איך אני יכולה לעזור לו?

איך אני יכולה לעזור לו?

יש לי מכר שאנחנו מזה כמה חודשים משמשים אחד לשניה משענת ואוזן קשבת. בעבר הוא עזר לי לעבור משבר וכיום התהפכו היוצרות ואתמול בלילה היתה לנו שיחה מאוד קשה מבחינתו. אני מאוד רוצה לעזור לו. בחור בן 26, עובד, גר עם ההורים ואם היה יכול, היה קם ועוזב כבר עכשיו לגור לבד. עד עכשיו סיפר שאין לו כסף לדירה לבד אבל אתמול פתאום הוא אמר שהוא פוחד. פוחד להיכשל אם יעבור לגור לבד, פוחד להיכשל בחיי זוגיות, שכרגע אין לו. הוא לא מצליח למצוא בת זוג רצינית ומצד שני הוא רוצה להתחתן ועכשיו. הוא מרגיש תקוע ושלא הולך לא שום דבר בחיים. ככה הוא רואה את עצמו. מהצד השני אני רואה אותו בחור מקסים, לא דוגמן אבל בהחלט נאה, מוכשר כמעט בכל מה שעושה (זמר, חקיין, יודע להצחיק, יודע להקשיב, יודע לבשל ועוד...) אבל מה? נראה לי שהוא זה שבררן ולא הבנות שמנסות להגיע אליו. היה לי קשה לשמוע אותו אתמול מדבר על כך שהוא לא שווה כלום ושהוא לא יגיע לשום דבר בחיים, כי זה ממש לא נראה ככה מנקודת המבט שלי. יכול להיות שפשוט עובר עליו שבוע לא קל ודווקא הוא קיבל עכשיו כמה הצעות עבודה ופנו אליו כמה בנות שהוא התחיל להיפגש איתן, כך שלמעשה, אין לו סיבה להיות מודאג. זה הרקע. השאלה שלי, שהוא טוען שמטרידה אותו הכי הרבה, היא: מה הסיכוי של X למצוא בת זוג לחיים? איזו פריסה לעשות? האם השאלה מנוסחת נכון?

batgalim

New member
הי אמא בריבוע ../images/Emo141.gif

אני ממליצה לפתוח בקלטית - מה הפוטנציאל של איקס לזוגיות בחצי שנה הקרובה? פריסה קלטית מראה את הדברים מנקודות מבט שונות כולל הצעות לפעולה. ושאלה קצת אישית - האם את אמרגנית / מנהלת אישית, או עוסקת בזה רק כתחביב? (לא קשור לשאלותיך אלא באופן אישי).

לגבי השאלה השנייה

נכון לעכשיו אני לא עובדת כאמרגנית/ מנהלת אישית כמקצוע, עדיין לא מרוויחה מזה כסף ולכן אפשר לומר שזה תחביב. אבל כשאני עושה את כל הפעולות כאמרגנית אני מתייחסת לזה בשיא הרצינות, כמו לכל עבודה אחרת. מי יודע, אולי בעקבות התחביב הזה יהיה לי שינוי מקצועי. אני אוהבת להתנסות בכל מיני תחומים של עבודות. למרות שלמדתי את מקצוע המזכירות ועוסקת בו כמקצוע הראשי שלי, עבדתי גם כעוזרת בקונדיטוריה, עבדתי במסעדות הן במטבח והן כקופאית ומגישה וכיום בנוסף לעבודה כקלדנית אני גם עוסקת כתחביב באמרגנות של הזמר ובארגון אירועים של מועדון אלביס פרסלי שאני יזמתי את הקמתו. ככה שאני אוהבת לעסוק במכלול של דברים, שלא בהכרח קשורים אחד לשני. אומרים עליי שאני מתחילה דברים ולא מסיימת ויש בזה מעט מן האמת ולכן אני מנסה לשנות את זה ולהתמיד בכל מה שאני עושה בלי לעזוב כשמתחיל להיות קשה. לגבי הפריסה, מיד אני מביאה אותה כדי לקבל את הפירוש שלכם.

לפי הפריסה הקלטית

שאלתי את השאלה מה הפוטנציאל של איקס לזוגיות בחצי שנה הקרובה? ואלו הקלפים: 1 - מה עוזר או בעד? - שבע חרבות 2 - מה חוסם או נגד? - נזיר 3 - שיעור רוחני לשואל בהווה - יום הדין 4 - בונוס לשואל אם ילמד את השיעור הרוחני - תשעה מטבעות 5 - עבר קרוב, כארבעה חודשים - מוות 6 - עתיד קרוב, כארבעה חודשים - מיזוג 7 - דימוי וזווית אישית - תשעה מטות 8 - זווית הראייה של החברה - עשרה מטבעות 9 - רוצה אבל פוחד - שלושה מטות 10 - סיכום, יכולת, כיוון הרוח - שמונה מטות מה גזר הדין?
ואם אפשר, אולי גם עצה אם ואיך אני יכולה לעזור לו?

