איזו סיבה יש לחשוב שסיעודיים היו מעדיפים לגמור ?

dory30

Well-known member
בכל האמור בבעיה הקוגניטיבית אפשר לקבל תמיכה ויעוץ מעולה ב"עמדא".
אבדוק, תודה. העניין הוא שאמא שלי לא אובחנה רשמית כחולת אלצהיימר. שאלנו את הרופאה וכרגע היא חושבת שזה קשור למינון כדורים. אולי בקרוב נעשה בהסכמה עם אמא "שינוי בתפריט".

The Real Big Joe

Well-known member
אבדוק, תודה. העניין הוא שאמא שלי לא אובחנה רשמית כחולת אלצהיימר. שאלנו את הרופאה וכרגע היא חושבת שזה קשור למינון כדורים. אולי בקרוב נעשה בהסכמה עם אמא "שינוי בתפריט".
אבחנה רשמית היא עניין מייגע. בעמדא לא מבקשים תעודות. עוזרים איך להשיג...

dory30

Well-known member
אבחנה רשמית היא עניין מייגע. בעמדא לא מבקשים תעודות. עוזרים איך להשיג...
בסופו של דבר, הכי חשוב זה טובת הפציינטית (אמא שלי). מאחר ואין לי שום השכלה או הבנה ברפואה, מי אני שיחליט בשבילה שיש לה אלצהיימר? טיפול לא נכון זה דבר מסוכן מאוד.

The Real Big Joe

Well-known member
בסופו של דבר, הכי חשוב זה טובת הפציינטית (אמא שלי). מאחר ואין לי שום השכלה או הבנה ברפואה, מי אני שיחליט בשבילה שיש לה אלצהיימר? טיפול לא נכון זה דבר מסוכן מאוד.
בודאי שלא אתה. בשביל זה יש רופאים פסיכו-גריאטרים.. אבל אתה מגיב בצורה רגשית כאילא אבחון באלצהיימר הוא סטיגמה. זה לא. זאת מחלה ארורה והחולה אינו אשם ואינו מבויש. בשלבים המוקדמים של המחלה ניתו לתת טיפול תרופתי שמעכב קצת את ההתקדמות (למרבה הצער לא מונע ולא מרפא), וזה גם שווה משהו.

בכל מקרה במקום דברי ההבל שלי, חשוב שתתיעץ עם עמדא בקו החם שלהם.

The Real Big Joe

Well-known member
חלילה, אני פשוט רוצה לדעת מהי הסיבה לנסיגות הקוגניטיביות החדות.
גם הנוירולוגים מתים לדעת. העובד המצערת היא שעדיין אין תשובה לסיבה. יש כבר אינדיקציה פיזית לקיום המחלה על ידי הפגיעה במוח, כאשר חומר בשם עמילואיד צומח סביב תאי המוח ו"מבודד" אותם מתקשורת (הגדרה חובבנית שמפרי מקלדתי) . מדוע הואמתחיל להתרכז, לא יודעים ולכן לא יודעים איך למנוע. וגם לא יודעים "לנקות" אותו - ועל כן אין מרפא למחלה.

כדי שיהיה "מעניין" יש גם תופעות שבכלל לא מובנות - דווקא הצד החיובי. חולי אלצהיימר שהם קבר כמעט קטטוניים, כלומר יושבים מנותקים, לא מדברים ולא עושים דבר, מושפעים בצורה מדהימה על ידי אמנות. בהשמעת שירים למשל, הם מסוגלים פתאום להצטרף לשירה - ואפילו לזכור את המלים.(ובתום השיר הם מתכנסים מחדש לתוך עצמם ) גם ביקור במוזיאון ועמידה מול תמונות עשויה להוציא אותם מעולמם הסגור. כיוון שהליכה למוזיאון אינה תמיד פרקטית פותחה בעמדא ערכה בשם המוצלח: "בכורסא עם פיקאסו" https://emda.org.il/%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%90%D7%A1%D7%95/

התיאורים שלי מתיחסים כבר לשלבים מתקדמים. אני מבין שאמא שלך עדיין לא שם, ואני מאחל לך שההתדרדרות - שהיא אמנם בלתי נמנעת - תהיה איטית. הקצב הוא מאוד אינדיבידואלי ומאוד שונה מאדם לאדם.

dory30

Well-known member
התיאורים שלי מתיחסים כבר לשלבים מתקדמים. אני מבין שאמא שלך עדיין לא שם, ואני מאחל לך שההתדרדרות - שהיא אמנם בלתי נמנעת - תהיה איטית. הקצב הוא מאוד אינדיבידואלי ומאוד שונה מאדם לאדם.
תודה רבה. אני שותף מלא לתקוותיך.

