איך אני מחשבת הפחתת שעת עבודה?

מצב
הנושא נעול.

אני מזכירה משפטית ועובדת אצל עו"ד מזה שבעה חודשים כל יום 9 שעות (08:00-17:00). אני מרוויחה 7,500 שקל ברוטו (6,200 נטו). לפני כשבועיים ביקשתי העלאה בשכר והבוס שלי אמר לי שבעקרון נראה לו שזה בסדר והוא יחשוב כמה להעלות לי ושאתן לו קצת זמן לחשוב על סכום (לא נקבתי בסכום, כי הוא פשוט לא רצה לשמוע כמה אני רוצה, אמר שהוא יחשוב על סכום והוא יחליט). עקב נסיבות אישיות דחופות, פניתי אליו השבוע ואמרתי לו שאני מאוד מבקשת לעבוד עד השעה 16:00 ולא עד 17:00 ואני מבינה שזה אמור להתבטא בשכר שלי, אך בהמשך לשיחתנו מלפני שבועיים, אני אוותר על העלאת השכר בתמורה להפחתת השעה. הוא אמר שלא בא בחשבון ולא ייתכן שאעבוד רק עד 16:00 במשכורת של 7,500 שקל. כמובן שהתחלתי להתווכח איתו, כי הרי מה זה משנה? גם ככה הבטחת לי העלאה בשכר, אז אל תעלה ושחרר אותי שעה קודם, זה לא מתקזז טוב? הוא אמר שהוא יחשוב הן על העניין האם הוא מוכן לשחרר אותי ב- 16:00 והן על כמה שכר לשלם לי. אם הוא יחליט לקזז לי ממשכורתי דהיום - כמה הוא אמור לקזז לי עבור השעה פחות? הוא נוכל לא קטן וקמצן גדול, אז אנא עזרתכם כדי שלא יוריד לי מדי - איך אני מחשבת כמה הוא אמור להוריד לי אם אעבוד שעה פחות? אנא תשובתכם הדחופה!

לדעתי האישית הפחתה של 2000ש"ח תחשב

אני מזכירה משפטית ועובדת אצל עו"ד מזה שבעה חודשים כל יום 9 שעות (08:00-17:00). אני מרוויחה 7,500 שקל ברוטו (6,200 נטו). לפני כשבועיים ביקשתי העלאה בשכר והבוס שלי אמר לי שבעקרון נראה לו שזה בסדר והוא יחשוב כמה להעלות לי ושאתן לו קצת זמן לחשוב על סכום (לא נקבתי בסכום, כי הוא פשוט לא רצה לשמוע כמה אני רוצה, אמר שהוא יחשוב על סכום והוא יחליט). עקב נסיבות אישיות דחופות, פניתי אליו השבוע ואמרתי לו שאני מאוד מבקשת לעבוד עד השעה 16:00 ולא עד 17:00 ואני מבינה שזה אמור להתבטא בשכר שלי, אך בהמשך לשיחתנו מלפני שבועיים, אני אוותר על העלאת השכר בתמורה להפחתת השעה. הוא אמר שלא בא בחשבון ולא ייתכן שאעבוד רק עד 16:00 במשכורת של 7,500 שקל. כמובן שהתחלתי להתווכח איתו, כי הרי מה זה משנה? גם ככה הבטחת לי העלאה בשכר, אז אל תעלה ושחרר אותי שעה קודם, זה לא מתקזז טוב? הוא אמר שהוא יחשוב הן על העניין האם הוא מוכן לשחרר אותי ב- 16:00 והן על כמה שכר לשלם לי. אם הוא יחליט לקזז לי ממשכורתי דהיום - כמה הוא אמור לקזז לי עבור השעה פחות? הוא נוכל לא קטן וקמצן גדול, אז אנא עזרתכם כדי שלא יוריד לי מדי - איך אני מחשבת כמה הוא אמור להוריד לי אם אעבוד שעה פחות? אנא תשובתכם הדחופה!
הוגנת. אבל מי שואל אותי לכן אם את עובדת 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, 45 שעות בשבוע, 180 שעות בחודש ועל זה את משתכרת 7,500 לחודש לכן שכרך לשעה 41.666. ואם תעברי לעבוד 8 שעות ביום, 40 שעות בשבוע, 160 שעות בחודש, משכורתך תהיה 6,666.56. לא התיחסתי לתשלום שעות נוספות במידה וקימות או לתשלומים אחרים שאינם חלק ממרכיב השכר הנכלל במשכורת שציינת 7,500.

