איזו קבוצת לוחמים טובה יותר?

favor

New member
איזו קבוצת לוחמים טובה יותר?

הדיון נוגע למשקל הלייטווייט בעולם (אין ספוילר). הקבוצה הראשונה הם הלוחמים של ה-UFC: בי ג'יי פן, שון שרק, קני פלוריאן, פרנקי אדגר, ג'ו סטיבנסון, רוג'ר הוארטה, טייסון גריפין. הקבוצה השניה תכיל את שאר הלוחמים הטובים מחוץ ל-UFC: טקאנורי גומי, ג'יי זי, טאצויה קוואג'ירי, מיצוהירו אישידה, גילברט מלנדז, ויטור ריביירו, שיניה אאוקי. הנקודה שלי היא איך בכלל מדרגים אילו מהלוחמים גדולים יותר? יש את הלוחמים של ה-UFC שקשה לדרג אותם בין עצמם כי מעט הקרבות שערכו אחד נגד השני, אז איך בכלל לדרג אותם עם הקבוצה השניה שהקרב היחיד שנערך בין נציגי הקבוצות היה הניצחון של בי ג'יי פן על טקאנורי גומי. רוב הפרשנים והמדרגים בעולם מעריכים שהקבוצה השניה (לא לוחמי ה-UFC) טובה יותר ונוטים לדרג את הלוחמים שם גבוה יותר. האם יש לזה הצדק? ואם ב-UFC 84 בי ג'יי פן מנצח את שון שרק האם הוא ראוי להיות מדורג כלייטווייט הטוב ביותר בעולם? כי נכון לעכשיו טקאנורי גומי נחשב לטוב ביותר (שוב, על פי רוב הדירוגים כמו שרדוג לדוגמא). הרי פן ניצח את גומי, אין סיבה לדרג אותו שני לגומי. בקיצור, מי יותר גדול: UFC או העולם?

גיא ע

New member
לדעתי

בגלל שה-UFC הוא מין סוג של מונופול כזה בתחום (הכי ידוע, הכי גדול וכו') אז אוהבים להמעיט בערכו ולהאדיר אירגונים קטנים יותר, ולדעתי לא תמיד בצדק. כמובן שצריך לנסות לבדוק כל מיקרה לגופו, שגם זו בעיה הרי בסוג הספורט הזה, בניגוד לכדורגל וכדורסל למשל, הלוחמים לא נלחמים אחד מול השני בתדירות גבוהה (אם בכלל) - קרב אחד לפעמים שניים ויותר מזה זה כבר חריג (חבל מאוד שאין "מונדיאל" או "אליפות אירופה" של ה-MMA...) ובנוסף הם גם נלחמים בד"כ מול לוחמים אחרים בגלל שהם באירגון אחר ולפעמים נלחמים גם עם חוקים אחרים. ולכן הכל מתבצע עם הערכות שאפשר להסכים איתם ואפשר שלא. בקיצור - אני עם ה-UFC... לדעתי רוב הלוחמים הגדולים משתדלים להגיע לשם.

doom23

New member
אם תזכר מעל שנה וקצת

כל לוחמי הפרייד נחשבו טובים יותר מUFC ואחרי האיחוד הUFC פשוט אכלו כל מי שבא אלהם (כמעט) כל הגדולים כמו קרו קופ הנדרסון שוגון סילבה (לצערי) היחדים שהוכיחו את עצמם הם אלה שעברו מפרייד לפני כמו גקסון ואנדרסון סילבה אי אפשר לשפוט בלי קרב .. אומנם אני לא מכיר את המתאבקים בקבוצה השנייה אבל אני מאמין שהUFC קצת יותר חזקים .. כי אותם אני כן מכיר יחסית ... ואם אתה אומר שמספר אחד בעולם הפסיד לבי גי אז נראה לי זה מסכם הכל ... (מתי היה הקרב?) ויחסית המתאבקים היפנים לא מי יודע מה הצליחו בMMA מעורב עם מדינות אחרות ..(ממה שאני מכיר כן... ) כל היפנים הגדולים הפסידו בMMA לשמות גדולים (אני מדבר בכללי לא לייט וויט) צריך איזה טורניר משותף בשביל לקבוע ... חח

אני לא מסכים איתך..

מי מפרייד נכשל בufc? נוגרה בתור מס` 2 בפרייד, לקח במהירות את החגורה. ג`קסון פוטר מפרייד אחרי קרבות חלשים כמו הקרב עם דון סיק יונג הקוריאני ועכשיו הוא האלוף. סילבה כבר מהקרב מול קרוקופ לא בכושר (גמר את הסוס) ועדיין הוא נתן קרב יפה. שוגון היחיד שבאמת הפסיד קשה אבל לדעתי הוא עוד לא אמר את המילה האחרונה.

