לא בטוחה שאפשר, לא בטוחה שצריך
גם אצלי קיים פער דומה בין הצדדים. זה הורגש בהנקות (כשהם היו ממש קטנים הילדים פחות אהבו את הצד הזה) והוכח חד משמעית בשאיבות.
יש לי ותק של שש שנים (לא רצופות(!)) בהנקה, ואני מניקה עדיין את התאומות שלי, בנות שנה ושבע.
אצלי לפחות הבנתי שאין לבעיה הזו פתרון. גם אם ניסיתי לשאוב יותר או להניק יותר מהצד הזה, זה לא ממש עזר.
מצד שני, עובדתית מעולם לא היתה בעיה. הילדים תמיד ינקו שווה בשווה משני הצדדים, אצל התאומות תמיד היתה אחת שינקה מהצד הזה, ולא התגלו תלונות או בעיות אחרות.
העובדה שהוא מוציא פחות לא בהכרח אומרת שהוא לא מוציא מספיק. באופן כללי, כשהתינוק יודע לינוק וההנקה יעילה הוא מקבל מה שהוא צריך.
חשוב שתזכרי - שאיבה זה משהו מלאכותי, זה לא שווה ערך להנקה. אף משאבה לא מצליחה לחקות במדויק את הפעולה הטבעית. זה שהשד מניב פחות חלב בשאיבה, לא אומר שזה כך גם בהנקה. יכול להיות שבהנקה התינוקת צריכה לינוק יותר זמן או יותר חזק מהצד הזה, אבל בסופו של דבר, אם היא יונקת יעיל החלב יגיע אליה (הוא הרי נוצר תוך כדי ההנקה). [לא היו אצלי שום בעיות בהנקה, לא היו בעיות של תפיסה והבנות עלו במשקל מצוין. בכל זאת, כששאבתי להן בשביל הגן - הצלחתי לשאוב רק חצי(!) מהכמות הנדרשת, כאילו שיש לי רק תינוקת אחת.]
את יכולה לדעת שהן יונקות מספיק אם הן שבעות. אם התינוקת סיימה לינוק מהצד הפחות מניב והיא לא בוכה ובלתי רגועה, או מבקשת שוב לינוק זמן קצר אחר כך, אז הכל בסדר.
אם יש בעיה של שובע, תקפידי בכל הנקה שכל אחת תינק משני הצדדים.
באופן כללי, לדעתי, גם בגלל ההבדל בתפוקה, אבל גם מהרבה סיבות אחרות - חשוב להקפיד שכל אחת יונקת לפחות פעם-פעמיים ביום מכל אחד מהצדדים. הכי טוב יהיה אם תזכרי בכל הנקה להחליף ביניהן. אם א' יונקת בהנקה הזו מימין וב' משמאל, אז בהנקה הבאה זה יהיה הפוך: א משמאל וב מימין. אני לא הנקתי באופן מסודר, הנקתי סביב השעון לפי דרישה, ולכן לא הצלחתי אף פעם לזכור מה בדיוק היה בהנקה הקודמת, מה שהצלחתי לעשות זה להקפיד שאני שמה לב שכל אחת מהן לפחות פעם אחת ינקה מצד שונה. (כלומר הקפדתי לזכור את הצדדים של הנקה אחת, כך שבהנקה אחרת במהלך היום שמתי לב לזה והפכתי ביניהן).
זה עקרוני בעיני רק כשהתינוקות קטנות וניזונות רק על חלב אם, ובמיוחד בשבועות הראשונים כשמשק החלב לא מאוזן.
כמובן שמאז שהן בנות שנה הן עושות מה שהן רוצות בנוגע להנקה ויונקות מהיכן שהן רוצות.
רק הערב שתיהן רבו ללא הפסקה על הצד הפחות מניב, לבסוף הן התפשרו וינקו ממנו בתורות, השאירו את הצד השני מיותם חצי מזמן ההנקה...
בהצלחה!
(*) ההודעה מנוסחת בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד. אני משערת שהכל נכון גם לתאומים בנים....