וואלה משקיע, בא לך לתת קצת יותר פרטים פיננסיים? קצת יותר מספרים על למה נכנסת?
בשמחה. עקבתי אחרי הודעות החברה מאז הונפקה ב 2021, ואז נראה לי שאיננה מתאימה כלל להיות חברה ציבורית אלא שהיא רכבה על גל של הנפקות ספקולטיביות שרובן הסתיימו בכי רע. אבל עיון בהודעות החברה בשנה האחרונה יחד עם התכנסות המחיר שלה לרמות של כחמישית ממחיר ההנפקה הגבירו את מוכנותי לסכן קצת מכספי. ההודעה מהיום על ההתקשרות ההתחלתית עם מאיו קליניק גרמה לי להכניס רגל אחת למים הקרים ולרכוש מניות בפתיחת המסחר.
על פי ניתוח המאזן, אין לחברה חובות אבל היא שורפת מזומנים בקצב לא קטן. אני משער שהיא תוכל להמשיך בפעילות כזאת עוד כשנה לפחות. היא חתמה על מספר הסכמים עם מוסדות רפואיים שמהווים למעשה סוג של טסט למערכת של החברה וליכולתה להשתלב בחדרי ניתוח ולבצע רישום אוטומטי של שימוש בציוד.
מאיו קליניק היא מוסד רפואי מוביל בעולם, שפועל בהיקפים של עשרות מיליארדי דולר. אני משער שאיננו מקיים ניסויים תפעוליים כאלה כלאחר יד. ברור לי שזו איננה השקעה רגילה המתבססת על תחזית כלכלית, ואני מהמר על היכולת של חברת איידנטי שכבר שורדת כ 7 שנים להתקדם ולהצליח. ברור שהסיכויים נוטים לרעתה, אבל מי שעוקב אחרי השירשורים שלי עם השנים מבין שיש לפעמים גם כמה הצלחות.