ולגבי המשקל הקל

צריך לזכור שהיפנים מטבעם אנשים קטנים, כל הכישרון שלהם טמון במשקלים הקלים. לגבי זה שכל לוחם היה רוצה להגיע לufc אז זה לא נכון במקרה של היפנים! הם מקבלים לפחות את אותו השכר, הקהל ביתי והם הופכים לסלבריטים בארצם! למה להם ufc?

doom23

New member
אממ

לא אמרתי שגקסון ואנדרסון סילבה נכלשו ... וונדרליי אישית נהניתי מאד מהקרב.. אבל הוא היה חייב לנצח ... פישל שוגון - בייש את עצמו סודגוקו - נכשל ... כולם ציפו ניצחון מהיר קרו קופ ראית מה ניהיה מנמבר 2 של פרייד ... ברח חזרה ליפן פדור פחד להכנס ... (תגיד מה שאתה רוצה הוא פשוט פחד ) נוגיירה - בקרב הראשון עם הרינג משהו מסריח מאד הלך שם הוא פשוט היה גמור סילביה פירק אותו לחתיכות ככה לא נראה אלוף .. מצטער ... הנדרסון - למרות שקרבות טובים הוא עדיין לא ניצח .. מי עוד שכחתי ? בקשר ליפנים ...אולי אתה צודק .. ממה שאני ראיתי כל יפני גדול שרב עם שם מוכר לא יפני הפסיד כמעט רוב הפעמים מי דיבר על לריב בUFC ?

גיא ע

New member
זה שהיו לו 3-4 קרבות בפרייד לא הופכות

אותו ליוצא פרייד...

talhorm

New member
5 קרבות

וזה דווקא כן עושה אותו יוצא פרייד
הוא פשוט לא היה אחד מהסופרסטארים של פרייד כמו ג'קסון קרו קאפ סילבה... אבל הוא עדיין יוצא PRIDE כנ"ל ריו צ'ונאן, יוצא פרייד עם 8 קרבות בערך בפרייד... וריו צ'ונאן הפסיד לקארו פריסיאן בUFC 78
הדיון פה האם לוחמי פרייד נכשלו? תשמעו... ראמפייג' אחרי קרב אחד בUFC קיבל טייטל שוט, דן הנדרסון קיבל 2 טייטל שוט, אנדרסון סילבה קיבל טייטל שוט אחרי קרב אחד, ונוייגרה קיבל טייטל שוט אחרי קרב אחד... וונדרליי סילבה אם היה מנצח את לידל לדעתי היה מקבל את ראמפייג', או שאולי שוגן היה מקבל אותו אם הוא היה מנצח את גריפין... קרו קאפ בפירוש נלחם בקרב של המתמודד לתואר מול גונזגה והפסיד, אז זה לא אומר כלום שיש 3 אלופים יוצאי פרייד, הם פשוט מקבלים הרבה יותר הזדמניות מהלוחמים הוותיקים של הUFC, כי הם הדבר החם בMMA... הלוחמים שהגיעו מפרייד כדי להלחם מול האלופים של הUFC בדרים פייטס...

גיא ע

New member
לא מסכים...../images/Emo13.gif

5 קרבות זה לא קריירה, בטח לא כמו ואנדרליי והאחרים שהזכרת. הוא לא התחיל דווקא ב-CAGE RAGE? אז הוא יצא משם ולא מפרייד...

favor

New member
לא ממש מסכים

כדי שתבין, הרבה אנשים כמוך מתקשים לתפוס בעובדה שאנדרסון יוצא פרייד כי: א. הוא לא ממש הצליח שם, בטח לא כמו ב-UFC. היו לו 3 נצחונות ו-2 הפסדים. ב. ככה זה שאתה מגלה שלוחם X היה בכלל בעברו בארגון גדול אחר וקשה לתפוס את זה לא בזמן אמת ולהפנים. (מישהו מאמין שראמפייג' עשה רק 3 קרבות UFC מול 17 קרבות פרייד!) 5 קרבות זה הרבה! בעצם כל מה אנדרסון עשה עד הקרב מול דן הנדרסון ב-UFC.. הפך ללוחם הטוב בעולם למשקל שלו (ובכלל בעולם), פשוט עולם ומלואו. פרייד זה הארגון הגדול הראשון שבו נלחם, אח"כ קייג' רייג' ורק אח"כ UFC. אז מאיפה הוא יצא? אנדרסון סילבה יוצא פרייד וזאת האמת!

גיא ע

New member
ראשית לא הבנתי מה זה "אנשים כמוך"

לאיזה קטגוריה בדיוק נכנסתי...
? חמישה קרבות זה הרבה? זה רק תחילת הקריירה שבשלב זה גם לוחמים טובים עושים טעויות ומפסידים, לוחם גדול הוא נהיה ב-UFC, את התהילה הוא קיבל ב-UFC בניגוד לאחרים (שרשמתי למטה). אם מחר ראמפייג', וואנדרלי, הנדרסון, שוגון, נוגיירה יעזבו את ה-UFC הם עדיין ייחשבו יוצאי פרייד. לדעתי (ששונה משלך...) אם אנדרסון עוזב מחר את ה-UFC אז יגידו שהוא יוצא UFC ולא יוצא פרייד

favor

New member
אבל מה זה משנה איך הסתיימו הקרבות?