עוד דבר

הוגנת. אבל מי שואל אותי לכן אם את עובדת 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, 45 שעות בשבוע, 180 שעות בחודש ועל זה את משתכרת 7,500 לחודש לכן שכרך לשעה 41.666. ואם תעברי לעבוד 8 שעות ביום, 40 שעות בשבוע, 160 שעות בחודש, משכורתך תהיה 6,666.56. לא התיחסתי לתשלום שעות נוספות במידה וקימות או לתשלומים אחרים שאינם חלק ממרכיב השכר הנכלל במשכורת שציינת 7,500.
עוד דבר
בכדאיות בין הורדת שעות עם אותה המשכורת לבין העלאת המשכורת עם אותם שעות יש לבחון את ההשפעה על מדרגת המס השולי שלך

שיר ורד

New member
תנסי להכנס לראש של המעביד

תנסי להכנס לראש של המעביד
1. אם הוא צריך מזכירה במשרה מלאה ואת עובדת פחות שעות, נוצרת לו בעיה, שהוא נזקק לעובדת נוספת שתשלים את עבודתך. מן התסם יתקשה למצוא עובדת לשעה ביום ולכן זה יעלה לו הרבה כסף. 2. גם אם כיום, הוא יכול להסתדר בלעדייך, הרי אםפ בעתיד ירצה להחזיר את המצב לקדמותו , זו תהיה הרעת תנאים, אשר תאפשר לך להתפטר בתנאי פיטורים. משתי הסיבות שציינתי, הורדת שעה ביום, עשויה לעלות למעביד יותר מאשר הפחתה יחסית בשכר. עכשיו נעבור לצד הכלכלי. בעבודה במשרה מלאה, מגיעות לעובד זכויות נוספות על השכר, חלקן על פי חוק (כמו חופשה שנתית) וחלקן על פי הסכמים (קרן השתלמות , או ביטוח מנהלים). הקטנת היקף המשרה, צריכה לגרום גם להקטנתם של רכיבים אלו. יש שתי שיטות לעשות זאת, אחת לקבוע שששכרך למשרה מלאה נשאר ללא שינוי (או גדל קצת בגלל העלאה) , אך את עובדץ בהיקף משרה מוקטן (בהתאם להפחתת השעות בפועל) וכל ההטבות נגזרות מכך. האפשרות השניה היא, שהיקף שעות העבודה במשרה מלאה מוקטן, וכך גם שכרך למשרה מלאה. הטבות הנגזרות ישירות מגובה השכר כמו ימי חופשה או קרן פנסיה, ישמרו על ערכם היחסי, אך הטבות שאינן תלויות בשכר כמו דמי הבראה יהיו שוות יותר מערכם הנוכחי ולכן המעביד צריך להקטין קצת יותר את השכר כדי לקזז את הרווח שלך מכך. נקודות חשובות. במידה והיקף המשרה מוקטן, הרי אם את תעבדי מדי פעם שעות נוספות מעל המוסכם, הרי אלו צריכות להחשב כהגדלת היקף המשרה ולא כשעות נוספות או עודפות. אם היקף המשרה לא מוקטן, שעות אלו יחשבו שעות עודפות ולא תקבלי עליהם לא תנאים סוציאליים והטבות חוקיות אחרות , אך גם לא תעריף של שעות נוספות (125%). עובדת שילה וחזרה לעבוד, ועובדת במשרה מלאה, רשאית לעבוד פחות שעה ביום עד ל 7 חודשים מהלידה. במקרה שהיקף המשרה הופחת, לא תהיי זכאית לקבל שעה נוספת מעבר להפחתה הנ"ל , אם מספר השעות במשרה הנ"ל הופחת , כן תהיי רשאית להפחית עוד שעת עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה