איך אני יכולה לעזור לו?

אני בהחלט אמסור לו את הדברים

בהחלט מדובר באדם שמשדר "עסקים כרגיל" רוב הזמן ורק כשהוא עם עצמו הוא מרשה לעצמו להתפרק. אני שמחה שהוא מצא בי אוזן קשבת והוא מספר לי את הקשיים שלו. בחודש הקרוב המשפחה עוברת דירה וחשבתי שאולי זאת ההזדמנות שלו לעבור למקום משלו, במקום לעבור עם ההורים ואחר כך שוב לעבור לבד. אבל כנראה שזה לא מתאים לו כרגע לעבור לבדו.

גב

New member
לדעתי לפי הפרישה הוא צריך לעבור...

לגור לבד. מעבר עם שותף יכביד עליו ויצור מתח ומריבות. להישאר בבית משום מה לא נראה לי אופציה טובה בכלל. (גם לפי הפרישה הקודמת). את מלכת המטות בהקשר זה אני רואה דווקא כעצמאות טוטאלית. אדם יוזם היכול להסתדר בכוחות עצמו וצריך את הלבד שלו = אז הוא ירגיש הכי חופשי ומאושר. את הפרישה פתח קלף 9 מטבעות, שבפרישה הקלטית הקודמת היה קלף הבונוס. אצלי התקשר הקלף בקלטית למעבר לגור לבד. לכן, כקלף הפותח את השאלה בדבר המגורים, אני רואה ביתר שאת כהמלצה חמה (ובוערת!!!) בשבילו לעצמאות מוחלטת, קרי, מעבר למגורים חדשים לבד. מה דעתכם?

גב

New member
שכחתי להוסיף

האם = 9 מטבעות כדאי = 3 חרבות ונכון = אביר החרבות לאיקס = 7 מטות לעבור לגור = אס המטות עם שותף = 10 מטות בשלושת החודשיים הבאים? = נער המטבעות קלף סיכום: מלכת המטות 7 מטות בעמדת הבחור: הוא נאבק על עצמאותו ועל גיבוש אופיו. לכן נראה לי שתהיה קטסטרופה אם ישאר בבית הוריו. אס מטות בעמדת "לעבור לגור" - מה צריך יותר מזה? הוא צריך "לעבור לגור" רק לא עם שותף! לדעתי, לפי קלף העתיד, הוא ימשיך להתעסק עם הרעיון ולטחון אותו וחבל. מלכת המטות קוראת לו לקחת יוזמה ולממש את העצמאות שלו ואת עצמו. אמא בריבוע, הייתי רוצה לשמוע את דעתך ואת דעתו

blackcat2

New member
אני חושבת שבמקרה כזה../images/Emo9.gif

יש צורך בפריסה נפרדת שתבחון את כדאיות המעבר למגורים לבד ולא להניח כי הענין מתבקש מאליו נוכח הפריסה הלא מעודדת בעליל למעבר עם שותף.

פריסה לגבי שאלת מגורים לבד

האם כדאי ונכון לאיקס לעבור לגור לבד בשלושת החודשיים הבאים? הקלפים מימין לשמאל: תשעה מטות, שלוש חרבות, שמונה חרבות, אביר המטבעות, מרכבה, שישה מטות, מוות קלף סיכום: צדק מעניין אותי לדעת מה המשמעויות של הקלפים: מרכבה, מוות וצדק. וכמובן, איך אתם מפרשים את הפריסה הזאת לפי השאלה מחר הבחור מגיע אליי ואני מתכוונת להראות לו את כל השרשור ולשמוע את דעתו

צ ל י ל 8

New member
מגורים לבד ../images/Emo163.gif

האם = 9 מטות כדאי = 3 חרבות (שוב אם את זוכרת...) ונכון = 8 חרבות לאיקס = אביר המטבעות לעבור לגור = מרכבה לבד = 6 מטות בשלושת החודשיים הבאים? = מוות קלף סיכום: צדק לדעתי גם כאן התשובה שלילית
גם כאן נראה שזה יהיה צעד לא חיובי עבורו. זה רק יגרום לדברים לקרות לאט יותר... מבחינת הלבד שלו, אני חושבת שזה נהדר, אבל - לא ב-3 החודשים הבאים. יש כנראה איזה שלב שהוא עוד צריך לעבור.. משהו שיגרום לכל הסיטואציה ממש להשתנות (מוות), ואני חושבת שהשינוי יהיה לטובה
. בינתיים, אני חושבת שכדאי לו להמשיך "לסבול", ולהבין שזה רק תהליך בחייו, שעוד יעבור. (צדק) מאוד יכול להיוץ ששינוי מקום המגורים של הוריו, יעשה איה שינוי משמעותי גם מבחינת המגורים שלו..

batgalim

New member
לדעתי...

האם = 9 מטות כדאי = 3 חרבות (שוב אם את זוכרת...) ונכון = 8 חרבות לאיקס = אביר המטבעות לעבור לגור = מרכבה לבד = 6 מטות בשלושת החודשיים הבאים? = מוות קלף סיכום: צדק כאב הלב שנראה דרך 3 חרבות והחששות והפחדים בהם הוא נמצא נובעים מהעובדה של הכבלים ששמים לו ההורים שלו... איקס בחור הססן, קשה לו לעשות דברים לבד, הוא רוצה, אבל נעצר כתוצאה מעיצות ההורים, הסביבה שמזהירה. הוא פשוט לא מעז. הלבד שלו - הוא לא כ"כ לבד - 6 מטות מדבר על חיזוקים מהסביבה, על צעד שמצליח כתוצאה מתמיכה שמתקבלת מחברים, מאנשים שאוהבים ומאמינים בו. קלף המרכבה אמנם מדבר על מעצורים וחוסר שליטה במתרחש, המושכות אכן לא בידיו כי הוא לא מעז לקחת אותן לידיו ולעשות. קלף המוות ב-3 החודשים הקרובים מדבר על מהפך, על שינוי שיכול לקרות לבחור באם רק יעז לבחור - קלף הצדק בסיכום קורא לו לעשות את הבחירות שלו לבד - הוא צריך להבין כי זוהי החוויה שלו ולכן עליו להחליט החלטות מתוך שיקולים אישיים, תוך הבחנה בין האמת לשקר בחייו, ולעשות בחירה זו גם אם ההחלטות קשות עבורו.

blackcat2

New member
בהחלט לא../images/Emo5.gif

הזמן עדין אינו נכון למעבר דירה. הבחור אינו בשל. קלף הצדק מבקש ממנו לעשות חושבין ולשקול את ענייניו ברצינות ומתוך מחשבה שקולה ועניינית קדימה. גם המרכבה אומר בדרכו שרק כאשר הראש והלב יהיו שלובים יחדיו בהחלטה לצאת לדרך חדשה- רק אז הוא יוכל להתמודד עם הצעד המדובר. 6 מטות גורם לי (כקונטרסט לקלפים הבעייתיים שיצאו) דווקא כהתרסה כנגד הסביבה שאולי מפקפקת ביכולותיו או לפחות לא מביעה תמיכה. יש פה, בעיני, יותר רצון להוכיח לאחרים מאשר אכן להצליח במעשה בתוך חדרי חדרים. זה לא הזמן של הבחור. לא כעת. שימתין את שלושת החודשים הללו ויהיה ביקורתי כלפי עצמו מתוך רצון להשתפר ולשפר ולא מתוך רצון להקשות ולמרר את החיים עוד יותר. ושיהיה לו המון בהצלחה.

batgalim

New member
חתולה יקירתי ../images/Emo141.gif

אני רואה בפריסה את האכזבות ושברון הלב של הבחור, אך לטעמי - כל זאת מכיון שהוא - לא יעשה את הצעד המתבקש! הוא יתקע עם ההורים שלו, יאכל את הלב וימשיך לחיות בחששות וייסורים. אביר המטבעות המייצג אותו מדבר על בחור עצור, הססן שפוחד לעשות צעד קט ללא אישור. שימי לב לקלף 6 מטות - המנצח מוקף בתומכים המריעים לו! זהו קלף המדבר על הצלחה המגיעה עם הרמוניה ואהבה... קלף המוות מדבר על מהפך בחייו של הבחור, כל הפריסה שלילית והמהפך על כן - חייב להיות חיובי. ככה אני רואה זאת בכל אופן. לגבי קלף צדק - לאחרונה עיינתי בספרו של זאב אבירז - בנושא קלפי התרו - והצדק מתואר אצלו כמביא את יכולת ההבחנה בין האמת לשקר, וכתוצאה מהבחנה זו - את יכולת הבחירה ! הפירושים של זאב אבירז מאד קרמתיים אמנם, והבחירה בו מתוארת כבחירה בין צדק קוסמי לצדק ארצי - ונותנת לאדם את היכולת להבחין ולראות את הדרך שלו בכל מערך חייו. צדק קוסמי יכול להתהוות אצל האדם רק לאחר שיבין את החוויה ואת תפקיד נשמתו בארציות הקיימת - ולזאת יוכל להגיע רק באם יהיה ברמת מודעות גבוהה, שהיא בעיני שווה להבנת ערך עצמו, מה הוא יכול לעשות ולא מה הסביבה וההורים יכולים לעשות עבורו !