חלילה, אני פשוט רוצה לדעת מהי הסיבה לנסיגות הקוגניטיביות החדות.
חוסר פעילות גופנית,חוסר באויר נקי,חוסר גירוי מנטלי,חוסר באכילה בריאה וחוסר בהנאה ועיניין בחיים.

חוץ מזה שכמובן גם התרופות.

דרך אגב לעניות דעתי אין טעם לקחת כדורים לאדם סיעודי.

כדורים אמורים להיות משהו זמני - לקחת עזר לך להבריא נגמר.

עדיף לקבל שבץ/התקף לב ולגמור את זה מאשר למות באיטיות עם הכדורים.

The Real Big Joe

Well-known member
חוסר פעילות גופנית,חוסר באויר נקי,חוסר גירוי מנטלי,חוסר באכילה בריאה וחוסר בהנאה ועיניין בחיים.

חוץ מזה שכמובן גם התרופות.

דרך אגב לעניות דעתי אין טעם לקחת כדורים לאדם סיעודי.

כדורים אמורים להיות משהו זמני - לקחת עזר לך להבריא נגמר.

עדיף לקבל שבץ/התקף לב ולגמור את זה מאשר למות באיטיות עם הכדורים.
מזעזע אילו שטויות חסרות אחריות מסוגל הדיוט לפלוט בתחום כל כך רגיש. לא אתווכח עם ההתנשאות המגעלה והאיוולת העובדתית. אציין רק שחלק נכבד מהכדורים לא נועד לרפא, אלא להקל על התסמינים.

חלק נכבד מהכדורים לא נועד לרפא, אלא להקל על התסמינים.
לא במצב סיעודי,

למשל תרופה לדילול דם/להורדת לחץ דם/סטטינים - שלא תקבל שבץ,התקף לב.

תרופה נגד בחילה - שתמשיך לאכול כמו חזיר במקום לא לאכול עד שתמות(או עד שתעבור הבחילה).

אגב זה לא משנה מה אני חושב או לא,החולה צריך להחליט מה הוא לוקח בסוף.

The Real Big Joe

Well-known member
לא במצב סיעודי,

למשל תרופה לדילול דם/להורדת לחץ דם/סטטינים - שלא תקבל שבץ,התקף לב.

תרופה נגד בחילה - שתמשיך לאכול כמו חזיר במקום לא לאכול עד שתמות(או עד שתעבור הבחילה).

אגב זה לא משנה מה אני חושב או לא,החולה צריך להחליט מה הוא לוקח בסוף.
אנחנו מודעים למומחיות שלך בכל מיני תחומי מקצוע...

כוכבית מצויה

Well-known member

תנסה להיעזר בספר הזה

[URL unfurl="true"]https://www.e-vrit.co.il/Product/19185/%D7%A1%D7%95%D7%A3_%D7%9C%D7%90%D7%9C%D7%A6%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%A8?srsltid=AfmBOoqZ76oMTr4e_lHZc8AM-VliXqpGAWqt5TwXaCg1qrEfx0V0nTaX[/URL]

The Real Big Joe

Well-known member
תנסה להיעזר בספר הזה

[URL unfurl="true"]https://www.e-vrit.co.il/Product/19185/%D7%A1%D7%95%D7%A3_%D7%9C%D7%90%D7%9C%D7%A6%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%A8?srsltid=AfmBOoqZ76oMTr4e_lHZc8AM-VliXqpGAWqt5TwXaCg1qrEfx0V0nTaX[/URL]
מה שאת מביאה זה כמובן תעמולה (לגיטימית) למכירת ספר. לא מידע מדעי. נכון להיום אין שום דרך למנוע אלצהייצר וגם לא לרפא. בשנים האחרונות חלה התקדמות מרשימה בהבנת הביוכימיה של המחלה, מה שיוצר תקווה למציאת טיפולים בעתיד. אבל נכון להיום אנחנו עדיין לא שם - אפילו לא קרובים. :(

