איך אני מוריד את האלבום fainel cut

brotos

New member
אז ככה

קודם כל, יכול להיות בהחלט שאני אקנה אלבומים של פינק פלויד, מאותם סיבות שציף נתנה- איכות צליל, תוספות אינפורמטיביות ועוד דברים שיש בדיסק אמיתי ואין בצרוב. בקשר לאיזון- אני מאוד אהבתי את המשפט של רוברט פריפ, מנהיגה של 'קינג קרימזון', שטען כי היחסים בין האומנים והקהל הפכו ל"ערפדיים" בתחילת-אמצע שנות השבעים. יחסים ערפדיים יש היום, למשל, במוזיקה המזרחית- הקהל משלם, והקהל יקבל את מה שהוא ירצה מהאומן- ללא כבוד, ללא סבלנות. אנחנו שילמנו- ואנחנו רוצים תמורה. האם פינק פלויד הם כאלה? כן. אני לא מצפה שלא יהיו כאלה. אבל שלא יצפו להערכה ממני. אם אני יגזים קצת, אז אפשר להגיד שמבחינתי יש שתי אפשרויות לתשלום- או כסף, או הערכה. אני לא יגיד לנהג 'אגד' תודה. הוא לא עשה לי טובה שהוא הסיע אותי, אני הרי שילמתי לו. אבל לחבר שלי, שמושיט לי יד כדי לעזור לי לקום, אני אגיד תודה. יש פה הגזמה- הרי חברי פינק פלויד לא יכולים ללכת למכולת עם הערכה, כך אומרת הקלישאה. אבל אפשר לעשות דברים בטוב טעם. אם wish you were here כבר לא רלוונטי, אז אל תשיר אותו. אפילו אם זה להיט, והקהל אוהב ("דיוויד, תעשה וויש, יאללה אל תהיה כבד- יאללה תעשה, תעשה. איזה כפרה"). אני לא חושב שכל העניין של המעבר מלהקה אספירמנטלית וצנועה למפלצת איצטדיונים לא הייתה בשליטתם. את זה אולי ציף תוכל להגיד. בקשר למחיר של אטום- בסדר, אז זה עולה רק 60, וגם זה רק בחלק מהמקומות, אבל מה עם כל הדיסקים והdvdים והאוספים והספרים והחולצות והצעיפים... להיות מעריץ 'אמיתי' של פינק פלויד עולה הרבה כסף. זה מזכיר לי את המצב בקבוצות הכדורגל הגדולות, בעיקר באנגליה. אם אתה רוצה להיות אוהד 'אמיתי' (עוד פעם המושג הזה- יציר של בעלי אינטרסים), אתה צריך לקנות מדי משחק ביתיים, מדי חוץ, צעיף ועוד ועוד המצאות- כל שנה אחד חדש, כי אם לא, אתה לא 'אמיתי'. בקיצור, אני חושב שהבנת את הטענה שלי. והשיקול שלי הוא כן החשיבות של קניית הדיסק, ולא רק הדיסק עצמו. בכך שאני קונה משהו, אני נותן הצהרה. אני מביע אמון בלהקה, מראה שייכות אליה. ושייכות זה גם הזדהות עם הלהקה. נכון, זה סוג של עיקרון (יש שיאמרו ילדותי וסתום). אני לא משלם למה שנוח לי וטוב לי, אלא גם רואה שזה לא מתנגש עם העקרונות שלי. זהו, זה בערך המחשבות שלי בעניין.

pink floydror

New member
וואווו

חחח באמת שיותר מדיי זמן לא שמעתי שטות כזאת . לא לנגן את ויש יו וור היר כי הוא לא אובייקטיבי ???? קודם כל, בלי קשר, הוא כן, כי הלהקה עדיין מרגישה אותו דבר בדיוק כלפי סיד. אבל נלך בקו שלך ונגיד שהוא לא אובייקטיבי ..... מה הקשר?!?!?!!?!?!? שירים, ומוזיקה בכלל..כמו שדאגת לצין פה לא אחת - זאת יצירת אומנות!!! יצירות אומנות יש לשמר ולהציג כדי שחושינו יהנו ויתפעלו מהן כל פעם מחדש. לאומנות אין תאריך תפוגה או זמן, ההפך הוא אפילו הנכון ... בד"כ היחס ליצירות אומנות משתבח עם השנים.

