איידנטי - הזדמנות?

משקיע88

Well-known member
בפינת המניות הזנוחות חברת איידנטי הודיעה היום על התקשרות עם מאיו קליניק. איידנטי הונפקה בבציר ההזוי של 2021 והגיעה לשער של 800 נקודות שמשקף לחברה שווי של כ 100 מיליון ש"ח. החברה עוסקת בתוכנה לשימוש בתי חולים וכו'. מאז השווי הידרדר כך שהחברה פתחה את היום בשווי של כ 24.3 מיליון ש"ח. החברה מגיבה כנראה לפרסום ועול כרגע ב 37% בערך. נראה אולי מעניין לחובבי סיכונים/סיכונים גדולים. גילוי נאות - מחזיק מהיום. לא עוסק בייעוץ וכל אחד יפעל לפי הבנתו.

משקיע88

Well-known member
וואלה משקיע, בא לך לתת קצת יותר פרטים פיננסיים? קצת יותר מספרים על למה נכנסת?
בשמחה. עקבתי אחרי הודעות החברה מאז הונפקה ב 2021, ואז נראה לי שאיננה מתאימה כלל להיות חברה ציבורית אלא שהיא רכבה על גל של הנפקות ספקולטיביות שרובן הסתיימו בכי רע. אבל עיון בהודעות החברה בשנה האחרונה יחד עם התכנסות המחיר שלה לרמות של כחמישית ממחיר ההנפקה הגבירו את מוכנותי לסכן קצת מכספי. ההודעה מהיום על ההתקשרות ההתחלתית עם מאיו קליניק גרמה לי להכניס רגל אחת למים הקרים ולרכוש מניות בפתיחת המסחר.
על פי ניתוח המאזן, אין לחברה חובות אבל היא שורפת מזומנים בקצב לא קטן. אני משער שהיא תוכל להמשיך בפעילות כזאת עוד כשנה לפחות. היא חתמה על מספר הסכמים עם מוסדות רפואיים שמהווים למעשה סוג של טסט למערכת של החברה וליכולתה להשתלב בחדרי ניתוח ולבצע רישום אוטומטי של שימוש בציוד.
מאיו קליניק היא מוסד רפואי מוביל בעולם, שפועל בהיקפים של עשרות מיליארדי דולר. אני משער שאיננו מקיים ניסויים תפעוליים כאלה כלאחר יד. ברור לי שזו איננה השקעה רגילה המתבססת על תחזית כלכלית, ואני מהמר על היכולת של חברת איידנטי שכבר שורדת כ 7 שנים להתקדם ולהצליח. ברור שהסיכויים נוטים לרעתה, אבל מי שעוקב אחרי השירשורים שלי עם השנים מבין שיש לפעמים גם כמה הצלחות.

בורסה 2008

Well-known member
שמע, על פניו זה תחום מאד חם היום של כניסת כל מערכות ה-AI לבתי חולים. אין לי ספק שזה הולך לתפוס תאוצה בשנים הקרובות ולכן היא במקום טוב מהבחינה הזו.
האם יש לנו רמזים לכך שהמערכות שלהם מוצלחות? 7 שנים זה הרבה זמן לנסות להוכיח שהמערכות שלך טובות, אך מצד שני, יכול להיות שרק בשלב הזה הטכנולוגייה באמת הבשילה עד הסוף.
האם יש פה בארץ מספיק מקרים של בתי חולים שהחלו להשתמש בשירות של החברה ולאחר זמן מה הרחיבו את ההתקשרות עם החברה ומוצריה?

משקיע88

Well-known member
שמע, על פניו זה תחום מאד חם היום של כניסת כל מערכות ה-AI לבתי חולים. אין לי ספק שזה הולך לתפוס תאוצה בשנים הקרובות ולכן היא במקום טוב מהבחינה הזו.
האם יש לנו רמזים לכך שהמערכות שלהם מוצלחות? 7 שנים זה הרבה זמן לנסות להוכיח שהמערכות שלך טובות, אך מצד שני, יכול להיות שרק בשלב הזה הטכנולוגייה באמת הבשילה עד הסוף.
האם יש פה בארץ מספיק מקרים של בתי חולים שהחלו להשתמש בשירות של החברה ולאחר זמן מה הרחיבו את ההתקשרות עם החברה ומוצריה?
כל התשובות לשאלות האלה נמצאות בהודעות החברה במאיה. הכנסות החברה כבר אינן זניחות. אין לי חוות דעת של משתמשים ובמובן זה יש כאן הימור לא קטן מבחינתי. השיטה שלי היא להיכנס להשקעה ראשונית שאני יכול להרשות לעצמי להפסיד, ולהגדיל כשנוספת אינפורמציה חיובית.

משקיע88

Well-known member
האמת שנשמע מעניין. אני לא פועל בניירות כאלה בדרך כלל, אבל נראה.
הכול תלוי באלטרנטיבות. כשהכרזתי ALL IN בחודש יולי נכנסתי בפיזור לאיזה 20 חברות בלי חשש. היום, בשערים גבוהים ב60% בממוצע אני נוטה יותר לניצול הזדמנויות מקומיות ולדילול החזקות שהגיעו ליעד שלי. אינני עוסק בתזמון השוק אבל אני בטוח שהוא יזמן שפע הזדמנויות על רקע שווקים עולמיים תזזיתיים שאני צופה.

