמות שלי להבטיח לא לענות עוד אנשים בפניהם. זה היה הגבול הקיצוני ביותר של אכזריות שאי פעם הגעתי אליו במהלך משחק דמות כיוון שאפילו השה"מ היה אדם תרבותי להפליא שלא יכל לעמוד בלחצים של לשה"מ קטעי עינויים קשים שכאילה ומצא את כל הטריקים להמנע מכך. זה גם ברמה מסויימת היה הגבול שלי לאכזריות לאנשים סביבי. אני פגשתי מישהו אחר ששיחק כוהן לאל מרושע וכדי לקבל טובות הנאה מהאל טרח קשות לתאר לנו את כל פרטי הפרטים של העינויים הקשים שהעביר אוייב כופר בלילה חשוף ואפל אחד. בין בריכת החומצה לבין חיתוך הפרוסות מהגפיים לבין העינויים המנטליים של הכופר שיודע לאיה אל הא מוקרב... זה היה קטע משחקי... *ייחודי*... שלא בטוח שרבים כאן ישמחו לעבור.

הטובים נגד הרעים

המשחק דמוי הדיאבלו שתיארת, באופן "מפתיע", נפוץ במיוחד גם בקרב אלו שמשחקים את "החבר'ה הטובים". בכלל, חלוקת הטובים והרעים די דבילית לפעמים, וכשהטובים מוצגים כדובוני איכפת לי בשריון כסוף, אז הרעים נראים מושכים ומגניבים יותר - כי יש להם בגדים שחורים. רשע אמיתי? זה כבר סתם בנאלי ופסיכוטי. כל מיני חניבעל לקטרים ורייסטלינים משעממים שמסתובבים ורוצחים דברים תוך ליטוף מופקר של עצמם ומלמול חוזר ונשנה של המנטרה "אני יותר טוב מכולם". מה אני לא הייתי משחק? כל דבר שמוגדר על ידי נטיות, מקצועות או דרגות.

ogmios

New member
את דריזט.

או את רייסטלין. או כל דמות אחרת שאפשר להגדיר במשפט אחד.

וזה די נכון

אם אני עושה הגדרות סטריאוטיפיות, מה שאפשר לעשות לכמעט כל בן אדם. להגדיר דמות במשפט אחד זה הדבר הכי חשוב שצריך לעשות, כמובן שזה לא יכליל את כל ההסטוריה, העומק הרגשי, הבעיות הנפשיות וכו' של הדמות, אבל זה ימקד בשביל השחקן והGM את התכונות השונות של הדמות, מבחינת כמות הבמה שצריך לתת לכל דבר במשחק (הרי במשחק, בשונה מהמציאות, אתה לא יכול לתת את כל הבמה לכל פרט ופרט...)

סנדרין

New member
נסה לתאר את עצמך במשפט אחד.

אני לא הצלחתי.
מצד שני, יש בזה משהו, אבל כמוקד מתומצת של הדמות ולא חלילה סיכום של כל הרבדים שבה וקורות חייה.

אלרוס

New member
לא כסיכום של הכל, אבל כהתחלה

ממש מהותית. מה לעשות, אתה לא יכול לשחק משחק דמות מושלם לדמות מורכבת ומתוסבכת, זה פשוט לא עובד.

למעלה