איזו תעלומה\תעלומות היית רוצה שתיפתר בעונה

התיאוריה שלך לא מושלמת

* למה הוא חוזר דווקא על השם? למה הוא ביקש מסנואו את השם? למה בכלא הוא רשם שוב ושוב ושוב את השם? השם הוא המפתח.
* כולם ידעו מי היא, הבת של סנואו ודייויד. מה כבר נשאר לו לראות מי היא? איך היא נראית? אכפת לו אם המושיעה דומה לאמא או לאבא?
* למה בפרק השני הוא הולך לרג'ינה ורומז לה שהוא נזכר? במשך שנים הוא נתן לה לצחוק עליו ודווקא כשמגיע הזמן להנמיך פרופיל, הוא מיידע אותה ונותן לה הזדמנות לפעול נגד המושיעה?
זאת פעולה של אדם שרק עכשיו נזכר ורץ להראות לבובה שלו שהוא חוזר למשוך בחוטים.
אדם שזכר והסתיר את זה במשך שנים, היה מתאפק עוד קצת.

:-
D

Shiri from the block

Active member
בדיוק. חוץ מהשורה האחרונה.
אני מסכימה לגמרי שעניין הנרי היה מקריות לחלוטין, אבל בנוגע לשאר הדברים- כל עונה 2 רק ראינו איך ראמפל שולט בכולם אז הוא לא בדיוק תמים וחף מפשע...

יסמין@

New member
וכשהיא שואלת

מתברר שהוא יודע שהוא רמפל... וה"בבקשה" הייתה מילת הקוד המוסכמת ביניהם: אם הוא יאמר בבקשה אז היא תצטרך למלא את חלקה בדיל ביניהם.

אני כמובן לא יודעת את התשובה אם הוא ידע כל הזמן והעמיד פנים שלא או ששכח ונזכר בנקודה מסוימת. נראה לי סביר שהוא ידע כל הזמן או הרבה מאוד מהזמן. נאמר, לפני שהוא הביא את הנרי לרג'י.

ולגבי השם של אמה. עוד כשהיה בכלא ביער המכושף הוא ביקש מסנואו שתאמר לו את השם של בתה והיא אמרה לו. זה היפוך של האגדה המקורית: באגדה המקורית יש עסק שלם דווקא עם השם הסודי של רמפל, ובסדרה שמו אינו סודי, אבל הוא רוצה לדעת את השם של בתה של סנואו. ונראה כשפגש את אמה בפעם הראשונה הוא זיהה אותה, כלומר ידע שהיא הבת של סנואו. ושוב, זו רק השערה. בקיצור, מאוד מעניין אותי לדעת את הפתרון לתעלומה הזו, שיש לה השלכות על עוד תעלומות והיא תאיר באור מעניין את הדמויות המרכזיות. כלומר, יש הבדל גדול אם מיסטר גולד לא זוכר עד לשלב מאוחר שהוא רמפל ולא יודע את הסוד של סטוריברוק ולא יודע מי היא באמת ראש העיר וכו' וכו' לבין אפשרות שהוא ידע כל הזמן או מנקודה מאוד מוקדמת בזמן. השאלה: הוא זה שטווה את קורי העלילה כל הזמן (אם זכר) או יש קטע שבו הוא נגרר (אם לא זכר)?

יסמין@

New member
עוד תעלומה שהייתי רוצה שתובהר

האם מר גולד ידע מההתחלה שהוא רמפל או שגם הוא היה כשאר תושבי סטוריברוק? הרי הוא לימד את קורה את הקללה. הוא יכול היה להטיל על עצמו קללת נגד, כלומר שהוא עצמו לא יושפע ולא ישכח. או שהוא יכול היה לבנות את הקללה כך, שהיא לא תפגע בו.

ואם הוא שכח את זהותו ואת היער המכושף, מתי ואיך נזכר?

יסמין@

New member
מזכיר לי סיפור

של רבי נחמן מברסלב: היועץ החכם אמר למלך שהחיטה השנה כולה מורעלת ותגרום לכל מי שיאכל אותה להיות משוגע.
אמר המלך: אז שנינו לא נאכל ממנה.
אמר היועץ: אבל כולם יהיו משוגעים והם ירגישו שאנחנו שונים. הם יחשבו שאנחנו משוגעים ויהרגו אותנו
אמר המלך: אז מה נעשה?
אמר היועץ: נאכל את החיטה, אבל נעשה לשנינו סימן על המצח. כל פעם שנתבונן זה בזה נזכור שאנחנו משוגעים.

יסמין@

New member
עוד תעלומה שרוצה שיסבירו אותה

הספר!
מי כתב/ה ואייר/ה את הספר? רמפל?
מה המטרה בכתיבת הספר - לקדם את האירועים לקראת בואה של המושיעה?
מי שם את הספר בספריית בית הספר ואיך הוא הגיע למרי מרגרט ואיך הניעו אותה לתת את הספר להנרי?
כלומר, אם מישהו/י כתב/ה את הספר במטרה כלשהי - הוא או היא היו צריכים לוודא שהוא יגיע להנרי.

ואיך אוגוסט כתב ואייר את הספר באותו סגנון שבו הוא היה כתוב קודם? האם הוא המחבר המקורי? או שהוא מאוד מוכשר והצליח לחקות את הסגנון?

למעלה