איזו תעלומה\תעלומות היית רוצה שתיפתר בעונה

יסמין@

New member
איזו תעלומה\תעלומות היית רוצה שתיפתר בעונה

הבאה?

בין היתר, מאוד הייתי רוצה לדעת את סיפור האימוץ של הנרי:
א. מניין רמפול ידע על הנרי?
ב. האם הוא ידע שהוא בנה של אמה ומי היא אמה ומה תפקידה?
ג. איך הוא השיג את הנרי?
ד. למה הוא הביא אותו לרג'י? אני מניחה שיש מזימה מאחורי זה

חשבתי על האימוץ של הנרי. כל מה שידוע עליו הוא שרמפל הביא אותו לרג'י. מה לבעל חנות משכון ולאימוץ חוקי של תינוקות???
אני לא יודעת הרבה על חוקי האימוץ בארה"ב, אבל אני מניחה (כלומר די בטוחה) שכל סוג של אימוץ (סגור, פתוח, מחו"ל וכו') חוקי צריך להיות קשור קשר חזק לרשויות שונות: למשרד הרווחה (או במשרד ממשלתי אחר), בעובדות סוציאליות, בבית משפט לענייני משפחה. מה פתאום בעל חנות משכון מקבל תינוק שנולד בבית סוהר (שהוא כמובן בפיקוח ממשלתי ולא מוסד פרטי) ומביא אותו לאישה?

וזה מזכיר לי שבסטוריברוק סינדרלה הייתה אמורה למסור את התינוק שלה לרמפול. כל ההתנהלות שם הריחה ממש לא מאימוץ חוקי אלא מסחר בתינוקות...

אם יתברר שכל האימוץ היה לא חוקי, ושרג'י ידעה שהוא לא חוקי - הממממ... הכל ייראה באור שונה לגמרי!!! כל המחשבות הללו התעוררו אצלי בעקבות השרשור שבו דנו בעמי ותמי ובאוון. אם מדובר באימוץ לא חוקי אז זה פשוט השלב הבא שבו רג'י הצליחה להשיג ילד. ומעניין אם היא העדיפה בן או שפשוט זה מה שנולד לאמה ומיסטר גולד לקח אותו מהסיבות שלו. אני כמובן לא יודעת מה קרה שם, ולכן מקווה מאוד שפרק או חלק מפרק יוקדש להסברת הנושא.

יסמין@

New member
ולכל זה כמובן מתווסף

המוטיב המרכזי בדמותו של רמפל באגדה המקורית: זה שעשה חוזה עם בת הטוחן שבתמורה לזהב היא הייתה אמורה לתת לו את בנה הבכור. וזה בא לידי ביטוי גם בסדרה בפרק "בת הטוחן". ובתוספת הסיפור עם סינדרלה בסטוריברוק - כל זה ועוד (דמותו של רמפל, כל התככים וכו') מחזק אצלי את החשד שלא מדובר באימוץ חוקי אלא במשהו שהוא חלק ממזימה של רמפל שקשורה ברג'י, באמה ובמי יודע מה ומי עוד. רמפל טווה החוטים של כל העלילה בנול שלו

אני בטוחה שיש שם עלילה נסתרת

ועסקה כלשהי בין גולד לרג'ינה, אבל לא נראה לי שמסתתרת שם מזימה ענקית, אחרי הכל, גולד לא זכר מי הוא. היא הלכה אליו כי הוא עורך-דין, לא רק משכונאי.

כנראה שזה בעיקר הגורל שרצה לקשר את משפחת צ'ארמינג-מילס בצורה חזקה יותר מבעבר. אני אפילו לא חושבת שזה רק בשביל שהמושיעה תבוא לעיר. יש מאות דרכים שבהן היא היתה מגיעה ועוד מאות שבהן היתה נשארת, כולן יותר פשוטות. הנרי פשוט נועד לרג'ינה.

ולגבי חוקיות האימוץ, אם יש בעיה אז זאת בעיה טכנית ולא משהו קריטי. אנחנו יודעים שאמה הסכימה למסור אותו, אז כל פרט אחר לא יכול להיות משהו שמשנה את כל התמונה.

יסמין@

New member
לא ברור

א. אם הוא לא זכר מי הוא
ב. אם לא זכר, מתי ניזכר

לא ייתכן שהוא הביא את הנרי לרג'י סתם במקרה.
ולגבי האימוץ, הוא צריך להיות חוקי מכל הבחינות. זה שאמה הסכימה למסור את הנרי לאימוץ, לא אומר שהשאר חוקי. איך הנרי הגיע לרמפל??? הרי הוא לא עובד רווחה, לא עובד סוציאלי, לא שייך לרשויות שעוסקות באימוץ. כל זה פלוס מה שאנחנו יודעים על דמותו באגדה המקורית וגם בפרק "בת הטוחן" - ההסכם שלו עם קורה לא היה בדיוק חלק מאימוץ חוקי... כנ"ל זה שהוא אמר לסינדרלה שיש להם הסכם שהיא תמסור לו את התינוק. ממתי מוסרים תינוק לבעל בית משכון?

