איחולי הצלחה והעשרה לכנס מחר

Gaby R

New member
אהבתי את ארגון השאלות ואנסה לענות

א. זה לא הפורום היחיד, עוד פורומים ללא קשר לאף בית ספר לאימון נתנו לכך במה במידה והיה מי שהעלה הודעה בנושא וכך פתח את הדיון. ב. זה היה כנס של הקמת קהילת מאמנים למען מאמנים ומקצוע האימון בישראל. מטרת הכנס היתה להקים קבוצות עבודה שיקדמו את המטרות הקהילה, כגון הטמעת קוד אתי, השתלמויות למאמנים, תרומה לקהילה, קשר עם האקדמיה למשמל לעידוד המחקר בתחום האימון ויישומו ועוד ועוד, וזה אכן מה שקרה. הקבוצות הוקמו ויצאו לדרך. ג. שאלה מרתקת ממי שלא מזדהה בעצמה. בתור מי שכן מזדהה בשמה ונאלצת עקב כך לספוג אישית השתלחויות חסרות רסן ולא מבוססות מגורמים הנשארים בעצמם מאחורי כינויים ובעילום שם, מבינה לחלוטין את מנהלת הפורום ששומרת על פרטיותה. ד. הכנס קיבל תמיכה ממעל 250 מאמנים שנרשמו ללשכת המאמנים, ועוד שממשיכים להרשם. אין אף מנהל בית ספר לאימון מאחורי היוזמה. אין מנהל בית ספר לאימון בקרב חברי גרעין ייסוד הלשכה. חבר בגרעין היסוד שהפך במהלך עבודת הגרעין למנהל בית ספר לאימון פרש מהגרעין. מותר לכל מנהל בית ספר, כמו לכל מאמן אחר, להיות חבר בלשכת המאמנים אם הוא עומד בקריטריונים לחברות, אולם על פי התקנון של לשכת המאמנים בישראל מנהל בית ספר לא יכול להיות חבר באחת מוועדות הלשכה (אך כן מותר לו לתרום במסגרת קבוצות העבודה, ככל שאר החברים). ה. יש קריטריונים בתקנון הלשכה המגדירים תנאים בסיסיים לחברות בעמותה. ניתן לעיין בהם באתר הלשכה. ו. מומלץ לשאול את איציק בן עצמו. ודבר אחרון לסיום - היות ולשכת המתאמנים הינה גוף פתוח ודמוקרטי מיסודו והינה בהתהוות, הרי שכל מי שחפץ בכך יכול להצטרף ולהשפיע על מהותה ועל העשייה בה. בברכת המשך דיאלוג פורה ונינוח ובהערכה רבה לחברי הפורום על ההויה האימונית והמכילה השוררת כאן. גבריאלה (גבי) רייכר.

והשורה התחתונה

לשכת המאמנים הינה נסיון התארגנות של גורמים עסקיים פרטיים המקבלים לקורסים שלהם כל אחד ללא תנאי קבלה (התנאי היחיד כרטיס אשראי) ולכן אינם יכולים לקבל את הכרתה של איק''א - הם פנו וסורבו! בזה סיימתי להגיב בנושא.לדעתי מיצינו.מעבר לזה שהפורום אינו הבמה המתאימה.בקשו ממני במסר פרטי להפסיק ואני מכבדת את הבקשה.

Gaby R

New member
מסתבר שיש מאמנים

שמעניין אותם דברים אחרים ולא לקטלג את עמיתיהם ללא היכרות אישית וללא בסיס. שמעניין אותם למצוא דרכים לשפר את החברה שאנו חיים בה על ידי אימון (לדוגמא על ידי אימון מובטלים). שפחות מעניין אותם לבדוק למי יש תואר אקדמי ולמי לא (יש כבר בפורום זה דיון מרתק ברלוונטיות של תארים אקדמיים לאיכותו של המאמן) ויותר מעניין אותם שיהיה מחקר רציני בתחום האימון ושהמחקר ייושם ולא רק ישמש ל"צבירת מאמרים"? שמעניין אותם לקדם את המקצועיות באימון על ידי הענקה (ולא מכירה) של השתלמויות והעשרה הדדית, באופן שהוא חוצה גבולות בתי ספר ומאחד. שמעניין אותם לא להיות ה"בעלים" של קוד אתי כזה או אחר אלא לוודא שקוד אתי אכן מיושם על ידי כולנו הלכה למעשה ושמתאמנים יידעו למה לצפות ומה לדרוש בתחום זה. מוזמנת לקבוצות העבודה ולכנס הבא של לשכת המאמנים - תפגשי שם מאות מאמנים כאלה, ואני בטוחה גם שתוכלי להשאר ולתרום לא פחות. גבי רייכר.

