איך אני בונה בולונז ?

zoharfi

New member
איך אני בונה בולונז ?

יש לי רולר קטן וישן, יש לי בוס 6-7 מטר, איך אני בונה מזה בולונז ? ממה אני עושה טבעות ? איך אני מחבר לבוס בלי לפגוע בקשיחותו ? תודה. לי הלך די רע ביום שישי דגתי רק כחילה גדולה, בורי בינוני-קטן ומלא קומוניסטים קטנים וזה בשש שעות דייג.

alonps

New member
../images/Emo110.gifבולונז

אתה הולך לעזרא, ארמנדו או דרך צלחה או חנות אחרת אשר מכבדת את עצמה, ומבצעת תיקוני חכות. בעיקרון חיבור הטבעות אינו מוריד מחוזק החכה. גם לי היה יום שישי חלש מאד. הייתי עם עזרא בשרתון ואפילו המאסטר בעצמו לא הוציא שלל גדול משלי.

לך לעזרא ../images/Emo26.gif

עזרא יעשה לך את זה במקצועיות רבה, ולמרות שידוע לי שכבר נמאס לו לעשות את העבודות האלה, אתה תצא מאוד מרוצה. זה כמובן יעלה לך כסף, אינני יודע בדיוק כמה - אני חושב ש 70 שקלים (לא נראה לי שכולל את עלות הטבעות).

ואם החכה שלך לא מקרבון... (קרא)

אם החכה שלך כבדה (עשויה מפיברגלאס) והיא באורך של 6-7 מטר ועוד אתה הולך להוסיף לה רולר - חבל לך על הזמן. אתה לא תוכל לעמוד עם החכה הזו למשך זמן והיא תימאס לך מאוד, מה גם שכל ההתעסקות עם חכה כזו במשקל שיהיה לה תהיה מאוד מסורבלת ומעצבנת. לכן, אם החכה מפיברגלאס אני ממליץ לך לעשות קנייה חכמה ולקנות אצל עזרא באותה הזדמנות חכה מקרבון של חברת Daiwa. חכת הבולונז שלי נקנתה אצלו, ב 250 שקל כולה (מחיר זול מאוד יחסית למקלות קרבון איכותיים, וזאת מכיוון שהוא היבואן) ואני יותר ממרוצה ממנה. היא מדגם Tornado של חברת Daiwa והיא 6 מטרים (ממש לא צריך יותר מזה בשביל בולונז).

zoharfi

New member
אין לי מושג ממה החכה עשויה...

יש לי אותה משהוא כמו שבע שנים (עשיתי הפסקה בדייג של שש שנים) והיא לא כבדה לי וגם הרולר די קטן ולא כבד. אף אחד לא בנה בולונז לבד ? הייתי בטוח שכל הבולונז שאני רואה זה תוצרת עצמית.

תחפש דברים שכתובים על החכה -

כי אחרי שתוסיף לה את הרולר היא עוד תהיה יותר כבדה. בכל מקרה, בולונז זה לא פשוט להכין לבד - צריך ללפף את החוטים מסביב לטבעות, להדביק, לשים את המחזיק לרולר ולעשות את הכל במדויק. אבל כמובן שאפשרי לעשות זאת לבד אם מסתכלים על מישהו עושה את זה - אחרי כמה פעמים מבינים את העניין, בינתיים אל תתעסק עם זה לבדך.

איך בונים בלונז

קונים. טבעות.. ישנן שלמות טבעות השחלה.. כמו בטלסקופים.. במחירים של כ8 עד 14 שקל לטבעת תלוי בגודל.. ומחזיק רולר במחיק של כ16 שקל. ומכינים לבד כמו כן יש טבעות קשירה קצת יותר יקרות וגם אותן ניתן לחבר לבד בעיקרון אין צורך לחבר לכול חוליה טבעת היות והן מובילות חוט למרחק קצר חלקים בערך לבוס 6 מטר יעלו לך כ 60 שקל בערך.. באם הנך רוצה שמישהו מבעלי המקצוע יכין לך זאת תוסיף עלות עבודה כ50 עד 60 שקל זה קל ופשוט גם להכין את זה לבד.. כמו כן יש לקנות בולונז פיבר בערך כ130 עד 150 שקל בולונז קרבון החל ממאתים ועד 700 תלוי בסוג אשמח לעזור בברכת דייג מוצלח

zoharfi

New member
תודה, אני אברר כמה עולים החלקים

אצל חי-בר בפ"ת כי יש שם חנייה ואני עובר משם בדרך לעבודה. כל הכיף זה להכין לבד...