אמרו שגולד לא זכר מי הוא

ונזכר רק כששמע את שמה של אמה בפרק הראשון.
בעונה 2 מראים שבשבוע הראשון בעיירה גולד לא ידע מי הוא.
אפשר לטעון שהקטע היה הצגה, אבל בוא נראה מה קרה קודם ואיך הכל מתחבר:
ההתרחשויות, למיטב זכרוני, הולכות בערך ככה:
פרק 1:
ביער, רמפל מבקש את שמה של הבת של סנואו וחוזר עליו "אמה, אמה".
(בעונה 2 נגלה שהוא רשם את שמה על הקלף עליו עד שנגמר לו הדיו. יש עניין בשם שלה.)
בסטוריברוק, אמה באה לשכור חדר אצל גרני וגולד שומע את שמה "אמה סוואן" ומגיב "אמה. שם יפה".
פרק 2:
ביער, מראים את עסקת ה"בבקשה" עם רגי'נה.
בסטוריברוק, רג'ינה מציקה לגולד שיסביר לה מי זאת אמה, הוא אומר לה שתעזוב אותו "בבקשה" והיא נראית המומה לחלוטין.
הוא ממשיך עם ה"בבקשה" לאורך העונה, מה שמביא את רג'ינה לשאול אותו לשמו האמיתי בתמורה לספל.

Macphista

New member
נכון, דיברנו על זה כבר רבות

נאמר שוב ושוב על ידי יוצרי הסדרה שגולד נזכר שהוא רמפל רק כשנפגש באמה אצל גרני ושמע את שמה.

כל עניין האימוץ- גולד לא ידע מי הילד, לא ידע מי אמא שלו, מי אבא שלו ושהוא הסבא שלו.
כשרג'ינה מתעמתת איתו על זה בתחילת פרק 19 בעונה הזו הוא אומר לה שלא ידע, היא אומרת שהיא לא מאמינה לו שזה צירוף מקרים והוא עונה שזה הגורל. גם בפרק 14 כשניל ואמה נפגשו הוא אמר שאבא שלו אמר שדברים הם תמיד מכוונים ואין צירופי מקרים לכן הגורל חיבר בניהם. אמר שזה משהו שאבא שלו תמיד אומר.
וזה גרם לי לחשוב מי זה הגורל הזה, שמחבר בין כולם, שמפגיש בין כולם- מי הפגיש בין אמה לניל, מי חיבר את הנקודות באימוץ של הנרי על ידי רג'ינה, מי השתמש בגולד כחלק מהאימוץ הזה, מי ידע מי זה גולד כל התקופה הזו, ומי הבן שלו, ומי הנכד שלו, מי יותר חזק מרמפל שיכול להשתמש בו כראות עיניו מבלי ידיעתו?

בהליך המחשבה הזה עלו לי כמה שמות בהקשרים שונים, הייתה לי תיאוריה שהפיה הכחולה לא איבדה את הזיכרון שלה במהלך הקללה והיא בדרך כזו או אחרת מצאה את אוגוסט והם ארגנו, על ידי שימוש בגולד, את האימוץ של הנרי כדי לוודא שאמה תגיע מתישהו לסטוריברוק.
היום אני חושבת שזה קשור לפיטר פן. יש בסדרה כוח גדול יותר מהכוח של הדארק וואן שמשתמש בכולם כמו כלי משחק, גם ברמפל בעצמו, ואם רמפל מפחד מפיטר פן אולי זה הוא.
ראינו שהוא יכול לקחת אנשים בין עולמות בלי אפונים או כובעים או שטויות. רק שולח את הצל שלו, הצל אוסף מישהו ומעיף אותו לנוורלנד.
ראינו שהוא מחפש את הנרי כבר מאות שנים ותפס את ניל, אבא של הנרי, במקומו.
אז אולי הוא החזיר את ניל לארה"ב (אחרי שבמקור הגיע בכלל ללונדון) כדי שבהמשך הדרך יפגש עם אמה. מי יודע, אולי גם פיקח על אמה במהלך חייה.
העונה השלישית יכולה להיות ממש מעניינת. מקווה שלא יתנו פתרונות גרועים לדברים האלה.

קיצור, חלאס, תפסיקו להאשים את רמפל/גולד בהכל. הוא כלי משחק על לוח של מישהו אחר בדיוק כמו כולם. והוא מוצי.

יסמין@

New member
פתרון מאוד מעניין

זה יהיה ממש פתרון מוצלח אם יתברר שפיטר פן עומד מאחורי הכל.

לא מאמינה למילה שרמפל אומר. הוא אצלי בבחינת: חשדהו וחשדהו. אז הוא אמר שהוא לא זוכר, אם הוא אומר משהו שמשתמע ממנו שהוא מפחד מפיטר פן - זה יכול להיות נכון או לא נכון.
אם רמפל הוא המאסטר מיינד מאחורי כל העלילה הוא הרבה יותר מרשים מאשר אם הוא פיון קטן, עוד חייל קטן במשחק השח של פיטר פן.