ואם הוא היה מפסיד בכולם? אז בכלל צריך לשכוח שהוא נלחם בפרייד? אנדרסון השתתף ב-5 אירועים שונים, ב-5 קרבות כששניים מהם הגיעו לסיבוב השלישי, מול יריבים מוכרים. אתה לא יכול להעלים את זה? תאמין לי, אחרי הניצחונות על אוצוקה וניוטון כולם הכירו אותו. לתודעה ב-MMA הוא נכנס דרך פרייד. אז מה יותר חשוב? היכן היית כשהתחלת בפריחה או כשהגעת לתהילה? אני לא יודע מה המשמעות לעברו בפרייד, אי אפשר לשייך לו את הכינוי "לוחם פרייד מקורי" או "יוצא פרייד אולטימטיבי" בטח לא כמו לשמות אחרים.. אבל בהחלט סילבה לוחם פרייד לשעבר, יוצא הארגון. בדיוק כמו שהוא לוחם קייג' רייג' לשעבר ולוחם UFC כיום. ואם עושים טבלה של שמות לוחמי UFC שנלחמו בפרייד אז גם שמו של סילבה יהיה כתוב כמו כל השאר.

גיא ע

New member
עם זה אני הרבה יותר מסכים...

בהחלט אני לא טוען שצריך למחוק לו את הרזומה משם או את הקרבות שעשה בקייג' רייג'. פשוט בד"כ כשמדברים על "יוצאי פרייד" מתכוונים לשמות הגדולים ולאלופי הפרייד שעשו שם את רוב הקריירה, ועברו ל-UFC אחרי סגירת הבאסטה שם, כמו שרשמת "יוצאי פרייד אולטימטיביים" .

neman

New member
כמה תגובות

וונדרלי- מה זאת אומרת היה חייב לנצח? הוא לא התחרה נגד איזה אלמוני שוגן- עלה עם פציעה שבגללה הוא לא יכל להתאמן על הסיבולת שלו וזאת הסיבה שהוא שפך מנוע בסיבוב השלישי. סןדגוקו, אני מניח שהתכוונת לסוקודג'ו, הוא לא נחשב ללוחם פרייד קלאסי, בסך הכל שתי קרבות. פדור- פחד????????? התגובה מיותרת במקרה הזה נוגרה- כנראה שאתה צריך לראות כמה קרבות שלו כדי להבין שלא רק שהוא אלוף אלא גם האגדה הכי גדולה של הספורט הזה. תראה לי עוד מישהו שיכול להיפגע כל כך ובסוף לנצח מישהו מנוסה כל כך כמו סילביה(מה יותר אלוף מזה). היחיד שבאמת נכשל זה קרוקופ. ד"א אני אישית חושב שהמשקל הקל של הufc חזק יותר משאר העולם אבל להגיד שכל הרשימה הנ"ל נכשלה זו בורות

FrecCo

Active member
אני רוצה להסכים

אבל האמת היא ששוגון נכשל בגדול (אני לא שמעתי על אף פציעה ולא יודע מאיפה הבאת את זה, הדיבורים היו בעיקר על העובדה שב-UFC בניגוד לפרייד- בודקים סטרואידים...) ותאמין לי אין מי שרוצה יותר ממני שהוא יפרק את הדיוויזיה בקרבות הבאים שלו. וסוקודג'ו גם הגיע עם ציפיות גדולות ממנו (שני נוקאאוטים פחות מ-2 דקות בפרייד) ונכשל. למרות שמול מצ'ידה זה לא חוכמה כרגע, הוא לדעתי אלוף ה-LHW הנכנס. הכישלון הכי צורם כמובן של קרוקופ... מסכים לגבי וונדרלי שכבר מאז מירקו הוא לא אותו לוחם, חוצמזה נגד צ'אק בקרב עמידה מראש הסיכויים היו נגדו. וגם לגבי נוג- שסגנון הלחימה שלו GET KICKED AND SUBMIT רק מעיד על גדולתו. למרות שפידור אגדה גדולה יותר, וזה גם תשובה לגבי ההערה עליו...פידור? פוחד? הוא לא מכיר את המושג בכלל

neman

New member
יכול להיות

ברור שפידור ייזכר כאגדה יותר גדולה! אני באופן אישי חושב שנוג שעבר כל כך הרבה טלאות ותמיד נראה שהוא הולך להתפרק ובסוף מנצח עושה לי את זה. יכול להיות שלפני שפידור נלחם נגד לינלנד והונג מן צ'וי הייתי מסכים איתך.

למעלה