כוכבית מצויה

Well-known member
מה שאת מביאה זה כמובן תעמולה (לגיטימית) למכירת ספר. לא מידע מדעי. נכון להיום אין שום דרך למנוע אלצהייצר וגם לא לרפא. בשנים האחרונות חלה התקדמות מרשימה בהבנת הביוכימיה של המחלה, מה שיוצר תקווה למציאת טיפולים בעתיד. אבל נכון להיום אנחנו עדיין לא שם - אפילו לא קרובים. :(
המחבר טוען להצלחות.
הוא גם טוען שאין מחקר מדעי של השיטה כיוון שאין מי שמוכן לממן כי היא לא תניב רווח לאף אחד (לדעתי זה כנראה לא נכון כי יותר זול למערכת אדם ללא אלצהיימר שעל הדרך איזון כל הפרמטרים ברשימה גם משפר את בריאותו מאשר אדם חולה אלצהיימר).
העורך המדעי של הספר בעברית מטפל בשיטה וגם הוא טוען להצלחות.
לא פגשתי מטפל שלא טוען להצלחות כך שצריך להתייחס לטענות בעירבון מוגבל.
מה שכותב הספר עשה זה לאתר כמה עשרות פרמטרים ולהגדיר להם ערך אופטימאלי, חלק גדול מהם נבדקים בבדיקות דם סטנדרטיות (למשל b12, בלוטת התריס וכו') ממה שראיתי הערך האופטימאלי בד"כ נמצא בטווח המוגדר תקין כך שלא אמורה להיות בעיה עם הבאתו לערך שהוא מגדיר.

The Real Big Joe

Well-known member
המחבר טוען להצלחות.
הוא גם טוען שאין מחקר מדעי של השיטה כיוון שאין מי שמוכן לממן כי היא לא תניב רווח לאף אחד (לדעתי זה כנראה לא נכון כי יותר זול למערכת אדם ללא אלצהיימר שעל הדרך איזון כל הפרמטרים ברשימה גם משפר את בריאותו מאשר אדם חולה אלצהיימר).
העורך המדעי של הספר בעברית מטפל בשיטה וגם הוא טוען להצלחות.
לא פגשתי מטפל שלא טוען להצלחות כך שצריך להתייחס לטענות בעירבון מוגבל.
מה שכותב הספר עשה זה לאתר כמה עשרות פרמטרים ולהגדיר להם ערך אופטימאלי, חלק גדול מהם נבדקים בבדיקות דם סטנדרטיות (למשל b12, בלוטת התריס וכו') ממה שראיתי הערך האופטימאלי בד"כ נמצא בטווח המוגדר תקין כך שלא אמורה להיות בעיה עם הבאתו לערך שהוא מגדיר.
המחבר טוען מה שהוא טוען. אבל סנונית בודדת אינה מביאה את האביב. בכל תחום יש תמיד אנשים שטוענים לפריצת דרך. חלקם שרלטנים, חלקם מאמינים באמת שהצליחו לעשות משהו. אבל העובדה היא שמערך המחקר הנוירולוגי ומדעי המוח טרם התקרב ממש לפיתרון. אני בדרך כלל לא מנפנף בידע וסמכות כאשר אני טוען בפורום (ניק יכול להכריז על עצנו גם כמלך אוגנדה... :) ) אבל זה נושא שקרוב ללבי ואני כ-20 שנה פעיל בעמותת "עמדא" ומעודכן בנושא.
אגב בשבוע הבא מתקיים הכנס השנתי של עמדא.
1726310023142.png

בזמן האחרון נמצאו דרכים לחזות מחלת אלצהיימר לפי בדיקות דם בגיל צעיר יחסית. זה כמובן מעורר שאלה - והתלבטות שקיימת בפועל - בשביל מה זה טוב, כל עוד אין תרופה.

למעלה