לא ירדתי לסוף דעתך
אתה מסרב לקנות את AHM בכסף מלא כי זה לא אלבום טוב? הוא לא נעשה מתוך אהבת האמנות? אי אפשר להשיגו אותו בפחות מ-90 ש"ח? (אני בטוחה שכן - ראיתי את זה בעצמי). או שמא אתה מסרב לקנות אלבומים בכסף מלא כי הפלויד לא צריכים את הכסף שלנו? לא ברור לי. אנא הסבר, נמק ופרט. אלבומים רשמיים תמיד עדיפים על פני צריבות והורדות. האיכות שלהם גבוהה יותר, ואני מקבלת, בנוסף לדיסק, גם את העטיפה, פרטים נוספים וכו'. על פי מה שקראתי, זה הכיוון אליו הולכות חברות המוסיקה - הרחבת הדיסקים למארז הכולל דברים שונים מלבד המוסיקה נטו, מעבר למה שניתן כיום (במקביל להרחבת שרותי ההורדה בתשלום). לכן אין לדעתי סיבה להוריד אלבומים רשמיים. זה לא נכון שאמנים "אינם צריכים" את הכסף שלנו, ולכן מותר שלא לשלם להם. אם לקחת את הדוגמא הכי פשוטה: סיד בארט חי מהתמלוגים שהוא מקבל ממכירת אלבומיו, פשוט מאוד. מי שצורב או מוריד את האלבומים הרשמיים של בארט, פשוט מונע ממנו הכנסה. זו פגיעה בו, לא בתאגידי המוסיקה. במקביל, אני חושבת שיש בהחלט מקום ללחץ צרכנים על אותן חברות תקליטים, להוזיל את מחיריהם של האלבומים. בעבורי, זה נכון במיוחד לגבי מארזים והוצאות-מחודשות מיוחדות, הנמכרות בד"כ בהון עתק, שאינו מצוי בכיסי. העובדה היא שצריבות והורדות של מוסיקה עליה יש זכויות יוצרים, מפרה (בחלק מהמקרים) זכויות יוצרים אלו, ולכן אסורה על פי החוק כיום. "תפוז" שומרים על החוק, ולכן אוסרים עידוד על הורדות וצריבות כנ"ל מעל גבי הפורום, וזאת על מנת שלא לעודד הפרת חוק ולהתבע על ידי אותם גורמים שבידם זכויות היוצרים. האיסור נועד, פשוט, כדי לשמור על המשך קיומו ותיפקודו של הפורום הזה. מצד שני, מה שאתם אומרים זה לזה במסרים, אינו באחריות "תפוז". כמו כן, מותר בהחלט לדון על העקרון שבעניין, כמו שעשית כאן.