איזו מחבת לקנות?

avi5199

New member
בקשר לזכוכית

זכוכית נקיה וברזל נקי הם חומרים שלא מזיקים אבל בתעשית הזכוכית והברזל יש מזהמים שיכולים להכנס לחומר. במעבדות שאיתם אני עובד יש בדיקות שמאד רגישות לנוכחות של עופרת, ואז משתמשים בזכוכית מיוחדת שהיצרן שלה מצהיר שהיא נקיה ממתכות כמו עופרת ויש בדיקה שבעזרתה בודקים את כמות העופרת שמפרישה הזכוכית. לכן גם זכוכית זה לא חומר בטוח.

avi5199

New member
לא יודע. אני רק יודע שכלי מעבדה

ניבדקים ולפעמים גם נמצאים כלא מתאימים בגלל זה שיש הפרשה של מתכות מהזכוכית. אני מניח שחברות גדולות ורציניות שמיצרות כלים שמיועדים למגע עם מזון עושות בדיקות לנקיון חמרי הגלם שלהם מחומרים מזיקים. אבל גם הטפלון של דופויינט נחשב לבטוח עד שגילו שהאדים שלו הורגים תוכים... אז מי יודע
בכל אופן אני לא היתי קונה שום כלי תוצרת סין, או כל ארץ מוצא מפוקפקת אחרת, משום חומר שהוא.

אכן מפתיע ומעצבן..

שרוב סוגי הסירים והמחבתות וכו' לא בריאים כל אחד בצורה שלו..ולכן צריכים לקחת משכנתא בשביל לקנות כלי מטבח בריאים..

מאקי

New member
קודם כל הכי לא בריא זה להתעצבן... ושנית

לכל אחד סדרי עדיפויות שלו בחשבון הבנק שלו.. בבריאות שלו בבחירות שלו... או שלא.. בעיני זה די ילדותי שאנשים מצפים בצורה די נאיבית.. שלא נסחף לאמירות אחרות... שמישהו יממן להם בריאות... הרי חברות בקופת חולים במערב הינה לחולים... תנסו לחיות כמו שחיים במזרח או כמו שחיו שם באלף הקודם.. כולל אורח החיים והליכה לישון בחמש.. כשמחשיך.. ועוד.... ותראו ממש לנגד עינכם איך בלי להתעצבן הבריאות משתפרת. הידעת שבמזרח המסורתי.. שילמו לרופא כל עוד הייתי בריא... כל עוד היית בריא.. כי אם אתה חלית.. זה סימן שלא טיפל בך טוב.. ותחת פילוספיה זו... והחיים השלויים... ושעה טקס תה... (מישהו אמר קופי טו גו?) ... הכל נראה אחרת.גם הבריאות. שנהייה בריאים.. מאקי

בדיוק ככה...

אני אישית למשל לא מסוגל להפסיק לאכול ג'אנק..אבל אין לי שום בעייה לקנות סבונים טבעיים,כלי מטבח בריאים , לא להשתמש במיקרו וכו'...כל אחד עושה מה שהוא יכול .. דרך אגב אני חושב שכל בן אדם נורמלי לא משנה אם אכפת לו או לא מבריאות יהיה בשוק ממה שאני אוכל, כי אני חי רק על ג'אנק לצערי..

avi5199

New member
../images/Emo2.gifעכשיו הדהמת אותי

עוד מעט תספר לנו שבעצם אתה גם מעשן. מי שאוכל ג'אנק פוד, ממש לא צריך לדאוג מסוג המחבתות והסירים.... הזבל שמכניסים בתעשיית המזון הוא בסדרי גודל יותר מכל מה שיכול להכנס מכלי הבישול הכי גרועים שיש. למיטב ידיעתי בבישול במיקרו אין שום בעיה בריאותית. (חוץ מזה שהוא דופק את המרקם ואת הטעם)

smadidi

New member
אנחנו חיים בזמן מסוכן וכול יום

יוצא משהו חדש לשוק שמישהו אחר יכתוב שהוא מסוכן ושלו יותר טוב (ממלציה לקחת כול דבר בערבון מוגבל) ופחות מסוכן יש לי מחבת כבדה בבית ללא פסים מחבת יצוקה שבה אני מכינה סטקים נקנקיות קבבים ועוד סמדי -אם למות לפחות שבעים

o h a d d

New member
אני קניתי מחבת ברזל כבדה אימים ב-80 ש"ח

בהום סנטר או אייס, כבר שנה שלישית שהיא מתפקדת מצויין-בלי תלונות

ללידי

New member
גם שלי כבדה מברזל יצוק מחזיקה כבר שלוש שנים

ומתפקדת מצויין אממה אין לי מושג אם היא בריאה לימוש יחסית למחבתות אחרות . ניסיתי סוגים יקרים שנהרסו בחצי שנה ואפילו יש לי תביעה מתמהמהת בנושא בגלל שהשקעתי וקיבלתי חרא מחבת מרשת של כלי בית בחברת נאמן, לקנות שם אני כבר אחשוב מלאן פעמים כי ההנהלה לא מגבה את הקנייה, ואין כתובת לקונה. מחבת ברזל יצוק פשוט שאפשר לקנות בכל מקום יחזיק מעמד הרבה שנים אך לעיתים זה מחליד, צריך לייבש אותם היטב ואז לאחסן, שימוש לא נכון יכול לפגום במחבת.

למעלה