איידנטי - הזדמנות?

משקיע88

Well-known member
בהחלט. ההתמודדות עם כל האתגרים הפסיכולוגיים הם חלק ענק בהצלחה. עסקה מסוג זו צריך מראש להגדיר אם הולכים פה לתקופה ולאפשרות למכפלות גבוהות מאד או שאם קופץ בכמה עשרות אחוזים מהירים יוצאים מיד. גם אני חושב שבמקרה הזה אם כבר אתה בפנים כדאי ללכת על הטווח הארוך יותר והסיכוי למאות ואלפי אחוזים.
מבחינתי אם אני בפנים או לא זה בכלל לא שיקול. הנטייה להצדיק טעות כי כבר עשיתי אותה היא אויב של תשואות טובות. אני מתייחס לכל השקעה בתיק כאילו קניתי אותה לפני דקה. אם לא בא לי לקנות עוד אז עדיף למכור.

בורסה 2008

Well-known member
מבחינתי אם אני בפנים או לא זה בכלל לא שיקול. הנטייה להצדיק טעות כי כבר עשיתי אותה היא אויב של תשואות טובות. אני מתייחס לכל השקעה בתיק כאילו קניתי אותה לפני דקה. אם לא בא לי לקנות עוד אז עדיף למכור.
האמת שאני לא פועל ככה. אתן דוגמה תאורטית:
אם קניתי מניה ב-100 ובניתוח שלי חשבתי שיש סיכוי שאפסיד עליה עד 20% אך אני רואה פה אפסייד של 50% נכון למצב כרגע, והמניה עלתה ב-40% ללא כל שינוי בסביבה, לא הייתי קונה אותה בנקודה הזו, אך אני חייב להמשיך עם התכנית המקורית כדי לשמור על תוחלות כמה שיותר גבוהות. אני יכול להתגמש, לממש קצת או התאמות קטנות, אך המסגרת צריכה להישמר.

בפועל, בדרך כלל תוך כדי תנועת המניה גם התנאים משתנים וכך גם היעדים.

משקיע88

Well-known member
האמת שאני לא פועל ככה. אתן דוגמה תאורטית:
אם קניתי מניה ב-100 ובניתוח שלי חשבתי שיש סיכוי שאפסיד עליה עד 20% אך אני רואה פה אפסייד של 50% נכון למצב כרגע, והמניה עלתה ב-40% ללא כל שינוי בסביבה, לא הייתי קונה אותה בנקודה הזו, אך אני חייב להמשיך עם התכנית המקורית כדי לשמור על תוחלות כמה שיותר גבוהות. אני יכול להתגמש, לממש קצת או התאמות קטנות, אך המסגרת צריכה להישמר.

בפועל, בדרך כלל תוך כדי תנועת המניה גם התנאים משתנים וכך גם היעדים.
כל אחד ומה שעובד לו.

למעלה