איזו מחבת לקנות?

איזו מחבת לקנות?

צריך המלצה למחבת טובה לסטייקים רצוי שלא תהיה יקרה מידי אך חשוב שגם תהיה איכותית ובריאה.. טפלון אני יודע שמסוכן ולא בריא כנ"ל אלומניום ונירוסטה ,אבל גם מחבת ברזל הבנתי שיכולה להיות מסוכנת(עודף ברזל שנספג במזון או משהו כזה)..
 
מחבת לסטיקים

אני ממליץ על המחבטות של חברת ביאלטי איטליה יש בכמה רמות הן לא זולות אבל מעולות אצלינו בחנות כרגע יש 25% הנחה על מוצרי ביאלטי
 
מחפש מחבת בריאה..

האם יש סיכון בריאותי כלשהו במחבת ברזל? והאם יש סוגים שונים של ברזל?
 

danbaratz

New member
מספיק עם השטויות

אפשר למצוא "סיכונים" בריאותיים בכול מוצר, מזון, חומר או מקום. ביננו, יציאה לרחוב סואן בעיר בינונית יותר מסוכנת ופוגעת בבריאות מאכילה יומיומית של בטן חזיר שנצלתה במחבת טפלון (או כול חומר שהוא). אז מספיק עם השטויות קנה מחבת ברזל טובה ויצוקה ושיהיה בתאבון
 

uriler

New member
גיתי, אתם מוכרים עוד מוצרים של ביאלטי

חוץ ממחבתות? אני רוצה לקנות סט שלהם לאספרסו (בריקה + טוטוקרמה) ומחפש מבצע שווה :p
 

מאקי

New member
אני אמליץ על מחבתות היבוא של WOLL שאנו מיבאים

תוכל למצוא אותם בחנויות המובחרות ובטח יש מבצעי חג המחבתות הן טיטניום וכל מילה מיותרת יש גם חנות של סו שף בחיפה ונשמח לענות לך על כל שאלה http://www.woll-cookware.co.il/Pages/index.php ממליצה להריץ חיפוש עליהם ולקבל חוו"ד של משתמשים בארץ ובחול
 
WOLL זה חלום אבל..

המחירים מטורפים...כעיקרון המטרה היא להחליף את כל צי הסירים והמחבתות בבית בWOLL משום שהבנתי שזו החברה הטובה ביותר לכלים, אך המחיר גבוה ולכן זה יקרה בשלבים .. מחבת גריל היא האחרונה בסדר העדיפויות ולכן אני כרגע מחפש מחבת שתהיה כמה שיותר זולה אך גם בריאה ואיכותית.
 

מאקי

New member
אז לאט לאט.... והארה שלי

יש בחיפה מבצע פסח... ויש גם פגומים קל ועודפים באוטלט שבחיפה וחוץ מזה לאנשי הפרדס הגולשים בפורמי האוכל תמיד יש הטבות שלח לי מסר אם זה מעניין אותך או פתח הזמנה באתר עם כל מה שמענין אותך ובהארה בקש שיבקשו אישור של מאקי להצעה תפוזית. אנא כתוב את הניק שלך כדי שאזכור עד מחר. תתחדש
 

dikla262

New member
נו באמת

הכל כולל הכל לא בריא ואפשר למצוא דברים שלילים בכל דבר..
 

avi5199

New member
../images/Emo45.gif מערבבים תמיד עם כף מעץ והיא לא נסרטת

בנירוסטה יש אמנם ניקל וניקל אמנם מתכת רעילה, אבל הוא לא משתחרר בקלות מהנירוסטה ומטייל לנו באוכל... באלמגם של סתימות השיניים יש כספית שהיא מתכת רעילה עוד יותר וזה כל היום בפה שלנו. גם מחבת מברזל זה לא חיב להיות ברזל טהור ועלולות להיות בו מתכות אחרות 0במיוחד אם הוא תוצרת סין), בקרמיקה ובזכוכית יש עופרת, בנחושת יש תחמוצת נחושת רעילה, באלומיניום יש אלומיניום שהוא גם חומר מסרטן, טפלון מוציא חומר שהורג תוכים, בעשן של פחם ועץ יש חומרים מסרטנים, הפרות והירקות מכילים חומרי ריסוס ודשנים, חלב מכיל אנטיביוטיקות וגם את כל הריסוסים שיש על העשב שאוכלת הפרה, ויש את כל זה גם בבשר שלה, הדגים אוכלים בים חומרים מזוהמים וכספית , ויש גם זהום באויר שאנחנו נושמים, ושלא נדע מה יש במים של המוביל הארצי !!!!, בקיצור אין לזה סוף... אז מה לא נאכל, לא נשתה, לא ננשום ???
 
