איינשטיין צדק - חדשות לגבי ניסוי הנויטרינו

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
הגיונית ברור שכך הוא הדבר

אבל אתה יודע, ההגיון במהלך ההיסטוריה נוטה להתמוסס- כמו לפחות בכל מה שמראה כיום פיזיקת הקוונטים (המיתרים) שמין הסתם משאירה לפחות חלק מהפיזיקה של איינשטיין מאחור (למרות ניסיונותיו לא לקבל אותה- הדגמה של הפילוסופיה של קון).
 
זה טיעון מנצח,

קשה להפריך את "חכה ותראה שבעתיד יחשבו אחרת".

והמצחיק, שבאמת בעתיד תמיד חושבים אחרת - ותמיד זה גם אחרת ממה שהאנשים שאמרו "חכה שבעתיד יחשבו אחרת" חשבו שאנשים יחשבו בעתיד.

(זה מה אני חושב, לפחות
)
 

uzi2

Active member
יש מערכות שבהן הטמפרטורה היא מתחת לאפס קלוין

אלו מערכות סגורות שבהן מספר המצבים סופי דווקא עבור האנרגיות המקסימליות המותרות. התוצאה: הורדת הטמפרטורה מתבצעת דווקא על ידי חימום.
במקרה כזה קיבול החום שלילי, ולמעשה האזור עם הטמפרטורה הקטנה יותר הוא דווקא האזור היותר חם. עדיין לא ניתן לקרר גוף אל מתחת לאפס קלוין.

הסיבה לכל הדברים האלו לא קשורה לגילויים ניסיוניים חדשים, אלא דווקא להגדרה היבשה של הטמפרטורה - אחד המושגים שיותר קשה להגדיר ללא שימוש בתאוריה, או במנגנון המדידה (שממילא לא רלוונטי בטמפרטורות נמוכות). בהחלט זה חייב שינוי קל בהגדרות החוק השלישי של התרמודינמיקה, אבל לא היה מדובר בלזרוק אותו לפח, אלא רק בתיקון.

ראו כאן.
 

penholders

New member
מעניין.

זה קשור במקרה להחזקה של אטומים בעזרת לייזר ? כי זכור לי ניסוי שראיתי (במסגרת סיור במעבדות) שבו לקחו מספר קטן מאוד של אטומים (משהו כמו מאה אלף) והחזיקו אותם במקום בעזרת מערך של לייזרים, וזכור לי שהמרצה שם אמר שאי אפשר למדוד באופן רגיל את הטמפ' שלהם (אבל לא פירט).
 
במקרה הזה "מקררים" את ענן האטומים

עד קרוב לאפס המוחלט, אך לא מתחתיו.
קירור "ראשוני" מביא את האטומים למספר מיקרוקלוין.
תהליך קירור נוסף מביא למצב BEC של מס' ננו קלוין.
אגב, כל אחד מהתהליכים זיכה בפרס נובל.
 

magal101

New member
הנקודה היא שאתה אף פעם לא יכול לדעת מתי...

המוליקולות מספיקות לזוז. זאת אומרת, יכול להיות שתזוזת המוליקולות היא מספר שמכשירי המדידה לא יכולים לזהות ואז זה בעצם יורד מתחת לאפס קלווין.
 

penholders

New member
נדמה לי שלא, זו הגדרה אופרטיבית.

כלומר, ההגדרה בנויה כך שהיא מאפשרת מדידה.
 
למעלה