תודה גבי על הדברים

הבטחתי ומקיימת לגבי זה שלא אגיב בנושא הלשכה. לגבי תארים אקדמיים.ברור שזה לא המדד היחידי לאיכות מאמן,אבל לעניות דעתי זה המינימום. א.לגבי הרמה. ב.לגבי ההופעה הייצוגית בעיני הציבור החשדן.במיוחד שלימודי האימון מאד קצרים. בזמנו למשל כדי להיות גננת למדו בסמינר לגננות 3 שנים. לעשות קורס של 50 שעות,ללא רקע אקדמי ולהגיד שזה מספיק זו בדיחה עצובה. כצפוי אלו שעושים את עיקר הרעש,הם אלו שאין להם תואר שני או שלישי. אין קיצורי דרך ולא יהיו.

והשורה התחתונה מבחינתי

את נורא גורמת נזק לאיק"א אם לא אכפת לך. בתור חבר איק"א הייתי שמח אם תפסיקי.

אני למזלי לא חברה באיקא

ולא בלשכה ולא בשום גוף אחר. מה רע להיות מאמנת פרטית?

Y A R A

New member
נמנעתי עד כה להכנס לדיון

אך לגבי החברות ב- ICF, גם שם לא נדרש תואר ראשון כל מה שצריך זה לשלם כמה דולרים וזהו. אגב, אני חברה בארגון ומכבדת ומעריכה את פועלו למען קהילת המאמנים בעולם.

הקורה שבין העיניים

אדון/גברת פואנקרה1, מאחר ואת/ה מתעקשים לגרור אותנו לדיון, הייתי רוצה להציע לכם כמה תצפיות, שכמאמנ/ת אתם אמורים לזהות דפוסי התנהגות דומים אצל המתאמנים שלכם: 1. הפיתרון האחד והיחיד ואין בילתו כלומר, הפיתרון שלי, זה שכווולם חייבים לאמץ, ומי שלא בעדו, נגדי. 2. האיום הקיומי תגובות רגשיות עזות, עד כדי מצוקה, במצב שאין בו שום סכנה קיומית. 3. הפיתרון האידיאלי (והבלתי מושג) יש פיתרון, והוא נהדר. הוא רק דורש משהו שהסיכויים שיקרה שואפים לאפס. עד שהפיתרון יגיע, לא צריך לעשות כלום. 4. הסתנוורות מפיתרון יש פיתרון שכל כך מדהים בעיני, שכל פיתרון אפשרי אחר, מחוויר לידו. הזוהר שמלווה אותו מעלים כל בעיה וחיסרון שיש בפיתרון הנפלא הזה. 5. מי שלא איתי - אויב שלי מי שלא מזדהה בצורה ברורה עם הדעות שלי, נגדי. 6. אני מתעקש להיות במקומות שאני יודע שלא מתאימים לי אני אפילו מוכן לבוא ולבחון מקומות שונים, ומשום מה הם תמיד מחזקים את הדיעה השלילית שלי עליהם. 7. תלונות מלוות באי עשיה הרבה יותר קל לשבת ולהתלונן מאשר לקום ולפעול לשנות את המציאות שעלהי מתלוננים בכזה עצב. אם יש לכם שאלות או צורך בדוגמאות קונקרטיות, אשמח לענות לכם בהודעה פרטית. וכמו כל תצפית של אדם זר - זכותכם להחליט מה לעשות איתה... בברכת חברים, דויד74

וצדקו המקטרגים כנגד הפורטלים

הגדולים הרייטינג וההמוניות שולטים. לא תמצא דיויד פורומים מקצועיים ברמה,לא תמצא מנתחים,שופטים,ראשי חוגים או מנכ"לים בפורומים. אפילו מאמנים בכירים כמו אבי שילון, שרה ארבל ,יורם גורדון, טל רונן ועוד לא ישתתפו. אז אלך לפורומים המקצועיים באמת.

למעלה