גב

New member
אלביס הוא המלך../images/Emo47.gif

הי אמא בריבוע
1 - מה עוזר או בעד? - שבע חרבות 2 - מה חוסם או נגד? - נזיר 3 - שיעור רוחני לשואל בהווה - יום הדין 4 - בונוס לשואל אם ילמד את השיעור הרוחני - תשעה מטבעות 5 - עבר קרוב, כארבעה חודשים - מוות 6 - עתיד קרוב, כארבעה חודשים - מיזוג 7 - דימוי וזווית אישית - תשעה מטות 8 - זווית הראייה של החברה - עשרה מטבעות 9 - רוצה אבל פוחד - שלושה מטות 10 - סיכום, יכולת, כיוון הרוח - שמונה מטות לדעתי אין לו מה לדאוג..הזוגיות אולי לא תבוא מיידית, אולי לא ב-3 החודשים הקרובים, אבל למה לו להילחץ? הוא רק בן 26... נראה שמה שקורה עם הבחור כרגע הוא שהוא בשלב של התארגנות בחייו. הוא עבר בחודשים האחרונים שלבי גדילה ושינויים וכרגע הוא עדיין צריך להתרכז בעצמו. אני חושבת שאם הוא יהיה מודע לכך, למה שעובר עליו, הוא יבין את המצב, יצא מההסתגרות העצמית שלו ומהרחמים העצמיים, לא ישעה ללחץ מהסביבה שרואה אותו כאילו יש לו הכל ונו...מה עם אישה? ואז אולי באמת יוכל להתקדם קדימה (דבר שהוא חושש כרגע לעשות), כן לעבור לגור לבד (!!) ואז הדברים יתחילו לרוץ קדימה. אני לא חושבת שהוא צריך לחשוש או לפחד לגבי התחום. שיסתכל בתוך נפשו, מה הוא באמת צריך כרגע, יגבש את הדברים שעליו באמת לעשות, כמו מעבר דירה...והזוגיות תגיע כשיהיה לו מקום להכניס מישהי לחייו. כי כרגע הוא בעמדת מגננה בשל הדברים שעברו ועוברים עליו במישור האישי הפנימי. אשמח לשמוע מה דעתך (ודעתו?)

אני אגיב לפירוש כמי שרואה אותו מהצד

אני מתכוונת גם להראות לו את הדברים שנאמרים כאן, כדי לתת לו כיוון. זה בהחלט כך, שהמשפחה בעיקר מלחיצה אותו למצוא לו כלה. לא בת זוג או חברה, אלא כלה. כל הזמן מציקים לו שיש לו עבודה ושהוא בחור מקסים באופי וביופי אז איך זה שאין לו כבר כלה פוטנציאלית. אני גם כן בדעה שיש לו עוד כמה שנים ושהוא לא חייב להתמסד עכשיו ומיד. הוא טוען שזה מה שהוא רוצה אבל לדעתי זה בגלל שכל הזמן יש את הלחץ של המשפחה והוא מתחיל להאמין בזה שככה צריך להיות. אני כבר מנדנדת לו כמה חודשים שיעבור דירה, לפחות עם שותף, עם איזה חבר אולי, אבל העיקר שיצא מבית ההורים כבר. הוא עובד, יש לו את החיים שלו, אז למה לעזאזל הוא נשאר לגור עם ההורים? יש בו לפעמים מידה מסוימת של רחמים עצמיים. הדכאון שלו בדרך כלל מאוד עמוק כשהוא בבית. השיחות הכי קשות שיש לי איתו הן כשהוא בבית. כשהוא בעבודה, עם חברים או במקום מרוחק מהבית ומההורים, הוא ממש שמח, חופשי, משוחרר. וחייבת להוסיף: לא היה כמו, לא יהיה כמו ואין כמו
אלביס

צ ל י ל 8

New member
אז אולי נעשה בדיקה אם כדאי

לו ללכת לשכור דירה עם שותף/ה.. האם כדאי ונכון לאיקס לעבור לגור עם שותף בשלושת החודשיים הבאים? 7 קלפים+קלף סיכום

והנה הפריסה לגבי דירה עם שותף/ה

האם כדאי ונכון לאיקס לעבור לגור עם שותף בשלושת החודשיים הבאים? הקלפים מימין לשמאל: תשעה מטבעות, שלוש חרבות, אביר החרבות, שבעה מטות, אס המטות, עשרה מטות, נער המטבעות. קלף סיכום: מלכת המטות

צ ל י ל 8

New member
או שאני צעירה מדיי ../images/Emo3.gif

או שיש לי טעם שונה מכן. לא מתחברת אליו.

גב

New member
תראי...תשמעי...

אני גם ירקרקה כמוך בעולם, אבל!!,אלביס היה פורץ דרך - אבי הרוק'נ'רול, וכאריזמה כזאת...פוווו. מלך

גב

New member
תראי...תשמעי...

אני גם ירקרקה כמוך בעולם, אבל!!,אלביס היה פורץ דרך - אבי הרוק'נ'רול, וכאריזמה כזאת...פוווו. מלך. ואפילו רוברט פלאנט, הזמר של לד זפלין, שר באחת מהופעותיהם (זאת שבוידאו - the song remains the same): "sing it one more time for elvis" וזה עוד בחייו... מלך

בעלי בגיל "המתאים" וגם לא מתחבר

לאלביס יש מעריצים מקשת רחבה של גילאים. אני מכירה מעריצים בגילאי 14 ומעריצים בני גילי, בשנות השלושים לחיים וכמובן את אלו שזכו לקנות תקליט של אלביס חם וטרי שכיום הם בסביבות החמישים לחייהם.