גב

New member
אני מסכימה עם בת גלים../images/Emo19.gif

את 3 חרבות (שחזרו פעמיים באותו המיקום) אני רואה בתור רגשות האשמה שההורים מפעילים עליו. בפרישה הקלטית (בתחילת השרשור) לגבי הזוגיות, היה את קלף המוות בעברו - מתוך הפרישה היה נראה שהוא עובר לאחרונה הרבה שינויים. לכן זה גם מעניין שחזר קלף המוות גם בפרישה הזו, כהמשך התהליך. בכל מקרה, בגלל שהדעות כאן כל כך חלוקות (זה ממש כיף לקרוא את זה! מעניין), אני מסכימה עם בת גלים שזו ההחלטה שלו (טוב, בכל מקרה זה תמיד ככה). ונו....שסוף סוף נשמע מה יש לו להגיד....

blackcat2

New member
../images/Emo140.gifהי בת גלים

האם = 9 מטות כדאי = 3 חרבות (שוב אם את זוכרת...) ונכון = 8 חרבות לאיקס = אביר המטבעות לעבור לגור = מרכבה לבד = 6 מטות בשלושת החודשיים הבאים? = מוות קלף סיכום: צדק הפרשנות שלי לפריסה האחרונה היתה מאד כללית ולא התמקדה קלף קלף. אולם עדין על שאלה שמבקשת תשובה של "כן" או "לא" (שהרי אנחנו מחפשים תשובה ברורה ולא מעורפלת ) ברור וחד משמעי, נוכח הקלפים השליליים הרבים שהופיעו אני חשה כי הזמן כרגע אינו מתאים. הוא עובר שברון לב ומתקשה למצוא מוצא מהמצוקה שלו. הוא עדין לא סגור על עצמו מבחינה רוחנית ומעשית והוא איטי מאד ומתקשה לקחת יוזמות. יכול להיות שהמגורים לבד יגרמו לו להרגיש כי הוא "ניצח" אבל לטעמי לא מדובר יהיה בניצחון אמיתי ולא לאורך זמן. המעבר למגורים לא יפתור את הבעיות של הבחור (גם אהבה שתבוא לו תפתור את הבעיות שלו, כי הרי הוא עצמו אמר שהוא נורא רוצה להתחתן עכשיו). מדובר על פתרונות חיצוניים שיכולים לשפר אולם לא להביא לפתרון מוחלט של המצוקה המלווה את הבחור. רק עבודה פנימית תיתן לו את הכוח ליישם את כל משאלותיו. כל קפיצה לפני מוכנות נפשית לטעמי לא תעבוד לפחות לא עפ"י הפריסה. שלושת החודשים הקרובים יביאו עימם שינוי , כפי הנראה, שביחד עם קלף הצדק גורמים לי לחוש כי מדובר בענין קרמתי. שינוי שאמור להגיע . השינוי לא ייתכן ללא הכוונה שהרי קלף הצדק לטעמי קורא לבחור לשבת ולחשוב. ללמוד את השטח, להבין את עצמו והסביבה ולשקול את צעדיו. כך שאני עדין חושבת שהמעבר בחודשים האלה אינו רצוי. אבל זו דעתי.

batgalim

New member
הי חתולה ../images/Emo140.gif

לפירוש הזה שלך אני יותר מתחברת! בחודשים הקרובים הוא באמת לא צריך לעבור - וזאת מכיון שהוא צריך לעבוד על עצמו להגיע למודעות עצמית והכרה בערכו וביכולות שלו (קלף הצדק!) וכמובן - להגיע מתוך כל אלו לעצמאות אשר לה הוא משתוקק ואותה הוא צריך... וואלה! הפריסה הזו ממש מתאימה ליום העצמאות הקרב ובא...לא? מתוך החושך והכאב להגיע אל האור המוביל לעצמאות מחשבתית, רגשית ופיסית!

ולסיכום ../images/Emo6.gif

הראיתי לבחור את השרשור המקסים הזה, על כל הדעות וההצעות והפירושים לפתיחות השונות. הוא אמר שהוא מסכים עם חלק גדול מהדברים שנכתבו לגבי המצב שלו כיום ולגבי ההחלטה שהוא יעשה, הוא צריך לחשוב על זה. הוא לא רוצה לקחת החלטה חפוזה. המון תודה ממני ומהבחור על העזרה בפירוש הפריסות.

למעלה