בורסה 2008

Well-known member
הכול תלוי באלטרנטיבות. כשהכרזתי ALL IN בחודש יולי נכנסתי בפיזור לאיזה 20 חברות בלי חשש. היום, בשערים גבוהים ב60% בממוצע אני נוטה יותר לניצול הזדמנויות מקומיות ולדילול החזקות שהגיעו ליעד שלי. אינני עוסק בתזמון השוק אבל אני בטוח שהוא יזמן שפע הזדמנויות על רקע שווקים עולמיים תזזיתיים שאני צופה.
אני מסכים עם זה לגמרי. עד לפני כמה חודשים אין סיכוי שהייתי מבזבז אפילו שניה על חברה כזאת. בשבועות האחרונים אני מוצא את עצמי נובר בביבים לחפש דברים מעניינים ומחכה עם מימושים בהשקעות הטובות שעלו עקב חוסר באלנטרנטיבות.

משקיע88

Well-known member
אני מסכים עם זה לגמרי. עד לפני כמה חודשים אין סיכוי שהייתי מבזבז אפילו שניה על חברה כזאת. בשבועות האחרונים אני מוצא את עצמי נובר בביבים לחפש דברים מעניינים ומחכה עם מימושים בהשקעות הטובות שעלו עקב חוסר באלנטרנטיבות.
נכון. אבל גם בתקופות יותר שגרתיות יש פתאום הזדמנויות. אזכיר את פלסאנמור גם היא בתחום הרפואי וכן את כלל ביוטכנולוגיה בה אני ממתין בסבלנות להתפתחויות במדיוונד. גם בימים אלה יש ניסיון להנפיק את פאי סיאם, ואם זה יצלח אפשר לחשב את ההשלכות על אספן ויותר מכך אוסטרליה ישראל. הבעיה היא שזה מצריך מעקב מתמיד ומעודכן אחרי המון מניות שמעטים מתעניינים בהן.

בורסה 2008

Well-known member
נכון. אבל גם בתקופות יותר שגרתיות יש פתאום הזדמנויות. אזכיר את פלסאנמור גם היא בתחום הרפואי וכן את כלל ביוטכנולוגיה בה אני ממתין בסבלנות להתפתחויות במדיוונד. גם בימים אלה יש ניסיון להנפיק את פאי סיאם, ואם זה יצלח אפשר לחשב את ההשלכות על אספן ויותר מכך אוסטרליה ישראל. הבעיה היא שזה מצריך מעקב מתמיד ומעודכן אחרי המון מניות שמעטים מתעניינים בהן.
תחום מאאאאדדד בעייתי ואין לי שום יתרון בו. אתה אומר שיש לך היכרות מעמיקה עם התחום כך שאולי יש לך איזשהו יתרון שם, במיוחד בשוק הטיפש שלנו

בורסה 2008

Well-known member
אתה לא כל כך רחוק מהמציאות. אני לא כל כך רזה והבריכה שלו קצת קטנה.
אני באתי לפרגן :).

שמע, בתחילת היום עמדתי מול המסך וחשבתי אם לזרוק כמה לירות ב-37% עליה. תראה איפה סיים. בעליה כזאת אני כבר מתקשה פסיכולוגית להיכנס לצערי, אבל לפחות מישהו אחד פה בפנים.

משקיע88

Well-known member
אני באתי לפרגן :).

שמע, בתחילת היום עמדתי מול המסך וחשבתי אם לזרוק כמה לירות ב-37% עליה. תראה איפה סיים. בעליה כזאת אני כבר מתקשה פסיכולוגית להיכנס לצערי, אבל לפחות מישהו אחד פה בפנים.
הפסיכולוגיה משחקת תפקיד עיקרי. בנעילה השתעשעתי ברעיון לממש את הקניה ברווח יומי של 53%, ואז חשבתי שבעצם הנייר זול מאוד אם הפוטנציאל יתממש אפילו בחלקו הקטן, ונמנעתי מלפעול. הפוזיציה בנייר משפיעה לפעמים באופן בלתי רציונלי.

בורסה 2008

Well-known member
הפסיכולוגיה משחקת תפקיד עיקרי. בנעילה השתעשעתי ברעיון לממש את הקניה ברווח יומי של 53%, ואז חשבתי שבעצם הנייר זול מאוד אם הפוטנציאל יתממש אפילו בחלקו הקטן, ונמנעתי מלפעול. הפוזיציה בנייר משפיעה לפעמים באופן בלתי רציונלי.
בהחלט. ההתמודדות עם כל האתגרים הפסיכולוגיים הם חלק ענק בהצלחה. עסקה מסוג זו צריך מראש להגדיר אם הולכים פה לתקופה ולאפשרות למכפלות גבוהות מאד או שאם קופץ בכמה עשרות אחוזים מהירים יוצאים מיד. גם אני חושב שבמקרה הזה אם כבר אתה בפנים כדאי ללכת על הטווח הארוך יותר והסיכוי למאות ואלפי אחוזים.

למעלה