אם אפשר עוד שאלה

שבעצם קשורה לבעיית הזוגיות של הבחור. רוצה לשאול אבל לא יודעת איך בדיוק לנסח, האם על איקס לעבור מדירת ההורים ולהתגורר לבדו כדי שהזוגיות שלו תגיע ותצליח? האם מגורים בבית ההורים הוא גורם משמעותי לכשלון נוכחי באי מציאת בת זוג?

צ ל י ל 8

New member
מעבר לגור עם שותף/ה

האם = 9 מטבעות כדאי = 3 חרבות ונכון = אביר החרבות לאיקס = 7 מטות לעבור לגור = אס המטות עם שותף = 10 מטות בשלושת החודשיים הבאים? = נער המטבעות קלף סיכום: מלכת המטות והתשובה היא לא
המעשה הזה מאוד לא מוצלח לצערי. זה יהיה רק מאכזב, קשה, ולא נראה שהוא יסתדר עם שותפים אחרים. הוא כל הזמן ירגיש בעמדת נחיתות. בעיה, אני חושבת שקלף הסיכום, שהוא מלכת המטות אולי מייעץ לו בכל זאת להיות בקרבת האם הדואגת. לא כדאי לעבור, לפחות לא בתחום שלושת החודשים הבאים..

דווקא שיישאר ליד אמא שלו???

אחת מהצרות שלו כרגע זה אמא שכל הזמן יושבת לו על הוריד, אבא מאוד ביקורתי ואחות קרציה שמשפילה אותו לפני חברים כל הזמן. כל זה יכול להתחיל להשתנות אם יצא מהבית. אולי שישאר קרוב לבית אבל לא לגור עם המשפחה? מהיכרות עם הבחור אני יכול להתחבר לפירוש של "לא יסתדר עם שותפים אחרים, הוא כל המזן ירגיש בעמדת נחיתות." שוב ירגיש שיש מי שכל הזמן בוחן אותו ומצפה ממנו לעשות דברים ולא יהיה לו את השקט שלו. לדעתי הוא צריך לגור לבד, להיות אדון לעצמו.

blackcat2

New member
פרשנות שלי../images/Emo140.gif

האם = 9 מטבעות כדאי = 3 חרבות ונכון = אביר החרבות לאיקס = 7 מטות לעבור לגור = אס המטות עם שותף = 10 מטות בשלושת החודשיים הבאים? = נער המטבעות קלף סיכום: מלכת המטות מסכימה עם צליל ומבקשת להדגיש כי אין קשר בהכרח בין מגורים עם ההורים לבין זוגיות. יש רווקים רבים הרחוקים קילומטרים רבים מהוריהם ולא מוצאים אהבה בקלות יתירה ויש הגרים בבית הוריהם, מוצאים אהבה ורק אז עוזבים את הקן. אם הוא רוצה לעזוב שיעזוב אבל שלא ינפח את הראש בתקוות שווא. בכל מקרה שלושת החודשים הקרובים לחלוטין לא מתאימים לצעד זה. הוא בהתלבטויות קשות ובמאבקים פנימיים חסרי פשרות התלויים רבות גם בפדנטיות שלו ופספוס התמונה הרחבה. אני חושבת שמלכת המטות כסיכום קוראת לו להתאזר בסבלנות ובביטחון עצמי. להאמין בערכו וביכולותיו ולפעול מתוך הבנה של הדרך שבה יש ללכת ומתוך כוונה ממשית (ולא רק בלב פנימה) לפתור את הבעיות. 9 המטבעות בראשית הפריסה מעידים בעיני על אדם המפגין חיצונית שהכל טוב אצלו למרות שבלב פנימה הוא קרוע. החיים הם לא מישור. יש טלטלות כל העת. אם הוא לא מוצא אישה ואין הוא מתחתן כפי הנראה זה לא אמור לקרות לו כעת. זה מזכיר לי נשים שפגשתי הרבה בעבר שהיו באות אלי ביציאה שנורא בא להן תינוק עכשיו. הדימוי של תינוק הוא אנאלוגי לחתונה. אידיאל מפוצץ שהדרך להגשמתו עוברת בטלטלה שלו ובפירוקו. למה אני אומרת את זה? כי להיות נשוי זה לא בהכרח טוב יותר מלהיות רווק. הכל יחסי בחיים ויש פלוסים גדולים בחיי רווקות כמו שיש פלוסים גדולים בחיי זוגיות. מאחר וכל החיים לפניו יהיה לו את הזמן לחוות את הנישואים בשלב מאוחר יותר ועל כן זו הזדמנות נהדרת לברך על כל הטוב ולא להתייסר על "ההיעדר". אשמח אם תאמרי לו את שאני חושבת. ושיהיה בהצלחה.

למעלה