איך אני בונה בולונז ?

בולונז

עלות העבודה והחלקים אצל עזרא להכנת בולונז (טבעות+מחזיק רולר+עבודה)עולה בערך כ 100ש"ח. לי יש נסיון בבניית מס´ חכות כאלו לחברים,וזו עבודה לא קלה אבל מהנה מאוד. צריך את חומרי הגלם המתאימים כדי לא להפוך את החכה מבוס לבולונז מסורבל. דא"ג עזרא מוכר גם חומרים:טבעות,מחזיקי רולר,שפיצים,חוטים ולכה מתאימה. (השקעה חד פעמית למספר רב של חכות ותיקונים למעונינים) צריך לדעת ללפף יפה חוט קשירה לטבעות וזו עבודה המצריכה סובלנות רבה אבל עם סיפוק רב. אני משתמש בד"כ ב KG7 (7 מטרשל דיוואה לבולונז, והיא מתוכננת ומיוצרת בייחוד שליטת דייג זו בשלוב טבעות קטנות מתקבל מקל יפה. מקור השיטה באיטליה. חבל שאיילת לא איתנו יותר,היא גם היתה חסידת דייג בולונז ומי שזוכר את "האיטלקיה הנוצצת" שלה(חכת בולונז) שקיבלה מקרוב משפחה ועלותה כ 3000$ לדבריה יבין לאיזה רמות של חכות בולוניז ניתן להגיע. אשמח לסייע בהסברים לבנייה. אבל העלות יחסית לא גבוהה בהנחה שיש לך חכה טובה כדאי לבדוק אצל עזרא.

zoharfi

New member
אני אתחיל לבנות ואשמח להיעזר...

בך תוך כדי ההתקלות בבעיות. תודה.

בניתי בולונז+שאלה חשובה ודחופה

כבר חכת בולונז שהיתה בוס 6 מטר פיברגלאס והפכתי את זה עם טבעות. ולגבי הרולר:אני לא יודע איזה סוג רולר לשים,אני רוצה לקנות רולר מעזרא אולי מחר בבוקר(יום שלישי) שהמחיר לא עולה על 50 או 60 ש"ח. ניר ברנר המליץ לי על הרולר שיש לו שהוא קנה מעזרא :daiwa-juputr-x אתם מכירים? שווה לקנותו ? ותמליצו לי בבקשה על רולרים ... תודה רבה.

איך בונים בולונז לבד

לוקחים כמה קפיצים. בקוטרים שונים.. רצוי קפיצים שלא מחלידים..ויש המון סוגים חותכים עם קטר חד מכול קפיץ חוליות של 4 עיגולים.. מהגדול לקטן הקוטר הגדול ביותר יהיה של 20 מ"מ בכול חלק שכזה מישרים 4 ס"מ או 3 ס"מ בכול צד .. אפשר בחימום ועל משטח קשה.. נוצרות לנו טבעות עם רגלים לצדדים לאחר שיש בידינו מספיק טבעות לפי טבעת לחוליה.. ללא טבעת קצה. מניחים בקצה כול חוליה טבעת הדבקה בסיסית ראשונה עם סלוטיף בצד אחד ואז מתחילים ללפף חוט רצוי חוט חזק חוט בד או חוט נילון.עם בד ביחד מסוג דקרון. ליפוף חזק ליד ליפוף צמוד אחד לשני גמר ליפוף בחצאי קביעות גמרנו צד אחד .. ממשיכים צד שני. של הטבעת.. בגמר הטבעות מעבירים אפוקסי שקוף ערבוב של שני חומרים זמן יבוש 15 דקות.. למחרת מצפים זאת עם לק לטבעת אחרונה חוליה הכי דקה.. לוקחים סיכת בטחות גדולה חותכים את הטבעת + 2 רגליים באורך של כ 2.5 ס"מ קיפוף של הטבעת כלפי מטה טגם את הרגלים האלו מלופפים עם חוט חזק ואפוקסי לאחר מכן.. ניתן לרכוש בית אחיזת רולר בסכום של 15 או 17 שקל ניתן להצמיד אותו עם אזיקונים או ללפף אותו עם חוט כמו את הטבעות.. והנה יש לנו חכת בולונז ראויה לשמה.. אין לי סקנר אז אני לא יכול להראות לכם ציורים ורשומים.. שיהיה לכם בהצלחה..

למעלה