לא, אבל אמרתי שכל אחד יעשה מה שהוא יכול...

מבחינתי לקנות כלים בריאים זה לא סיפור... אגב לפי מה שאני יודע , זכוכית זה החומר הכי בריא לשימוש והוא לא מגיב בכלל עם האוכל ואם אינני טועה אינו מכיל עופרת.. אגב בקשר למחבת ברזל , איך אני באמת יודע אם זה ברזל טהור?
 

danbaratz

New member
ברזל טהור זה לא

אף מתכת טהורה לא משמשת כחומר גלם. בתעשייה נעשה שימוש בסגסוגות שונות המכילות מספר מרכיבים מתכתיים ולא מתכתיים, כגון פלדה, נירוסטה, טיטניום (סגסוגת אלומיניום למעשה), ואמייל. בכול אופן, שגיאה קלה של הקצב או שלך וכול הרעלים שחסכת במחבת במאות שקלים, ירדו לתימיון. ואגב, לא זה ולא זה באמת מסכנים את החיים שלך.
 
אז מה אתה בעצם אומר?

שאין אף כלי בטוח לגמרי לשימוש?(מלבד זכוכית) אז איזו מחבת ברזל כן מומלצת? ומה לגבי כלי טיטניום?האם בכלל שווה את ההשקעה מבחינה בריאותית כמובן?
 

danbaratz

New member
בטוח זה המוות

כול השאר מובילים אליו. וברצינות, אני בגישה שאם הכול מוביל (בסופו של דבר) למוות אז מה הטעם במחשבות על להימנע ממנו. יכול להיות שהחומרים הנפלטים מכלי הבישול רעילים. אבל כמות הרעלים שתספוג מהכלי דרך הבשר, בטלה בשישים יחסית לנזקים הבריאותיים שבשר עלול לגרום, שזניחה אף היא יחסית לנזקי הקרינה של השמש, שגם היא זניחה ביחס לנזקי אורך החיים המערבי. אני הייתי קונה מחבת ברזל יצוק. יש אחד במושב גינתון ויש בכול חנות בישול שמכבדת את עצמה מלא דגמים ממלא פירמות. בסופו של דבר מדובר בכלי די בסיסי ופרימיטיבי כך שמה שחשוב זה הגודל והצורה.
 
מסכים איתך חלקית..

ברור שאי אפשר להמנע מכל הסיכונים בגלל באמת אורח החיים שלנו , אבל לדעתי כל אחד צריך לנסות ולהפחית בנזקים כמה שהוא יכול ומסוגל, ואני מרגיש טוב עם עצמי אם אני יודע שהפחתתי גם אם במעט את הסיכוי שלי לחלות.. ברזל יצוק זה מה שאני מחפש רציתי לדעת אם גם בו יש סוגים\איכויות . אני עומד בפני קניית צי חדש של מחבתות וסירים למטבח מאיזה חומר היית ממליץ לי לרכוש אותם?
 

danbaratz

New member
תשמע תראה

לכול מחבת וסיר יעוד משלה ולכן צריכה להיות עשוייה מחומר אחר. לי יש מחבתות קטנה וגדולה מטפלון. סיר-מחבת, מחבת סטקים וסיר רגיל מפלדה יצוקה. חוץ מזה יש לי עוד איזה ארבע סירים סטנדרטים מנירוסטה. לגבי הפלדה ישנם סירים עם או בלי ציפוי אמייל, גם כאן טווח המחירים הוא עצום למרות שהתוצאה הסופית היא זהה. בסופו של דבר תקנה מה שעושה לך חשק לבשל בו. הרי גם ככה 70% מהבישול זה אמוציות שדוחפים פנימה ורק 30% זה חומרי גלם וציוד.
 
למעלה