brotos

New member
באמת וואוו

שקלתי אם לענות לך או לא. הרי עניתי כבר על הטענות שלך. אבל בכל זאת אני אנסה לענות לך, כך שתבין אחת ולתמיד. דבר ראשון, אני לא הזכרתי את המונח 'אובייקטיבי'. הוא בכלל לא שייך לכאן, ואין לי מושג מאיפה הבאת אותו. לעומת זאת, הזכרתי את המונח 'רלוונטי'- מונח עם משמעות שונה לחלוטין. כשגילמור עולה על הבמה, עם עשרות אנשי צוות עליה, עם אורות, אפקטים, עשרות אלפים של אנשים בקהל, אז הוא שר את 'וויש' בגלל שהוא להיט והקהל אוהב אותו, ולא בגלל שהוא מרגיש משהו שהוא שר אותו. אגב, אני לא חושב שגם הקהל שהיה שם הרגיש משהו. לא בטוח שהוא מודע למשמעות האמיתית של השיר. אגב, אם גילמור רוצה לשיר את זה, אז שיהיה לו בסבבה. הרי הרוב רוצים את זה. לי זה חורה מאוד. כזה אני, אנטי. אתה יודע, גיל ההתבגרות וכאלה. יצירת אומנות? 'פולס' זה בידור. 'פומפיי' זה אומנות. אגב, יש שירים אחרים שהוא יכול לשיר, שירים עם משמעויות רלוונטיות: Money למשל. זה שיר עם משמעויות גלובליות ועל-זמניות- הכסף ששולט באדם. הכסף שהפך למטרה במקום לאמצעי. הכסף שהביא לעיוותים נוראיים. הכסף שבגללו גילמור מופיע. ודרך אגב, אי אפשר ליצור דיון (וזה בהחלט דיון מעניין, בעיניי לפחות) עם משפטים כמו: "איזה שטויות אתה מדבר". שתי הדעות, גם שלי וגם שלך, הם לגיטימיות לגמרי, ובשתיהן יש מן האמת וההיגיון.

pink floydror

New member
טוב

בדבר אחד אתה צודק, לכל אחד מאיתנו הדעות שלו ולהמשיך להתווכח על זה זה טיפשי ...

brotos

New member
זה לא מה שהתכוונתי

להתווכח זה נפלא, בייחוד על נושאים מעניינים כמו זה. אבל צריך בסיס של לגיטימיות.

holo

New member
בקשר ל WYWH

אתה מדבר כמו ילד קטן...שהלהקה עשתה את האלבום היא עשתה מתוך געגועים לסיד, הם הרגישו געגועים, והם לא חייבים לשיר אותו רק שהם מתגעגים אליו.אם כולם אוהבים את השיר והלהקה חושבת מעבר לתוכן של השיר שהוא שיר יפה וגם הקהל חושב ככה אין שום סיבה שהם לא ינגנו. מה אתה חושב שכל פעם שהם ניגנו את השיר הם התחילו לבכות מגעגועים לסיד, לא..(אלא אם כן זה נכון באמת ואני אדיוט).

brotos

New member
אני באמת ילד קטן

תראה, אתה מתאר את זה בפשטניות: זה לא שכל פעם שהם הופיעו עם זה, גם באמצע שנות השבעים, הם לא היו יכולים להמשיך בגלל שגרונם נחנק מדמעות, אבל עדיין זה היה רלוונטי יותר, בעל משמעויות מעבר ללהיטיות של זה. הקהל אוהב? אל תעשה מה שהקהל אוהב, תגרום לקהל לאהוב מה שאתה עושה.

holo

New member
פינק פלויד לא עשו מוזיקה

באותה תקופה..אם אני לא טועה. הם רק נגנו להיטים ישנים וזאת היית המטרה של הדיסק, אתה לא יודע אם הם לא רוצה לנגן את זה ואני בטוח שהיה מתוכנן לנגן וויש יו וור איר. כל דיסק שהם עשו או כל שיר מיוחס לתקופה שעשו אותו, זה עדין לא אומר שבתקופות אחרות לא צריך להשמיע אותו, אפילו אם הקהל מבקש.

