אייך אתם מסדרים את הספרים

sagiberg

New member
אייך אתם מסדרים את הספרים../images/Emo10.gif

מכירים את המצב הבא: עוד ועוד ספרים צוברים אבק, נערמים בפינות שונות, רובצים על מדפים בזויות משונות ו........הנה החלטתם לעשות סדר בספריה. אבל איך ? לפי הגובה ? הצבע ? הא-ב ? שם הסופר ? נושא ?...... ואצלי... כנראה ישלוט לנצח הבלגן

Britush

New member
../images/Emo13.gif

אצלי הם מסודרים לפי נושאים, בעיקר - מדף לספרי פנטזיה, מדף ל"קלאסיקות", מדף לספרי מתח, מדף לה"פ (מה לעשות, כשיש לך את הספרים גם בעברית וגם באנגלית, זה לוקח מדף שלם
), מדף לספרים-שקראתי-בכיתה-ד'-ולא-הייתי-מסוגלת-לזרוק-(לתרום, בעצם)-אותם-מאז, מדף לספרים שקראתי ואני לא מתכוונת לחזור אליהם יותר (זה המדף הכי גבוה, שאני בקושי מגיעה אליו...), וכו' וכו'. ובכל מדף הספרים מסודרים לפי הגובה, פשוט כי זה יפה.
חוץ מזה יש על המדפים המון שטויות (דברים קטנים מזכוכית, בובות קטנות, נרות, קופסאות, וכל מיני קשקושים כאלה שנאגרים אצלי מאז שהייתי בת 6), אבל זה לא קשור. הרעיון נחמד מאוד, שגיא-ברג.

Galadriel 3000

New member
הממ... אצלי

הספרים הגבוהים במדפים הגבוהים, הספרים האהובים עליי ואני אחזור אליהם, במדף בגובה נוח (ספרים שאני לא קראתי ואני מתכוונת לקרוא, או שם, או על השולחן) אה, ובדרך כלל ספרים של אותו הסופר (ואני לא אומרת שמאותה הסדרה, כי זה ברור) באים ביחד. ויש לי מקום מיוחד לספרים כמו "ספר השלושה" שקראתי פרק והתייאשתי, אבל כל העולם אומר שהם ספרים טובים אז אני מתכוונת לחזור אליהם מתישהו

יש אנשים שאין להם מיליון מדפים...

=מביטה בברית באיום=
יש לי 3 מדפים בחדר. הראשון והמכובד שבהם מכיל את הספרים הקלאסיים שבבעלותי - "האסופית", "הסיפור שאינו נגמר", "ג'יין אייר" וכו'. השני מכיל ספרים טובים אחרים, שעדיין לא נחשבים לקלאסיקות, כמו ספריה של עמי גדליה או ספרים חצי-מתמטיים מגעילים.
במדף השלישי יש ספרי נוער קלילים שלא מעניינים אותי במיוחד כיום. הספרים בכל אחת מהאצטבאות מסודרים לפי הגובה. הרהור ראשון: כשאין בשפה העברית מילה נרדפת הולמת ל'ספרים', בפורומים כמו זה נכתבות פסקאות ארוכות ומיייגעות שכוללות שימוש חוזר באותה מילה.
הרהור שני: כדאי שאסדר את מדפיי. ^^

The Mad Hatter

New member
אהה..*_*

יש לי מדף של כל ספרי הפראצ'ט שלי (והם כבר תופסים יותר ממדף) וכל הפינגווינים שלי ביחד, וחוץ מזה-אנרכיה (בערך. יש קצת התחשבות בגובה הספרים). בכלל, המבנה של הספריה שלי גרוע לגמרי. P:

pixie dust

New member
אצלי....

לא מסודר!
יש לי שני מדפים ואני סתם דוחפת אליהם ספרים

ToryMaster

New member
אמממ

אני לא מסדרת, אני יודעת בדיוק מה נמצא איפה, אבל אם אנ יכבר מסדרת זה לפי שם סופר

משי22

New member
לפי נושא

ספרי הילדים במדף אחד, ספרי מידע במדף אחר, ספרי מבוגרים... ובמדף שבו הספרים שאני קוראת בדר"כ (שהכי עמוס כמובן
) אני שמה מקדימה את הספרים שאני יותר אוהבת, ומאחורה את המשעממים יותר, הבעיה שיש לי יותר מידי ספרים לשים קדימה... אז אני כל כמה זמן מחליפה...

לא מסדרים ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif ../images/Emo57.gif

ואם כן אז לפי "היי, יש פה קצת מקום!" *דוחפת לשם כמה ספרים שנכנסים*

ToryMaster

New member
טריוויאלי

זורקים כמה בגדים מהארון בגדים ו - וואלה, יש לך מדף נוסף

סנדרין

New member
הו, ../images/Emo142.gif../images/Emo181.gif

אז שמים כמה על השולחן וכמה ליד המיטה וכמה בארון
(רותם, שהערימה-ליד-המיטה שלה מונה 16 ספרים. אופס. אומרים שהיא תיפול לי על הראש יום אחד.)

p h a n t a s m

New member
../images/Emo10.gif

יש לי בספריה רק ספרי לימוד ואנציקלופדיות. להורים שלי יש עיקרון בקשר לספרים למה לקנות מה שאפשר לקחת מהספריה( אז אין לי ספרים כמעט אין מה לסדר

RainDrop

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo80.gif

בדיוק כמו אצלי. אבל בזמן האחרון הצלחתי לשכנע את אמא שלי לקנות כמה ספרים שלא הצלחתי להשיג בספריה, וסידרתי אותם לפי הגובה.

sagiberg

New member
אולי תנסי להגיע להסדר - ספר

שקראת ואת אוהבת את יכולה לקנות . בהרבה בתים הסידור הזה עובד

p h a n t a s m

New member
מממ

אני לא אוהבת לקרוא ספרים שכבר קראתי אלא אם כן עבר ממש הרבה זמן אז זה די לא משנה אני אנסה להכריח אותם לקנות לי "אם תשאלו את אליס" כי אין בספריה :(

אין לי סבלנות לקרוא ספרים פעמיים

אני כבר יודעת מה יקרה, ומרגישה שאם אני יודעת, אני סתם מבזבזת זמן על זה, כי כבר קראתי, וזה נראה לי מיותר...

למעלה