בולונז

יש לי בוס פיברגלאס 6 מטר ורולר קטן קטן מהכי פשוטים שמקבלים אותו עם חכה קטנה.אני שם אותו עם דבק סלוטייפ וטבעות:אני לוקח את העיגולים של המחזיקי מפתחות ויש לי טבעות ,אני מדביק אותם עם סלוטייפ. מקווה שהבנתם ביי

הבולונז החדש שלי

אז ככה:לקחתי את הבוס כמו שכתבתי והוספתי לו "טבעות" של עיגולי מחזיקי מפתחות ויש לי חכת בולונז. לגבי הרולר החלטתי לקנות מעזרא אחד קטן וחדש שהתקציב שלי הוא עד 60 ש"ח עכשיו אני צריך ללכת עליו ואני רוצה לדעת עד איזה שעה הוא פותח ,באיזה ימים הוא עובד,והם יש לכם המלצות למה שקניתם(לרולר קטן). או שיש המלצות על חנויות אחרות,תודה רבה. אוהד. אני יודע חנויות אבל אני רוצה לדעת עוד על חנויות ומחירים.

zoharfi

New member
תבדוק עם חי-בר+ההנחה...

אולי ייצא לך יותר זול. הוא נותן 10% הנחה לחברי הפורום, וזה בפ"ת. ויש גם החנות ברעננה שנותנת 12%. מה רע ברולר הקיים שאתה רוצה לקנות חדש ?

zoharfi

New member
עכשיו נזכרתי...

ראיתי בחנות ריקושט בקניון הגדול בפ"ת חכה טלסקופית קטנה + רולר + קרסים וכו´ ב- 65 ש"חת אולי כדאי לבדוק גם את זה.

zoharfi

New member
לא הבנתי את הכותרת...

אבל לגבי הפיתה הצפה... יש תיאור מעולה של אורי א או אלון פס בפורום תגלול איזה חמש דפים אחורה ותראה. גודל הקרסים 2-4. אפשר גם להוסיף שתי גומיות להחזיק את הפיתה המגולגלת.

אוהד - תשובתי לשאלתך ../images/Emo26.gif

ראשית, גש לעזרא וקנה אצלו רולר מדגם Jupiter-X של Daiwa. רולר של חברה אמינה, אצל מוכר אמין ואני יכול להמליץ לך על הרולר מנסיון אישי - זהו הרולר שמותקן אצלי על הבולונז. עולה 60 שקלים אם זיכרוני אינו מטעה אותי. שנית, אל תצפה מהבולונז שבנית ליותר מדי. לדעתי, כל עניין הסלוטייפ והטבעות המאולתרות יתפרק עם בואו של הדג הגדול הראשון (אפילו 300 גרם לדעתי). קח את עצתי, עשה קנייה חכמה ומשתלמת אצל עזרא ותצא מכל הסיפור ב350-450 שקלים, כולל חכה מצוינת, רולר מצוין, טבעות מצוינות והתקנה מצוינת
.

לא להגזים..

בניתי אחלה בולונז לדעתי שהוא יחזיק מעמד. אין רולר יותר זול ובקשר לשעות אתה יכול לרשום לי נראה לי ששכחתי. אם אני לא טועה מ9 עד 2.

rondadon

New member
רעיון במקום סרט דבק...

לפני שאתה עוטף עם סרט דבק....תתפוס את הטבעת עם סטריפ קטן... סטריפ אם אתם לא מכירים אותו בשם הזה הוא מין פלסטיק כזה שמשחילים דרך עצמו, מותחים ואז זה תפוס חזק חזק...

למעלה