brotos

New member
אני אגיד את זה שוב

שיעשו מה שהם רוצים, אני בטח לא יעריך אותם על כך

holo

New member
אבל אתה מתייחס

רק להופעה של פולס ומה אם שאר ההופעות שלהם? הם לא שרו שירים שלא ממש התווכנו אליהם באותו רגע? ושוב יש אתה התקופה שהכסף לא ממש עניין אותם, אז זה אומר שזאת תקופה שאתה לא תשמע בכל זאת בגלל מה שקרה בעתיד?

holo

New member
דעתי כלפי הורדות

גם אני מוריד שירים, אני מודה..אבל מה הקשר להתנהגות של הלהקה? אם אתה אוהב את השירים, אלבומים שלהם אז אתה בכל זאת לא תקנה בגלל שעשו את זה בשביל הכסף, בגלל שעשו הופעה פומפוזית, מסחרית, נוצצת מתחנפת? וגם אם כן, אף אחד לא הכריח אותך לקנות את האלבום הזה. מה אם שאר האלבומים, שאני בטוח שאתה אוהב לפחות כמה מהם, לא שווה לקנות אלבום אחד גם עם זה במחיר קצת יקר?..לא שאני אומר שצריך לקנות את כל האלבומים שלהם..אבל בכל זאת, הסיבה שאמרת לא כל כך מוצדקת לדעתי.

Pitudi

New member
מממ כמה יעלה לי החומה באילת?

או אלבום פינק פלויד אחר? אבל עדיפות לחומה..

holo

New member
לי עלה בטאוור 120 נראה לי

לא זוכר בדיוק לא יודע כמה באילת

Pitudi

New member
אני לא מוצא...:(

בכל מקרה אמרו לי שזה עולה 70...הגיוני?

בינג

New member
ועד עכשיו אני לא מבין מה הבעיה

במסחריות... כמובן שלא מסחריות-יתר כמו רדיפת בצע, אבל אמן לא רוצה לעשות כסף? אנשים לא נשארים לעבוד שעות נוספות כדי שהמשכורת שלהם תעלה בחודש כדי שהם יקנו משהו לילדים שלהם??? אני לא אומר שחסר למישהו מפינק פלויד כסף, אבל מה אתם חושבים שהם לא צריכים להרוויח? הם לא רוצים שיהיו להם מעריצים? ככל שיש יותר אנשים והבמה גדולה ונוצצת יש יותר אנרגיה בהופעה, וככה המוזיקה שלהם נשארת חיה....

brotos

New member
יו! איזה קנעייים!!!11

לכל חברי פינק פלויד יש מספיק כסף, גם לעוד שבע דורות אחריהם, ככה שהם יכולים להתנהג בצורה הוגנת יותר עם המעריצים שלהם. מוזיקה זה לא סתם מקום עבודה. זה מקום מיוחד עם קשר מיוחד לצרכנים שלך (קהל המעריצים). אי אפשר להשוות בין השניים. ובקשר להופעות הגרנדיוזיות: אני רואה שאנשים פה מאוד אוהבים את העניין. לטעמי, זה דבר דוחה. מה לעשות. עניין של טעם.

GingerBread Man

New member
ממוסיקה שהיא דבר אומנותי לכל דבר

היא הכלי שבה בחרה ארבעה צעירים שקראו לעצמם פינקפלויד לבטא את עצמם. אמנם הם התחלפו אחד עם השני, אך זמן רב היה זה כלי לביטוי עצמי. אמנם בשלב מסויים הם החלו לבטא מסרים מעוררי רחמים אבל הם עדיין ביטאו את עצמם. ברגע שהם מפסיקים לבא את עצמם ומתחילים ליצור, לעשות ולהופיע עם דברים רק כי הקהל רוצה, הם מתמסחרים ופשוט מאבדים את הצביון שלהם.

הדעה שלי בעניין.

מוזיקה, זה תחום אחר מבחינתי. אל תשווה את זה לבן אדם שנשאר שעות נוספות בעבודה. כי זה בלתי אפשרי. זו אומנות אחרת, ואם עושים אותה מתוך רדיפת בצע לכסף היא לא יוצאת אמיתית. אף פעם. ואם אמן שעשה מוזיקה בשביל פרנסתו מתחיל להיות רודף בצע, כל העניין של המוזיקה נאבד.

למעלה