איזו שבת יפה
חזרנו עכשיו מקיבוץ

לקראת הצהריים ההעברנו את ממי מעבר לרחוב../images/Emo82.gif

ויצאנו לדרך לאן לא ידענו...לקח אותנו צפונה אז נסענו לגבעת ה
ליד מושבמאורושם על הגבעה ראינו.....
עיריות...חבצלות....שומר בר ושאר ירקות
לעשות מלימון לימונדה

נראה לי שכל המדינה ואשתו היו בחוץ, חוץ ממני

אני רבצתי לי בזכרונות שלי. אפשר "להאשים" את אור חבצלות שגררה אותי לפתוח את מזוודת הנוסטלגיה שלי. תענוג

../images/Emo52.gif צריך להיות עיריות../images/Emo52.gif

ומשם נסענו מערבה לכיוון נחל אלכסנדר לקראת השפך שלו לים התיכון. לעשות מלימון לימונדה

לנוסעים לבקור בשמורת אירוס הארגמן שליד נחל

פולג. מומלץ, לחצות את הכביש ולבקר גם בפארק שלולית החוף. (בקובץ) השלולית בינות עתי אקליפטוס, עיריית נתניה סללה שביל סביבה והציבה פנסים, שלולית, אחת היחידות במישור החוף בה מתקיימים חמישה מינים של דו-חיים - טריטון הפסים, חפרית עין החתול, קרפדה ירוקה, אילנית מצויה וצפרדע הנחלים. כמו כן מתקיים בה מין סרטו ייחודי לבריכות חורף הנקרא תרסיס הקשקש. גם פרחי חורף כמו נרקיסים וכלניות. אנחנו פוקדים אותהכמה פעמים בעונה וצופים בהתפתוחת החיים - עופות, דו חיים שפרטתי והצמחיה שבה וסביבה. ויש בה מתקנים מרובים לילדים ומתקני ספורט למבוגרים. נו, ואנחנו חזרנו מהצפון, מבקור משפחתי ונתקענו בעומס תנועה משהו! לילה טוב

ועוד מקום מאוד מומלץ הוא אתר

חפציבה של חברת החשמל. צפונית מערבית ודי צמוד לאזור התעשיה של חדרה. לראות את הקורמורנים שהגיעו לבלות את החורף כאן בארצינו. אנחנו נוהגים ללכת לראותם בחזרתם בערב למשכנם ליד נחל אלכסנדר באתר חפציבה של חברת החשמל. רוובבי עופות אמיתיים משכימים ויוצאים לראות את הקורמורנים בצאתם בבקר לעבודת יומם - דייג באגמי מים סמוכים. יום טוב ונעים. בקובץ תמונת קורמורן שעוצבה ע"י זמר שושנים.

למעלה