ואם פיטר פן כזה חזק ויודע כל וכו' - למה לוקח לו מאות שנים לחפש את הנרי? איך זה שהוא לא יודע שהנרי נולד מתי שנולד? למה לו לחפש אותו מאות שנים קודם לכן? למה לו לתפוס את אבא שלו?

ורמפול הוא כל דבר רק לא פוצי מוצי
וטוב שכך. רק זה חסר, שהוא יהיה ורדרד ופאזי

Macphista

New member
מוצי

זה לא "רמפל אמר" זה "יוצרי הסדרה אמרו".

מקווה שנקבל תשובות הולמות לכל השאלות האלה כשהסדרה תחזור.

Shiri from the block

Active member
אדם ואדי חזרו על זה כמה וכמה פעמים... לא מבינה מה ההתעקשות לחשוב אחרת אחרי שהיוצרים אמרו חד משמעית שהוא לא זכר.

יסמין@

New member
אוקיי. אבל באיזה

שהוא שלב הוא זכר. לפני שרג'י ידעה שהוא זכר.
והאם הוא זכר כשהביא את הנרי לרג'י?

תקראי שוב את ההודעה שלי

בקצרה:
בפרק 1 - השם "אמה" מזכיר לו.
בפרק 2 - "בבקשה", רג'ינה יודעת/חושדת שהוא נזכר.

יסמין@

New member
קראתי. אבל

א. לא מאמינה לרמפל
ב. לא מאמינה ליוצרים: הם שיקרו כמה שקרים בוטים מאוד בנוגע ל-LOST ולכן איבדו את האמינות. למשל, חלק מפתרון התעלומה בLOST הועלה שוב ושוב ושוב עוד מתחילת העונה הראשונה והם חזרו וטענו שזה בשום פנים ואופן לא יהיה הפתרון או חלק מהפתרון. הם אמרו עוד כמה דברים שלבסוף התבררו כלא נכונים. בקיצור, אי אפשר לסמוך על מה שהם אמרו, בדומה לרמפל LOL

Shiri from the block

Active member
LOST והיה היה זה שתי סדרות נפרדות אדם ואדי לא יצרו את אבודים, הם רק היו התסריטאים שם בחלק מהפרקים.
יוצר LOST זה משהו אברהמס אז לא לערבב בין השניים.
היוצרים של וואנס נכון לעכשיו לא שיקרו לגבי שום דבר. הדבר היחידי שהם טעו זה שבאיזשהו ראיון הם טענו שהם תקועים בשנת 1983 (?) טכנולוגית, כשראינו שהם לא (רג'ינה משתמשת בלפטופ וכו')

זה גם לא ממש טעות,

לפחות לא בתסריט.
הם פשוט לא נזהרו מספיק ופה ושם רואים טכנולוגיה חדישה.
אם שמים לב למה שישן ולא למה שחדש, רואים בכל פינה בסטוריברוק המון המון דברים שבאמת מתאימים ל-83'.
התאמצו מאוד להעביר אווירה של עיירה מתחילת שנות השמונים וקצת פספסו בביצוע.

יסמין@

New member
לדעתך

השם אמה מזכיר לו. יש אפשרות אחרת לגמרי: הוא זכר, וכל הזמן חיכה לראות מי תהיה אמה. כלומר, הוא ידע מראש שאמה המושיעה תגיע מתישהו לסטוריברוק וחיכה לה. בכלל לא ברור ששמיעת השם הזכירה לו מי הוא ומה קורה סביבו. בקיצור, נחכה ונראה מה יתברר בסוף הסדרה שישליך אחורה על שאלות שונות. וייתכן כמובן, כמו בLOST, שעשרות שאלות לא ייפתרו כלל...

Shiri from the block

Active member
טוב תחשבי מה שבא לך בכל רחבי האינטרנט וכל הפורומים וכל מקום שקשור לוואנס לא ראיתי מישהו עקשן כמוך שחושב כמוך גם נגד היוצרים של הסדרה עצמה!!!!

באמת, נמאס לי לנהל איתך כבר דיונים, אני סיימתי להגיב לך.
תהני מהסדרה הדמיונית שאת מדמיינת לך בראש כי מסתבר שאת צופה בשתי סדרות נפרדות ממה ששאר הפורום והעולם צופה.

יסמין@

New member
זכותך לדעתך וזכותי לדעתי

אני ממש לא מצליחה להבין את האגרסיביות ואת הנימה האישית. זה הרי פורום שמיועד בין השאר להבעת דעה על הסדרה.
ואם אני כל כך מעצבנת אותך, זכותך להחליט לא לקרוא את ההודעות שלי או לא להגיב לי או לנהוג איך שאת רוצה.

למעלה